"Nu am fost noi". Israelul anunță că nu a fost implicat în moartea președintelui iranian

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii israelieni au asigurat că nu au avut nicio legătură cu prăbușirea elicopterului în care se aflau Ebrahim Raisi, ministrul de Externe și alți oficiali iranieni, transmite Reuters.

Israelul nu a fost implicat în moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi, mai exact în accidentul de elicopter în care au murit el și mai mulți membri ai anturajului său, a declarat luni un oficial israelian pentru Reuters.

„Nu am fost noi”, a spus oficialul, care a solicitat anonimatul.

Israelul este suspectat că ar fi fost implicat în trecut în numeroase atacuri care au vizat înalți oficiali militari iranieni și oameni de știință din domeniul nuclear.

Nu există însă nicio dovadă că Israelul a fost implicat de data aceasta în prăbușirea elicopterului lui Raisi, a scris și Associated Press.
 
Oficialii israelieni nu au comentat incidentul.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Passagero 20.05.2024 12:55
  Actiune la nivel globaal, normal ca nu se stie numele "kibutz-ului" implicat.
 • Mars.60 Stefan 20.05.2024 13:42
  I-au murit o parte din "prietenii de încredere" lui Putin, lucrurile vor deveni un pic mai complicate pt. Rusia si Putin, dar si pt. Israel, daca Putin "se prinde" si trece subit la fapte neprevazute de "lumea civilizata". Pe de alta parte Israel a iesit repede sa spuna ca "n-au fost ei". Bineinteles ca niciodata "n-au fost ei", toata planeta ii crede, sunt curati ca lacrima, nu incape indoiala. Daca n-au fost ei, atunci ramane cealalta varianta de peste garla, ca data trecuta? Dilema e-n ceatza, deocamdata...

  Ministrul de externe Serghei Lavrov și-a exprimat condoleanțele cu privire la moartea a doi înalți oficiali pe care i-a numit "prieteni de încredere" ai Rusiei.

  "Rolul lor în consolidarea cooperării ruso-iraniene reciproc avantajoase și a parteneriatului de încredere este de neprețuit", a declarat Lavrov.

  "Transmitem cu sinceritate condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor, precum și întregului popor prieten al Iranului. Gândurile și inimile noastre sunt alături de voi în acest moment trist".

  Președintele Vladimir Putin s-a alăturat lui Lavrov în prezentarea condoleanțelor Teheranului.

  "Raisi a fost un politician remarcabil, a cărui întreagă viață a fost dedicată slujirii patriei sale", a declarat Putin într-o scrisoare adresată lui Khamenei, publicată pe site-ul Kremlinului.

  "Ca prieten adevărat al Rusiei, el a avut o contribuție personală neprețuită la dezvoltarea relațiilor de bună vecinătate dintre țările noastre și a depus mari eforturi pentru a le duce la nivelul unui parteneriat strategic", a adăugat el.

  Sursa:
  https://www.aljazeera.com/news/2024/5/20/world-reacts-to-the-death-of-irans-president-ebrahim-raisi
 • Patriot Roman 20.05.2024 17:45
  Sa facem supoziții fara informații suficiente e prematur..La ce ceață e acolo și acum cind au gasit mortii, din accident, sa zbori pe timp de noapte și ceață cu elicopterul nu știu ce să zic. Daca aveau tehnologie cu vedere pe timp de noapte termoviziune era altcv.. Cu aia vedeau și prin ceață și noaptea. Cred ca n-au avut.
 • Aly09 20.05.2024 21:23
  Frantu va crede :)))))))))
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires