NOUA PANDEMIE? Hepatita misterioasă care afectează grav copiii a ajuns și în România. Alexandru Rafila anunță un caz fulminant la o fetiță de 4 ani, internată în București. OMS ia în calcul un adenovirus

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 170 de cazuri de hepatită acută cu origini necunoscute au fost descoperite la copii în 11 țări europene. Cele mai multe îmbolnăviri sunt în Marea Britanie, dar și România figurează pe lista statelor care au înregistrat astfel de cazuri grave, informează Știrile TVR

Nu toți copiii au avut nevoie de internare. Dar, din cei 169, 17 au nevoie de transplant hepatic și cel puțin unul a murit. Infecția ar putea fi provocată de adenovirus, pentru că în cazul a 74 de copii analizele au arătat prezența acestuia.

Dintre cazurile depistate, cel puțin un copil a murit și alți 17 au avut nevoie de transplant hepatic, potrivit OMS. Aceeași organizație care a declarat acum 2 ani pandemia de SARS-CoV-2 susține acum că noile cazuri de hepatită ar putea fi provocate de un adenovirus.

„Nu este încă clar dacă a existat o creștere a cazurilor de hepatită sau o creștere a gradului de conștientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul așteptat, dar nu sunt detectate. Deși un adenovirus este o ipoteză, sunt în desfășurare investigații pentru a determina cauza”, a transmis OMS într-un comunicat.

Sindromul clinic „printre cazurile identificate este hepatita acută (inflamația ficatului) cu enzime hepatice semnificativ crescute”, se arată în comunicat. Mulți pacienți au raportat simptome gastrointestinale, cum ar fi dureri abdominale, diaree și vărsături „precedate de prezentare cu hepatită acută severă”, precum și niveluri crescute de enzime hepatice. Majoritatea cazurilor nu au raportat febră, iar virusurile obișnuite care provoacă hepatită virală acută - cum ar fi virusurile hepatitei A, B, C, D și E - nu au fost detectate în nici unul dintre aceste cazuri, potrivit OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat în urmă cu două săptămâni că analizează cazuri de hepatită cu origine necunoscută depistate la zeci de copii din Marea Britanie. Numărul lor a ajuns acum la 114. Între timp, au apărut și 13 cazuri în Spania, 12 în Israel, 9 în Statele Unite și un număr mai mic de cazuri confirmate în Danemarca, Irlanda, Olanda, Italia, Norvegia, Franța, România și Belgia, potrivit OMS.

CDC a recomandat testarea pentru adenovirus la copiii cu hepatită atunci când cauza este necunoscută, adăugând că testarea sângelui cu totul - nu doar a plasmei sanguine - poate da rezultate mai bune.

Alexandru Rafila confirmă un caz de hepatită cu evoluție fulminantă la o copilă din București

O fetiță de 4 ani din București este internată în spital cu o formă gravă de hepatită, pe care medicii o numesc fulminantă. Informația a fost confirmată pentru Știrile TVR de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Infecționiștii români au primit notificări de la Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) la jumătatea lunii aprilie, prin care li se atrăgea atenția despre existența acestor cazuri de hepatită acută în lume.

Principalele simptome ale acestei forme de hepatită sunt icterul, greața, vărsăturile, diareea și durerile abdominale.
 
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Dan Puric despre Identitate la Librăria Sophia - Conferințele Familia Ortodoxă

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Tic 25.04.2022 22:31
    Alta piesa de teatru!
    Simptomele descrise sunt ale oricărei hepatite! Iar adenovirus?
    OMS se vrea înscăunat prin acel tratat internațional în autoritate suprastatale care "răsplătește" tarile care anunță repede "focare" de boala cu "mijloace financiare" pt combaterea acestora, iar pe cele care nu se supun mizeriei, le va sancționa
    cu pedepse economice dure.
    Deci nu știu cine mai crede în molimele anunțate în acești golani!
  • crazy bobz 26.04.2022 01:31
    e simplu: organizatia mondiala a satanistilor, impreuna cu uniunea satanistilor din Romania, vor sa ne pacaleasca din nou. Alooooooo, tovarasi satanisti, de la 3 coceni si altii de prin buzau! Nu sintem prostii vostri!
  • mariusmioc 26.04.2022 02:54
    Deci printre miliardele de oameni s-au descoperit 170 cu hepatită. De ce asta e subiect de presă?
  • true facts 26.04.2022 12:33
    DSP-urile si Ministerul Sanatatii din Romania, atunci cand emit comunicate oficiale, este necesar sa comunice populatiei raspunsul la urmatoarea intrebare: Care este numarul de cazuri de hepatita acuta (excluzand infectarea cu virusii hepatici A, B, C, D) inregistrat atat la adulti cat si la copii, in urma infectarii cu SarsCov2? Daca ar raporta medicii de familie si medicii speciaisti numarul real de cazuri in care, chiar si dupa 2-3 luni de la trecerea prin boala Covid, valorile enzimelor hepatice TGO si TGP sunt semnificativ crescute, asemeni unei hepatite virale acute, atunci tabloul clinic al acestei "hepatite misterioase" ar avea un numar mult mai mare de date medicale extrem de importante pt. identificarea etiologiei. Sa nu uitam ca evaluarile medicale post-Covid, inregistrate in evidenta medicilor de familie, sunt o importanta baza de date privind existenta unor valori ridicate ale enzimelor hepatice la unii pacienti, ca urmare a trecerii prin boala Covid.
  1. Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. Să nu-i lăsăm! DOCUMENTAR VIDEO TRADUS

  2. Papirusurile de la Herculaneum dezvăluie locul în care a fost înmormântat Platon

  3. Un miliard de dolari pentru primul Studio de film fără influențe woke. Elon Musk a pus banii jos pentru Mel Gibson! Cu ce alți actori și producători a bătut palma CEO-ul Tesla. ACTUALIZARE

  4. 2024 - un thriller plin de suspans. Cum s-a încercat provocarea unui Război Mondial

  5. Au inventat o nouă cauză a morții subite – bolul de mâncare. Cum au fost prinși cu minciuna. O femeie din Sibiu și un bărbat din Brașov au ajuns la spital în stare gravă după ce s-au “înecat cu mâncare”. Femeia făcuse AVC iar bărbatul a murit

  6. Monseniorul Viganò: Legătura dintre Asasinarea lui JFK și Biserica Paralelă

  7. ZiuaNews: Părintele și regizorul Ciprian Mega îl contrează dur pe Medvedev chiar la Moscova: ”Românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană”. Ce a zis despre Ciolacu

  8. De ziua lui Gigi Becali: ”VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult, pentru a fi iertați.” VIDEO

  9. Iohannis în postură perfectă de chelner la Seul. FOTOGRAFIA ZILEI

  10. "Revoluția” pro-viață a Părintelui Nicolae Tănase evocată de Ziarul Lumina al BOR. "Salvarea națiunii poate veni numai de la femei, care sunt dătătoare de viață. Însă bărbații au marea responsabilitate de a ocroti mamele"

Ultima oră

11:43

Dr. Răzvan Constantinescu: ȘTIU CĂ SUNTEȚI CONTRARIAȚI

11:08

Mihai Tîrnoveanu: Biruința Crucii de la Valea Uzului

10:20

Ion Cristoiu: ”Ciolacu îi face lugu-lugu Gabrielei Firea ca să-i ia gâtul”

10:04

Klaus Iohannis, întrebat de ce a călătorit în Coreea de Sud cu un avion de lux: ”Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică”

09:31

Valerian Stan, candidat la Primăria Capitalei: ”Se încearcă eliminarea PNȚ-MM”

09:20

Luminița Arhire: VIZITĂ DE LUCRU

07:38

2024 - un thriller plin de suspans. Cum s-a încercat provocarea unui Război Mondial

01:00

24 aprilie: Sfinții Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții care au apărat credința ortodoxă în Transilvania cu prețul libertății

23:45

"Revoluția” pro-viață a Părintelui Nicolae Tănase evocată de Ziarul Lumina al BOR. "Salvarea națiunii poate veni numai de la femei, care sunt dătătoare de viață. Însă bărbații au marea responsabilitate de a ocroti mamele"

23:30

Scriitorul Constantin Barbu a fost primit în Academia Scientiarum et Artium Europaea din Salzburg - Corespondență din Austria

23:00

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. Să nu-i lăsăm! DOCUMENTAR VIDEO TRADUS

22:07

În Japonia a avut loc o conferință de presă majoră despre procesele în care mai multe victime solicită despăgubiri pentru vătămările grave în urma vaccinării COVID-19 – VIDEO

20:54

Pfizer și Moderna au început la Londra bătălia juridică privind brevetele pentru tehnologia din “vaccinurile” Covid - Moderna susține că a brevetat tehnologia ARNm între 2010 și 2016, cu mult înaintea pandemiei COVID-19

20:30

Papirusurile de la Herculaneum dezvăluie locul în care a fost înmormântat Platon

19:31

Au inventat o nouă cauză a morții subite – bolul de mâncare. Cum au fost prinși cu minciuna. O femeie din Sibiu și un bărbat din Brașov au ajuns la spital în stare gravă după ce s-au “înecat cu mâncare”. Femeia făcuse AVC iar bărbatul a murit