NEOBRĂZATA UCRAINĂ: Comunicatul impertinent al Ambasadei Ucrainei la București în care se susține că prin ștergerea identității naționale și interzicerea școlilor în limba română le sunt respectate drepturile minorităților la standarde europene

De Redacția  /  

Foto: Fanatik

Foto: Fanatik

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii de la Kiev au transmis un mesaj „special” pentru România, prin intermediul Ambasadei ucrainene la București. Potrivit acestuia, Legea privind minoritățile din Ucraina, prin care se interzice școala în limba maternă, de fapt „îmbunătățește reglementarea exercitării drepturilor și libertăților persoanelor aparținând minorităților (comunităților) naționale, precum și asigurarea standardelor europene de protecție a drepturilor comunităților naționale, în special, prin crearea unor mecanisme adecvate pentru implementarea acestora”, transmite RTV. 
  
Redăm mai jos comunicatul oficial:
 
„Precizări de presă

În ultima perioadă, pe fondul adoptării Legii Ucrainei „Privind minoritățile (comunitățile) naționale din Ucraina”,  în mass-media și discursul public din România, au apărut informații și comentarii de natură distorsionată și manipulatoare care denaturează realitatea.Cu părere de rău, chiar și în condițiile războiului pe scară largă al federației ruse împotriva Ucrainei, precum și a sprijinului puternic al Ucrainei din partea autorităților și a poporului român, se difusează mituri cu privire la statul, care apără cu prețul vieții cetățenilor săi independența, libertatea și democrația întregii Europe. În acest sens, Ambasada Ucrainei în România consideră important evidențierea unor fapte.
 
Ucraina acordă o atenție deosebită și neschimbată respectării drepturilor minorităților naționale. Legea „Privind minoritățile (comunitățile) naționale din Ucraina” adoptată în Ucraina este un pas progresiv și semnificativ.
Principalele realizări ale Legii sunt, în special:– afirmarea drepturilor minorităților (comunităților) naționale din Ucraina, în primul rând, dreptul la autoidentificare, libertatea asociațiilor civice și a adunărilor pașnice, libertatea de exprimare a opiniilor și convingerilor, de gândire, de expresie, de conștiință și de religie, de a participa la viața politică, economică, socială, la utilizarea limbii și la educația în limbile minorităților (comunităților) naționale, precum și păstrarea identității culturale a minorităților (comunităților) naționale.

– afirmarea competențelor organului central de autoritate executivă, care asigură implementarea sistematică și cuprinzătoare a politicii de stat în domeniul de protecție a drepturilor și libertăților persoanelor aparținând minorităților (comunităților) naționale, ce respectă standardele europene.

– afirmarea dreptului de a crea organe consultative cu minoritățile naționale în cadrul organelor executive de stat la diferite niveluri.

afirmarea posibilității de a crea centre ale minorităților naționale în centre regionale sau localități stabilite, în scopul de a lua în considerare interesele persoanelor aparținând minorităților (comunităților) naționale.
– minoritățile (comunitățile) naționale pot utiliza limba maternă în mass-media, în interacționarea cu autoritățile.

Astfel, Legea îmbunătățește reglementarea exercitării drepturilor și libertăților persoanelor aparținând minorităților (comunităților) naționale, precum și asigurarea standardelor europene de protecție a drepturilor comunităților naționale, în special, prin crearea unor mecanisme adecvate pentru implementarea acestora.

Abordările Ucrainei și României asupra procesului educațional au fost convenite în 2021 în cadrul proiectului de Protocol privind colaborarea în domeniul educației între Ministerul Educației și Științei al Ucrainei și Ministerul Educației al României. Acesta este un document solid care prevede implementarea unor măsuri comune pentru a asigura condiții corespunzătoare de educație în limba maternă pentru reprezentanții minorității române din Ucraina și reprezentanții minorității ucrainene din România. Ne așteptăm la semnarea acestui document.

Subiectul asigurării drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale a fost abordat, în special, în cadrul recentelor convorbiri telefonice dintre Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelensky, și Președintele României, Klaus Iohannis, dar și dintre Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, și Ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu. Este definită secvența pașilor suplimentari pentru a asigura, în oglindă, drepturile corespunzătoare.

Reieșim în continuare din importanța excepțională de consolidare a încrederii reciproce și cooperării dintre Ucraina și România în contracararea agresiunii ruse împotriva Ucrainei și prevenirea difuzării manipulărilor care pot diviza și juca în mâna agresorului.”, conchide comunicatul oficial.

„Nu ne ajută la nimic acești pași mici făcuți în întâmpinarea noastră, dacă nu este rezolvată problema de bază a minorităților – revenirea la dreptul constituțional de a avea un învățământ public integral în limba maternă”, a declarat pentru Libertatea Aurica Bojescu, președinta Centrului Bucovinean Independent de Cercetări Actuale din Cernăuți și reprezentanta comunității românești în Ucraina.

„Trebuie să revenim la normele constituționale, în care învățământul în limba maternă este garantat de stat”, atrage atenția Bojescu. Aparent, autoritățile europene aplaudă noua lege a lui Zelenski, considerând că Ucraina este un model demn de urmat pentru toți membrii blocului. 

Uniunea Culturală Maghiară din Transcarpatia și Uniunea Democrată Maghiară din Ucraina au luat în schimb atitudine vizavi de acest fapt și au criticat dur schimbările aduse prin lege: „Legea tratează drepturile minorităților ca drepturi care pot fi realizate individual de către diverși reprezentanți, lipsind minoritățile (comunitățile sau organizațiile) de posibilitatea de a-și realiza pe cale instituțională drepturile politice, educaționale sau lingvistice”, se arată în declarație.
 
 
Prin urmare, ce drepturi ne acordă regimul Zelenski? Faptul că putem vorbi liberi limba română pe stradă? Au existat în spațiul public informații clare care au susținut prigoana preoților români din Ucraina, inclusiv declarația preotului Mihai Jar: 

„Au început prigoanele grele și mari, ne-au distrus complet. Ne-au distrus, pur și simplu trebuie să răbdăm pentru Hristos, pentru credință. Dar nu în felul ăsta. Nu te poți ruga nici la Dumnezeu acum, să stai să dormi cu frică în casă. Au intrat noaptea la Mitropolie la Cernăuți, au intrat noaptea peste ei în case cu (puști) automate, i-au pus (pe clerici) la perete, au spart geamurile. (...) Au mers la mănăstiri de maici, le-au pus la pământ, le-au apăsat cu călcâiul pe cap, lucruri foarte grele. Aici la noi s-a oprit puțin, nu știu din ce cauză. Cel mai mult s-au controlat Mitropolia și mănăstirile. Bisericile din sate au stat liniștite. Mănastirile au fost controlate mai tare", a spus preotul român.
 
Pentru esența cazului, citiți Prof. Tiberiu Tudor: IMPERTINENȚA EXTREMISMULUI XENOFOB UCRAINEAN. A sosit momentul denunțării Tratatului cu Ucraina
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • Mars.60 Stefan 7649 28.01.2023 13:32
    Stimata Redactie ACTIVENEWS, Echipa de la Children's Health Defense mi-a trimis um e-mail despre un documentar foarte valoros si pe care va rog sa-mi permiteti sa-l supun atentiei Dvs.:

    Începând de lunea aceasta, vă invităm să fiți martorii a ceea ce ar putea fi unul dintre cele mai importante documentare istorice din toate timpurile: "Never Again Is Now Global."

    https://live.childrenshealthdefense.org/chd-tv/events/never-again-is-now-global/?source=e1&eType=EmailBlastContent&eId=c613e826-716a-4b31-b139-41ef702b1e96

    Fiecare segment de o oră din cele cinci părți ale serialului va avea premiera exclusiv pe CHD.TV din 30 ianuarie până pe 3 februarie, difuzat în fiecare seară la ora 19:00 ET/4:00 PT.

    Regizat de Vera Sharav, supraviețuitoare a Holocaustului și activistă pentru drepturile omului, filmul prezintă povești personale ale colegilor supraviețuitori și ale urmașilor lor, care detaliază atrocitățile unui trecut căruia i s-a promis acum 75 de ani că nu se va mai repeta niciodată, făcând în același timp paralele cu politicile COVID la care asistăm astăzi.

    Vocile indignate ale istoricilor, educatorilor, medicilor, rabinilor, activiștilor și oamenilor de știință din întreaga lume, inclusiv ale fostului vicepreședinte și cercetător șef al Pfizer, sunt, de asemenea, prezentate în serie.

    Documentarul lui Sharav se scufundă adânc în subiectul interzis al primelor etape represive din timpul regimului nazist care au culminat cu Holocaustul. Intervențiile naziste - suspendarea libertăților, impunerea de închideri, proceduri medicale forțate și pașapoarte de identitate - sunt straniu de asemănătoare cu constrângerile dictatoriale din zilele noastre asupra cetățenilor din întreaga lume.

    "Never Again Is Now Global" expune cu îndrăzneală interesele financiare și corporațiile care au condus Holocaustul. Supraviețuitorii explică modul în care companiile din zilele noastre, inclusiv General Motors, Ford Motor Company, IBM și conglomerate precum IG Farben, au profitat în secret de pe urma lagărelor de muncă forțată și a genocidului industrial.

    Cei 32 de participanți la această serie își spun poveștile, își împărtășesc opiniile și trag un semnal de alarmă cu un mesaj urgent: narațiunea falsă de astăzi, suspendarea libertăților, dictatele medicale și încălcările drepturilor omului amintesc de manualul nazist. Dar, de data aceasta, măsurile represive nu se limitează la evrei. Narațiunea falsă de astăzi vizează întreaga populație globală.

    Sharav ne împărtășește semnificația acestui proiect:

    "Holocaustul a fost facilitat de supunerea în masă față de autoritate. Supraviețuirea noastră se bazează pe dorința noastră de a ne împotrivi ordinelor opresive. Cei care s-au împotrivit - falsificându-și identitatea, sărind din trenurile spre Auschwitz și alăturându-se partizanilor, au avut o rată de supraviețuire mai mare decât cei care s-au supus."

    Children's Health Defense se angajează să apere sănătatea copiilor și să păstreze drepturile fundamentale ale tuturor oamenilor. Suntem onorați să prezentăm în premieră acest documentar istoric pe CHD.TV și să sprijinim activismul curajos al Verei Sharav, care împărtășește lumii avertismentul său cumplit.

    Urmăriți trailerul:

    https://live.childrenshealthdefense.org/chd-tv/events/never-again-is-now-global/Never-Again-Is-Now-Global-Trailer/?source=e1&eType=EmailBlastContent&eId=c613e826-716a-4b31-b139-41ef702b1e96

    și notați-vă acum în calendare pentru a vă uita la toată seria săptămâna viitoare!

    https://live.childrenshealthdefense.org/chd-tv/events/never-again-is-now-global/?source=e1&eType=EmailBlastContent&eId=c613e826-716a-4b31-b139-41ef702b1e96

    Pentru adevăr,

    Echipa de la Children's Health Defense

    https://live.childrenshealthdefense.org/chd-tv/

    P.S. Nu uitați să ne etichetați pe rețelele de socializare și să folosiți hashtag-urile #NeverAgainIsNowGlobal #NeverAgain #HumanRights #InformedConsent
  • Radu Comsuta 28.01.2023 20:58
    Foarte interesant. Am să urmăresc seria. Poate voi reuși să și descarc episoadele.
  • Tic 29.01.2023 14:52
    Mulțumim pt știre. Childrens Health Defense are stima mea. Dar cu acest serial se focuseaza totul iarăși pe nazism. Doar pe nazism! Antemergatorul nazismului a fost COMUNISMUL, acest coșmar real, pus în funcțiune tot de cei care au făcut nazismului asa o buna reclamă, ca apoi sa speculeze banesc(cum altfel, căci doar ei au inventat despăgubirile Cash pt suferințe sufletești) victimele sacrificate din propriile rânduri.
    COMUNISMUL ESTE MAMA NAZISMULUI.
  • Corina George 28.01.2023 16:19
    Tupeul. șmecheria, servilismul, minciuna, opulenta, dedublarea, prostia, aroganta, și multe altele au fost ridicate la rang de virtute de domnii ce conduc Ucraina. Eu unul nu mai aveam vreo legătură cu acești indivizi care au acuzat România ca a invadat Bucovina în 1918 pe cind nu ne-a aparținut niciodată. Dar cind ai sat fără cine orice se întîmplă nu? Pai desteptii și " Patrioții" din România au făcut tot ce le-a stat în cale sa cenzureze un Eminescu sau Eliade și multi alții care au scris despre Bucovina. Da au fost sterii și amenințări pentru asta. Ei bine cu excepția cel putin la cit știu eu acum a ziarului Activenews.Ro și poate și alții au publicat matol ce a scrie Eminescu și Eliade despre Bucovina dar și a multor eroi de acolo. Cind guvernul României minte și joaca la doua capete impus de afara pentru ca România este în cea mai josnica poziție datorită chetuielilor nejustificate a vidnzarilor ilegale are datorii de peste 160 miliarde. Și pornirma cu "criminalul " de Ceaușescu de la zero. Realizați în acești ani ce jaf a fost? Azi suntem teren de experimente și se cumpara armament la greu de la cei ce vor sa facă bani și se amuza pentru ca mîine dacă suntem atacați vai de noi cu tot cu armele astea fiare vechi și ruginite cum au fost acele F15 sau F16 primite din Portugalia care isi făceau cruce ca au scăpat de ele. Acolo am ajuns. Mă amuza ieri la Realitatea unde se vorbea de măririle de salarii ale bugetarilor / guvernanților pe cind poporul roman moare de foame aratind tot romani pe aceste timpuri la schi. sau ca pleacă în vacante sau ca sunt în nu sta ce vacante. Pe același fond se vorbește de război mondial. Chiar așa? Se vehiculează acest fapt pentru a se cumpara armament la greu. Interesant ce spuneau niște ucrainieni bieți și săraci ca occidentul alimentează acest război cu arme. Dar de faptul ca o Croație și șeful armatei din Italia spun ca dacă lucrurile vor continua așa se vor retrage din Nato. Nato trebuia desființată. după ce tratatul de la Varșovia a fost terminat. Dar au găsit portița cu Ben Laden cu terorismul și au pus-o pe înarmare pe mărirea de fonduri ale țărilor membre Nato sa crească din Pib alocațiile. Germania va trimite doua tancuri iar America au spus ca nu au în stock. Colosal. Agricultura la pămînt, industrie la pămînt pe cind data Germania trece la exploatarea cărbunelui pentru termocentrale iar noi suntem îngenunchiați cu asta neavând voie. Mă rog mă doare de România și am scris și scriu de ani eu fiind cineva acolo o persoana publica. Am tot scris, am fost interzis apoi au revenit după cum bătea vinul vazind ca aveam dreptate. Dar am informat prietenii cu orice. Sunt un roman american fără cetateie română onest. Respect AMerica Pina la un punct. România la fel. NU poți sa accepți manipulări , prostirea și injosirea. Dar au devenit meniul zilei. Mă așteptăm la România după 34 de ani sa fie prospera , mai unita. NU exista populație în Europa la modul asta care să-și părăsească țară. Suntem văzuți rău peste tot. A trebuit sa ne facă în tot felul Austria ca sa vedem cine a furat și cum ? Cam tirziu. Titi Ionescu Țiriac va continua sa iei facă de cap cum vrea. Analfabet cu pedigree și el și Nastase plecau din țară la sfatul lui Cornel DInu pe 20 dea 89. pentru ca urmau evenimente importante. da aveau a moara copii pe cind ei erau la vreun spritz în Paris. Ăștia suntem și copii care au murit în 89 sunt uitați. Au casele îndoliate de 34 de ani și nu pasa nimănui. De ani și ani de zile se știe de abuzurile ucrainiene cu Minoritățile de acolo. Data ca tupeul combinat cu corupția de acolo arata cit de inconștienți sunt. Da șeful lor va fugi cu siguranță cu operații estetice. Dacă nu a și făcut-o. Sunt lucruri care nu poți sa tratezi o țară așa ducind-o pentru ce la distrugere? s-a dorit război euro - rusesc condus de America. America care prin democrați au dus la rezboi în permanenta. SI unde s-a adus ? se fac planuri de plan Marshall ca și cum rușii sunt furnici> NU domnilor ei vor cistiga și din fericire (cine ar fi crezut așa ceva) aduc acele lucruri importante pentru care Occidentul iei bate joc. Credință, și normalul de care avem nevoie. altcumva vom fi injectați , plini în cămară de faina de gândaci și de baby sittersi homo. ANdrei Șerban spunea asta spunând parca urnind cine ar fi crezut ca occidentul va vinde euroomarxismul? Cine? de aici minciuna acestor impostori din ucraina care conduc vremelnic acolo ar trebui sa fie subiect de protest fără mila. Suntem tratate ca niște slugi ca nimeni. Cum te vinzi așa te vor cumpara. Pina atunci România este condusă de niște panarame fără vreo idee de a conduce aceasta țară. Ceaușescu a murit pentru mult prea putin fata de călăii de azi care iei bat joc de acest popor. dar sa nu uitați ca oameni cumsecade și ei sunt parte la problema pentru ca intelectualii au rmaas lași ca întotdeauna. Atitudine
  • Rusi 29.01.2023 14:46
    Ucraina nu trebuie sa existe ca stat.
  • Petru Manza 29.01.2023 15:51
    Ati observat perfidia exprimarii din lege ?
    Nu se refera exclusiv la minoritati nationale nicaieri in textul legii. Doar asa PERSOANELOR APARTINAND MINORITATILOR (COMUNITATILOR) NATIONALE. Ori comunitati nationale nu mai exista. Toate localitatile sunt de pe vremea URSS-ului impanate cu ucrainieni si rusi. Prin urmare or avea un pretext de a nu permite scoli in limba romana intrucat nu este comunitate doar de romani si prin urmare predarea se va face in ucrainiana si facultativ ca orice obiect, limba straina , romana.
Ultima oră

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova