Penuria de ouă din SUA, indusă în mod intenționat? Mai mulți fermieri se plâng de faptul că furajele pentru găini ar putea fi contaminate cu scopul de a slăbi producția

De Ginan Abraheam  /  

Foto: Dine a chook

Foto: Dine a chook

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 12 ianuarie, Biroul de Statistică a Muncii a publicat indicele prețurilor de consum pentru luna decembrie. Datele au arătat că inflația a scăzut cu 0,1%, ajungând la o rată anuală de 6,5%. În același timp, indicele alimentelor a crescut cu 0,3 procente, ceea ce a dus totalul anual la 10,4 procente, potrivit WesternJournal.

Cea mai mare contribuție la creșterea indicelui alimentar a fost reprezentată de costul crescut al ouălor. Potrivit datelor BLS, prețul ouălor a crescut cu 11,1% față de luna precedentă și cu 59,9% de la an la an. Oricine a făcut cumpărături într-un supermarket în ultima vreme știe că prețul ouălor a crescut vertiginos. Datele de la Rezerva Federală din St. Louis au arătat că prețul mediu al unei duzini de ouă mari, de categoria A, în SUA a costat 4,25 dolari în decembrie, față de 1,79 dolari cu un an înainte.

Departamentul american al Agriculturii atribuie actuala penurie de ouă unei epidemii istorice de „gripă aviară înalt patogenă", care a ucis milioane de găini. Potrivit unei serii de postări care circulă pe rețelele de socializare, ceva mai sinistru ar putea fi de vină pentru lipsa de aprovizionare.
Săptămâna trecută, un tânăr, probabil un fermier, a afirmat într-o postare pe Facebook:  „Ok, se întâmplă ceva foarte ciudat, am sunat la mai multe ferme care vând găini și toate îmi spun că găinile lor au încetat să mai depună ouă și, prin urmare, nu mai au niciunul de vânzare. M-am interesat puțin mai mult și se pare că le pun ceva în hrană pentru a le împiedica să mai facă ouă! Dacă aveți găini și vi se întâmplă același lucru, încercați să începeți să le hrăniți cu un amestec de orez și fasole, pentru că se pare că tot ceea ce se face ca hrană pentru animale este contaminat cu ceva care provoacă acest lucru!".

În postarea de pe Twitter de mai jos, o femeie care crește găini de peste 30 de ani a spus că nu a rămas niciodată fără ouă. Dar de la Halloween și până acum o săptămână, găinile ei au produs doar un singur ou. După ce au trecut de la hrana pentru găini la cea pentru capre, au început din nou să facă ouă.
 
 
 O altă utilizatoare de Twitter a spus că găinile ei nu au mai făcut ouă între vara și toamna trecută. Ea a cumpărat furaje de mai bună calitate de la un furnizor local și au început din nou să producă ouă.
 
 
 În tweet-ul de mai jos, o femeie scrie: „Manufacturat #eggshortage! Furnizorii de furaje au adăugat ceva pentru a împiedica găinile să facă ouă. Consensul este că Dumor sau Producer's Pride sunt vinovații. Nenorociții ăștia au pus s*** în hrana găinilor pentru a crea o penurie de ouă!"
 
 
 Într-o înregistrare video de pe TikTok, o tânără a spus că găinile ei nu mai fac ouă. Într-o zi, pentru că aveau multe resturi, le-a servit găinilor resturi de masă. A doua zi, acestea au început să depună ouă. Ea a dat vina pe hrana comercială. Tânărul din clipul de mai jos se face ecoul aceleiași probleme. El întreabă: „Credeți că este intenționat?". Și îi invită și pe ceilalți să-și împărtășească opiniile în secțiunea de comentarii.

Un tânăr  întreabă: „Credeți că este intenționat?". Și îi invită și pe ceilalți să-și împărtășească opiniile în secțiunea de comentarii.
 
În cele din urmă, o femeie ripostează la ceea ce ea consideră a fi o „teorie a conspirației". Ea își subtitrează postarea: „Să vorbim despre conspirația hranei pentru găini".

Ea le spune telespectatorilor: „Această conspirație a hranei pentru găini a scăpat de sub control atât de mult. ... Este complet normal ca producția de ouă de găină să scadă pe măsură ce îmbătrânesc. De asemenea, este complet normal ca găinile să nu mai ouă sau să ouă foarte puțin iarna. Totul este natural. A fost acesta un an deosebit de slab pentru oameni? Da. Cred că guvernul pune ceva în hrana pentru ca găinile să nu mai facă ouă? Nu. Cred că cei care produc hrana pentru găini ar putea să taie câteva colțuri în plus, ceea ce face ca găinile să nu mai primească aceleași substanțe nutritive ca înainte? Da, probabil că este un pariu destul de bun. Dar, noi nu am schimbat nimic în dieta găinilor noastre, nu am schimbat nimic altceva în ceea ce privește stilul lor de viață, iar ele au început să ouă la începutul anului, așa cum ne așteptam. Nu avem o medie de vreo trei-cinci ouă pe zi.  Așa că toată lumea trebuie să se liniștească. Oferiți găinilor dumneavoastră un plus de proteine în timpul iernii. Înțelegeți că acesta este un proces normal și luați tot ceea ce vedeți pe TikTok cu doar un bob de sare.”



Fie că este vorba de o teorie a conspirației sau de realitate, acest lucru face ca oamenii să vorbească. Iar a face oamenii să vorbească despre asta ar putea fi primul pas pentru a afla ce se întâmplă de fapt cu puii din această țară.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • mariusmioc 28.01.2023 12:18
    Nu gripa aviară omoară găinile ci măsurile impuse de autorități, care silesc fermierii să omoare păsările sub pretextul combaterii gripei aviare. Pesta porcină, boala vacii nebune sînt alte pilde de înșelăciuni cu care se dorește distrugerea concurenței în creșterea animalelor. Sub pretextul primejdiei diferitelor boli la animale, numai fermele care țin animalele închise vor fi considerate sigure de autorități, ori se va trece la carne artificială produsă în laborator, pentru care Bill Gates are licență de producție, dar n-are deocamdată cerere destulă, nefiind competitiv.
  • Rusi 29.01.2023 15:01
    Daca cei din SUA nu au oua, sa apeleze la Adrian Nastase.
  1. Statul polițienesc: Polițiștii din Bruxelles îi împiedică pe conservatorii europeni să se întâlnească în mod liber. Între ei, Victor Orban, Nigel Farage, Suella Braverman și candidatul francez la președinție Eric Zemmour

  2. Bolnavă de cancer, o tânără însărcinată a refuzat chimioterapia: și-a dat viața pentru copilul ei

  3. Fostul intendent al Patriarhului Teoctist a murit la doar 49 de ani. Părintele Ioachim Enea a fost și jandarm la Patriarhie iar înainte de plecarea grăbită la Domnul era econom al mănăstirii Cernica

  4. Prima conferință ASCOR Constanța din postul Sfintelor Paști - Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului: "Postul: Ascultare, dietă sau terapie?" - VIDEO de la Centrul Eparhial Tomis

  5. Lovitură de Teatru de Ziua Z: Macron îl invită pe Putin în Franța

  6. Profesor emerit japonez, mesaj către lume: “Utilizarea frauduloasă a terapiei genice experimentale la persoanele sănătoase, o încălcare extremă a drepturilor omului”. Vaccinurile ARNm au provocat vătămări fără precedent în istoria omenirii - VIDEO

  7. Parlamentul olandez a votat o moțiune care cere amânarea voturilor privind noul Tratat pentru pandemii al OMS și propunerile de modificare a Regulamentului Sanitar Internațional – dacă va fi refuzată amânarea, se cere votul împotriva acestora

  8. Mitropolia Basarabiei este sfințită de sângele preoților români martirizați de bolșevicii care au sprijinit apoi ”Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove” care aparține de Moscova - Interviu cu istoricul și preotul Viorel Cojocaru din Chișinău. VIDEO

  9. Panică la Iași: O trotinetă electrică a explodat într-un apartament și a provocat evacuarea a 25 de persoane și arsuri unui bărbat de 30 de ani

  10. Descoperire șocantă. Sindromul long-Covid este, de fapt, post-vaccin

Ultima oră

00:35

17 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Simeon, episcopul Persiei

00:30

Mitropolia Basarabiei este sfințită de sângele preoților români martirizați de bolșevicii care au sprijinit apoi ”Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove” care aparține de Moscova - Interviu cu istoricul și preotul Viorel Cojocaru din Chișinău. VIDEO

23:57

Prima conferință ASCOR Constanța din postul Sfintelor Paști - Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului: "Postul: Ascultare, dietă sau terapie?" - VIDEO de la Centrul Eparhial Tomis

23:40

Statul polițienesc: Polițiștii din Bruxelles îi împiedică pe conservatorii europeni să se întâlnească în mod liber. Între ei, Victor Orban, Nigel Farage, Suella Braverman și candidatul francez la președinție Eric Zemmour

23:10

Bolnavă de cancer, o tânără însărcinată a refuzat chimioterapia: și-a dat viața pentru copilul ei

23:00

Fostul intendent al Patriarhului Teoctist a murit la doar 49 de ani. Părintele Ioachim Enea a fost și jandarm la Patriarhie iar înainte de plecarea grăbită la Domnul era econom al mănăstirii Cernica

22:41

Parlamentul olandez a votat o moțiune care cere amânarea voturilor privind noul Tratat pentru pandemii al OMS și propunerile de modificare a Regulamentului Sanitar Internațional – dacă va fi refuzată amânarea, se cere votul împotriva acestora

21:30

In Memoriam Profesorul Radu Ciuceanu: TESTAMENT DUHOVNICESC

21:00

DE ZIUA LUI RADU CIUCEANU (16 aprilie 1928- 12 septembrie 2022). Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române așteaptă să i se atribuie, postum, numele său

20:29

Profesor emerit japonez, mesaj către lume: “Utilizarea frauduloasă a terapiei genice experimentale la persoanele sănătoase, o încălcare extremă a drepturilor omului”. Vaccinurile ARNm au provocat vătămări fără precedent în istoria omenirii - VIDEO

19:13

Panică la Iași: O trotinetă electrică a explodat într-un apartament și a provocat evacuarea a 25 de persoane și arsuri unui bărbat de 30 de ani

18:30

16 aprilie: 145 de ani de la nașterea lui Gala Galaction, preotul prozator, traducător al Sfintei Scripturi

17:16

“Verificatorii de fapte” parteneri ai Facebook, printre care UE, susțin în mod perfid că activitatea lor nu este Cenzură – însă faptele îi contrazic flagrant

16:00

16 aprilie: Sfintele Mucenițe Fecioare Agapia, Irina și Hionia. Sfinții Felix episcopul, Ianuarie preotul, Furtunat și Septemiu

14:29

Morți subite în magistratură: Procurorul Pavel Palcu a murit la 70 de ani, după un AVC făcut în decembrie. Fostul procuror Doru-Viorel Ursu, mort subit la 71 de ani. Avocatul Dumitru Rădescu, fost judecător, mort la numai 58 de ani