Ministrul de Interne, Marcel Vela, despre activismul online și proteste: Au scopul „destabilizării, al neîncrederii, al haosului, al contestării autorităților”. „Toate acestea duc spre o destabilizare economică”

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a indus luni seara ideea că informațiile alternative publicate în mediul online, care contrazic viziunea guvernului asupra crizei coronavirusului, ar fi plătite din exterior, poate chiar din „state care nu agreează, să spunem, fie politica noastră europeană, fie politica de alianțe militare”. El a menționat explicit opiniile și atitudinile care contestă obligativitatea vaccinării, termoscanarea sau îngrădirile drepturilor fundamentale dispuse de Guvern în perioada stării de alertă. Ministrul consideră că acestea sunt alimentate de „știri false” și conduc la „destabilizare”, prin „contestarea autorităților”.

„Războiul informatic, dacă vreți, are mai multe scopuri sau mai multe substraturi. Unul dintre ele este și acesta al destabilizării, al neîncrederii, al haosului, al contestării autorităților. Pentru că, dacă vedem pădurea dincolo de copaci, dacă îmi permiteți această metaforă, este evident că o stare de neîncredere, o lipsă a autorității statului, a încrederii în sistemul sanitar, în autorități, toate acestea duc spre o destabilizare economică. Cei care au aceste interese, pe varianta de a destabiliza, fie că sunt site-uri fantomă care au în spate anumite cercuri de interese economice, anumite persoane care le dețin și care de fapt nu există, care rostogolesc anumite știri, anumiți specialiști în ale informaticii care rostogolesc știrile, care știu să capaciteze cât mai mulți urmăritori - toate acestea sunt, într-un fel, organizate, pentru că este evident faptul că sunt finanțate”, a afirmat Marcel Vela, într-o emisiune la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Ministrul de Interne a acuzat desfășurarea pe Facebook a unor adevărate „campanii” și „mobilizări”, pe care el le consideră „prozelitism” și amăgiri destinate să îi convingă pe oamenii „simpli” și chiar pe unii parlamentari. Marcel Vela a sugerat că manifestanții împotriva abuzurilor din timpul stării de urgență ar fi de fapt niște îndoctrinați.

„Când observi pe Facebook mobilizări, resurse financiare, diferite acțiuni concertate, campanii în adevăratul sens al cuvântului, care au baza de plecare în alte state, poate chiar în state care nu agreează, să spunem, fie politica noastră europeană, fie politica de alianțe militare, atunci poți să faci o radiografie corectă și obiectivă cu privire la unele lucruri care sunt discutabile. De aici și până la a crea prozelitism sau de a aduce într-o piață cât mai mulți susținători - care nu sunt de acuzat, sunt oameni convinși de anumite poziții, pentru că, dacă semnează doctor sau medic și prezintă câteva date care pot fi false, omul de bună credință chiar crede că nu există coronavirus, chiar crede că vaccinul este dăunător sănătății, poate chiar un parlamentar crede, după ce a citit un expozeu al unui mare om de știință, care este fals, este un fake news, că termometrul te caută în buletin sau îți ia copia ADN și îți face o clonă”, a mai comentat ministrul Marcel Vela.

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, la finalul stării de urgență, manifestanții pentru drepturi și libertăți din Piața Victoriei erau etichetați de presa aservită și de anumiți politicieni ca „pro-ruși”, adepți ai teoriilor conspirației și chiar negaționiști ai coronavirusului, încercându-se prin aceste denigrări să se oculteze cauzele reale pentru care protestau oamenii - abuzurile fără precedent în democrație la care s-a dedat Puterea, cu sprijinul Opoziției, sub pretextul crizei sanitare. Totodată, cei care clamează că revolta față de politicile dictatoriale justificate epidemiologic ar fi o atitudine anti-occidentală uită să menționeze că astfel de proteste, mult mai numeroase și mai frecvente, au avut loc și în majoritatea capitalelor occidentale, încă din perioada de „lockdown”.  


Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Dumitrescu 26.05.2020 05:15
    Vrea sa spuna "agenturile straine". Parca am mai auzit pe unu vorbind despre asta...prin '89
  • Orizont 26.05.2020 11:39
    Protestele organizate de Simion si AUR sambata , cat si mesajul politic al acestui grup au facut ca telefoanele sa zbarnaie la Cotroceni dinspre Austria si Germania - Prin urmare slugile au fost insarcinate cu noi operatiuni de deflexie si propaganda !
    Vela este IMPINS la microfon cu aceleasi insinuari rasuflate fara nici un fel de dovezi concrete - Probabil marota ruseasca nu mai tine si nu vor recunoaste niciodata ca dusmanul lor este cetateanul , poporul si presa Libera ! Mai nou Vela se da de gol ca sunt si parlamentari care nu mai cred in Vaccinuri sau in propaganda Pandemiei..
    Nu vad NICI o legatura intre proteste si "destabilizarea economica" - vina revenind exclusiv guvernului PNL care a blocat economia INTENTIONAT si in INTERES DE ACHIZITII SI BISNITA !
  • Cc Cc 26.05.2020 09:34
    ”Război informatic”- incultul acesta vrea să spună război informațional!
    Ca să rezolve totuși problema contestatarilor- de ce oare nu iese în piață ca să dialogheze cu ei, convingându-i cu contraargumente? Oare nu este mai facil, ca să-i eticheteze în fel și chip de pe poziția pe care o are vremelnic? Doar are și el medicii și doctorii lui; or fi mai puțin pregătiți?
    În rest observ, că s-a cam dedulcit la măsurile dictatorilale, precum cândva Ceaușescu ...
  • dttw 26.05.2020 11:09
    ...hai nea Velo, numeste-i pe protestatarii care nu cred in minciunile voastre sfruntate si nici in binele pe care vreti sa-l faceti voi cu de-a sila (ca, deh, nu mai puteti dormi de grija poporului roman), asa cum îi numea taika Ilici in anii ”90 pe cei care erau in Pta Universitatii: Golani!!! Iar la ceea ce te referi, ”destabilizare, neîncredere, haos”, astea le generati voi prin masurile aberante pe care le luati, fara nicio logica, fara niciun fundament, copiind doar ceea ce vedeti ca fac cei din Occident si crezand ca merge si la noi la fel. Nu ati inteles ca fiecare popor are specificul sau, are identitatea sa, ce merge intr-o parte poate sa nu se potriveasca in alta. Sunteti un guvern de habarnisti si de papagali, fara demnitate, care doar imita ce vad in alta parte. Si, da, asa cum spui, toate astea duc spre o destabilizare economica de care va faceti voi raspunzatori.
  • Orizont 26.05.2020 12:38
    https://www.national.ro/news/testele-pcr-imprecise-oameni-sanatosi-bagati-cu-forta-in-spitale-684968.html/

    Guvernul și Ministerul Sănătății vor fi dați în judecată de angajații Direcției de Protecție Socială Mureș, care au fost internați cu forța în spitale din cauza testelor PCR care au avut rezultate fals pozitive. Cazul nu este singular, tot mai mulți medici acuzând faptul că sistemul de testare PCR este foarte nesigur.
  1. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  2. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  3. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  4. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  5. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  6. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  7. Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

  8. Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

  9. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  10. De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

Ultima oră

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

19:50

Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

19:21

Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

19:09

Biserica din lemn de peste două secole din satul Măcăreuca, din Moldova, se poate prăbuși în orice moment

18:40

Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

17:55

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

17:22

CONTROLUL INTERNETULUI. O legislație propusă în SUA ar putea deschide calea către implementarea globală a identificării obligatorii online sub pretextul verificării vârstei

16:37

Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

16:25

Valerian Stan, candidatul PNȚ-MM la Primăria București, despre problemele din Capitală, banii pierduți din PNRR, și averea fabuloasă a doctorului Cîrstoiu

15:17

Suceava ar putea avea un preot ca primar. Cătălin Axinte de la Biserica Sf. Mina va candida din partea AUR

14:46

Se retrage Cătălin Cîrstoiu? Gabriela Firea anunță că situația medicului va fi discutată în weekend

14:37

Fotografia anului 2024: O femeie din Gaza îmbrățișează corpul neînsuflețit al nepoatei sale