

Cabinetele medicale se redeschid, astfel că toate instituțiile de învățământ vor fi obligate să angajeze medici și asistente. Însă principalul scop urmărit de medici și asistente este imunizarea copiilor și adolescenților în situații epidemiologice speciale, cum le denumește Ministerul Sănătății, în Ordinul apărut în Monitorul Oficial. Este, practic, o pregătire în forță pentru următoarea pandemie.
Probabil tot la recomandarea experților OMS, Ministerul Sănătății a emis un ordin pentru aprobarea Metodologiei privind asigurarea asistenței medicale a antepreșcolarilor, preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior. În toate capitolele actului normativ accentul se pune pe situațiile epidemiologice speciale, în care medicii, asistentele, personalul didactic și nedidactic, precum și direcțiile de sănătate publică trebuie să se implice în vaccinarea copiilor, elevilor și studenților. Astfel, printre atribuțiile medicului școlar se numără participarea la realizarea de imunizări în situații epidemiologice speciale, stabilite prin ordin al ministrului sănătății, organizarea activității de vaccinare în situații epidemiologice speciale, respectând condițiile de igienă și de siguranță și colaborarea cu direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București în vederea aprovizionării cu vaccinurile necesare în situații epidemiologice speciale.
Totodată, medicii școlari trebuie să se îngrijească de întocmirea corectă a evidențelor necesare și de raportarea activităților de imunizare realizate în situații epidemiologice speciale și să elibereze părinților sau tutorilor legal instituiți ai copiilor adeverințe de vaccinare, în cazul efectuării vaccinărilor în situații epidemiologice speciale, în vederea transmiterii către medicul de familie. ”În campaniile de vaccinare școlare în situații epidemiologice speciale, medicul examinează antepreșcolarii, preșcolarii, elevii care vor fi supuși imunizărilor profilactice, pentru stabilirea eventualelor contraindicații, supraveghează efectuarea vaccinărilor și apariția reacțiilor adverse postimunizare (RAPI)”, se arată în Ordinul Ministerului Sănătății.
Asistenții medicali puși să testeze copiii
Asistenții medicali din creșe, grădinițe și școli/licee vor supraveghea focarele de boli transmisibile, vor iniția și aplica măsurile antiepidemice de prevenire, combatere și limitare a bolilor transmisibile din focar, potrivit actului normativ. Totodată, aceștia vor fi obligați să prezinte produsele biologice recoltate (exudate nazo-faringiene) laboratoarelor de microbiologie și să ridice buletinele de analiză cu rezultatele, în situațiile epidemiologice speciale din colectivitate. ”Asistenții medicali îndeplinesc măsurile stabilite de medic pentru organizarea activității de imunizare în situații epidemiologice speciale, efectuează catagrafia copiilor eligibili pentru imunizări în situații epidemiologice speciale, efectuează, sub supravegherea medicului, imunizările în situații epidemiologice speciale și înregistrează imunizările efectuate în situații epidemiologice speciale în fișa de consultație și în registrul de vaccinări”, se precizează în Ordinul Ministerul Sănătății. Tot asistenții medicali sunt cei care vor supraveghea apariția reacțiilor adverse postimunizare la vaccinările efectuate in situații epidemiologice speciale și vor încuraja, ca și medicii, de altfel, cadrele didactice și părinții să faciliteze, respectiv, să accepte desfășurarea imunizărilor, în interesul superior al copilului. Mai mult, asistenții medicali vor aplica și tratamentele chimioprofilactice în focare, la indicația scrisă a medicului specialist și conform metodologiilor în vigoare.
DSP-urile, la comanda imunizărilor
Conform Ordinului Ministerului Sănătății, direcțiile de sănătate publică sunt cele care vor asigura, în situații epidemiologice speciale, vaccinurile necesare pentru imunizările realizate în cadrul unităților de învățământ, care vor transporta vaccinurile la unitățile de învățământ respectând lanțul de frig pe perioada campaniei de vaccinare în situații epidemiologice specifice și care vor primi raportările imunizărilor. ”DSP-urile vor dispune măsuri care să faciliteze efectuarea imunizărilor în condiții epidemiologice speciale, vor facilita informarea cadrelor didactice și a părinților, realizată de către cadrele medicale, în legătură cu procesul de imunizare în condiții epidemiologice speciale și vor informa copiii și părinții despre importanța și beneficiile imunizării”, se mai arată în Ordinul Ministerului Sănătății.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Aveti plan cincinal la otrăvuri?Aveti plan la comisioane?
Voi scoateți din vocabular IMUNITATEA si o înlocuiți cu crimă mascată,adică imunizare?
Sper sa nu reușiți,iar personalul medical din școli și grădinițe sa constientizeze ce este pus sa facă si sa refuze.
Rafila nu si-a imunizat familia!In lumina unui articol de ieri de pe activenews referitor la studiul recent a doi americani din domeniul medical,mortalitatea neonatala,infantilă si in randul copiilor pana la 5 ani este remarcabilă în țările care impun "imunizarea" cu n vaccinuri, comparativ cu țări care au Zero imunizari!!!A se vedea articolul!
Ne ucid copiii,
Masonii, SRI ii
Oculta jubilează
Opinia oftează
Nu sunt copiii lor
Ai asasinilor
Sunt fiii lui Hristos
Să'i apărăm vârtos
Sunt frații noștri mici
Nu le trebuie nici
Vaxuri anticovid, nici
Vaxuri "obisnuite",
Le trebuie doar bâte
Să'i lovească în cap
Pe dracii care rag
https://www.youtube.com/watch?v=jTafjCtOwls
https://www.agerpres.ro/sanatate/2023/08/03/ministerul-sanatatii-desfasoara-o-campanie-nationala-de-informare-si-constientizare-privind-vaccinarea--1149185
...proiectul"Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde în Ministerul Sănătății ce optimizează procesele decizionale privind activitatea de vaccinare în România - ROVAC", cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.
Bugetul total al proiectului ROVAC- SIPOCA 708 este de 21.915.927,05 lei cu TVA.
...campania de informare ... câte cinci spoturi audio și video, adaptate principalelor categorii de public: cel general, bebeluși, copii și adolescenți, vârsta a III-a, persoanele aflate în grupe de risc și se va desfășura în următoarele trei luni.
Obiectivul campaniei de vaccinare este creșterea interesului publicului pentru această "măsură esențială" de sănătate publică. ...site-ul www.provaccin.ro, aflat în proprietatea și administrat de Ministerul Sănătății.
...Strategia Naționala de Vaccinare 2023-2030, document aflat în curs de aprobare ... "asigurarea accesului echitabil la servicii de vaccinare sigure și eficace..."
“Ce înseamnă debutul acestui val? Înseamnă că riscul de infectare va crește progresiv cu 15-20% în fiecare săptămână, ajungând la maxim odată cu deschiderea școlilor.
Crește numărul de cazuri noi de COVID-19. România se confruntă cu al doilea val endemic Data publicării: 03.08.2023 12:26
Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/creste-numarul-de-cazuri-noi-de-covid-19-romania-se-confrunta-cu-al-doilea-val-endemic-2451107