Papa Francisc, declarație surpriză: A FI HOMOSEXUAL nu este o crimă! TOȚI SUNTEM copiii lui Dumnezeu

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: NBC

Foto: NBC

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a criticat legile care incriminează homosexualitatea ca fiind "nedrepte", spunând că Dumnezeu îi iubește pe toți copiii săi așa cum sunt și a cerut episcopilor catolici care susțin aceste legi să primească în biserică persoanele LGBTQ, informează AP.

"A fi homosexual nu este o crimă", a declarat Francisc în timpul unui interviu exclusiv acordat marți agenției The Associated Press.

Francisc a recunoscut că episcopii catolici din unele părți ale lumii susțin legile care incriminează homosexualitatea sau discriminează comunitatea LGBTQ, iar el însuși s-a referit la această problemă în termeni de "păcat".
 
Dar el a atribuit astfel de atitudini unor medii culturale și a spus că episcopii, în special, trebuie să treacă printr-un proces de schimbare pentru a recunoaște demnitatea tuturor.

"Acești episcopi trebuie să aibă un proces de convertire", a spus el, adăugând că ar trebui să aplice "tandrețea, vă rog, așa cum Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi".

Comentariile lui Francisc sunt primele rostite de un papă cu privire la astfel de legi, dar sunt în concordanță cu abordarea sa generală față de comunitatea LGBTQ și cu convingerea că Biserica Catolică ar trebui să-i primească pe toți și să nu facă discriminări.

Francisc a citat Catehismul Bisericii Catolice spunând că persoanele gay trebuie să fie binevenite și respectate și nu trebuie să fie marginalizate sau discriminate.

"Suntem cu toții copii ai lui Dumnezeu, iar Dumnezeu ne iubește așa cum suntem și pentru puterea cu care fiecare dintre noi luptă pentru demnitatea sa", a spus Francisc, vorbind cu AP în hotelul din Vatican unde locuiește.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
  • Marius Macovei 25.01.2023 15:55
    Hristos în mijlocul nostru! Doamne Ajută la toată lumea! Amin. ☦
  • Elina 25.01.2023 15:55
    Ei, ce surpriza! Papa e satana, se stie. Cine nu are ce face si se uita in gura lui, isi merita soarta. Am vazut si ortodocsi care il admira. Oameni fara credinta!
  • Marius Macovei 25.01.2023 16:42
    Exact Elina. Farisei care se dau drept Creștin-Ortodoxi,care habar nu au unde este Casa Domnului,nu știu să calce Pragul Miresei Lui.
  • gigelfrone 25.01.2023 16:03
    Ce ciudat suna (toti suntem copiii lui Dumnezeu) venind din partea unui satanist practicant.
  • Tabără Octavian-Adrian 25.01.2023 16:05
    Da. Se confirmă că trăim o criză de moralitate, o criză dogmatică. Altfel această declarație nu avea cum să existe.
  • IC XC NI KA 25.01.2023 19:30
    Ce criză dogmatică?!
    Ferească Dumnezeu!

    E o singură dogmă!

    UN Dumnezeu, Care e Calea-UNA, Adevărul-UNUL, Viață-UNA, nu poate fi în două locuri/dogme, ci, fiind UNUL, numai într-un singur loc poate fi ..de aproape 2000 de ani, în statornicia Lui și a Ei - Biserica Ortodoxă.

    “Este un Domn, o credință, un botez” (Efeseni 4,5)

    “Zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuși Iisus Hristos.” (Efeseni 2,20)

    Hristos - capul Bisericii (Efeseni 1,22; 5,23)

    “Eu sunt vița cea adevărată și Tatăl Meu este lucrătorul. Orice mlădiță care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă, El o curățește, ca mai multă roadă să aducă. DACĂ cineva nu rămâne în Mine se ARUNCĂ afară ca mlădița și se usucă; și le adună și le aruncă în foc și ard. (Ioan 15,1-2,6)
  • BLUE 25.01.2023 16:10
    La ce să te aștepți de la Antihristul care se ridică tot mai mult și mai puternic??? Dacă vă uitați pe YouTube,la canalul "Adevăruri Ascunse", veți vedea cum că "va fi o singură biserică mondială", care îl va primi pe antihrist!!Se vedea asta clar după "noua biserică",Chrislam, pe care vrea neapărat să o înființeze!!! În fața lui antihrist MAI ALES ăia ca LGBT...sînt bineveniți!!! Rugați-vă la Dumnezeu cît mai e timp!!!
  • Marius Macovei 25.01.2023 17:01
    Hristos în mijlocul nostru! Doamne Ajută la toată lumea! Amin. ☦
  • Dorel Timpa 25.01.2023 17:34
    Nu, nu,

    nu este o crima. Numai sa nu ne mai intoxice cu paradele lor și cu văicărelile lor de doi bani că "vai, vrem drepturi, vrem aia, vrem ailaltă" că mi-e și scirba sa mai pomenesc doleanțele lor.
    Sa plece liniștiți, de mînă, cu toți, in Sodoma și Gomora, că aceeași soartă îi așteaptă, de nu se întorc de la grozăviile ce le fac.
  • Oracle 25.01.2023 18:31
    ''papa'' e woke de multi ani din cate stiu oficiaza si casatorii de acelasi sex si apoi are tupeul sa iasa sa zica ca suntem in declin ca si numar pentru ca oamenii au animale de companie , e fix logica woke fix papa woke , bravo catolicilor.
  • Vasile Pdure 25.01.2023 18:50
    Declarațiile lui nu mai miră pe nimeni. Sunt declarații anti- Biserică, anti-Hristos, sunt împotriva tuturor prescripțiilor Vechiul Testament. Deci,el este anti- Hristos! Sfântul Cosma Etolianul : pe papa sa-l blestemați! Cum adică să blestemăm o față bisericească, pe " urmașul" Sfântului Apostol Petru! Nu! Pe pe urmașul satanei, deoarece face faptele lui.Mai terminați- o cu pietismul deșănțat!
  • IC XC NI KA 25.01.2023 19:26
    Cum le amestecă dracu’ .. unde trebuie să zică că-i păcat nu zice .. și unde nu-i păcat zice că e ..

    "A fi homosexual nu este o crimă", bineînțeles că nu-i o crimă, e un p ă c a t,
    m a r e! Și bineînțeles că ne-bunii (adică, nu buni) ăștia amărâți și terfeliți cumplit de diavol .. pe ai trebuie să-i privească schimbarea, să părăsească păcatul ..

    Este un discurs viclean.. ‘universal’ care vrea se spună că-i marginalizăm .. discriminăm, amestecat cu lipsa noastră de iubire!

    Total fals. Tocmai din dragoste le spunem că nu-i bine ce fac .. vai de ei și de sufletul lor dacă nu-și vin în fire ..


    Bine, acum la ce ne putem aștepta de la un papa și “biserica” catolică .. marile rătăciri ale papistașilor ce pot aduce decât .. ne-bune rătăciri..

    Atenție! Conciliul I Vatican 1870, dogma lor a supremației papale și a infailibilității papale:
    “Papa a dobândit dumnezeiască stăpânire care este nelimitată. Pentru papa sunt posibile pe pământ exact cele care sunt posibile în cer pentru Dumnezeu. Dacă papa a atras cu sine în iad milioane de oameni nimeni dintre ei nu va avea dreptul să-l întrebe sfinte părinte de ce faci aceasta. Papa este infailibil precum este și Dumnezeu și are puterea sa facă orice face Dumnezeu. Papa poate schimba firea lucrurilor, poate face orice din nimic. El are puterea de a face din minciună adevăr, are puterea să facă orice este plăcut chiar împotriva adevărului, în afara adevărului și în ciuda adevărului..
    Dacă papa pronunța o hotărâre împotriva judecății Lui Dumnezeu, atunci judecată Lui Dumnezeu va trebui îndreptată și schimbată. Papa este lumina adevărului și reflexia lui. Papa este totul peste toate și toate le poate.”

    https://m.youtube.com/watch?v=NMbEvFupbMk&ab_channel=Apologeticum

    Ferească Dumnezeu!!
  • singur ortodoxia 25.01.2023 21:25
    Deci:
    Francisc asta
    Ori e cazut in cap (grav e ca nu sesizeaza/nu-i spune nimeni ... aah am uitat ca e "infailibil")
    Ori n-a citit Biblia
    Ori a citit-o pe cea a stapanului Satana
    Ori n-a auzit in viata lui de Sodoma si Gomora
    Ori rade de intreaga planeta
    A auzit de gay martirizati pana acum ? Sau nu ii poate vorbi de rau pentru ca ar trebui sa dea afara o armata din oamenii lui...
    Am ajuns limpede si clar la vremurile prorocite in care binelui i se zice rau si raului bine...
    Amar de noi....
  • Tic 25.01.2023 21:55
    Demn urmaș al papei Borgia! Și al altor papi. Tot oameni, tot politicieni, tot supuși păcatului.
  • NDorin 26.01.2023 07:39
    Satana, intr-un boșorog demn de milă cu burta mare și plin cu căcat, plimbat ca un hoit viu de colo colo prin fața unor mulțimi pierdute, să-și împrăștie putoarea și duhoarea iadului, atât cât i-a fost dat, pe pământ!
  • marius hategan 26.01.2023 07:44
    djn ciclul"papa spune lucruri trasnite"...vine biroul de presa,ca de obicei,sa dreaga busuiocul,ca a fost extras din context,ca nu a fost inteles...samd
Ultima oră

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Fostul Ministru al Sănătății, Sorina Pintea, condmnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire

09:19

Alexander Lukașenko: ”Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare se află în Belarus”

09:09

Gabriela Firea, dezvăluiri din ședința de 16 ore a coaliției, la Marius Tucă Show. De ce a renunțat alianța la ideea unui candidat ”independent” - VIDEO

09:02

A murit Laurent Cantet, câștigător al premiului Palme d'Or în 2008. Cineastul avea 63 de ani