

O sursă din cadrul gigantului farmaceutic AstraZeneca a pus la dispoziția celor de la Project Veritas o înregistrare a unei teleconferințe interne din 2020, în care directorul executiv, Pascal Soriot, a făcut o serie de afirmații despre compatibilitatea vaccinurilor, care contrazic recomandările agențiilor de sănătate și ale unor organizații precum OMS.
Soriot: „De exemplu, dacă suferi de o boală autoimună, de lupus sau de o altă afecțiune imunologică, nu poți fi vaccinat... Sau dacă ai scleroză multiplă, nu poți fi vaccinat. Deci, milioane de oameni din întreaga lume vor avea nevoie de o protecție care nu poate fi asigurată de un vaccin. De aceea, anticorpul cu durată mai lungă are un potențial enorm.”
Soriot: „Anticorpul cu durată lungă de acțiune este cu totul unic, deoarece este singura combinație care poate să reziste mai mult de șase luni, până la 12 luni, și să-i protejeze pe oameni pentru o perioadă lungă de timp.”
Într-o înregistrare video publicată marți după-amiază, James O'Keefe se întreabă: „Dacă directorul executiv al uneia dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume și-a dat seama în 2020 că persoanele imunocompromise au nevoie de tratamente cu anticorpi, de ce guverne din întreaga lume obligă la vaccinare, când milioane de oameni se expun unor riscuri dacă îl fac?”. VIDEO:
Într-o informare de sănătate din 16 martie 2022, Organizația Mondială a Sănătății și-a reafirmat poziția conform căreia vaccinul AstraZeneca este sigur pentru persoanele imunocompromise.
„Trebuie menționat faptul că schema completă, cu două doze, a acestui vaccin este considerată a fi mai protectoare împotriva variantelor îngrijorătoare decât o singură doză”.
„Mai mult decât atât, SAGE (Grupul consultativ strategic de experți în vaccinare al OMS) recomandă ca persoanelor grav și moderat imunocompromise să li se ofere o doză suplimentară de vaccin”.
AstraZeneca nu a răspuns încă la solicitarea de comentarii făcută de Project Veritas.
Aceeași recomandare ca și Organizația Mondială a Sănătății o face și Guvernul României în legătură cu persoanele imunocompromise: Clarificări privind vaccinarea populației cu doza 3 (suplimentară) și doza de rapel (booster) | Vaccinare Covid (gov.ro)

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
De exemplu ,daca ai o rana deja si vii cu un cutit si mai tai putin la acea rana - ce se va intample? Rana se va mari, nu se va micsora; are loc o expunere la infectii, iar efortul organismului de a se reface va fi si mai mare, nu se va micsora. Si toate astea pe fundalul unui organism gata slabit.