PREȘEDINTELE IRANULUI E MORT. Confirmare: Elicopterul lui Ebrahim Raisi a fost găsit ZDROBIT pe un deal și ARS COMPLET: ”Nu există niciun semn care să indice că pasagerii elicopterului sunt în viață”. SITUAȚIE DE CRIZĂ în Iran și Orient

De Andrei Nicolae  /  

Locul în care elicopterul prezidențial Bell 212 a fost găsit „ars complet”

Locul în care elicopterul prezidențial Bell 212 a fost găsit „ars complet”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ȘTIREA VIDEO ȘI O TRANSMISIE ÎN DIRECT DIN ZONĂ MAI SUS

ACTUALIZARE: Președintele Iranului Ebrahim Raisi a fost ucis după ce un elicopterul în care se afla s-a prăbușit duminică într-o regiune îndepărtată a țării, a anunțat presa de stat.

Raisi, în vârstă de 63 de ani, ministrul său de externe, ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian și însoțitorii lor au fost găsiți morți după ce salvatorii au descoperit locul prăbușirii elicopterului luni dimineața devreme.

Agenția de știri de stat, Mehr, a relatat că „toți pasagerii elicopterului care îi transporta pe președintele iranian și pe ministrul de externe au fost martirizați”.

Un oficial iranian de rang înalt a confirmat, de asemenea, pentru Reuters că Raisi a fost găsit ucis în epavă, după ce presa de stat a raportat luni dimineață că nu exista „niciun semn de viață” la locul prăbușirii.

„Președintele Raisi, ministrul de externe și toți pasagerii din elicopter au fost uciși în accident”, a declarat pentru Reuters oficialul iranian de rang înalt.
 
Președintele se întorcea dintr-o vizită oficială de la granița cu Azebaidjan, pentru inaugurarea unui baraj cu președintele azer. Știrea confirmă presupunerile de ieri ale presei: Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ
 
Raisi s-ar fi aflat într-un elicopter Bell 212 de fabricație americană în momentul prăbușirii, a anunțat presa de stat.
 
O captură-video de la plecarea spre barajul vizitat îl înfățișează pe președinte în elicopter împreună cu un imam: 
Agenția oficială de știri iraniană INRA a declarat că Raisi călătorea într-un convoi de trei elicoptere când cel prezidențial s-a prăbușit în apropierea orașului Jolfa, la aproximativ 375 de mile nord-vest de Teheran.

Primele filmări și imagini de la locul prăbușirii au arătat resturi împrăștiate și părți desprinse din elicopter, potrivit New York Times.

De asemenea, Reuters a relatat că elicopterul ar fi ars complet după ce s-a prăbușit.


Conform legislației iraniene, prim-vicepreședintele țării, Mohammad Mokhber, ar urma să preia rolul de președinte pentru o perioadă de custodie de 50 de zile, moment în care trebuie organizate alegeri pentru a alege succesorul lui Raisi.

Dar adevărata dramă a succesiunii s-ar concentra în jurul celui care va fi următorul lider suprem al Republicii Islamice, rol deținut în prezent de Imamul Sayyid Ali Khamenei, în vârstă de 85 de ani. Acesta ar putea fi chiar fiul lui, Mojtaba.
 
Citiți noi ACTUALIZĂRI în alte articole pe ActiveNews.
 
BIOGRAFIE
 
Agenția turcă Anadolu i-a creionat biografia președintelui decedat:
 
Cunoscut ca jurist și personalitate religioasă, președintele iranian decedat Ebrahim Raisi s-a născut la 14 decembrie 1960, la Mashhad. După revoluția din 1979, și-a început cariera de procuror în 1981.

Urcând rapid în funcție, Raisi a devenit procuror general adjunct al Teheranului la doar 25 de ani.

Raisi a făcut parte dintr-un comitet format din 4 membri care, la indicațiile liderului revoluționar iranian Ayatollah Ruhollah Khomeini, a emis sentințele de condamnare la moarte pentru opozanții regimului încarcerați în 1988.

După moartea lui Khomeini și în timpul mandatului lui Ali Khamenei, Raisi a urcat rapid treptele în funcțiile de stat. A fost procuror general al Teheranului între 1989 și 1994.

În 1994, Raisi a fost numit șef al Organizației Inspectoratului de Stat, funcție pe care a deținut-o timp de 10 ani.

