PNȚMM se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului cu privire la candidaturile la euro-parlamentare și București

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apelul PMȚMM către membri și simpatizanți

Prin vocația sa istorică, PNȚ Maniu - Mihalache urmează azi idealurilor iluștrilor săi înaintași și este dedicat valorilor democratice europene și euro-atlantice.

Urmărind să readucă în prim-planul vieții politice din țară creștin- democrația, PNȚMM a făcut eforturi deosebite în pregătirea pentru actualele alegeri euro-parlamentare și locale. Aceste eforturi s-au concretizat în depunerea de candidaturi la nivelul a aproape 50 de unități administrativ-teritoriale.

Totodată, însă, prin ostilitatea concertată a tuturor partidelor parlamentare (ostilitate dublată și de cea a unui număr de judecători), candidaturile noastre la euro-parlamentare și la București au fost respinse în mod abuziv. În săptămânile care urmează, PNȚMM se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului cu privire la cea dintâi categorie de alegeri și, cel mai probabil, și cu privire la alegerile de la București - unde, fapt fără precedent și revoltător, nici după 36 de zile de la respingerea candidaturilor nu există o hotărâre judecătorească definitivă la contestația noastră.

PNȚMM se adresează organizațiilor din țară și diaspora, membrilor și simpatizanților săi cu apelul de a susține la alegerile locale candidaturile noastre, iar acolo unde nu avem candidați să fie susținuți, ca o mână întinsă acestui Partid, candidații Alianței Național-Țărăniste (ANȚ) - respectiv, acolo nu există nici aceste candidaturi, să se prezinte la urne și să anuleze buletinele de vot prin înscrierea pe ele a mențiunii PNȚMM.

Prin opțiunea ultimă înțelegem să protestăm împotriva unui sistem electoral profund viciat și inechitabil: monopolul brutal al partidelor parlamentare în beneficiul popriu asupra legislației electorale; lipsirea de orice finanțare a partidelor mici și alocarea a sute de milioane de lei anual partidelor parlamentare; excluderea partidelor mici de la orice decizie în procesul electoral și de la observarea acestuia; votul într-un singur tur la locale etc. Această construcție categoric nedemocratică a fost și este posibilă mulțumită și conivenței dintre partidele parlamentare mari, nedemocratice, și cele care se pretind democratice dar pentru care sunt mai importante interesele proprii și înțelegerile toxice cu partidele dominante (astfel cum s-a dovedit la capătul încercărilor repetate ale conducerii PNȚMM de a constitui în comun o alternativă reală la actuala guvernare PSD-PNL - nedemocratică, incompetentă și servind privilegii de castă scandaloase).

5 iunie 2024
Mircea Taloș - președinte executiv
Valerian Stan – secretar general
Liviu Petrina – președintele Senatului PNȚMM
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

22:50

Episcopul Maramureșului, despre noile canonizări: Va veni vremea canonizării și a unor intelectuali creștini și femei mărturisitoare - VIDEO

22:00

14 iulie 1967 - Săvârșirea marelui poet Tudor Arghezi, fost diacon la Stavropoleos și călugăr la Cernica. Ce poezie a creat pentru Corneliu Zelea Codreanu: FĂT FRUMOS. Ce spunea despre Românul Absolut: Eminescu e sfântul preacurat al versului românesc

21:05

O clinică din Marea Britanie recunoaște că vaccinul experimental recomandat de Vasile Bănescu la Trinitas TV a ucis un tânăr de 26 de ani în 13 zile după ce a fost mințit privind gravitatea riscului generării cheagurilor de sânge

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89