
Foto: Agrointeligenta

Guvernul s-a angajat față de autoritățile europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) evaluat pozitiv luni de Bruxelles, să pună în vigoare, până cel târziu în ultimul trimestru din 2023, un cadru legislativ de decarbonizare a sectorului de încălzire și răcire, care să include măsuri de diversificare a mixului energetic prin renunțarea la lemn ca sursă de combustibil în acest sector, potrivit Profit.ro.
Potrivit datelor oficiale, în prezent, circa jumătate dintre gospodăriile din România se încălzesc cu sobe alimentate cu lemne, procentul ajungând la peste 80% în mediul rural.
Astfel, statul român și-a asumat ca țintă, pânâ în T4 2023, intrarea în vigoare a unui cadru legislativ cu măsuri de decarbonare a sectorului de încălzire și răcire.
"Reforma va: i) clarifica cadrul de responsabilități între autoritățile centrale și locale pentru administrarea sectorului de încălzire și răcire și va extinde aplicarea Legii guvernanței corporative la operatorii de termoficare centralizată; ii) include o revizuire a legislației de asigurare a sustenabilității și trasabilității biomasei, pentru a preveni orice impact negativ al utilizării bioenergiei asupra biodiversității și a pădurilor; iii) diversifica mixul energetic în încălzire și răcire prin renunțarea la biomasa forestieră (diversify the energy mix in heating and cooling away from forest biomass – în original, n.r.); crește rolul prosumatorilor în producția de energie regenerabilă, inclusiv prin compensare cantitativă", prevede PNRR.
"Reforma: (…) va asigura durabilitatea și trasabilitatea biomasei pentru a preveni orice impact negativ al utilizării bioenergiei asupra biodiversității și pădurilor și pentru a diversifica mixul energetic pentru încălzire și răcire, utilizând alte materii prime decât biomasa forestieră. (…) Reforma (…) va diversifica mixul energetic în sectorul încălzirii și răcirii, reducând componenta de biomasă forestieră", este formularea din varianta în limba română a PNRR.
Citește mai mult AICI
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Cu ce sa inlocuiasca lemnele acolo unde nu exista infrastructura de gaz ?
Cu ce sa plateasca pretul exorbitant la gaz intr-o gospodarie cu venituri foarte mici sau 0 ??
Cu ce sa plateasca pretul si mai exorbitant la incazirea electrica ??
Se stie foarte clar ca energia solara sau eoliana NU poate asigura necesarul de incalzire al unei case si nu este fiabila dpdv. al bateriilor de stocare.
Se adevereste acum ca dupa pauperizarea INTENTIONATA si masiva a poporulu,i facuta prin forta aparatului de represiune securist, vor veni cu solutia globalista a "ajutorului" 6 6 6 sub forma VENITULUI MINIM UNIVERSAL ??
Este clar acum ca PNRR inseamna reinstaurarea comunismului in Romania sub pregatita guvernare a lui ANTIHRIST ??
Pentru cei care cred in salvarea padurilor (pana acum a fost ok sa le rada?) da, acest lucru este bun, dar energia asa zisa verde NU ESTE REGENERABILA. Cautati si vedeti cum ingroapa tone de elice de eoliene, deoarece trebuie inlocuite si nu se pot recicla. Iar panourile solare in curand vor fi inutile, din cauza programului de geoengineering, adica blocarea luminii soarelui prin pulverizarea in atmosfera de particule de aluminiu si alte metale si polimeri.
Eliminarea combustibililor fosili urmareste gonirea oamenilor in marile orase, la bloc, unde vor fi tinuti in frig si controlati si limitarea circulatiei, dar mai ales a independentei. Chiar nu mai are nimeni memorie cum era pe vremea comunismului? Acele timpuri vor parea roz fata de ce ni se pregateste.
Cititi obiectivele Agenda 2030 decodate pe humansarefree
https://humansarefree.com/2015/10/the-un-2030-agenda-decoded-the-blueprint-for-global-enslavement.html
Asta va determina probabil ca inginerii simpli sa incepe sa studieze alternative pentru independenta energetica personala: brevetele lui Nicola Tesla legate de transformatorul Tesla, care functioneaza pe energie electrica reactiva si inertie (fenomenul de dumping), sau surse nucleare care nu emit radiatii nocive (doar beta, alfa de mica energie), de ordinul a 2-3 KW, putere necesara pentru o gospodarie. Asta ar fi un game change pentru monopopul mondial.