Opt țări europene, printre care și România, au cerut restricționarea circulației diplomaților ruși în Schengen

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opt țări europene, printre care și România, au cerut UE să interzică diplomaților ruși să se deplaseze liber în interiorul blocului și să îi limiteze la țările în care sunt acreditați, într-o scrisoare adresată șefului politicii externe a UE, Josep Borrell, relatează Reuters, citat de Știripesurse.

"Libera circulație a titularilor de pașapoarte diplomatice și de serviciu rusești, acreditați într-un stat gazdă, facilitează activitățile maligne în întregul spațiu Schengen", se spune în scrisoarea datată 11 iunie și consultată de Reuters.

Miniștrii spun că serviciile de informații, propaganda "sau chiar pregătirea actelor de sabotaj reprezintă principala sarcină de lucru pentru un număr mare de "diplomați" ruși în UE" și, deși expulzările au fost importante, amenințarea a rămas.

"Credem că UE ar trebui să respecte cu strictețe principiul reciprocității și să limiteze circulația membrilor misiunilor diplomatice rusești și a membrilor familiilor acestora doar pe teritoriul unui stat în care sunt acreditați", arată cei opt miniștri de externe.

"Această măsură va reduce semnificativ spațiul operațional pentru agenții ruși", adaugă scrisoarea, care, precizează Reuters, a fost semnată de miniștrii din Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia și România.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • vasile grozav 14.06.2024 10:55
  Ai noștri numiți și aleși se plimba iarăși cu lingura plina de rahat în gura. În loc sa stea liniștiți și sa se preocupe de problemele tarii, se dau cocoși de lupta la indemnul USA și Ursulei de cal. Se pare ca speranța Navetistului de ziua a cincea nu a murit încă. Și fiindcă nu a murit, continua sa ne pună tara în pericol.
 • Aly09 14.06.2024 11:02
  Draq sa va pieptene de slugi ai elitei golbal-sataniste !!!


  Dumnezeule scapa-ne de "nebunii astia" prin oamenii tai !!!  Trezirea POPOR !!!
 • Brick 14.06.2024 17:27
  Partieee ... Nas Ne Dogonyat!

  https://mihailandrei.wordpress.com/2024/06/14/incidentul-de-frontiera-provocat-de-rusia-in-zona-baltica-atinge-un-nivel-superior/
 • Vasile Chetrianu 6077 14.06.2024 19:18
  E ultimul lucru care i l-ai face diplomatului, să-i obstrucționezi accesul oriunde și oricând în orice colț al lumii. De aia e DIPLOMAT, pentru că omulețul ăsta cu DIPLOMAȚIE ,că asta face el de fapt, poate să OPREASCĂ RĂZBOAIE....dar americanii nu vor asta, ei vor să creeze cât mai multe războaie și să se comită cât mai multe atrocități. Nu contează unde . În inima Europei, americanii vor să facă, al treilea război mondial...asta urmăresc ei de fapt , să târască Europa într-un război mondial. Ăștia sunt statul care de 80 de ani terorizează planeta împreună cu alt stat terorist , Israelul .Deci nu cetățenii americani sau senilul ăla de Biden sau jegosul ăla de Obama, nu , artizanii adică adevăratele satane sunt ăia din spatele lor. Un miliardar dezaxat ca Gates sau Schwab, nu pot face nimic, aici nu e vorba de ăia care au zeci de miliarde, e vorba de ăia care BAT BANII...care într-o noapte tipăresc 5 VAGOANE de dolari și îi și parașutează într-o țară africană unde peste o săptămână apare " rezistența democratică " care trebuie să-l dea jos pe președintele devenit brusc "dictator". Ăștia pun președinți peste tot în lume de peste 100 de ani ( Putin e tot de ei pus )...Suntem aproape 8 miliarde și riscă să ne scape de sub control , deși au totul în mână, toate televiziunile și ziarele, toate băncile, toate resursele, toate administrațiile și armatele, toate guvernele lumii și tot nu le e de ajuns. Au o singură mare problemă . Nimic nu se poate mișcă fără noi, noi ăștia mulți și proști care ridicăm rar capul din pământ. Toate marile imperii au căzut în momentul în care conducătorii n-au mai ținut cont de oamenii de rând. Exact asta se întâmplă acum, deși pare că nimeni nu vede asta.....
 • Nata 14.06.2024 23:16
  In timp ce Orban are dreptul sa intre in Transilvania si sa instige minoritatea ungara împotriva romanilor. Bravo!
Ultima oră

20:57

Un tânăr de doar 26 de ani a murit subit la 13 zile după primirea vaccinului Covid AstraZeneca – Clinica unde s-a vaccinat a recunoscut că nu l-a informat corect cu privire la gravitatea riscului prezentat de “vaccin”

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89

12:10

16 iulie: Ziua Marii Schisme. Biserica de la Roma se rupe de Biserica de la Constantinopol

12:00

16 iulie: Sfânta Muceniță Iulia. La Mulți Ani!