Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți parlamentari germani din partidele de guvernământ și din opoziție au susținut ideea ca aliații să apere spațiul aerian din vestul Ucrainei de pe teritoriul NATO, a informat Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) pe 11 mai, potrivit B1Tc și kyivindependent, citate de Cotidianul.

FAZ a scris că unii experți precum Nico Lange de la Conferința de Securitate de la München sau generalul locotenent Heinrich Brauss, fost secretar general adjunct al NATO, au sugerat doborârea rachetelor rusești peste regiunile de graniță ale Ucrainei din Polonia și România.

De asemenea, oficialii polonezi au menționat această posibilitate, dar nu au fost prezentate decizii concrete.

„Apărarea spațiului aerian deasupra Ucrainei de Polonia și România nu ar trebui exclusă pe termen lung”, a spus Anton Hofreiter, de la Partidul Verzilor de guvernământ.

Deputatul a adăugat totuși că chestiunea „nu este în discuție” în prezent, deoarece aliații se concentrează pe furnizarea de ajutor suplimentar pentru apărare Kievului.

Berlinul s-a dovedit a fi lider în sprijinul pentru apărarea aeriană pentru Ucraina, lansând o inițiativă aliată menită să asigure sisteme suplimentare de apărare aeriană și promițând al treilea său sistem Patriot la Kiev.

Agnieszka Brugger, colegul lui Hofreiter de la Partidul Verzilor, a mai spus că ar fi corect să „staționați sistemele de apărare aeriană la granițele țărilor vecine, astfel încât părțile de vest ale Ucrainei să poată fi protejate”.

Roderich Kiesewetter de la uniunea Creștin Democrată (CDU) de opoziție a comentat că țările occidentale ar putea doborî vehiculele aeriene fără pilot rusești lansate în Ucraina.

„Acest lucru ar ușura povara apărării aeriene ucrainene și i-ar permite să protejeze frontul”, a spus Kiesewetter, comparând situația cu momentul când SUA și alte țări occidentale au protejat spațiul aerian al Israelului fără a deveni parte la conflict.

Marcus Faber de la Partidul Liber Democrat (FDP) al coaliției de guvernământ a fost, de asemenea, de acord că, în principiu, „spațiul aerian de peste regiunile de frontieră cu Ucraina” ar putea fi „protejat de apărarea antiaeriană pe teritoriul NATO”.

Faber a remarcat, totuși, că sistemele de apărare antiaeriană și rachetele sunt deja insuficiente, iar aprovizionarea cu muniție pe termen lung trebuie asigurată.

„În aceste condiții, cred că este posibil”, a adăugat Faber.

Orice formă de implicare a forțelor occidentale în războiul ruso-ucrainean rămâne extrem de controversată.

Când președintele francez Emmanuel Macron a spus că nu trebuie exclusă desfășurarea de trupe occidentale, mai mulți lideri, printre care cancelarul german Olaf Scholz, au respins cu tărie opțiunea.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
 • Christinne Radu 13.05.2024 10:29
  https://expose-news.com/2024/05/12/who-aims-to-control-the-global-food-supply/
 • Christinne Radu 13.05.2024 10:30
  https://mises.org/power-market/nebraska-ends-income-taxes-gold-and-silver-declares-cbdcs-are-not-lawful-money
 • Christinne Radu 13.05.2024 10:31
  https://www.northernvariant.co.uk/p/britain-on-the-brink?publication_id=2416978&r=popli
 • Gabi 1611 13.05.2024 11:41
  Dar de ce sa nu le doboare direct de pe teritoriul Germaniei, daca sunt atat de destepti sa arunce pisica moarta in ograda altora?
 • DANA Q 14.05.2024 17:58
  Absolut de acord,tinînd cont ca rusii s/au luptat cu Hitler,asta asa, ca sa le aduca aminte nemtalailor de razboiul pe care l/au pierdut.
 • Orizont 13.05.2024 12:12
  https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/bulletin-germany-proposes-nato-enforced-no-fly-zone-over-western-ukraine
 • Orizont 13.05.2024 12:22
  ATENTIE - Balet securist la MAPN pe tema "apararii" Romaniei -

  https://www.cotidianul.ro/dezbatere-publica-la-mapn-pe-soarta-apararii-romaniei/
 • CoRin 13.05.2024 13:42
  Cum tot mai spuneau oamenii pe aici...Nu ne dați voi în mana arme! Spre deosebire de voi, noi știm cine sunt adevărații dușmani ai României - și acționam în consecință..Si da, pana atunci ca toț vreți sa declarați război fără vot în Parlamentul (deja capusat de servicii cat s-a putut) de ce nu va înscrieți voi voluntari sa apărați Ucraina (dragostea voastră) ? Ma gândesc ca ar pica bine la "imaginea" din înainte de alegeri, evident în frunte cu Klaus cel Mic & Co și cei Pres- ediniti de la PSD și PNL! Doamne, cat va mai rabdă pământul de nenorociți!
 • The Big One 13.05.2024 12:31
  Parlamentarii Germania sa hotarasca /propuna in dreptul tarii lor daca sa se implice sau nu in razboi.Nici un parlamentar roman nu le "sugereaza"nimic in privinta afererilor interne sai externe.Atunci ,ei cum isi permit sa arunce Tara noastra in razboi?! Iar in politics Romana Nu e prezenta nici o reactie la acest abuz? Pare acestor nazisti -partidul verde-nu le-a ajuns distrugerile provocate in cele doua razboaie mondiale? De cand e Germania capabila din punct de vedere moral SA dea lectii altui stat???
 • CoRin 13.05.2024 13:32
  Foarte recent acesta Germanie - un stat stup, a nenorocit de doua ori planeta - pornind doua războaie mondiale. Ii invit sa opreasca ei rachetele și dronele rușilor aruncând cu gogonele după ele - ucrainienii au putut! (Sic!) Asa ca: fuguța sus pe acoperișul Parlamentului german la antrenament, doua trei butoiașe cu gogonele de anul trecut mai am eu în beci - vi le trimit cu dedicație.
 • Patriot Roman 13.05.2024 13:42
  Parlamentul Jărmaniei? Ăla unde au infipt rușii steagul rusesc? Iar soldatul rus care ținea steagul avea la mîini vreo 4 ceasuri luate cu ,,emoție” de la germanii înîlniți in cale! Aka ,,Davai ceas”..Apoi au editat rușii foto sa apara maxim un ceas..
 • Piatra ► Patriot Roman 13.05.2024 16:37
  https://www.youtube.com/watch?v=UlTUfv5R0C0
  Un film, care nu-i facut de rusi. Dupa ce-l vizionati, chiar daca mai vedeti ceasurile de pe mana soldatului, cred ca vi se v-a parea o gluma in comparatie cu faptele de arme ale ,,jermanilor". Nepotii celor de atunci, conduc azi ue, si partial nato. Si, milioane de ,,jermani" au azi sange rusesc, dupa cum probabil sunt destui rusi si ucrainieni(si nu numai) care au sange german,pentru ca nu-i asa ,,invingatorul ia totul", Sa dea Dumnezeu, sa avem noi sange romanesc cand vom merge la vot.
 • Patriot Roman ► Piatra 13.05.2024 22:00
  Mark Twain quotes; Dacă votul nostru ar conta, am fi împiedicați sa votam..,,Politicienii și scutecele trebuie schimbate des și din același motiv”..S-ar putea dovedi prin fapte și cifre ca nu exista nici o clasa criminala autohtona cu exceptia Congresului(parlamentului)”..Loialitatea față de țara totdeauna,loialitatea față de guvern atunci cînd merită!.,,Avem cel mai bun guvern pe care il pot cumpara banii”..,,Imagineaz-ți daca vrei ca sunt un idiot.Apoi imaginați-va că sunt și congresman.Dar vai mă repet”..Genul meu de loialitate a fost față de țara cuiva, nu față de instituțiile sale sau de funcționarii săi”..Degeaba avem noi sânge românesc ca nu avem pe cine vota..
 • Valter COJMAN 13.05.2024 17:03
  Propriu zis, propun intrarea Romaniei si a poloniei in razboi direct cu Rusia..
  Sa o faca Germania. Isi face baza in Polonia si o face ea.
 • Nata 16.05.2024 00:43
  Cine propune sa o si faca, nu sa ceara altora.
 • Nata 16.05.2024 00:45
  Ba sa le dea drumul din Germania lor ca sa isi aduca aminte de ce a fost odata in timpul razboiului mondial.
  Vor sa transforme Romania in alta Ucraina - sau altfel, sa scoata castanele fierbinti cu mana Romaniei - NU. Pentru asta se iese in strada masiv.
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires