Misterul vizitei lui Iohannis la Patriarhul Daniel. Vasile Bănescu recunoaște că cei doi nu au oferit detalii publice despre discuțiile purtate. Cu câteva zile înainte, SSC convocase cultele pentru a le prezenta campania de vaccinare

De Părău Vlad  /  

Foto: Presidency.ro

Foto: Presidency.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 19:00 Agenția de știri a Patriarhiei Române a confirmat marți seară vizita efectuată de președintele republicii la Reședința Patriarhală, însă nu a oferit detalii despre discuțiile purtate. 


„A fost o vizită firească la început de an, o întâlnire oficială în spiritul dialogului dintre două instituții importante ale societății românești pe temele actuale ale acesteia. Președintele însuși nu a făcut nicio declarație în acest sens, ceea ce indică nu doar caracterul interinstituțional, ci și pe cel interpersonal al acestei întâniri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. Acesta nu a luat parte la întâlnire.
 
UPDATE EXCLUSIV După vizita lui Iohannis la Patriarhul Daniel, Guvernul a anunțat TĂIEREA FONDURILOR pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Buget redus cu 89% pentru construcția și restaurarea Lăcașurilor de Cult. Președinția confirmă că s-a discutat și despre VACCINARE
 

ȘTIREA INIȚIALĂ 

Președintele Klaus Iohannis a avut marți, 16 februarie, o întâlnire cu PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Reședința Patriarhală din București, potrivit agendei președintelui, publicate pe pagina Presidency.ro.

Deși vizita ar fi avut loc la ora 13:00, nici Președinția, nici Agenția de Știri Basilica nu a dat vreun comunicat pe această temă, până la ora 17:30.

Ne întrebăm care ar fi urgența unei asemenea vizite, având în vedere că președintele Iohannis a refuzat să participe la inaugurarea viitoarei catedrale patriarhale, ridicate în cinstea eroilor Neamului, pretextând în noiembrie 2018 că „agenda europeană” nu îi permite acest lucru, cu o săptâmână înainte de Centenarul Unirii tuturor Românilor într-un singur stat național și unitar. 

Se pare, însă, că scopul vizitei fortuite a președintelui republicii la Reședința Patriarhală ar fi să convingă Biserica să se implice în campania națională de vaccinare, potrivit EVZ.ro.   

Există suspiciuni rezonabile că Biserica Ortodoxă ar putea fi condiționată în exercitarea practicilor ei religioase în context pandemic - dintre care cele mai contestate au fost în 2020 Taina Euharistiei, celebrarea slujbelor și organizarea reuniunilor publice de sărbători - de colaborarea la desfășurarea campaniei naționale de vaccinare anti-Covid. Conform Basilica.ro, cu doar câteva zile înainte, Secretariatul de Stat pentru culte (SSC) organizase o întrunire online cu reprezentanții a 17 din cele 18 culte din România, în cadrul căreia s-au discutat „aspecte de interes privind campania de vaccinare împotriva COVID-19”, precum și „modul în care anumite practici religioase se pot adapta măsurilor de protecție sanitară”. Pe lângă reprezentanții cultelor și angajații SSC, la videoconferința de vineri, 12 februarie, au participat președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, dr. Andrei Baciu. Textul comunicatului guvernamental pe această temă poate fi citit integral aici.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
 • Mari mica 16.02.2021 18:24
  Vine Postul, urmeaza restrictiile
 • Dromihete 16.02.2021 19:03
  Ia sa vedem acum ce face BOR...In mod nornal trebuia sa-i dea cu sutu in freza ask-e-nazistului resposabil de genocidul romanesc din ultimii ani! Nu de alta dar pana acum BOR nu prea a facut bine, din punct de vedere public si de comunicare. Cu exceptia lui Teodosie si a inca catorva reprezentanti, per ansamblu e dezamagitoare si subtire reactia BOR, mai ales in conditiile in care se fac atacuri si provocari din ce in ce mai dese la credinta! Cuvantul lui Dumnezeu nu inseamna ADEVAR? BOR se fundeste si tace in loc sa zica ADEVARUL! (Ca acest virus nu exista, ca este un virus politic, al fricii si al sclaviei eterne/a sufletului, ca totul este o minciuna, o mascarada si o deceptie si ca suntem supusi unui sinistru genocid la liber, evident cu ochii liberi si deschisi, ca viata si esenta vietii se vor distruse, pentru a face loc liber nebuniei pure si imperiului intunecatului, pe care sceleratii il numesc lumina, ca trebuie sa stam acum linistiti ca sa ne trezim "maine" la carcera eterna, dar sa traim intr-un cosmar etern). Iar o parte din cler, pentru avantaje si arginti fara dubii, deja au pacticizat cu "lupul", sau ca sa-i zic pe una dintre denumiri, scaraotchi, nu sunt constienti ca vor fi primii sacrificati? Un alt fapt socant este cultul purtatului mastilor in biserici si propagarea acestui ritual de "inmascare" al lui aghiutza, pai noi suntem oameni liberi, oameni ai lui Dumnezeu, este clar ca ei ne vor sclavi(ca sclavilor li se impunea purtatul mastii, pentru ca nu erau considerati oameni, erau suboameni, fata este umana, sclavii nu au voie sa-si arate fata)... Oricum asta cu masca e un cult, un ritual al mortii si un program de spalare pe creier in masa, marca mossad si cia - MK ultra! UNDE ESTE SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA?! Unde este ORTHODOXIA? Asta este calea cea dreapta, calea de urmat, in aceste vremuri crunte? Daca BOR il alege pe Mammon, cu Mammon o sa cada in intunericul care ne da tarcoale tuturor...dar nu toti, vom urma orbeste. Sa fie fiecare judecat dupa fapte si pastorii sa nu se transforme in vanzatori de oi! Asteptam cu interes, ca sa stim si noi cum actionam pe viitor si cum ne vom raporta si fata de institutia care ar trebui sa apere adevarul, viata, lumina, iubirea si spiritualitate, nu frica, lacomia, rautatea, genocidul, cultul mortii si sminteala...nu de alta dar va fi nevoie de toata suflarea umana (sau ce va mai ramane din ea) sa apere credinta, cuvantul si biserica intr-un viitor foarte apropiat, asta e scris peste tot...Oricine a pus umarul la acest masacru trebuie sa stie ca atat timp cat va mai ramane un singur OM in viata care sa stie adevarul, ei sau urmasii lor vor plati cu totii, pentru crimele facute!
 • Orizont 16.02.2021 20:20
  Atentie la miscarile BOR in perioada urmatoare... Nu miroase deloc a bine ce se intampla...
 • Orizont 16.02.2021 20:25
  Un elev a murit de infarct la o scoala din Ploiesti. Sa fie MASCA factorul cauzator al decesului ??

  https://www.antena3.ro/actualitate/locale/scoala-sfanta-vineri-ploiesti-elev-infarct-probleme-congenitale-593680.html

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3646826038705340&id=100001339406798&sfnsn=mo
 • Piatra 16.02.2021 21:26
  Prieteni, nu sunt. Aceluiași Dumnezeu, nu se închină. ,,Bocancul", a venit să mai ,,gâtuie", să șantajeze și să forțeze Biserica Ortodoxă. Vrea vaccinare, și numai cu modificatoarele genetice, absolut inumane și absolut anti-Hristice. O, și mai vrea și ,,educație" lgbt, de la grădiniță, să se termine odată cu inocența și curăția copiilor și tinerilor, să se termine odată cu Ortodoxia. De fapt, chiar nu contează ce vrea el, ci ce vor cei ce l-au ,,implementat" în organismul încă viu numit România. Organismul foarte viu, numit Biserica Ortodoxă, suntem noi, și avem datoria de a ne crește nivelul de ,,imunitate" duhovnicească într-atât cât să ,,vaccinăm" orice ,,virus" și orice ,,bocanc".
 • Cc Cc 17.02.2021 08:34
  Este f clar pt oricine, că pe agenda discuției s-a aflat coparticiparea BOR la Vacciniadă. Căci în mod concret nu a făcut nimic până acum.
  Apoi tot în același spirit, Klausi i-o fi cerut Patriarhului ca să se alinieze și el guvernului meu și parlamentului meu întru clădirea viitorului de haur al comunismului, pardon, al resetării. Și aceasta include spălarea creierelor tinere și f tinere cu educația sexuală, și acceptarea măcar a parteneriatelor între homalăi. Și ar mai fi și rezistența mai mică la declararea carantinei și a accesului îngrădit la pelerinaje.
  După cum arată Patriarhul în poza de la articolul ”Ce a căutat Iohannis ..” nu se simte deloc în largul său când îl ascultă pe Klausi vorbind: ușoara încruntătură și ușoara coborâre a privirii sub linia contactului ocular direct denotă inconfort psihic și -Doamne ferește-o urmă de obediență. Să nu fie!
Ultima oră

14:00

PS Ignatie: Curajul nu înseamnă obrăznicie! ”Sunt atâția care fac gălăgie, aroganți, indolenți, vulgari, și toți se ascund sub masca faptului că ei sunt oameni curajoși”

13:53

Condurul și Scatoalca: Lui Zelenski i se pregătește o Înfrângere prezentată ca Victorie

13:30

Claudia Marcu: Roboții pun stăpânire pe Europa. Dictatura inteligenței artificiale - Control absolut al populației

13:20

Cornel Nistorescu: Cine-i Nicu Ștefănuță și de ce?

12:30

Elena Solunca: Când credința devine lucrătoare prin iubire. Gând de Duminică – Vindecarea slugii sutașului

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României