O dronă americană din România, doborâtă de două avioane rusești de vânătoare, în Marea Neagră: Le cerem rușilor să se comporte în mod profesionist. Joe Biden a fost informat

De Ginan Abraheam  /  

Foto: Twitter

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două avioane rusești Su-27 au efectuat astăzi o „interceptare nesigură și neprofesionistă” a unui avion MQ-9 fără pilot la bord al Forțelor Aeriene ale SUA, care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, anunță Comandamentul Forțelor SUA din Europa, potrivit ȘtiriPeSurse. 

În jurul orei 7:03 AM (CET), unul dintre avioanele rusești Su-27 a lovit elicea avionului MQ-9, ceea ce a determinat forțele americane să fie nevoite să aducă MQ-9 la sol în apele internaționale. De mai multe ori înainte de coliziune, avioanele Su-27 au aruncat combustibil și au zburat în fața MQ-9 într-un mod nesăbuit, nepotrivit pentru mediu și neprofesionist. Acest incident demonstrează o lipsă de competență, pe lângă faptul că este nesigur și neprofesionist, transmie U.S. European Command.

„Aeronava noastră MQ-9 efectua operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptată și lovită de o aeronavă rusă, ceea ce a dus la o prăbușire și la pierderea completă a MQ-9", a declarat generalul James B. Hecker, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și al Forțelor Aeriene din Africa, din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA. „De fapt, acest act nesigur și neprofesionist al rușilor aproape că a provocat prăbușirea ambelor aeronave".

„Avioanele americane și aliate vor continua să opereze în spațiul aerian internațional și le cerem rușilor să se comporte în mod profesionist și în siguranță", a adăugat Hecker.
 
Potrivit CNN Jake Sullivan l-a informat pe Biden pe această temă, potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby. Acesta a declarat că nu este „neobișnuit" ca avioanele rusești să intercepteze avioane americane deasupra Mării Negre și a precizat că au mai avut loc și alte interceptări în ultimele săptămâni.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
VideoNews

ULTIMELE ZILE - FINAL DAYS - VIDEO TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Arafat judecat pentru cei legați de pat - Remember Plandemia. Dr. Geanina Hagimă despre vaccinare și Marea Resetare - Exclusiv ActiveNews

Olivia Steer și Florin Chilian despre ActiveNews și Libertatea Presei:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (15)
 • Badass 14.03.2023 19:57
  Poate doboară și avioanele care dau cu Chemtrails și otrăvesc zilnic aerul unei întregi tari.Efectiv degeaba
 • Carbid 14.03.2023 21:03
  Ieri cerul a fost cumplit de murdărit cu dâre in zona Fagaraș si Brașov!
 • nenimenea ► Carbid 14.03.2023 21:41
  Și zilnic în zona București ,Ifov,Prahova,Dâmbovița...
 • mihaipopescu 14.03.2023 21:04
  Nu otravesc aerul deajaba.
  Ci indeplinesc o sarcina importanta.
  Omorarea a milioan de oameni prin cancer.
  Asa este Religia Vestului: Inchinarea la Sfintii Ucigasi in masa.
  La Vestici numai cei care fac multe crime sunt facuti sfanti. Si sfintii vad fata lui Dumnezeu al vesticilor.
  Deci si elita de azi vrea sa isi rezerve und loc aprope de Dumnezeul lor vestic, si de acea fac ce fac.
 • Augusta 14.03.2023 21:34
  Astazi in Bucuresti era perfect senin cerul, de dimineata, si au aparut nenumarate avioane care au brazdat cerul cu chemtrails care s-au imprastiat, astfel ca tot cerul era plin de chimicale. Si pe seara erau 3 avioane. Acest lucru e strigator la cer, cum e posibil ca in spatiul aerian al tarii sa se permita asa ceva! Va dati seama ce costuri uriase, ca sa ne otraveasca!
 • A.C. ► Augusta 15.03.2023 05:04
  Ne omoara pe banii nostri. Ca nu cred ca platesc aia bogatii de ne dau lectii de cum sa fim fericiti, da' saraci...
 • dacul Razinger 14.03.2023 20:08
  Rușii să acționeze profesionist chiar daca drona ar ajunge deasupra Moscovei! Ce frumos! Yankee ești foarte civilizat! Ce sa zic
 • Constantin8 15.03.2023 07:41
  Avand in vedere ca atat drona americana, cat si avioanele rusesti se aflau in spatiul aerian international (informatie confirmata de americani si de rusi) comentariul dumneavoastra este deplasat
 • mihaipopescu 14.03.2023 21:05
  Romania a deventi portavionul lui Scara..oschi
 • Patriot Roman 14.03.2023 22:39
  Stirea e de belea! Cica SU-27 a lovit elicea MQ9 ceea ce a facut ca fortele americane sa aduca ,,la sol" drona si anume unde??La sol in apele internationale?SU-27 au aruncat cu combustibil si au zburat,neprof.,nesabuit si nepotrivit pt. mediu! incident nesigur si lipsit de competenta!,,aeronava MQ9 efectua operatiuni de rutinain spatiul international"..Ce inseamna rutina? spionaj? Cred ca daca ar zbura rusii in apele internationale ale SUA,dar spre coastele lor ar avea reactii aliatii nostri de o mie de ori mai agresive..Daca vreau pace si nu imi place deloc razboiul, inseamna ca sint putinist? sau ca sint cu rusii? Eu iubesc de fapt numa tara mea Romania.
 • Mihai_T 15.03.2023 09:26
  "aeronava MQ9 efectua operatiuni de rutinain spatiul international"..Ce inseamna rutina? spionaj?"

  https://en.wikipedia.org/wiki/General_Atomics_MQ-9_Reaper

  Aparatul de zbor MQ-9 Reaper (Secerătorul) - uneori denumit Predator B - este un vehicul aerian fără pilot (UAV) capabil să execute misiuni prin control de la distanță, precum și misiuni de zbor autonom.
  MQ-9 este primul aparat de zbor UAV tip hunter-killer (vânător-ucigaș) proiectat pentru supraveghere de la altitudine înaltă, cu dotat cu autonomie mare. În 2006, Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene ale SUA, generalul T. Michael Moseley, a afirmat: ”Odată cu Reaper am trecut de la folosirea UAV-urilor în principal pentru culegerea de informații, roluri de supraveghere și recunoaștere (înainte de Operațiunea Libertatea Irakiană), la un rol adevărat de aparat vânător-ucigaș (hunter-killer)”.

  MQ-9 este mai mare, mai greu și mai capabil decât MQ-1 Predator. Puterea mai mare permite lui MQ-9 Reaper să transporte de 15 ori mai multă muniție decât MQ-1, și să zboare la o viteză de trei ori mai mare.
  În 2008, Escadrila 174 de Atac din cadrul Gărzii Naționale Aeriene New York a început tranziția de la avioane de vânătoare F-16 la MQ-9A Reaper, devenind prima unitate care a trecut complet la folosirea de vehicule aeriene automate de luptă (UCAV) (notă: dacă drona prăbușită era varianta MQ-9A, era chiar dronă de luptă și nu numai pentru culegerea de informații). Câteva aparate de zbor MQ-9 au fost dotate cu echipamente avansate, pentru a îmbunătăți performanța în situațiile de luptă de nivel înalt. Toate aparatele de zbor MQ-9 noi ar trebui să aibe aceste dotări.
 • Augusta 15.03.2023 01:21
  Chestiunea e absolut ilogică deoarece niciun pilot militar nu și-ar sacrifica avionul pentru o amărâtă de dronă. Din alte surse, la fel de militare și la fel de americane, se suflă că rușii ar fi aruncat combustibil peste ea, defectându-i motorul. Din nou, pare puțin probabil.

  Rămân două variante: ori rușii au atacat electronic drona, ori, pur și simplu, știindu-i erorile de pilotaj, s-au plimbat prin jurul ei până când manevra de evitare a condus-o în eternitate.

  Însă, în tot răul e și-un bine. Drona americană își poate continua misiunea de cercetare pe fundul Mării Negre.

  P.S. Rușii spun că drona zbura într-o zonă de interdicție, cu transponderele dezactivate(deh, spiona!) și că ar fi căzut din cauza unei manevre greșite.
 • Constantin8 15.03.2023 07:43
  Rusii spun ca zbura in spatiul aerian international, dar cu transponderele inchise. Nu stiu daca este destul ca sa o dobori (chiar indirect). Se pare ca rusii sunt mai panicati decat vor sa arate.
 • A.C. 15.03.2023 05:02
  Dom'le, ce greseala, ce eroare!! Iresponsabil pentru mediul inconjurator, grav! Adica, metaforic, avionu' rus a facut ceva pe drona americana si aia ii spun pilotului ca a fost iresponsabil cu mediu'!!
  Perfect!
 • Corina George 15.03.2023 09:48
  chiar așa? doar americanii au dreptul sa facă ce vor. și în Granada și în Vietnam și în fosta Iugoslavie. Nato se zice ca este defensiv dar compensează SUA invocând ca este sa nu este în interesul Americii fără alte explicații.

  Așa au făcut și în IRaq nu? Adică nu puteau lua imagini de rutina din sateliți trebuiau trimise drone. Provocare nu? Rușii trebuie sa le deschidă ușile și sa ii lase sa facă ce vor. Azi cine lupta Rusiei este cu Nato cu UE nu cu Ucraina care a fost învinsă în trei zilei de fapt. Și doreau sa vadă dronele ce? Cum se face plaje în Crimeea? Este ridicol și din ce în ce mai multi oameni realizează cine joaca urit facind bani și unind președinți marionete storcind din bugetele lor armament de zeci de milioane. Sa mai amintesc cit plătește Australia cea primitiva și idoata pentru niște submarine așa zise atomice? Peste 400 de miliarde de dolari. CIt de timpii sa fi sa faci așa ceva? îmi aduc aminte cum fostul ambasador american la București se poza cu steagul Secuiesc facind gafa peste gafa. Ei știu tot doar istorie nu știu. Berjinsky spunea ca noi romanii am omorit peste 750 00 de evrei pe cine nici 400 000 nu erau în țară. La ei este greșeală la noi este catastrofa dacă am face erori de genul asta. Poate ca Orbán are dreptate și se urmărește sa se trimită carne vie de tun romanesc și nu numai în Ucraina pentru a-l apăra pe dementul ala de arlechin. Asa ca sa o lase moarta cu drona mă-sii. Sa stea la ei acasă și sa nu se mai bage ca este de ajuns armamentul uitat în valoare de peste 7 miliarde de dolari în Afganistan și totul din munca americanului nu a lui Bideu sau al fiului sau sau a Kamalei analfabeta cu pedigree. Atit
Ultima oră

13:24

Sindicatele din Educație, din nou în stradă. Protest cu 20.000 de persoane și marș în București

12:38

"Cinci milioane de dolari pentru un Biden, cinci milioane de dolari pentru celălalt Biden". Presa din SUA confirmă implicarea președintelui într-o schemă de mită

11:58

Rușii au distrus primul tanc german Leopard 2 (VIDEO)

11:45

Sfidarea continuă! Arhitectul maghiar care a proiectat reabilitarea străzii Kogălniceanu din Cluj NU a ținut cont de solicitarea primăriei ca grupul statuar Școala Ardeleană să fie amplasat pe soclu

10:44

Zoe Dantes: În numele Fiului!

09:41

Alianța Familiilor din România: Solicităm voluntari pentru Luna Identității Creștine

09:29

Iulian Capsali: TREI PROBLEME ȘI CÂTEVA IDEI

09:21

Mihai Tîrnoveanu: Sâmbătă 10 iunie și vineri 16 iunie, pomenirea Părintelui Justin Pârvu la Mănăstirea Petru Vodă!

08:47

Pușcării pentru copii! Au apărut sistemele de recunoaștere facială, la o școală din Capitală

23:30

8 iunie 1967: Trecerea la Domnul a Otiliei Cazimir, poeta care a încântat generații întregi de copii. O furnică duce-n spate Un grăunte jumătate...

22:17

Banca Reglementelor Internaționale va folosi IA pentru a monitoriza tranzacțiile bancare globale - Instaurarea unei societăți fără numerar

21:25

OMS plănuiește „simularea” unei noi pandemii

20:35

Bijuteria românilor bucovineni din Boianul canadian, Biserica Maicii Domnului, distrusă de un incendiu. FOTO / VIDEO și cu Biserica originară din Boianul românesc din nordul Bucovinei pomenit de Eminescu în Doină

19:48

Adrian Pintea: În șa, drept, imposibil de uitat

19:18

Zice lumea: Marea contra-ofensivă a Ucrainei a început