”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: Times of Israel

Foto: Times of Israel

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul a amenințat astăzi cu atacuri aeriene asupra Iranului, ca represalii la atacul fulger de 350 de rachete, pe fondul temerilor că acest conflict se va transforma într-un război total în Orientul Mijlociu, scrie Daily Mail.

Joe Biden se confruntă cu presiuni tot mai mari pentru a stăpâni criza, experții în apărare susțin că președintele a permis extinderea conflictului din Gaza și că extinderea liniilor de luptă riscă să atragă aliații, inclusiv SUA.

Donald Trump l-a acuzat aseară pe Biden de "slăbiciune și incompetență", în timp ce l-a criticat pe rivalul său electoral pentru că nu s-a adresat publicului american după atacul Teheranului, primul atac direct al acestuia asupra Israelului.

Purtătorul de cuvânt al IDF(armata israeliană), Peter Lerner, a confirmat luni dimineață că va exista o ripostă din partea Israelului, declarând că aceasta ar putea implica „o lovitură sau nu”.
 
 
 
Foto: Peter Lerner
 
El a explicat că vârfurile militare au prezentat „o gamă largă de opțiuni” și că există „o mulțime de scenarii diferite” pe masă.

Guvernul israelian va „decide asupra pașilor de urmat” chiar astăzi sau în zilele următoare, a declarat Lerner reporterilor.

Israelul afirmă că a interceptat 99% din sutele de rachete și drone lansate de Iran.
 
Vedeți și: Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Mihai_T 15.04.2024 13:28
  Acel 1 % care n-a fost interceptat (de fapt ar fi cam 2 %, conform datelor de mai jos) sunt de fapt rachetele hipersonice, după Hal Turner. Într-un articol de pe site-ul său, el dă următoarele date brute despre această încleștare, conform unor surse despre care spune că sunt din comunitatea de informații:
  Iranul a lansat 185 de drone (toate doborâte ori prăbușite pe traseu), 36 rachete de croazieră (toate doborâte), și 110 rachete balistice - din care 103 au fost doborâte, dar 7 au trecut de apărare. Aceste 7 rachete sunt hipersonice, modelul iranian Fatah-1.
  Rachetele Fatah-1 au un focos de 350-450 kg, o autonomie operațională de 1400 kilometri, ating viteza mach 13-15 (de 13-15 ori mai rapid decât viteza sunetului), și au capacitatea de a se strecura prin scutul defensiv.
  Rezultatul acelor lovituri este că două baze aeriene ale Israelului au suferit pagube semnificative. Cel mai mult a fost afectată baza aeriană Nevatim, situată în deșertul Negev. Acolo se află un hangar unde sunt găzduite avioanele F-35 deținute de Israel (procurate de la americani) precum și avioanele spion ale Mossad-ului. Cel puțin 44 de cadre ale Mossad au murit.

  Notă: Iranienii au țintit anume acea locație cu rachete hipersonice, deoarece au știut că de acolo a pornit atacul care a bombardat ambasada. Prin urmare, răspunsul lor a fost că au atacat baza aeriana de unde au plecat avioanele, avioanele însele, și agenția implicată în atac (Mossad).

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en-us/component/content/article/battle-damage-assessment-iran-strike-against-israel?catid=17&Itemid=101
 • Mihai_T 15.04.2024 16:05
  Tot Hal Turner mai dă și următoarele informații:

  Cabinetul de război al israelienilor s-a întrunit din nou. Israelul analizează posibilitatea atacării Iranului sub pretextul atacului precedent. Iran-ul a declarat public că într-o asemenea situație vor răspunde din nou, dar de această dată ”atacul va fi de zeci de ori mai puternic”.
  Teheranul a trimis un mesaj important și fără precedent către Israel (prin intermediul Egiptului). Conținutul acestui mesaj se referă la răspunsul iranian față de orice aventură nouă a Israelului, conform unor surse diplomatice iraniene.
  La începutul întrunirii israeliene, șeful de stat major al armatei israeliene a prezentat liderilor politici opțiunile de răspuns. Conform unui oficial israelian, cabinetul de război ia în considerare transmiterea unui mesaj, prin atacarea unei clădiri iraniene dar cu evitarea de victime omenești.

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en-us/component/content/article/7-30-am-edt-another-meeting-of-israeli-war-cabinet-has-begun-response-to-iran-strike?catid=17&Itemid=101


  Iranul a lovit o bază secretă de informații a Israelului, situată pe Înălțimile Golan. Baza a fost distrusă

  Conform unor surse israeliene, cele mai mari pagube în urma atacului iranian au fost produse asupra unei baze secrete situate în nordul Înălțimilor Golan, în Jabal al-Sheikh (Muntele Hermon). Această bază a jucat un rol în atacul iraelian recent asupra Ambasadei Iranului la Damasc, iar în ultimii ani a avut un rol proeminent în operațiunile secrete împotriva Siriei și Iranului.

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en-us/component/content/article/iran-hit-secret-israeli-intel-base-at-golan-heights-smashed-by-missile-attack?catid=17&Itemid=101

  La consiliul de securitate al ONU, întrunit la cererea Israelului, a luat cuvântul și reprezentantul Iranului. Printre altele, el a spus și acestea: ”Dacă Israelul vrea să continue cu operațiunile malefice, va primi un răspund de zeci de ori mai puternic. Nu vom ezita să ne apărăm și să dezvăluim o mică parte din forța noastră de descurajare. Am țintit locații militare israeliene, și nu avem nici o altă operațiune în plan. Am luat măsuri punitive minime și am evitat să țintim clădiri economice sau elemente de infrastructură”.

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en-us/component/content/article/emergency-meeting-of-united-nations-security-council-here-in-new-york-city-today?catid=17&Itemid=101
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

 10. PREȘEDINTELE IRANULUI E MORT. Confirmare: Elicopterul lui Ebrahim Raisi a fost găsit ZDROBIT pe un deal și ARS COMPLET: ”Nu există niciun semn care să indice că pasagerii elicopterului sunt în viață”. SITUAȚIE DE CRIZĂ în Iran și Orient

Ultima oră

21:38

Premierul ungar Viktor Orban va participa la campania UDMR din România

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar