Pericolele Mini Reactoarelor Nucleare din România - Ar putea produce un dezastru la fel ca la Cernobîl. Deputata Anamaria Gavrilă: Ce ni se ASCUNDE? VIDEO

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputata Anamaria Gavrilă atrage atenția asupra pericolelor din spatele mini reactoarelor nucleare de pe teritoriul României.

„Ce ni se ascunde legat de Mini Reactoarele Nucleare

România a acceptat mini-reactoare nucleare pe teritoriul său, fiind singura țară din Europa care a făcut acest lucru.

Proiectul de design al reactoarelor a fost aprobat cu 17 derogări de la reguli, de către SUA în ianuarie acest an, fără a exista un prototip construit.

Se estimează că băncile americane vor împrumuta România cu 4 miliarde de dolari pentru o primă tranșă pentru aceste reactoare, iar unele întrebări și preocupări legate de amplasament, proprietate, experiență și costuri apar. 

Solicit o investigație cu privire la modul în care o firmă privată deține o parte semnificativă a acestui proiect, care va fi suportat financiar de către români.” VIDEO MAI SUS
 
Vom reveni cu un studiu elaborat pe această temă.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Razvan Mihai 24.05.2023 12:14
    Da nici cum nu va e bine. Fosil nu ca CO2, gaz rusesc nu ca ajutam pe putin la expansiune, solare si eoliene nu ca taiem padurile pentru landuri eoliene/solare, hidroelectric nu ca le taie turbinele capul la pesti, nuclear nu ca ne radiem. Eu sunt de vina ca l-au omorat pe Tesla inainte sa inventeze curentul din eter?
    Mai bine inchideti redactia, lasati tehnologia si tot ce consuma curent de o parte si va apucati de permacultura undeva prin munti ca nu e de voi electrica asta. E prea potentiala de catastrofe.
  • P. Mihail 24.05.2023 12:16
    Greenpeace dezaprobă construirea de minireactoare nucleare în țara noastră: „România ar urma să devină un cobai”
    - https://www.libertatea.ro/stiri/greenpeace-dezaproba-construirea-de-mini-reactoare-nucleare-in-tara-noastra-romania-ar-urma-sa-devina-un-cobai-3817058
  • P. Mihail 24.05.2023 12:20
    https://www.greenpeace.org/romania/articol/7918/va-deveni-doicestiul-fara-o-consultare-publica-reala-noul-pol-nuclear-al-romaniei/
  • Tibi Tibi 24.05.2023 15:48
    De cand am auzit de porcaria asta, m-am tot intrebat: de ce americanii nu implementeaza aceasta "tehnologie revolutionara" la ei acasa?! Sa faca ei bani multi cu ea, si sa ne lase pe noi in pace, asa saraci, cum suntem. Sa nu mai moara atat de grija noastra :D . Oare sa fie din cauza ca poate sa faca "poc" oricand, si sa transforme tara noastra (nu pe a lor) in cenusa? Nu creeed... Americanii sunt buni. Rusii - aia care ne-au facut o gramada de baraje si centrale hidroenergetice in anii comunismului - sunt rai :D .
    Asta e... Suntem cobai, din cauza politicienilor nostri corupti si platiti cu vietile noastre.
    Beliti ochii unde puneti stampila ca, daca nu, o sa beliti... mielu'!! Desi, iarasi ma intorc: pe cine naiba sa pui stampila, ca toti sunt la fel: numai lichele!
  • Tic 24.05.2023 16:32
    Panourile fotovoltaice sunt și ele periculoase, datorita metalelor conținute, gen plumb, cadmiu conținute în acizii componentelor. Apoi și reciclarea lor, care este destul de repede de făcut, este problematică. Iar supraincalzirea lor nu este de neglijat.
    Totuși combustibilii clasici presupun cele mai reduse neajunsuri între celelalte. Iar o prima măsură în reducerea poluării - cu metale grele, chimicale, plastic, - nu CO2, este renunțarea conștientă la consum bezmetic. De ce se arunca munți de telefoane mobile, computere, haine, jucării tembele de plastic, când cel mai ușor era sa nu se producă atâtea porcării.
Ultima oră

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X