O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

De Anca I. Apostol  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, 15 iunie 2024, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat, de la ora 6.45, Sfânta Liturghie și slujba de parastas la 135 de ani de la trecerea la cele veșnice a poetului Mihai Eminescu, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, anunță Arhiepiscopia Tomisului pe pagina sa de Facebook, recuperată după un atac informatic prelungit.
 
De la ora 11.45, la statuia poetului Mihai Eminescu, amplasată pe faleza Cazinoului din Constanța, IPS Teodosie a participat la evenimentul cultural-artistic „Omagiu lui Eminescu”, organizat de către Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Ovidius” în parteneriat cu Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul”, A.S.C.O.R. Constanța, A.T.O.M. Constanța, Corul de copii al Capelei Tinerilor din Mamaia și Corul Colegiului național „Mircea cel Bătrân”, Constanța.
 
Momentele recitative au fost asigurate de către elevi și studenți, în vreme ce Corala „Armonia” a interpretat partituri muzicale inspirate de versurile eminesciene.
 
De la ora 17.00, în parcul mănăstirii Dervent, la monumentul lui Mihai Eminescu, IPS Teodosie a oficiat slujba de parastas pentru Poetul Național, urmată de un moment artistic susținut de către membri ai Coralei „Armonia”, iar de la ora 21.35 a oficiat Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. Și Arhiepiscopia Bucureștilor l-a omagiat pe Poetul Național, printr-un parastas la Cimitirul Bellu susținut de PS Timotei Prahoveanul.
 
Cu o zi înainte, Arhiepiscopul Tomisului a participat la Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu" de la Craiova, unde a conferit o serie de premii, după cum informează organizatorii care au anunțat că vor transmite o relatare completă duminică, la încheierea celei de a XIII-a ediții a evenimentului internațional.

La Mănăstirea Dervent:

La Statuia lui Eminescu de pe faleza din Constanța:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Pseudonimm 16.06.2024 18:44
    Felicitări!
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre