Orwell de Bruxelles: Comisia Europeană omoară Crăciunul și îi interzice pe Maica Domnului și pe Sfântul Ioan

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În plină criză sanitară, energetică și economică, pe Comisia Europeană o fură grija de modul în care ne exprimăm și inventează o limbă nouă, ca în „1984”. Păsărească Incluzivă.

Publicația italiană Il Giornale a intrat în posesia ghidului Comisiei Europene pentru Comunicare Incluzivă, numit #UnionOfEquality.

În prefața documentului, comisarul pentru Egalitate, Helena Dalii, avertizează că „trebuie să oferim întotdeauna o comunicare incluzivă, asigurându-ne astfel că, în materialele noastre, toată lumea este apreciată și recunoscută, indiferent de sex, rasă sau origine etnică, religie sau credință, dizabilități etc. sau orientare sexuală.”

În acest scop generos, Comisia Europeană stabilește o serie de reguli halucinante.

Astfel, sunt interzise substantivele utilizate generic la genul masculin, ca de exemplu „muncitorii sau polițiștii” ori utilizarea pronumelui masculin ca pronume predefinit.

Este de asemenea interzisă organizarea de dezbateri, discuții, ședințe la care este reprezentat un singur „gen” sau utilizarea apelativelor „Domnișoară” sau „Doamnă”, cu excepția cazurilor în care aceasta este destinatara comunicării și este necesar să fie explicită.

Mai mult, este interzis să începi o conferință adresându-te audienței cu obișnuita expresie „Doamnelor și Domnilor”. În schimb, trebuie utilizată expresia considerată incluzivă: „Dragi colegi”.

Documentul pentru care își pierde timpul și ne toacă banii Comisia Europeană se concentreză pe temele tradiționale ale Corectitudinii Politice, respectiv „genul”, „LGBTQ”, „rasă și etnie” sau „culturi, moduri de viață și credințe”.

Acestea sunt însoțite de un tabel în care se prevede ce se poate spune și face și ce NU, cu intenția evidentă de a nu lăsa nimic nereglementat.

Astfel, comentează Il Giornale, se creează o nouă limbă (vă amintiți de „noulimba” lui Orwell?) care împiedică orice spontaneitate în comunicare.

Documentul de la Bruxelles avertizează:

„Atenție să nu menționați întotdeauna același sex primul în ordinea  cuvintelor sau să nu vă adresați diferit bărbaților și femeilor ( de exemplu, unui bărbat folosind prenumele și unei femei folosind numele).”

Sau:

„Atunci când alegeți imaginile care însoțesc comunicarea dvs, asigurați-vă ca femeile și fetele să nu fie reprezentate ca gospodine sau în roluri pasive, iar bărbații în roluri active și întreprinzătoare.”

Dorința cenzorilor de la Comisia Europeană de a anula orice diferență între bărbași și femei este atât de mare încât sunt interzise expresii precum „focul este cea mai mare invenție a omului”, deoarece în multe limbi europene „om” echivalează cu „bărbat”.

De aceea, corect este să spui „focul este cea mai mare invenție a umanității”.

Dar procuștii bruxellezi au ambiții și mai mari de atât, urmărind să ne ciuntează tradițiile, obiceiurile și credințele.

Astfel, documentul avertizează că trebuie „evitată presupunerea că toți suntem creștini” și deci că „nu toată lumea sărbătorește Crăciunul (…). Trebuie să fim sensibili la faptul că oamenii au tradiții religioase diferite.”

De aceea, în numele sfintei incluzivități, Comisia Europeană merge până acolo încât anulează Crăciunul, invitându-ne să nu mai folosim expresii precum „perioada de Crăciun poate fi stresantă”, ci „vacanța poate fi stresantă”.

Cine gândește că s-a mers prea departe se înșală. Mai este loc. Astfel, în cadrul comunicărilor, suntem îndemnați să folosim „nume generice” în loc de „nume creștine”, atunci când nu ne referim la persoane anume.

De pildă, în loc de „Maria și Ion sunt un cuplu internațional” trebuie să spunem „Melania și Iuliu sunt un  cuplu internațional”.

Aberația merge până acolo încât proscrie din vocabular cuvinte despre care politrucii de la Bruxelles consideră că ar putea avea conotații de tristă amintire.

Astfel, devine o ofensă să vorbești despre „colonizarea planetei Marte”. Nici măcar „așezări umane pe Marte” nu este corect. În schimb, trebuie să spui „trimiterea de oameni pe Marte”.

În concluzie, în Europa de azi, cel mai bine este să-ți ții gura. Sau să pleci.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNewsTV

CÂT PROTEJEAZĂ PFIZER DE COVID? 0,84%!

VIDEO TERIBIL ADRESAT PREȘEDINTELUI BIDEN:

Bill Gates a zis că vrea să depopuleze lumea prin vaccinuri. VERIFICAT ACTIVENEWS

Mitingul pentru Libertate de la Washington: BILL GATES - LOCK HIM UP - ÎNCHIDEȚI-L!

ActiveNews, primul portal românesc de știri pe https://rumble.com/c/ActiveNews

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (18)
 • total 30.11.2021 13:55
  Se impune de urgenta : RO-EXIT, sunt atataea motive ca sa iesim de acolo incat in balanta cu avantajele, care nu exista .....e pierdere de vreme. Iar pentru "intelectualii" care sunt fanii inraiti ai acestei adunari, numai de bine!
 • Orizont 30.11.2021 21:05
  ABSOLUT !
 • alex888 30.11.2021 15:56
  ROEXIT URGENT!!!
 • Românul vechi 30.11.2021 16:13
  Ar fi bine să părăsim uniunea, dar nu mai avem agricultură și industrie!
  Dar pentru că oricum o vom lua de la zero, mai bine acum decât când totul va fi în ruine.
 • Chauvin 30.11.2021 17:53
  Agricultură avem dar nu prea mai e făcută de români. N-ai cum să iei ceva de la zero din moment ce nici pământul nu-ți mai aparține.
  Dacă acum când multinaționalele mai fac cât de cât investiții, oamenii, mai ales tinerii, nu visează decât să plece, gândește-te cum ar arăta România dacă am ieși din UE (ieșire aproape imposibilă, dar care ar fi urmată de anihilare economică; noi nu avem puterea UK).
 • Orizont ► Chauvin 30.11.2021 21:13
  Bolnavii psihic care "guverneaza" Germania si Austria se autoanihileaza singuri ! Fortarea injectarii mortale va declansa revolte si distrugeri imense ducand la colapsul si dezmebrarea UIE.
  Sistemul energetic al Romaniei trebuie IMEDIAT separat de cel al UE si redeschise TERMOCENTRALELE , pentru ca politica dementa si "verde" a Germaniei de inchidere a 3 centrale atomice chiar ar putea sa bage si Romania in bezna, datorita consumului mare de energie pe sezon rece !
 • Chauvin 30.11.2021 17:57
  românii au votat pt o țară ca afară. pas cu pas o să o avem.
 • Orizont 30.11.2021 21:19
  Nu vom avea nimic din mizeria satanica - Romanii se vor trezi in masa in curand.
 • Nenea Iancu 30.11.2021 21:16
  Sau să pleci, bună concluzia! ROexit!
 • Nenea Iancu 30.11.2021 21:19
  Este interzis să începi o conferință adresându-te audienței cu obișnuita expresie „Doamnelor și Domnilor”. În schimb, trebuie utilizată expresia considerată incluzivă: „Dragi tovarăși”. Documentul avertizează că trebuie „evitată presupunerea că toți suntem europeni”, deci numele Uniunii Europene ar trebui modificat în „Uniunea siriano-afgană” în care europenii sunt doar niște tolerați.
 • Adi71 01.12.2021 02:19
  Ce propune UE pentru creștinii europeni!

  UE își sfătuiește comisarii să nu folosească cuvinte precum „Crăciun” și „Maria și Iosif”.

  Prin recomandări, UE îi cere membrilor săi să acorde o atenție deosebită diferitelor medii religioase și culturale ale participanților lor atunci când organizează evenimente și lucrează în grupuri și echipe.


  Marți, 30 noiembrie 2021, ora 12:42

  Ghid nou
  UE sfaturi „Crăciun” din vocabular
  UE recomandă evitarea termenilor „Crăciun” și „Maria și Iosif”. Acest lucru ar putea discrimina alte culturi. Politicienii italieni sunt înfuriați.

  În căutarea corectitudinii politice, Uniunea Europeană (UE) a intrat pe teritoriu sacru. Termenul „Crăciun” nu ar trebui să mai vină de pe buzele comisarilor UE. Ar trebui să evitați să presupuneți că toți oamenii sunt creștini, spune un ghid intern pentru comunicare incluzivă numit #UnionofEquality.

  PUBLICITATE

  Ca o alternativă la expresia „Crăciunul poate fi stresant”, ghidul sugerează „Sezonul sărbătorilor poate fi stresant”. „Nu toți oamenii celebrează sărbătorile creștine și nu toți creștinii le sărbătoresc la aceleași date”, este rațiunea.

  De asemenea, UE dorește să răstoarne „Maria și Iosif” din vocabularul comisarilor. Prenumele creștin ar trebui să facă loc unor prenume comune. „Nu alege nume care sunt tipice unei religii”. Alternativa pentru propoziția „Maria și Josef sunt un cuplu internațional” este: „Malika și Julio sunt un cuplu internațional”.

  „Nu reproduce stereotipuri”
  Cuvintele religioase fac parte dintr-un tabel în care UE sugerează mai multe lucruri de făcut și de ce nu. Aceasta include și termeni cu conotații negative, cum ar fi colonizarea. Mai bine decât să vorbim despre „colonizarea pe Marte” este „trimiterea oamenilor pe Marte”.Prin recomandări, UE îi cere membrilor săi să acorde o atenție deosebită diferitelor medii religioase și culturale ale participanților lor atunci când organizează evenimente și lucrează în grupuri și echipe. „Orice limbaj care exprimă orice fel de intoleranță sau judecată împotriva unui grup religios, alimentează stereotipuri sau segregează un grup religios, nu trebuie reprodus.”

  Politicienii văd cultura ca fiind amenințată
  Ghidul i-a înfuriat pe politicienii de dreapta. Ei văd că interzicerea acestor cuvinte și cultura și religia lor sunt amenințate. Comisia Europeană consideră Crăciunul prea puțin „incluziv” și vizează și numele Maria și Joseph, otrăvită Giorgia Meloni, liderul partidului Fratelli d’Italia. „Este suficient: istoria și identitatea noastră nu sunt distruse”. Șeful Lega, Matteo Salvini, a vorbit despre o „prostire”.


  Un purtător de cuvânt de la Bruxelles a spus clar: „Desigur că nu interzicem folosirea cuvântului „Crăciun” și nici nu descurajăm utilizarea”. Sărbătorirea Crăciunului și folosirea numelor și simbolurilor creștine a făcut parte dintr-o bogată moștenire europeană. Cu toate acestea, Comisia a reamintit de datoria sa de neutralitate în ceea ce privește chestiunile religioase. Ghidul este un document intern la nivel tehnic, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a comunicării incluzive.
 • Tina Turner 01.12.2021 13:55
  "În concluzie, în Europa de azi, cel mai bine este să-ți ții gura. Sau să pleci" .Întrebarea mea este: Unde ?? Există vreun loc pe planetă neatins de ciuma asta ?
 • aspenter2002 01.12.2021 14:52
  Frații cu șorțulețe au instaurat un insidios regim totalitar european și global și își impun ideile destructive.
 • cristi vlad 01.12.2021 15:23
  Se pare ca documentul ar fi fost retras.
  https://www.timpul.md/articol/documentul-comisiei-europene-ce-recomanda-ca-termenul-craciun-sa-fie-inlocuit-cu-sezonul-sarbatsorilor-ar-fi-fost-retras-167877.html
 • Rusi 01.12.2021 16:19
  Cei care s-au nascut si copilarit la ferma animalelor au fost promovati in Comisia Europeană ?
 • OMAGA 01.12.2021 20:47
  Sa fie la ei acolo. Noi tot Craciun ii spunem!
 • oltean24 02.12.2021 06:27
  Corect!
  Important sa conștientizăm ca în Apocalipsa DUMNEZEU revelează adevărul cum va fi sfârșitul.
  Deci e de bine ptr noi!
  Ps nu cum spunea un gunoi de preot ortodox întrebat de o reportera TVR 1 de ce nu citește din Apocalipsa?
  Răspunsul a fost halucinant "ca sa nu dea sminteala poporului"
  Si uite asa poporu a fost ținut numai cu "zeama"
  Încă de la inceput scrie în Apocalipsa
  "Ferice de cine citește și de cei ce ascultă cuvintele acestei prorocii și păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape! "
  De aia Biserica e muta ca e vanduta Teodosie ce mai spala fata ei...
 • Andrei 2 04.12.2021 18:54
  In calendarul crestin ortodox scrie: Nasterea Domnului (Craciunul).

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. OPRIȚI URGENT VACCINAREA COPIILOR! Citiți și DAȚI MAI DEPARTE! Apel GRAV către Ministerul Sănătății, cadrele medicale, părinți, educatori și întreaga societate civilă. Rugămintea Federației Organizațiilor Ortodoxe PRO VITA din ROMÂNIA

 2. Washington: Cel mai mare marș din pandemie împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie impuse de Administrația Biden și a pașapoartelor de vaccinare. VIDEO

 3. Camionagiii au blocat intrarea în vama americană dinspre Canada, după ce ordinele de vaccinare obligatorie ale Administrației Biden au început să condiționeze intrarea pe teritoriul SUA. Se pregătește un mare protest sâmbătă la Ottawa

 4. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

 5. Un pilot care a devenit victimă a vaccinului COVID rupe tăcerea: Am fost naiv, a fost cea mai mare greșeală pe care am făcut-o vreodată. Voi plăti pentru ea tot restul vieții mele. VIDEO

 6. Cuplul de lesbiene judecat pentru uciderea fetiței uneia dintre ele a fost condamnat la închisoare. Ancheta continuă, privind modul în care au răspuns poliția și serviciile sociale la sesizările familiei înainte de producerea tragicului eveniment

 7. TESTUL COVID NEGATIV AL ÎPS TEODOSIE. Ierarhul va sluji Sfânta Liturghie la adresa de carantinare, fără public, dar în comuniune cu credincioșii prin Internet

 8. Pr. Dr. Sofian Costea: Noua persecuție la adresa Înaltpreasfințitului Teodosie. Din nefericire, se reconfirmă faptul că, în România, logica elementară este plasată în carantină

 9. Ce ar fi dacă... COȘMARUL lui Orwell este deja AICI și noi NU îl putem vedea?

 10. VIDEO TERIBIL! AVERTISMENT PENTRU PĂRINȚI: Dacă vi se îmbolnăvește copilul de la vaccinul COVID, veți trăi un coșmar și veți fi pe cont propriu. Mărturia mamei unei adolescente care a rămas invalidă și cu multiple suferințe după vaccinul Pfizer

 1. SONDAJELE ActiveNews: APOSTOLII vs INTOXICATORII. Vă invităm să VOTAȚI AICI! ULTIMA ZI DE VOT!

 2. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

 3. A spus Bill Gates că vrea să reducă populația planetei prin vaccinuri și avorturi „dacă facem o treabă nemaipomenit de bună”? VERIFICAT ACTIVENEWS

 4. MOARTE SUBITĂ: Cosmin Cristian Viașu a decedat la doar 45 de ani în urma unui infarct. Senatorul USR era vaccinat și, totodată, un fervent susținător al campaniei de vaccinare. Dacă vaccinul i-a grăbit sfârșitul, familia poate să mulțumească Partidului

 5. Djokovic și Semnul: Cum poate fi ZĂDĂRNICITĂ Noua Ordine Mondială - Povestea celui de-Al Treilea Avorton al Iadului

 6. Ultimele zile ale Cultului Covidian... ATENȚIE: Când vraja se destramă, Sectele Morții încearcă să tragă toată lumea în prăpastie

 7. Daniel Bejan: Prostia 1 vs. prostia 2

 8. Marea Resetare merge înainte cum s-a stabilit. Agenda de la Davos și înfrățirea „elitelor”: Ce ne pregătesc pentru 2022 Klaus Schwab, Ursula von der Leyen, Anthony Fauci, Bill Gates, Stéphane Bancel (ModeRNA), Christine Lagarde, Xi Jinping și alții

 9. No-Vak OUT de la Australian Open. Sârbul Djokovic a pierdut apelul și va fi EXPULZAT. Miza procesului kafkian: nerecunoașterea IMUNITĂȚII NATURALE și umilirea celui care a devenit un erou al mișcării mondiale anti-vaccinare

 10. BOMBĂ PLANETARĂ. TEORIA CONSPIRAȚIEI este REALITATE: Virusul SARS-COV-2 a fost conceput în laboratoarele Wuhan cu finanțare din SUA asigurată prin dr. Fauci. DOCUMENTE MILITARE secrete ale Agenției speciale DARPA a SUA publicate de Project Veritas

Ultima oră

00:00

25 ianuarie: Sfântul Ierarh Grigorie Teologul

23:40

Camionagiii au blocat intrarea în vama americană dinspre Canada, după ce ordinele de vaccinare obligatorie ale Administrației Biden au început să condiționeze intrarea pe teritoriul SUA. Se pregătește un mare protest sâmbătă la Ottawa

23:10

Cuplul de lesbiene judecat pentru uciderea fetiței uneia dintre ele a fost condamnat la închisoare. Ancheta continuă, privind modul în care au răspuns poliția și serviciile sociale la sesizările familiei înainte de producerea tragicului eveniment

23:00

Washington: Cel mai mare marș din pandemie împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie impuse de Administrația Biden și a pașapoartelor de vaccinare. VIDEO

22:10

Pr. Dr. Sofian Costea: Noua persecuție la adresa Înaltpreasfințitului Teodosie. Din nefericire, se reconfirmă faptul că, în România, logica elementară este plasată în carantină

21:30

TESTUL COVID NEGATIV AL ÎPS TEODOSIE. Ierarhul va sluji Sfânta Liturghie la adresa de carantinare, fără public, dar în comuniune cu credincioșii prin Internet

20:30

Mihai Târnoveanu de la Calea Neamului a sărbătorit Ziua Unirii alături de românii din Sfântu Gheorghe și județul Covasna

19:50

Un pilot care a devenit victimă a vaccinului COVID rupe tăcerea: Am fost naiv, a fost cea mai mare greșeală pe care am făcut-o vreodată. Voi plăti pentru ea tot restul vieții mele. VIDEO

19:00

OPRIȚI URGENT VACCINAREA COPIILOR! Citiți și DAȚI MAI DEPARTE! Apel GRAV către Ministerul Sănătății, cadrele medicale, părinți, educatori și întreaga societate civilă. Rugămintea Federației Organizațiilor Ortodoxe PRO VITA din ROMÂNIA

17:35

Jurnalistul Valeriu Cațer din Chișinău a murit la doar 49 de ani. Oficial, de ciroză. Ziaristul era dublu vaccinat cu Pfizer

16:30

VIDEO TERIBIL! AVERTISMENT PENTRU PĂRINȚI: Dacă vi se îmbolnăvește copilul de la vaccinul COVID, veți trăi un coșmar și veți fi pe cont propriu. Mărturia mamei unei adolescente care a rămas invalidă și cu multiple suferințe după vaccinul Pfizer

15:35

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

14:34

Ce ar fi dacă... COȘMARUL lui Orwell este deja AICI și noi NU îl putem vedea?

14:18

De ziua Unirii, George Simion și-a luat doza. De cerneală!

14:00

ILEGAL! IPS TEODOSIE batjocorit de Poliția din Constanța de Ziua Unirii. Prof Constantin Barbu: Sfinția Voastră le dați un mileniu de Istorie și ei vă amendează. Asta e problema lor, că nu sunteți vaccinat! Conferința România, vechea vatră a Europei