

Ministrul Educației, Monica Anisie, a afirmat, miercuri, în legătură cu scenariile privind începerea școlii, că dacă situația epidemiologică va fi una foarte dificilă, atunci se stabilește ca pentru 14 zile să fie suspendate cursurile și să continue școala în sistem online, decizia fiind luată de unitatea de învățământ, inspectoratul școlar, direcția de sănătate publică și comitetul pentru situații de urgență.
„Ceea ce este foarte clar la acest moment este că începem școala și este foarte important pentru că ne dorim un învățământ de calitate, dar, în același timp, ne dorim ca toți elevii și profesorii să fie în siguranță la școală. Prin urmare, este important să luăm în calcul mai multe scenarii având în vedere și situația epidemiologică din fiecare localitate. De fapt, vorbim despre scenariul 1, în care în localitate nu există un număr mare de îmbolnăviri; scenariul 2 în care există, dar putem să desfășurăm activitățile în unități de învățământ, iar dacă situația epidemiologică va fi una foarte dificilă, atunci se ia decizia ca pentru 14 zile să fie suspendate cursurile și să continue școala în sistem online”, a explicat Monica Anisie la Antena 3, potrivit Agerpres.
Ministrul a precizat că decizia este descentralizată la nivelul localității, fiind luată de unitatea de învățământ, cu inspectoratul școlar, direcția de sănătate publică și comitetul pentru situații de urgență.
„Unitatea de învățământ știe cel mai bine care este situația și din punct de vedere al infrastructurii, dar și din punct de vedere al îmbolnăvirilor. De aceea, s-a luat decizia descentralizării. Prin urmare, în cadrul consiliului de administrație al unității de învățământ se stabilește care este scenariul, după care se va transmite către inspectoratele școlare, care împreună cu direcția de sănătate publică analizează situația și din punct de vedere epidemiologic, dar și din punct de vedere a ceea ce școala a decis în consiliul de administrație. Și împreună, în comitetul județean pentru situații de urgență, vor lua decizia suspendării cursurilor”, a adăugat Monica Anisie.
Întrebat dacă la revenirea în băncile școlii elevii vor purta măști, ministrul Educației a răspuns că decizia va fi a Ministerului Sănătății, însă purtarea măștii este obligatorie în prezent și elevii au purtat deja mască la examenele naționale.
„Aici trebuie să decidă Ministerul Sănătății. Nu putem noi să decidem în locul lor. (...) Copiii sub 5 ani nu poartă mască”, a explicat Monica Anisie, citată de Agerpres.
Ea a adăugat că va exista un set întreg de măsuri de igienă pe care elevii le vor respecta, iar acestea se vor comunica după ce fiecare inspectorat școlar va trimite o analiză din teritoriu.
„În același timp, atât în scenariul 1, cât și în scenariul 2, trebuie respectate normele de igienă și normele de sănătate publică. (...) Ultimele precizări de la OMS prevăd o distanțare de un metru. La momentul acesta, fiecare inspectorat școlar face o analiză. Am solicitat-o încă de la videoconferința pe care am avut-o luni. Vor realiza pentru fiecare unitate de învățământ, inclusiv acea oglindă a clasei, ca să vedem care sunt problemele și să găsim soluțiile până la momentul 14 septembrie”, a concluzionat Monica Anisie.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
https://www.stiripesurse.ro/video-raluca-turcan-vrea-masca-obligatorie-pentru-elevi-dorinta-autoritatilor-este-masca-de-protec_1492967.html
De ce Arafat ține cu dinții să-i interneze pe asimptomatici, cu prețul unui fake monumental. Așa se numește un comentariu publicat de Adrian Onciu în Medifax și în care autorul vorbește despre oceanul de incertitudini cu privire la pandemie.
„Într-un ocean de incertitudini cu privire la pandemie există puține lucruri unanim acceptate, inclusiv de reputații specialiști ai Grupului de Comunicare Strategică. Spre exemplu, toată lumea e de acord că spitalele și căminele de bătrâni au fost și au rămas principalele focare de infecție cu noul coronavirus. Nu litoralul, nici terasele, piețele, parcurile sau avioanele pline cu muncitori care pleacă la cules sparanghel.
Dacă pornim de la acest adevăr cu greutate de axiomă, atunci se ridică o întrebare la nivelul omului simplu, fără cunoștințe medicale: de ce Tătaru și Arafat continuă să interneze pe bandă
asimptomatici, trimițându-i fix în locurile pline de Covid? Ce interese ascunde guvernul, dat fiind că suntem unica țară care îi privează de libertate pe cetățenii sănătoși. Da, ați citit bine,
sănătoși! Pentru că un asimptomatic este un individ oarecare purtător de viruși și bacterii, inclusiv Covid-19.