Paramedicii scoțieni au fost sfătuiți în pandemie să nu ”încerce prea tare” să resusciteze pacienții trecuți de 70 de ani

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul John Campbel a analizat mărturia unui paramedic scoțian care a declarat în cadrul anchetei scoțiene COVID-19 că paramedicii au primit o scrisoare în care se spunea că „vor primi sprijin total” pentru a lua decizii în afara protocoalelor normale privind resuscitarea pacienților de peste 70 de ani, relatează The Defender.

În martie 2020, oficiali din domeniul sănătății din Scoția le-au spus paramedicilor că vor fi susținuți pe deplin dacă nu vor „încerca prea mult” să resusciteze pacienții cu vârsta de peste 70 de ani, potrivit mărturiei unui paramedic în fața Scottish COVID-19 Inquiry.

Doctorul John Campbel, care a analizat mărturia în cadrul emisiunii sale de pe YouTube, a declarat: „Vorbim despre faptul că oamenii nu sunt resuscitați după o anumită vârstă, ceea ce, desigur, este un ageism patent”.

Robert Pollock, un consilier clinic paramedic care a lucrat ca paramedic de primă linie în timpul pandemiei COVID-19, a prezentat mărturia și o declarație scrisă în cadrul anchetei scoțiene privind COVID-19.

Ancheta a ascultat mărturii de la oficiali guvernamentali și cetățeni obișnuiți pe parcursul a peste 50 de zile. Aceasta a investigat eșecurile în răspunsul scoțian la pandemie - inclusiv modul în care spitalele au administrat protocoale periculoase de sfârșit de viață, inclusiv presarea pacienților să semneze ordinele DNR (nu resuscitați).

Potrivit declarației scrise a lui Pollock:

„Angajații Serviciului de Ambulanță Scoțian au primit o scrisoare prin e-mail joi, 26 martie 2020, din partea Consiliului pentru profesiile din domeniul sănătății și al îngrijirii, care a stipulat pentru fiecare persoană înregistrată că își dă seama că vor exista decizii dificile de luat de către profesioniștii din domeniul sănătății, dar că vor primi sprijin deplin pentru a lua decizii [fără] protocoale normale.”

Potrivit lui Pollock, angajații au fost instruiți să nu încerce prea mult să îi resusciteze pe cei vârstnici.

Pollock a dezvoltat aceste afirmații în mărturia sa în fața anchetei.

„Amintirile mele sunt absolut clare”, a spus el. "Au existat discuții în jurul grupei de vârstă(...) Oamenii ... peste o anumită vârstă acum, încercările tale normale de resuscitare ar fi fost reduse la minimum."

Potrivit lui Pollock, aceste instrucțiuni au venit chiar dacă „nu există o limită de vârstă în Scoția pentru resuscitarea unui pacient”.

„Acest lucru a fost foarte înspăimântător pentru angajații care au membri de familie în acea grupă de vârstă și a provocat multă îngrijorare și anxietate pentru oamenii care erau obișnuiți să facă tot posibilul pentru a păstra viața”, a scris Pollock. "Procesul de resuscitare a evoluat și avem o rată mare de succes. Acest lucru nu a fost bine primit de membri".

El a adăugat:

"Moralul personalului a fost grav afectat, deoarece au fost instruiți pentru a păstra viața, au fost plătiți ca salvatori, dar în acel moment, li s-a spus să facă exact opusul. Acest lucru a îngrozit personalul că ar putea fi nevoit să facă acest lucru împotriva pregătirii lor normale și a dorinței lor normale de a ajuta. Acesta nu a fost un proces pe care nimeni nu l-a salutat."

Pollock a spus că au existat „zvonuri” în cadrul serviciilor de ambulanță scoțiene „că guvernul avea un plan de a reduce grupul de vârstă la cei de peste 50 de ani dacă nivelurile Covid au atins vârful așteptat și dacă planul pentru cei de peste 70 de ani nu a dus la o scădere suficient de semnificativă a cererii medicale”.

Pollock a spus că un astfel de plan a fost „absolut în discuție”.

Campbell, care deține un doctorat în asistență medicală, a analizat declarația și mărturia lui Pollock.„Acesta nu a fost un proces pe care nimeni nu l-a salutat”, a repetat Campbell. "Oamenii care au trimis aceste e-mailuri, la ce se gândeau?Pe ce se baza gândirea lor și care era rațiunea pentru ceea ce făceau?".

În mărturia sa, Pollock a insinuat, de asemenea, că aceste instrucțiuni au venit de sus de la Serviciul de Ambulanță scoțian.„Nu luau decizii pe cont propriu”, a spus el.„Mi se pare că unele decizii au fost luate mult prea repede, aproape”, a spus Campbell, adăugând că mărturia lui Pollock ridică întrebări care necesită investigații suplimentare.

„Avem nevoie de mai multe informații”, a spus Campbell."Trebuie să facem o cercetare calitativă în acest sens și apoi să obținem cifre cantitative, deoarece domnul Pollock a spus că nu știe câte persoane sunt afectate.Dar aceste informații ar putea foarte bine să fie derivate."Campbell a sugerat că politici similare au fost probabil implementate în alte țări, dar lipsa unei anchete publice similare în majoritatea țărilor înseamnă că informațiile ar putea să nu fie niciodată dezvăluite public.„Aceasta este o anchetă excelentă, iar consilierii care se ocupă de ea, avocații care se ocupă de ea, pun întrebări sensibile și obțin informații de la oameni obișnuiți”, a declarat Campbell. „Experiența obișnuită a oamenilor, nu politicieni cu putere mare, ci doar oameni care au trăit lucruri și care au suferit adesea în timpul pandemiei”.„Este păcat că alte țări nu fac același lucru”, a adăugat el.
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Passagero 12.06.2024 12:35
    Pai da, numai fo$ilele globaali$te au dreptul sa traiasca peste 70 de ani, goimii nu au acest drept dupa ce au muncit toata viata si au pompat bani in bancile lor ca sa aiba pensii.
Ultima oră

19:43

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXV): Pățania unchiului Gheorghe și a tușei Zica cu patul conjungal în noaptea nunții

19:38

Iulian Capsali: GLOBALISMUL ESTE MOARTE

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump