Pauză de șase săptămâni în războiul din Gaza. Biden a făcut anunțul

De Cătălin Vușcan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul a fost de acord să oprească atacurile din Gaza pentru luna sfântă musulmană a Ramadanului, a declarat președintele american Joe Biden, adăugând că speră că o încetare temporară a focului va avea loc săptămâna viitoare, în timp ce Hamas a revizuit un acord de armistițiu care include un schimb de prizonieri și ostatici, scrie Reuters.

Pauza ar putea dura șase săptămâni și ar include de asemenea, permiterea a sute de camioane să livreze zilnic ajutor disperat în Gaza, potrivit Cotidianul.

Remarcile lui Biden, care au fost înregistrate luni și urmau să fie difuzate în cursul zilei de marți, au fost făcute în timp ce negociatorii încearcă să ajungă la un acord de armistițiu în conflictul care face ravagii din octombrie anul trecut.

O sursă de rang înalt apropiată discuțiilor a declarat pentru Reuters că gruparea islamistă, pe care Israelul a jurat să o anihileze, studiază un proiect de propunere care include permiterea unei cantități semnificative de ajutor umanitar, precum și schimbul de prizonieri palestinieni în schimbul ostaticilor capturați în atacul Hamas care a declanșat războiul.

Propunerea este cea mai serioasă încercare din ultimele săptămâni de a opri luptele și vine înainte de luna musulmană de post Ramadan și în contextul în care presiunea internațională asupra Israelului pentru a opri uciderea civililor palestinieni este în creștere. Ramadanul din acest an este așteptat să înceapă în seara zilei de 10 martie.

"Se apropie Ramadanul și a existat un acord din partea israelienilor ca ei să nu se angajeze în activități în timpul Ramadanului, de asemenea, pentru a ne da timp să scoatem toți ostaticii", a declarat Biden în timpul unei apariții la emisiunea "Late Night with Seth Meyers" de la NBC.

Oficialii americani și israelieni au discutat săptămâna trecută o propunere de încetare a focului cu reprezentanții din Qatar și Egipt, în cadrul unei întâlniri la Paris. Delegațiile Hamas și Israelului se află ambele în Qatar în această săptămână pentru așa-numitele discuții de proximitate, desfășurate în același oraș prin intermediul mediatorilor.

Biden, care candidează pentru a fi reales, a declarat pentru NBC că există un acord de principiu pentru o încetare a focului între cele două părți, în timp ce ostaticii sunt eliberați, adăugând că speră să se ajungă la o încetare a conflictului până lunea următoare.

"Sunt prea mulți oameni nevinovați care sunt uciși. Iar Israelul a încetinit atacurile din Rafah", a declarat Biden, adăugând că Israelul s-a angajat să facă posibilă evacuarea palestinienilor din Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, înainte de a-și intensifica acolo campania de distrugere a Hamas.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins ca fiind "iluzorie" ultima ofertă a Hamas pentru o încetare a focului, în timpul căreia toți ostaticii ar fi fost eliberați, Israelul și-ar fi retras trupele din Gaza și s-ar fi ajuns la un acord privind încetarea războiului.

La NBC, Biden a declarat că o încetare temporară a focului ar putea declanșa un proces pentru ca palestinienii să aibă propriul lor stat. Cu toate acestea, Netanyahu a respins o soluție cu două state.

Noua propunere cântărită acum de Hamas include o parte din cererile inițiale ale Hamas pentru încetarea focului și limitează schimbul de prizonieri palestinieni pentru ostatici israelieni la un raport de 10 la 1, a declarat sursa de rang înalt apropiată discuțiilor.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Nata 28.02.2024 06:23
    Anticristul Sataniahu isi face de cap practicand o politica de genocid impotriva palestinienilor. Ceea ce este caraghios este ca evreii mai au tupeul sa vorbeasca de "holocaust". Wisenthal trebuie dat afara din toate tarile. Evreii au uitat ca au fost considerati "rasa inferioara", au uitat ce au patzit, si ca orice parvenit da cu bocancii in jur - prin acest grup etnic care, de fapt, a locuit in acele pamanturi secole intregi. Mai ales acum, evreii nu sunt mai buni decat nazistii germani si trebuie tratati ca atare. Asta nu mai e poporul asa-zis ales de Dumnezeu, care in realitate a cazut in dizgratie dupa uciderea lui Isus, ci este ales de Satana, inger cazut la randul lui, care a reusit sa cumpere si sa prosteasca toata pleiada aceasta de conducatori incapabili si mincinosi din apus, de la noi si amer.
Ultima oră

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România

09:30

Sute de mii de japonezi au ieșit în stradă împotriva Tratatului OMS privind pandemiile - VIDEO