În 2004, Raisi a fost numit primul adjunct al șefului sistemului judiciar. Ulterior, a devenit procurorul general al Iranului în 2014 și a fost numit de Khamenei în funcția de șef al Sanctuarului și Fundației Imam Reza din Mashhad în 2016.

Raisi a candidat, de asemenea, la alegerile prezidențiale din 19 mai 2017, dar a pierdut în fața președintelui în exercițiu de atunci, Hassan Rouhani.

În urma demiterii ayatollahului Amoli Larijani din funcția de șef al sistemului judiciar și a numirii acestuia în funcția de șef al Consiliului de Discernământ al Expedienței de către Khamenei, Raisi a preluat postul vacant de șef al sistemului judiciar în martie 2019.
 
La alegerile prezidențiale din 18 iunie 2021, Raisi a câștigat cu o diferență mare, obținând 62% din voturi, devenind astfel cel de-al 8-lea președinte al Iranului.

La începutul acestei zile de luni, președintele Raisi, ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian și însoțitorii lor au fost declarați morți după ce elicopterul lor s-a prăbușit duminică după-amiază în provincia Azerbaidjanul de Est din nord-vestul Iranului.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Elicopterul în care se află președintele iranian Ebrahim Raisi și alți oficiali, între care ministrul de externe, a fost localizat pe un munte din nord-vestul Iranului, au anunțat luni serviciile de salvare, estimând că situația "nu este bună" pentru a găsi supraviețuitori, informează Știripesurse.

"În acest stadiu nu există niciun semn care să indice că pasagerii elicopterului sunt în viață", a anunțat televiziunea iraniană după localizarea aparatului de zbor.

"Elicopterul președintelui a fost localizat. Echipele de salvare se apropie de locul accidentului (...) Situația nu este bună", a declarat șeful Semilunii Roșii, Pirhossein Koolivand.

Elicopterul a fost implicat duminică într-un accident într-o zonă muntoasă din nord-vestul Iranului. La bordul aparatului de zbor se aflau mai mulți oficiali, inclusiv președintele Ebrahim Raisi și ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian.
 

Declarațiile oficialilor iranieni și relatările din mass-media locale sugerează o prăbușire a elicopterului, care făcea parte dintr-un convoi de trei elicoptere ce transportau oficiali iranieni într-o vizită în nord-vestul țării. Două dintre elicoptere au aterizat fără probleme în orașul Tabriz.
 
 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (17)
  • Wolf Edmond 20.05.2024 09:51
    Adică celelalte două elicoptere în care nu se aflau persoane importante au reușit să treacă prin ceață fără incidente iar elicopterul în care se aflau președintele și ministrul de externe, care se presupune că este cel mai avansat și dotat tehnic, cel mai atent verificat elicopter, s-a rătăcit și a nimerit într-o stâncă tare de care s-a și lovit? Hai că e cusută cu ață albă. Elicopterul era ultra dotat tehnic. Și supraviețuitorii care au trimis SOS-uri dar care n-au supraviețuit? N-a trimis nimeni nici-un SOS. Pur și simplu după ieșirea din ceață s-au numărat elicopterele pe degete și s-a constatat că unul e minus deși aparatura de tracking indica prezența lui. Adică de fapt erau numai două.
    Ce pot să zic? Modul de operare e specific unor anumite servicii de inteligență adversare, știm bine care. Poți să dobori un elicopter chiar și cu o pușcă cu lunetă dacă vrei. E răspunsul la atacul masiv cu drone și misile asupra bazelor israeliene cu precizarea că iranienii n-au cum să o demonstreze și să dea la rândul lor un răspuns. Iar dacă o recunosc chiar și fără probe le iese mult mai scump un război cu Israelul și SUA simultan.
    Mohsen Fakhrizadeh, directorul programului nuclear iranian, a fost asasinat de Mossad cu o mitralieră comandată prin satelit. Și Fakhrizadeh era cu mult mai mic decât un elicopter de transport personal.
  • Wolf Edmond 20.05.2024 10:35
    Dacă israelienii afirmă că e opera lor, o fac pentru ca situația să escaladeze și să implice America într-un conflict deschis cu Iranul în urma căruia capacitățile nucleare iraniene să fie anihilate iar Iranul să nu aibă arma nucleară - spaima lui Netanyahu.
    Ayatolahul Ali Khameney e un om înțelept. Preferă să înghită pierderea prin „accident” a primului ministru și cancelarului și să nu răspundă provocării decât să nu aibă arma cu care poate ține la respect Israelul.
  • Mars.60 Stefan ► Wolf Edmond 20.05.2024 11:25
    Khazarii sionisti vor sa schimbe regimul de la Teheran ostil lor si USA cu unul marioneta. Se bazeaza de-acum pe tulburarile sociale si lupta pentru putere care se va da intre diferitele factiuni politice, Israel fiind prezent si acolo cu "omul potrivit la timpul potrivit". Vom vedea care va fi acela, oricum, primul pas a fost facut, urmeaza ca lucrurile starnite prin "accidentul" presedintelui sa se desfasoare im mod "firesc, natural", ca de obicei.
  • Mihai_T 20.05.2024 10:07
    N-ați zis bine că ”a fost ucis”. Trebuia să spuneți ”a murit”. Deocamdată nu e confirmat că ar fi fost lichidat.
  • Nick Cohen 20.05.2024 10:35
    Stie grasanul ala din Coreea de ce calatoreste cu trenul.
  • Mars.60 Stefan 20.05.2024 11:25
    :)) !!!
  • Christinne Radu 20.05.2024 10:52
    https://www.youtube.com/watch?v=QuUZrvTTIN4
  • Mars.60 Stefan 20.05.2024 15:46
    Asa este, ca sa desavarseasca masacrul din Gaza si sa-l proclame in victorie impotriva Hamas, Satanyahu mai intai trebuie sa elimine Iranul din schema.
  • Passagero 20.05.2024 12:28
    Mda, "Moarte in vazduh", cum s-a intamplat si cu presedintele polonez si suita sa guvernamentala.
    Cei care pot crea intarzieri rashketarii globaale trebuie eliminati, lucru care se face cand interesele o cer printr-un backdoor in software-ul de bord care este livrat cu aparatul de zbor si care da posibilitatea sa se "perturbe" aplicatia.
  • Constantinescu Valentin-Ionut 20.05.2024 12:35
    تسلیت taslit condolences
  • Valter COJMAN 20.05.2024 15:55
    Eu cred ca in acest "accident" a fost implicat intreg occidentul, in special SUA si Israel.
    Acum, Israel, se xxxx pe el de frica.
  • Aly09 20.05.2024 21:18
    De acord cu parerea ta si o sustin
  • Carbid 22.05.2024 16:36
    Dar cel mai mult ceața fermecată care a disparut de pe radar pe intreaga zi de 19 mai:

    https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/evidence-is-now-appearing-indicating-the-iran-presidential-helicopter-crash-was-an-assassination
  • viorel craciun 20.05.2024 21:35
    Poate este bine sa gandim pe " invers " , adica cine a fost " tinta " presedintele in nici un caz , " puterea o au altii " atunci ramane " ministrul de externe " , care are " puterea externa " d.p.d.v al " pozitiei sale " , dar daca " ministrul de externe a fost recrutat si probat " atunci ramane ca la rusi " schimbarea " , se pare ca aici a fost definitiva , fiecare " stat " cu ideologia si practica lui " privind schimbarea la fata " .Dar se pare ca numai la cateva zile de la " schimbarea in Rusia , a " decidentului armatei " s-a produs si schimbarea " definitva " in Iran , completata cu vizita lui Putin in China , oare este vreo legatura intre cele trei evenimente , RAMANE DE VAZUT
  • Andri 21.05.2024 06:39
    Din seria “teoriilor conspiratiei”, inca o veste:

    All satellite weather data of Northern Iran for the entire day of May 19 has been removed, coinciding with the helicopter crash of Iran’s president, Ibrahim Raisi.
  • Orizont 21.05.2024 11:39
    DATE NOI CARE CONFIRMA IPOTEZA ASASINATULUI :
    https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/evidence-is-now-appearing-indicating-the-iran-presidential-helicopter-crash-was-an-assassination
  • Carbid 22.05.2024 16:34
    Semne multe anul are….
    https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/evidence-is-now-appearing-indicating-the-iran-presidential-helicopter-crash-was-an-assassination
  1. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

  2. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

  3. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

  4. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

  5. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

  6. Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

  7. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

  8. George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

  9. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

  10. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

Ultima oră

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal