”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: Times of Israel

Foto: Times of Israel

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul a amenințat astăzi cu atacuri aeriene asupra Iranului, ca represalii la atacul fulger de 350 de rachete, pe fondul temerilor că acest conflict se va transforma într-un război total în Orientul Mijlociu, scrie Daily Mail.

Joe Biden se confruntă cu presiuni tot mai mari pentru a stăpâni criza, experții în apărare susțin că președintele a permis extinderea conflictului din Gaza și că extinderea liniilor de luptă riscă să atragă aliații, inclusiv SUA.

Donald Trump l-a acuzat aseară pe Biden de "slăbiciune și incompetență", în timp ce l-a criticat pe rivalul său electoral pentru că nu s-a adresat publicului american după atacul Teheranului, primul atac direct al acestuia asupra Israelului.

Purtătorul de cuvânt al IDF(armata israeliană), Peter Lerner, a confirmat luni dimineață că va exista o ripostă din partea Israelului, declarând că aceasta ar putea implica „o lovitură sau nu”.
 
 
 
Foto: Peter Lerner
 
El a explicat că vârfurile militare au prezentat „o gamă largă de opțiuni” și că există „o mulțime de scenarii diferite” pe masă.

Guvernul israelian va „decide asupra pașilor de urmat” chiar astăzi sau în zilele următoare, a declarat Lerner reporterilor.

Israelul afirmă că a interceptat 99% din sutele de rachete și drone lansate de Iran.
 
Vedeți și: Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Mihai_T 15.04.2024 13:28
    Acel 1 % care n-a fost interceptat (de fapt ar fi cam 2 %, conform datelor de mai jos) sunt de fapt rachetele hipersonice, după Hal Turner. Într-un articol de pe site-ul său, el dă următoarele date brute despre această încleștare, conform unor surse despre care spune că sunt din comunitatea de informații:
    Iranul a lansat 185 de drone (toate doborâte ori prăbușite pe traseu), 36 rachete de croazieră (toate doborâte), și 110 rachete balistice - din care 103 au fost doborâte, dar 7 au trecut de apărare. Aceste 7 rachete sunt hipersonice, modelul iranian Fatah-1.
    Rachetele Fatah-1 au un focos de 350-450 kg, o autonomie operațională de 1400 kilometri, ating viteza mach 13-15 (de 13-15 ori mai rapid decât viteza sunetului), și au capacitatea de a se strecura prin scutul defensiv.
    Rezultatul acelor lovituri este că două baze aeriene ale Israelului au suferit pagube semnificative. Cel mai mult a fost afectată baza aeriană Nevatim, situată în deșertul Negev. Acolo se află un hangar unde sunt găzduite avioanele F-35 deținute de Israel (procurate de la americani) precum și avioanele spion ale Mossad-ului. Cel puțin 44 de cadre ale Mossad au murit.

    Notă: Iranienii au țintit anume acea locație cu rachete hipersonice, deoarece au știut că de acolo a pornit atacul care a bombardat ambasada. Prin urmare, răspunsul lor a fost că au atacat baza aeriana de unde au plecat avioanele, avioanele însele, și agenția implicată în atac (Mossad).

    https://halturnerradioshow.com/index.php/en-us/component/content/article/battle-damage-assessment-iran-strike-against-israel?catid=17&Itemid=101
  • Mihai_T 15.04.2024 16:05
    Tot Hal Turner mai dă și următoarele informații:

    Cabinetul de război al israelienilor s-a întrunit din nou. Israelul analizează posibilitatea atacării Iranului sub pretextul atacului precedent. Iran-ul a declarat public că într-o asemenea situație vor răspunde din nou, dar de această dată ”atacul va fi de zeci de ori mai puternic”.
    Teheranul a trimis un mesaj important și fără precedent către Israel (prin intermediul Egiptului). Conținutul acestui mesaj se referă la răspunsul iranian față de orice aventură nouă a Israelului, conform unor surse diplomatice iraniene.
    La începutul întrunirii israeliene, șeful de stat major al armatei israeliene a prezentat liderilor politici opțiunile de răspuns. Conform unui oficial israelian, cabinetul de război ia în considerare transmiterea unui mesaj, prin atacarea unei clădiri iraniene dar cu evitarea de victime omenești.

    https://halturnerradioshow.com/index.php/en-us/component/content/article/7-30-am-edt-another-meeting-of-israeli-war-cabinet-has-begun-response-to-iran-strike?catid=17&Itemid=101


    Iranul a lovit o bază secretă de informații a Israelului, situată pe Înălțimile Golan. Baza a fost distrusă

    Conform unor surse israeliene, cele mai mari pagube în urma atacului iranian au fost produse asupra unei baze secrete situate în nordul Înălțimilor Golan, în Jabal al-Sheikh (Muntele Hermon). Această bază a jucat un rol în atacul iraelian recent asupra Ambasadei Iranului la Damasc, iar în ultimii ani a avut un rol proeminent în operațiunile secrete împotriva Siriei și Iranului.

    https://halturnerradioshow.com/index.php/en-us/component/content/article/iran-hit-secret-israeli-intel-base-at-golan-heights-smashed-by-missile-attack?catid=17&Itemid=101

    La consiliul de securitate al ONU, întrunit la cererea Israelului, a luat cuvântul și reprezentantul Iranului. Printre altele, el a spus și acestea: ”Dacă Israelul vrea să continue cu operațiunile malefice, va primi un răspund de zeci de ori mai puternic. Nu vom ezita să ne apărăm și să dezvăluim o mică parte din forța noastră de descurajare. Am țintit locații militare israeliene, și nu avem nici o altă operațiune în plan. Am luat măsuri punitive minime și am evitat să țintim clădiri economice sau elemente de infrastructură”.

    https://halturnerradioshow.com/index.php/en-us/component/content/article/emergency-meeting-of-united-nations-security-council-here-in-new-york-city-today?catid=17&Itemid=101
Ultima oră

08:55

A apărut numărul 1 din acest an al revistei semestriale ”Brașovul și eroii neamului românesc”

08:41

Întrebarea zilei: Cînd și-a dat OK-ul SRI pentru angajarea lui Coldea în Albania?

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea