Papa Francisc: A nu avea grijă de climă este o formă de păgânism

De Iustina Filimon  /  

Foto: La Civilta Cattolica

Foto: La Civilta Cattolica

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a condamnat „păcatul” de „a nu avea grijă de climă” ca fiind o „formă de păgânism”, arată LifeSiteNews.

În timpul recentei sale călătorii în Malta, Papa Francisc s-a întâlnit, pe 3 aprilie, cu 38 dintre confrații săi iezuiți, la Nunțiatură. Discuția informală de 40 de minute a abordat subiecte variind de la direcția spirituală și sinodalitate până la migrație și „schimbări climatice”.
 
Stenograma oficială a fost publicată în revista La Civilta Cattolica, o publicație iezuită, pe 14 aprilie.
 
Spre finalul întâlnirii, Papa Francisc a fost întrebat de un preot iezuit despre „problema” schimbărilor climatice, exprimându-și îngrijorarea că „lumea arde, iar noi rămânem nepăsători”.
 
„Cum se poate îmbina evanghelizarea cu schimbările climatice?”, a întrebat preotul.
 
Ca răspuns, Papa Francisc a declarat că „a nu avea grijă de climă este un păcat împotriva darului lui Dumnezeu care este creația”. 
 
„În opinia mea, aceasta este o formă de păgânism: înseamnă să folosești acele lucruri pe care Domnul ni le-a dat pentru slava și lauda Sa ca pe niște idoli”, a continuat el.
 
„Cred că a nu avea grijă de creație este ca și cum ai idolatriza-o, reducând-o la un idol, separând-o de darul creației. În acest sens, grija față de căminul nostru comun (Pământul - n.r.) este deja 'evanghelizare'.”
 
Reiterând ideile exprimate într-un discurs filmat în 2020 pentru un TED Talk - când a afirmat că nu mai avem la dispoziție nici 30 de ani pentru a împiedica producerea unor „schimbări climatice catastrofale” - papa Francisc a adăugat: „Dacă lucrurile continuă ca până acum, copiii noștri nu vor mai putea trăi pe planeta noastră”.
 
Nu este ceva neobișnuit pentru Papa să promoveze teoria schimbărilor climatice, deși a fost contrazis de oameni de știință din domeniu, care au afirmat că „Papa este consiliat dezastruos de niște oameni sus-puși din Biserică, cu grave lacune în materie de cunoștințe științifice”.
 
În 2017, Papa Francisc a apărut într-un film în care avertiza cu privire la pericolele schimbărilor climatice și, mai recent, a încurajat-o pe activista Greta Thunberg să își continue campania alarmistă de combatere a schimbărilor climatice.

De asemenea, în 2019, Papa Francisc a trimis un mesaj la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice, solicitând acțiuni politice pentru prevenirea schimbărilor climatice și exprimându-și dorința ca săracii lumii să fie protejați de efectele acestora. Anterior, în mesajul său cu ocazia Zilei mondiale de rugăciune pentru ocrotirea creației, Papa a afirmat: „Am provocat o situație de urgență climatică care amenință grav natura și viața însăși, inclusiv pe a noastră”.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
  • Nenea Iancu 15.04.2022 20:26
    Sa-ntelegem ca toti crestinii de pana la generatia Gretei Thunberg au fost, de fapt, pagani? Basta, papa!
  • Năzuim spre Înviere 16.04.2022 12:53
    Nu. Ci înțelegem că papa este păgân. El a vorbit despre sine însuși. Putea să spună: A nu avea grijă de climă este o formă de erezie. Dar oricum papa era ereziarh. Încă de la 1054! Dar așa a spus: A nu avea grijă de climă este o formă de păgânism. El, care a pus in curtile vaticanului atatea statuete păgâne a arătat ce este el de fapt: un păgân notoriu. Se știe ca pictorii și mai cu seama iconarii își pictează fără să își dea seama propriile lor chipuri.
    Ei. Ce a facut papa acum? Și-a pictat propriul sau chip al urâțenie! Un păgân notoriu!
  • ioansperling 15.04.2022 20:29
    E tot mai sinistru papa-lapte asta; care copii nostri? Ti se increteste parul pe spate cand vorbesc despre "copiii" nostri!
    Il frământă clima si prin bisericile lor bate vantul! Poate au o problemă cu vantul si fresca?
  • Irina Savu 15.04.2022 22:14
    In Iunie 1979, un bărbat cu pseudonimul R.C. Christian a abordat compania Elberton Granite Finishing Company cu sarcina de a construi un monument in Elbert County, Georgia, in USA. El a spus că nimeni nu va ști niciodată adevărata sa identitate și nici pe cea a grupului pe care îl reprezenta. Părea să aibă o sursă nesfârșită de bani pentru a finanța proiectul și, conform termenilor contractului legal, toate planurile trebuiau să fie distruse după finalizare și toate informațiile despre el trebuiau să fie ascunse publicului.
    În 1980, pietrele au fost terminate. Ele poartă în față o tăbliță care proclamă: "Fie ca acestea să fie pietre de hotar pentru o Epocă a Rațiunii". În pietre sunt gravate zece linii directoare menite să restabilească planeta și societatea, poate după o apocalipsă. Ele sunt scrise în opt limbi diferite, engleză, spaniolă, swahili, hindi, ebraică, arabă, chineză și rusă, și printre alte porunci predică:

    - Menținerea omenirii sub 500.000.000 de oameni în echilibru perpetuu cu natura.

    - Stăpâniți pasiunea - credința - tradiția - și toate lucrurile cu rațiune temperată.

    - Să echilibreze drepturile personale cu îndatoririle sociale.

    - Nu fiți un cancer pe pământ - Lăsați loc pentru natură.

    La asta se refera papa-lapte, la mentinerea omenirii sub 500 milioane de indivizi si la exterminarea prin orice mijloace a celorlalti aproximativ 7 miliarde de goyimi inutili care trebuie sa lase loc pt. natura, nemaifiind un "cancer" pe pământ. In felul acesta pasamite, schimbarile climatice "dezastruase" nu se vor mai produce si copii lor (ai elitei satanice miliardare) vor trai binemersi si fara teama pe aceasta planeta a lor a "alesilor" cumparata de ei, cu hartie tiparita perpetuu, de la omenirea naiva si credula.
  • Enya ► Irina Savu 16.04.2022 11:10
    Ghidul de piatra din Georgia este o facatura tot a ocultei, sa credem ca asa ne este dat, asa a fost "profetit", asa trebuie sa se intample, ca oamenii sa clacheze, sa nu mai lupte, sa cedeze, sa se supuna, sa accepte totalitarismul care e in curs de acaparare a speciei umane.

    A fost creat cu anticipatie pentru acest moment al omenirii, totul a fost gandit astfel incat oamenii sa nu mai lupte cu satanele si sa-si cedeze viata, libertatea, corpul (ADN-ul divin) si sufletul!
  • Irina Savu ► Enya 16.04.2022 19:01
    Asa ma gandeam si eu, e corect ce spui. Dar din nefericire, oamenii de mult timp au renuntat sa mai lupte, decand au inlocuit credinta cu confortul, si pe Dumnezeu cu banul(mamona). Prioritatile omenirii sunt evidente: fiecare traieste dupa cum il duce capul si isi doreste mai mult fericirea pe acest pamant, decat impacarea cu Dumnezeu si mantuirea sufletului prin jertfa Fiului lui Dumnezeu. Sunt prea putini oameni care stiu sa se informeze corect, si intr-o lume condusa de tatal minciunii, le este foarte greu sa reziste in acest intuneric spiritual fara Iisus Christos, fara credinta. Pe de alta parte, in Biblie scrie asa:
    1 Ioan 5:19 VDC
    "Știm că suntem din Dumnezeu și că toată lumea zace în cel rău."
    Daca toata lumea zace in cel rau, inseamna ca omenirea se simte confortabil in aceasta stare de zacere, nu crezi? Nu vrea omul sa lupte impotriva celui care-i da placeri nemasurate, bogatie fara masura si faima si mandrie obraznica pe acest pamant.
    In Cuvant mai scrie si asa:
    Matei 4:1-11 VDC
    Atunci, Iisus a fost dus de Duhul în pustie, ca să fie ispitit de diavolul. Acolo a postit patruzeci de zile și patruzeci de nopți; la urmă a flămânzit. Ispititorul s-a apropiat de El și I-a zis: „Dacă ești Fiul lui Dumnezeu, poruncește ca pietrele acestea să se facă pâini.” Drept răspuns, Iisus i-a zis: „Este scris: ‘Omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.’” Atunci, diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe streașina Templului și I-a zis: „Dacă ești Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, căci este scris: ‘El va porunci îngerilor Săi să vegheze asupra Ta; și ei Te vor lua pe mâini, ca nu cumva să Te lovești cu piciorul de vreo piatră.’” „De asemenea, este scris”, a zis Iisus: „Să nu ispitești pe Domnul Dumnezeul tău.” Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte înalt, I-a arătat toate împărățiile lumii și strălucirea lor și I-a zis: „Toate aceste lucruri Ți le voi da Ție, dacă Te vei arunca cu fața la pământ și Te vei închina mie.” „Pleacă, Satano”, i-a răspuns Iisus. „Căci este scris: ‘Domnului Dumnezeului tău să te închini și numai Lui să-I slujești.’” Atunci, diavolul L-a lăsat. Și deodată au venit la Iisus niște îngeri și au început să-I slujească.

    Acum e timpul cernerii, al ispitei si al inselarii. Oamenii sunt ispititi si inselati si cad usor, pentru ca diavolul se foloseste tot de acelasi scenariu pervers, doar mijloacele difera. Fara credinta, cati oameni pot sa reziste fara sa-si piarda viata si sufletul? Cati oameni pot spune in momente de maxima suferinta „Pleacă, Satano”,„Căci este scris: ‘Domnului Dumnezeului tău să te închini și numai Lui să-I slujești.’”?

    EPISTOLA ÎNTÂIA CĂTRE TIMOTEI A SFÂNTULUI APOSTOL PAVEL Cap.4 1-11
    1. Dar Duhul grăiește lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de
    la credință, luând aminte la duhurile cele înșelătoare și la învățăturile demonilor,
    2. Prin fățărnicia unor mincinoși, care sunt înfierați în cugetul lor.
    3. Aceștia opresc de la căsătorie și de la unele bucate, pe care Dumnezeu le-a
    făcut, spre gustare cu mulțumire, pentru cei credincioși și pentru cei ce au cunoscut
    adevărul,
    4. Pentru că orice făptură a lui Dumnezeu este bună și nimic nu este de lepădat,
    dacă se ia cu mulțumire ;
    5. Căci se sfințește prin cuvântul lui Dumnezeu și prin rugăciune.
    6. Punându-le înaintea fraților acestea, vei fi bun slujitor al lui Hristos Iisus,
    hrănindu-te cu cuvintele credinței și ale bunei învățături căreia ai urmat ;
    7. Iar de basmele cele lumești și băbești, ferește-te și deprinde-te cu dreapta
    credință.
    8. Căci deprinderea trupească la puțin folosește, dar dreapta credință spre toate
    este de folos, având făgăduința vieții de acum și a celei ce va să vină.
    9. Vrednic de credință este acest cuvânt și vrednic de toată primirea,
    10. Fiindcă pentru aceasta ne și ostenim și suntem ocărâți și ne luptăm, căci ne-am
    pus nădejdea în Dumnezeul cel viu, Care este Mântuitorul tuturor oamenilor, mai
    ales al credincioșilor.
    11. Acestea să le poruncești și să-i înveți.
  • Spring 15.04.2022 21:13
    "Si, intrucat SAVANTII NOSTRI vor raspandi catre acea VREME „noua invatatura“, cum ca Dumnezeu nu exista, fiind doar o reprezentare a omului despre sine insusi, oamenii il vor primi pe FIUL nostru (ANTIHRIST), din cauza puterniciei si fortei miracolelor sale, ca pe Fiul lui Dumnezeu, fiindca el ii va indemna pe oameni prin discursuri, declaratii si prin puterea sugestiei la DISTRIBUIREA pamantului, averilor si comorilor, ca TOTI sa fie INDESTULATI.

    Si atunci societatea umana nu se va mai numi Biserica a lui Hristos, ci UNIUNE SOCIAL-DEMOCRATICA, bazata pe ANARHIA totala, si supusa nevazut si in secret noua.

    Astfel, de partea noastra vor trece si cei alesi, iar daca va ramane acolo o mica turma de credinciosi, IMPRASTIATA pe fata pamantului, aceasta nu mai are pentru noi nici o importanta".

    A te substitui cum face Papa in locul Pantocratorului, in locul lui Hristos care poarta de grija fiecarei fapturi umane si Pamantului (deci Hristos ne asigura implicit si clima), deci a te erija in antihrist= in locul lui Hristos, inseamna a ne intoarce la idolatria Pamantului!
    Deci Papa ne face noua proces de intentie pentru a nu fi el identificat ca pagan idolatru. Hotul striga hotii!
    "BINELE COMUN" este doctrina idolatra a Vaticanului:

    https://www.youtube.com/watch?v=V3kUMlQvTn0

    The Dangerous Alliance of Rothschild and the Vatican of Francis | New Eastern Outlook
    https://m.journal-neo.org/2020/12/22/the-dangerous-alliance-of-rothschild-and-the-vatican-of-francis/
  • Enya 16.04.2022 11:03
    Satanul cu rochita alba de la vatican este vegan? Ca daca mananca pui si porc si vita si fructe de mare si lactate si etc. etc. atunci tot ce emite prin botul ala diabolic este: ipocrizie, minciuna, manipulare, pregatirea altor furturi de libertati si drepturi divine!

    Orice sageata a ocultei care apare un fata noastra si ne vorbeste de aberatia numita amprenta de carbon, mancarea/carnea sintetica, ecologie, activism, binele Terrei etc FARA SA FIE UN VEGAN REAL caruia sa-i pese cu toata inima, sufletul, constiinta de semeni, de celelalte specii, de sine, dar si de casuta pamantenilor, Terra, este asa cum am spus: o sageata a ocultei!

    Nu poti sa vorbesti de dreptul la viata al altor fiinte cu copanul prajit in mana! Nu poti sa te declari "iubitor de animale" cu telemeaua si sunca de porc pe masa! Nu poti sa militezi pentru drepturile pisicilor si cainilor in vreme ce ai in frigider carnati de vita! Nu poti sa ai in sclavie un animal pe care il numesti "de companie" si sa te declari om bun! I-ai furat libertatea, decizia de a se hrani asa cum vrea sau ii cer caracteristicile speciei din care face parte, l-ai umanizat, il tii in lesa, inchis in casa sau colivie, il castrezi si-l nenorocesti pe viata (cum ar fi sa te castreze si pe tine o specie superioara tie, omule care te crezi varful lantului trofic, dar care nu esti decat cea mai distrugatoare specie de pe Pamant la ora actuala, in virtutea unei iubiri pe care ti-o declara, fara sa o doresti, fara sa i-o ceri?!??), ii furi copiii, il desparti de sot, parinti, frati, ii furi habitatul, ii distrugi hruba, ii furi hrana si apoi te declari superior ca ii faci o cusca aratoasa sau ca-l tii in casa si-l hranesti cu ciorba ta sau cu mancare "speciala" facuta de fapt din cadavre de alte animale moarte? Sa mai amintesc de animalele cele mai nenorocite, cele din ferme si ucise in chinuri in abatoare, ca sa simti tu, omule, o placere culinara pe care o poti obtine la fel si din plante, fructe si alte bunatati vegetale?!? Si ca in timp ce le mananci trupurile moarte tu faci pe milosul si iesi cu cainele tau sclav in lesa la un protest al "iubitorilor de animale", sa aratati cu totii lumii ce deosebiti sunteti voi ca le vreti binele si ca militati pentru "drepturile" lor????

    Cei mai sadici dintre "iubitorii de animale" sunt cei care au pasari sau papagali in colivie! Pasari care zboara LIBERE sute de km zilnic sunt inchise intr-o inchisoare cumplita! Iar apoi, "stapanul" care se considera fiinta superioara, vine pe net si ii intreaba pe altii "de ce papagalul meu isi smulge penele, oare o avea vreo boala?" Tu ai o boala psihica, omule care sclavagesti animale, ca tii prizoniera impotriva vointei sale o fiinta care are acelasi drept la libertate, viata frumoasa, alegeri ca tine!

    Nici macar nu ai voie sa atingi sau sa mangai un animal liber sau in lesa pentru ca o faci fara acordul lui! E ca si cum o alta specie te-ar agresa permanent si te-ar mangaia pe tot corpul (deci te-ar agresa inclusiv sexual!) de cate ori ar avea chef in virtutea "iubirii de animale"! Doamne, cat de gresit e totul! Si cat de tare ma izbesc zilnic in fata ipocrizia si minciuna in care se scalda "activistii" de orice fel, dar omnivori!

    Deci, diavolul de la vatican, gretele demente, kill gates-ii, guvernele malefice vandute si toti "ecologistii" si "activistii" omnivori care ne propovaduiesc noua religie a Pamantului, sa taca pe vecie sau sa dispara din fata noastra pentru totdeauna! Cine se uita in gura astora si aproba chiar si o virgula din ce vomita astia in declaratii pompoase si apocaliptice e un om slab, neinformat, idiot si numai bun de vaccinat cu serurile lor criminale!

    Activismul real de orice fel este doar din postura de vegan/a!

    Pentru ca grija pentru Natura, oameni, specii, planeta incepe din farfuria noastra! Altfel, totul e inca o mare minciuna ca toata istoria umanitatii si insasi viata noastra din aceste momente!
  • Mihai Cantuniari 16.04.2022 15:00
    Ai totala dreptate. Te felicit, Enya, pentru adevarurile tale. Cat despre Antipapa Francisc, forme de paganism sunt ascunderea Crucii in spatele baxurilor cu sticle goale sau in spatele mainii sale puse pe piept ca sa o ascunda cand primeste oaspeti de alte religii.
  • Enya ► Mihai Cantuniari 16.04.2022 19:43
    Multumesc!
  • Enya 16.04.2022 11:52
    Geneza 1:29

    Și Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânță și care este pe fața întregului pământ și orice pom care are în el rod cu sămânță: aceasta să fie hrana voastră.
Ultima oră

12:06

Tucker Carlson: Medicii care au recomandat vaccinul anticovid ar trebui să-și ceară scuze - VIDEO

11:30

Imagini șocante din Gaza: Soldații israelieni ucid civilii, îi îngroapă cu excavatoarele, apoi se joacă cu lenjeria intimă a femeilor

10:41

Joe Biden l-a numit din nou "măcelar" pe Vladimir Putin

10:21

România e declarată de Putin țintă militară legitimă

09:39

Ion Cristoiu: Coaliția vede în alegerile pe București o demonstrație a unității sale

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice