Patriarhul României a bătut șaua să priceapă măgarul: Regimul comunist a căzut după ce a interzis pelerinajul la Sfântul Dimitrie. DUMNEZEU NU SE LASĂ BATJOCORIT! - REMEMBER 2020

De Ștefania Brândușă și Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Articol apărut pe 27 octombrie 2020 și republicat azi în seria Remember Plandemia.
 
Patriarhul Daniel a transmis, miercuri, un mesaj clar ca lumina zilei autoriăților care au impus reguli fără precedent la pelerinajul de Sfântul Dimitrie din acest an. Patriarhul României a subliniat că regimul comunist a căzut în 1989 după ce a interzis pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou.

La predica din cadrul sfintei liturghii, Prea Fericitul Părinte Patriarh a vorbit despre „umilirea” Sfântului Dimitrie de către autoritățile comuniste care au interzis oamenilor să vină și să se închine la sfintele moaște. 

În toamna anului 1989, cu ocazia hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște motivând că în aceeași zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar avea loc o ședință importantă. Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe, ci la biserica Sf. Nicolae din apropiere.     
 
Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 2007, chiar de Sf. Dimitrie, a fost înființat centru de presă Basilica al Patriarhiei, care transmite slujbele spre bucuria oamenilor din țară și din diaspora” – a spus Patriarhul Daniel, spre încurajarea românilor.
 
Patriarhul Daniel a mai prezentat exemple de minuni făcute de sfântul prăznuit în diverse momente de cumpănă prin care Bucureștiul a trecut de-a lungul timpului, adresând un apel la credință și speranță. 

Dumnezeu nu se lasă batjocorit!
 
"Dumnezeu nu se lasă batjocorit! Fraților, nu vă lăsați păcăliți. El este îndelung răbdător, dar este și drept!”, a spus Patriarhul Daniel în finalul predicii susținute în fața sutelor de oameni prezenți pe Dealul Patriarhiei din București.

Mii de oameni au stat la rând și luni noapte pe Dealul Patriarhiei pentru a ajunge la racla cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, depusă în baldachinul din curtea lăcașului de cult. Credincioșii au păstrat cu sfințenie regulile sanitare ca să nu se mai repete situația de la sărbătoarea Sfintei Paraschieva, de la Iași. În primele două zile ale ceremoniilor religioase, aproximativ 30.000 de credincioși au venit să se roage la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou. Din cauza restricțiilor pandemice, accesul a fost permis doar persoanelor cu reședința în municipiul București. Cine și de ce a instituit această regulă?
 
Nu Biserica ci Guvernul și Prefectura Capitalei au impus blocarea abuzivă a pelerinilor din țară
 
După cum se știe, la pelerinaj credincioșii au prezentat buletinul sau și-au lăsat datele de contact, ceea ce denotă o oarecare relaxare a ordinelor. Vocile denigratorilor de serviciu ai Bisericii Ortodoxe Române, din rândul așa-zișilor credincioși online care s-au manifestat și în spațiul public la Sfânta Parascheva, au răspândit cu frenezie dezinformarea că Patriarhia a cerut acest lucru. FALS. Impunerea dictatorială a fost realizată în urma HOTĂRÂRII de GUVERN nr. 856 din 14 octombrie 2020 (disponibilă integral pe site-ul de știri oficiale "de partid și de stat"), unde la ANEXA 3, Pc. 8, 9 și 10, se prevede:
 

"8. activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare;

9. în condițiile pct. 8, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate;

10. se interzice participarea la procesiunile și/sau pelerinajele religioase prevăzute la pct. 9 a persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în localitățile în care se desfășoară aceste activități;"

Măsurile au fost subliniate de Prefectul Municipiului București în Comunicatul din 23.10.2020, în care se reafirmă:

"Menționăm că, în condițiile mai sus expuse, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate."

Sigur că măsurile sunt aberante și încalcă flagrant drepturile și libertățile religioase și de mișcare prevăzute de Constituția României și Declarația Universală a Drepturilor Omului. Dar unde sunt avocații creștini care trebuiau să conteste până acum aceste acte?

Dacă se doresc doritori de scandal la Sfântul Dimitrie au cu cine să se ia la trântă: cu tot Guvernul Orban și cu Berbeceanu pe deasupra.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • adria 27.10.2020 15:42
  Mă întreb de ce patriarhia nu a mutat, pe durata pelerinajului, moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou în afara 'zonei roșii' a Capitalei?

  În felul acesta, pelerinii și ierarhia bisericească erau scutiți de umilința de a purta mască și a-și arăta buletinul milițienilor și, nu în ultimul rând, de a negocia cu cezarul.

  Același lucru și pentru Iași în cazul Sfintei Parascheva .
 • n 28.10.2020 11:50
  Nu cred că măgarul a priceput ceva. Trebuie să-i traducă generalii.
 • Rusi 28.10.2020 14:29
  Toti membrii a acestui guwern avortat si neconstitutional vor plati penal in frunte cu klauss sparanghel pentru GENOCID.
 • Orizont 27.10.2022 16:50
  ATENTIE ! MAFIA SECURISTA 666 - S.R.I. VREA ELIMINAREA BANILOR FIZICI :

  https://www.cotidianul.ro/toti-romanii-ar-putea-fi-obigati-sa-aiba-card/

  Lege propusa de agentii acoperiti :
  deputat PNL - George Cristian Tuță
  senator PSD - Radu Oprea
Ultima oră

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României

16:30

Mănăstirea Petru Vodă: Comunicat despre Diana Iovanovici Șoșoacă

15:16

”Regele fițelor” găsit mort în casă fără urme de violență

15:00

Pandemia informatică globală - Bill Gates și Microsoft aruncă lumea în haos

14:32

Comandor (r) dr. Ștefan Popa: Preotul și pilotul – doi slujitori ai cerului. 20 IULIE - PRAZNICUL PROROCULUI ILIE. ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE ȘI A FORȚELOR AERIENE

14:05

Homosexualul Kristoff Lajos de la Mentor în Romania prins în flagrant în timp ce viola un minor de 14 ani. A fost săltăt de Poliție din sectorul 4 al Capitalei