Papa Francisc, declarație surpriză: A FI HOMOSEXUAL nu este o crimă! TOȚI SUNTEM copiii lui Dumnezeu

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: NBC

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a criticat legile care incriminează homosexualitatea ca fiind "nedrepte", spunând că Dumnezeu îi iubește pe toți copiii săi așa cum sunt și a cerut episcopilor catolici care susțin aceste legi să primească în biserică persoanele LGBTQ, informează AP.

"A fi homosexual nu este o crimă", a declarat Francisc în timpul unui interviu exclusiv acordat marți agenției The Associated Press.

Francisc a recunoscut că episcopii catolici din unele părți ale lumii susțin legile care incriminează homosexualitatea sau discriminează comunitatea LGBTQ, iar el însuși s-a referit la această problemă în termeni de "păcat".
 
Dar el a atribuit astfel de atitudini unor medii culturale și a spus că episcopii, în special, trebuie să treacă printr-un proces de schimbare pentru a recunoaște demnitatea tuturor.

"Acești episcopi trebuie să aibă un proces de convertire", a spus el, adăugând că ar trebui să aplice "tandrețea, vă rog, așa cum Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi".

Comentariile lui Francisc sunt primele rostite de un papă cu privire la astfel de legi, dar sunt în concordanță cu abordarea sa generală față de comunitatea LGBTQ și cu convingerea că Biserica Catolică ar trebui să-i primească pe toți și să nu facă discriminări.

Francisc a citat Catehismul Bisericii Catolice spunând că persoanele gay trebuie să fie binevenite și respectate și nu trebuie să fie marginalizate sau discriminate.

"Suntem cu toții copii ai lui Dumnezeu, iar Dumnezeu ne iubește așa cum suntem și pentru puterea cu care fiecare dintre noi luptă pentru demnitatea sa", a spus Francisc, vorbind cu AP în hotelul din Vatican unde locuiește.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (28)
 • Marius Macovei 25.01.2023 15:55
  Hristos în mijlocul nostru! Doamne Ajută la toată lumea! Amin. ☦
 • Elina 25.01.2023 15:55
  Ei, ce surpriza! Papa e satana, se stie. Cine nu are ce face si se uita in gura lui, isi merita soarta. Am vazut si ortodocsi care il admira. Oameni fara credinta!
 • Marius Macovei 25.01.2023 16:42
  Exact Elina. Farisei care se dau drept Creștin-Ortodoxi,care habar nu au unde este Casa Domnului,nu știu să calce Pragul Miresei Lui.
 • gigelfrone 25.01.2023 16:03
  Ce ciudat suna (toti suntem copiii lui Dumnezeu) venind din partea unui satanist practicant.
 • Tabără Octavian-Adrian 25.01.2023 16:05
  Da. Se confirmă că trăim o criză de moralitate, o criză dogmatică. Altfel această declarație nu avea cum să existe.
 • IC XC NI KA 25.01.2023 19:30
  Ce criză dogmatică?!
  Ferească Dumnezeu!

  E o singură dogmă!

  UN Dumnezeu, Care e Calea-UNA, Adevărul-UNUL, Viață-UNA, nu poate fi în două locuri/dogme, ci, fiind UNUL, numai într-un singur loc poate fi ..de aproape 2000 de ani, în statornicia Lui și a Ei - Biserica Ortodoxă.

  “Este un Domn, o credință, un botez” (Efeseni 4,5)

  “Zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuși Iisus Hristos.” (Efeseni 2,20)

  Hristos - capul Bisericii (Efeseni 1,22; 5,23)

  “Eu sunt vița cea adevărată și Tatăl Meu este lucrătorul. Orice mlădiță care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă, El o curățește, ca mai multă roadă să aducă. DACĂ cineva nu rămâne în Mine se ARUNCĂ afară ca mlădița și se usucă; și le adună și le aruncă în foc și ard. (Ioan 15,1-2,6)
 • BLUE 25.01.2023 16:10
  La ce să te aștepți de la Antihristul care se ridică tot mai mult și mai puternic??? Dacă vă uitați pe YouTube,la canalul "Adevăruri Ascunse", veți vedea cum că "va fi o singură biserică mondială", care îl va primi pe antihrist!!Se vedea asta clar după "noua biserică",Chrislam, pe care vrea neapărat să o înființeze!!! În fața lui antihrist MAI ALES ăia ca LGBT...sînt bineveniți!!! Rugați-vă la Dumnezeu cît mai e timp!!!
 • Marius Macovei 25.01.2023 17:01
  Hristos în mijlocul nostru! Doamne Ajută la toată lumea! Amin. ☦
 • Dorel Timpa 25.01.2023 17:34
  Nu, nu,

  nu este o crima. Numai sa nu ne mai intoxice cu paradele lor și cu văicărelile lor de doi bani că "vai, vrem drepturi, vrem aia, vrem ailaltă" că mi-e și scirba sa mai pomenesc doleanțele lor.
  Sa plece liniștiți, de mînă, cu toți, in Sodoma și Gomora, că aceeași soartă îi așteaptă, de nu se întorc de la grozăviile ce le fac.
 • Oracle 25.01.2023 18:31
  ''papa'' e woke de multi ani din cate stiu oficiaza si casatorii de acelasi sex si apoi are tupeul sa iasa sa zica ca suntem in declin ca si numar pentru ca oamenii au animale de companie , e fix logica woke fix papa woke , bravo catolicilor.
 • Vasile Pdure 25.01.2023 18:50
  Declarațiile lui nu mai miră pe nimeni. Sunt declarații anti- Biserică, anti-Hristos, sunt împotriva tuturor prescripțiilor Vechiul Testament. Deci,el este anti- Hristos! Sfântul Cosma Etolianul : pe papa sa-l blestemați! Cum adică să blestemăm o față bisericească, pe " urmașul" Sfântului Apostol Petru! Nu! Pe pe urmașul satanei, deoarece face faptele lui.Mai terminați- o cu pietismul deșănțat!
 • IC XC NI KA 25.01.2023 19:26
  Cum le amestecă dracu’ .. unde trebuie să zică că-i păcat nu zice .. și unde nu-i păcat zice că e ..

  "A fi homosexual nu este o crimă", bineînțeles că nu-i o crimă, e un p ă c a t,
  m a r e! Și bineînțeles că ne-bunii (adică, nu buni) ăștia amărâți și terfeliți cumplit de diavol .. pe ai trebuie să-i privească schimbarea, să părăsească păcatul ..

  Este un discurs viclean.. ‘universal’ care vrea se spună că-i marginalizăm .. discriminăm, amestecat cu lipsa noastră de iubire!

  Total fals. Tocmai din dragoste le spunem că nu-i bine ce fac .. vai de ei și de sufletul lor dacă nu-și vin în fire ..


  Bine, acum la ce ne putem aștepta de la un papa și “biserica” catolică .. marile rătăciri ale papistașilor ce pot aduce decât .. ne-bune rătăciri..

  Atenție! Conciliul I Vatican 1870, dogma lor a supremației papale și a infailibilității papale:
  “Papa a dobândit dumnezeiască stăpânire care este nelimitată. Pentru papa sunt posibile pe pământ exact cele care sunt posibile în cer pentru Dumnezeu. Dacă papa a atras cu sine în iad milioane de oameni nimeni dintre ei nu va avea dreptul să-l întrebe sfinte părinte de ce faci aceasta. Papa este infailibil precum este și Dumnezeu și are puterea sa facă orice face Dumnezeu. Papa poate schimba firea lucrurilor, poate face orice din nimic. El are puterea de a face din minciună adevăr, are puterea să facă orice este plăcut chiar împotriva adevărului, în afara adevărului și în ciuda adevărului..
  Dacă papa pronunța o hotărâre împotriva judecății Lui Dumnezeu, atunci judecată Lui Dumnezeu va trebui îndreptată și schimbată. Papa este lumina adevărului și reflexia lui. Papa este totul peste toate și toate le poate.”

  https://m.youtube.com/watch?v=NMbEvFupbMk&ab_channel=Apologeticum

  Ferească Dumnezeu!!
 • singur ortodoxia 25.01.2023 21:25
  Deci:
  Francisc asta
  Ori e cazut in cap (grav e ca nu sesizeaza/nu-i spune nimeni ... aah am uitat ca e "infailibil")
  Ori n-a citit Biblia
  Ori a citit-o pe cea a stapanului Satana
  Ori n-a auzit in viata lui de Sodoma si Gomora
  Ori rade de intreaga planeta
  A auzit de gay martirizati pana acum ? Sau nu ii poate vorbi de rau pentru ca ar trebui sa dea afara o armata din oamenii lui...
  Am ajuns limpede si clar la vremurile prorocite in care binelui i se zice rau si raului bine...
  Amar de noi....
 • Tic 25.01.2023 21:55
  Demn urmaș al papei Borgia! Și al altor papi. Tot oameni, tot politicieni, tot supuși păcatului.
 • CAV 25.01.2023 22:00
  M A R Ș!!!
  Cu sclavii acestui pui de mamona au avut loc "rugăciuni comune" săptămâna trecută în România, inclusiv în București, cu binecuvântarea BOR! Ca să știți!
  Personal, tolerez de la distanță, NU îmbrățișez orice confesiune, atâta vreme cât stă în banca ei, dar pe papistași îi detest efectiv, pentru că de la ei au pornit toate sectele, când s-au rupt de Adevăr! Adevăr care e Unul!
 • CAV 25.01.2023 22:47
  "Biserica (!!!) soră (!!!)" a Ortodoxiei.
  Doamne, ferește!
 • NDorin 26.01.2023 07:39
  Satana, intr-un boșorog demn de milă cu burta mare și plin cu căcat, plimbat ca un hoit viu de colo colo prin fața unor mulțimi pierdute, să-și împrăștie putoarea și duhoarea iadului, atât cât i-a fost dat, pe pământ!
 • marius hategan 26.01.2023 07:44
  djn ciclul"papa spune lucruri trasnite"...vine biroul de presa,ca de obicei,sa dreaga busuiocul,ca a fost extras din context,ca nu a fost inteles...samd
 • hank chinaski 26.01.2023 08:46
  pentru comentariile de mai sus:
  va grabiti mereu si mereu in a da palme si credeti ca daca repetati la nesfarsit clisee va demonstrati cumva credinta.

  "Dacă le iertați oamenilor greșelile, și Tatăl vostru cel ceresc vi le va ierta vouă, dar dacă nu-i iertați pe oameni, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile."

  deci nu se poate una fara alta, daca nu ierti nu exista nicio sansa de mantuire.

  Hristos nu rosteste nicio vorba explicit impotriva homosexualitatii, Vechiul Testament este parte a credintei, dar a fi crestin inseamna mai mult, nu inseamna niciodata respingere, ura, agresiune fizica sau psihica, inseamna in primul rand iubire. evident, ca de atatea alte ori Papa Francisc are si acum dreptate.

  "Ați auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu ucizi"; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă.
  Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; și cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului."

  crima cu fapta si cu vorba duc la focul gheenei, sanse de mantuire slabe, eu cred ca de fapt ni se spune ca nu exista nicio sansa, ne asteapta focul gheenei, care este altceva decat iadul, este focul iadului, este cel mai "rau iad". celelate pacate, insiruite de Hristos pot fi mantuite, printre ele si preacurvia, desfranarea, etc.

  " Iar când vă rugați, nu fiți ca fățarnicii cărora le place, prin sinagogi și prin colțurile ulițelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor.
  Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție. "
 • Cc Cc 26.01.2023 09:42
  Oha, iar ești p-aici ca să-i deviezi pe creștini? Dar nu-ți merge, ha, ha, ha. Știm cu toții că le iertăm oamenilor greșelile atunci când oamenii își cer iertare și se pocăiesc de ele! Nici Dumnezeu n-a iertat greșelile celor din Sodoma și Gomora; îi urmăm Lui. Și cu vorba, și cu fapta!
 • hank chinaski ► Cc Cc 26.01.2023 10:12
  sodoma a fost distrusa pentru incalcarea legii ospitalitatii, potrivit Poruncii homosexualii erau omorati daca erau prinsi sau dovediti.
  iertarea trebuie sa fie neconditionata, altul care se crede mai smecher decat Dumnezeu, "daca isi cer iertare si se pocaiesc"...:))
 • Elina 26.01.2023 09:47
  Hai, mai nene, lasa-ne cu aburerile astea. Nebunule, care faci tu pe cunoscatorul!
  Auzi, ma, ca nu e mentionat in Noul Testament nimic despre homo. Si daca nu este mentionat, e de bine. E liber la perversiuni. Asa-i, nene Hank?
  Al tau papa francisc este o satana globalista si multi o stiu
 • hank chinaski ► Elina 26.01.2023 10:15
  de fapt asta e, pe voi va deranjeaza doar pentru ca Papa a zis chestia asta...:)

  eu am zis mai sus ca in Scripturi nu apare ca Hristos ar fi condamnat explicit homosexualitatea, o pune in rand cu preacurvia, desfranarea, etc.

  la fel face si Sf Pavel
 • Andri 26.01.2023 18:55
  Simply, negru pe alb (dar asa suntem de obisnuiti cu nefirescul, ca nu ne mai mira nimic):
  Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulțumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor și inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
  22. Zicând că sunt înțelepți, au ajuns nebuni.
  23. Și au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios și al păsărilor și al celor cu patru picioare și al târâtoarelor.
  24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăției, după poftele inimilor lor, ca să-și pângărească trupurile lor între ei,
  25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună și s-au închinat și au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
  26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci și femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
  27. Asemenea și bărbații lăsând rânduiala cea după fire a părții femeiești, s-au aprins în pofta lor unii pentru alții, bărbați cu bărbați, săvârșind rușinea și luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
  28. Și precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoștință, așa și Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
  29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înșelăciune, de purtări rele, bârfitori,
  30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeți, trufași, lăudăroși, născocitori de rele, nesupuși părinților,
  31. Neînțelepți, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
  32. Aceștia, deși au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le și încuviințează celor care le fac.
 • Petronius 26.01.2023 09:28
  @hank chinaski
  Adevar zic tie (faggot) , ca omenirea a plecat de la Adam si Eva (you faggot) , mergi si maninca kkat pe siturile sorosizde din Ro.
  "Hristos nu rosteste nicio vorba explicit impotriva homosexualitatii" (asa cum ai scris tu ) , pt ca nu EXISTA HOMOSEXUALITATE IN VREMEA ACEEA .mars .....
 • hank chinaski 26.01.2023 10:05
  @Petronius
  imi pare bine ca stii englezeste, sau poate stii numai ce-ti place, nu stiu... Biblia o poti citi si cunoaste in romaneste.

  in Vechiul Testament scrie clar:
  „Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urâciune”
  sau
  „Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiți cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor.”
  dar si Sf Pavel condamna homosexualitatea:
  „Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții, nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu”.

  homosexualii erau pedepsiti cu moartea nu numai de evrei ci si de pagani, crestinismul timpuriu pune pacatul homosexualitatii pe acelasi plan cu alte pacate, in urma cu treizeci de ani un preot cu har spunea ca e la fel ca atunci cand te asezi la masa si mananci fara sa multumesti Domnului.
 • Peruzea 26.01.2023 10:30
  Unirea tuturor bisericilor...???
  Doamne apara-ne si ne fereste!
 • Peruzea 26.01.2023 10:33
  Unirea tuturor bisericilor...???? Doamne apara-ne si ne pazeste!!!!!!
Ultima oră

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom

13:14

BRICS: TABĂRA DE OPOZIȚIE A VESTULUI