Moaștele Sfintei Ana au ajuns la Mănăstirea Oașa. Programul liturgic al acestor zile

De EVZ | evz.ro  /  

Foto: Mănăstirea Oașa

Foto: Mănăstirea Oașa

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În aceste zile, la Mănăstirea Oașa, credincioșii pot merge să se închine la moaștele Sfintei Ana, ocrotitoarea copiilor și a maternității.
 
În luna iulie, Mănăstirea Oașa își serbează ocrotitorii. Pe 25 iulie este Adormirea Sfintei și Dreptei Ana, ocrotitoarea bisericii mari a Schitului de la Găbud, iar în 27 iulie, sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, unul din ocrotitorii Mănăstirii Oașa.

În acest an, credincioșii care vor participa la sărbătoarea celor două hramuri, la Mănăstirea Oașa, vor avea prilejul să se închine moaștele Sfintei Ana, aduse din Italia, de la Bologna. În Catedrala Catolică San Pietro (Cattedrale Metropolitana di San Pietro) din Bologna, se păstrează o parte din capul Sfintei Ana – un fragment din craniul sfintei în care se regăsește arcada sprâncenei drepte.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu Pop, Arhiepiscop de Alba Iulia, anul acesta, sărbătoarea celor două hramuri va fi încununată și înfrumusețată prin aducerea Moaștelor Sfintei Ana din Italia, de la Bologna, la cele două așezăminte monahale. Sfintele Moaște sunt însoțite de o delegație a Arhiepiscopiei Catolice de Bologna, cu binecuvântarea cardinalului Matteo Maria Zuppi”, se arată într-un mesaj transmis de Mănăstirea Oașa.

Capul Sfintei și Dreptei Ana nu au părăsit niciodată Italia, până la acest moment, când  a fost adus la Mănăstirea Oașa, în România. Relicva a fost dăruită în anul 1435, episcopului de Bologna, Fericitul Nicolò Albergati, de către regele Angliei, Henric al VI-lea. Prin acest dar a fost pecetluită pacea dintre Coroana Franceză și cea Engleză, după „Războiul de o sută de ani”.

Sfânta Ana este considerată ocrotitoarea copiilor și a maternității. Aceasta a născut la bătrânețe, după multe zile și luni petrecute în rugăciuni, lacrimi și post.

Programul liturgic al mănăstirii Oașa

Părinții celor două așezăminte monahale de la Oașa îi invite pe cei care doresc să se închine Sfintelor Moaște ale Sfintei Ana să participe la programul liturgic al mănăstirii.

Evenimentele din aceste zile de sărbătoare mare au început de luni, 24 iulie și se vor întinde pe parcursul mai multor zile, după următorul program:

Luni 24 iulie: sosirea Sfintelor Moaște la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud și Priveghere în cinstea Hramului Bisericii Noi (19:00 – 23:45);

Marți 25 iulie: Sfânta Liturghie în cinstea Hramului, de la ora 10, urmată de masa de obște;

Miercuri 26 iulie: mutarea Sfintelor Moaște la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, unde vor fi puse la închinare începând cu ora 18:00; mutarea Sfintelor Moaște la Mănăstirea Oașa, unde vor sta până în ziua următoare.

Joi 27 iulie:  Sfintele Moaște vor fi puse la închinare de Hramul Mănăstirii Oașa, „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”.

„Nădăjduim că venirea Sfintei Ana la noi este sămânța pe care ea a dorit să o planteze în pământul acestei țări și care va aduce roade în viețile noastre. Vă așteptăm cu drag să fiți părtași împreună cu noi la această mare Bucurie!”, se arată în mesajul părinților de la Sfânta Mănăstire Oașa, prin care îi invite pe credincioși să se bucure de sărbătoare.
 
Parteneriat EVZ.ro
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • dacul Razinger 25.07.2023 12:57
    Sfintele moaște trebuie lăsate în România, oricum in Italia nu sunt cinstite cum nu sunt nici icoanele, iar delegația stânga împrejur și acasă! Repede!
  • dacul Razinger 25.07.2023 13:13
    Sfintele moaște trebuie să rămână în România pentru că oricum nu sunt cinstite in Italia cum nu sunt cinstite nici icoanele, iar delegația să se întoarcă la Bologna in regim de urgență!!!
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO