Mihai Tirnoveanu, din nou condamnat și amendat de CNCD, acum pentru două articole de opinie despre Autonomia „Ținutului Secuiesc” și discriminarea românilor din Harghita, Covasna și Mureș. ACTIVENEWS le republică integral și cere demisia Colegiului CNCD

De ActiveNews  /  

Foto: La Valea Uzului

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Colegiul CNCD condus de Csaba Azstalos trebuie demis de urgență pentru abuz în funcție și discriminarea românilor iar instituția orwelliană care ne învață că unii cetățeni ai României sunt mai egali decât alții trebuie desființată, este părerea ActiveNews.

În mod cert, conflictul de interese dintre membri maghiari ai CNCD, foști sau actuali membri ai UDMR, care judecă părtinitor cauze care au legătură cu românii din Harghita, Covasna și Mureș, este evident. Este situația pe care o semnalăm azi, și pentru care CNCD s-a autosesizat aberant: două articole de opinie publicate de Mihai Tîrnoveanu de la calea Neamului pe Facebook. Dar pentru că Florin Cițu, zis premier al României, a jignit 80% dintre românii care nu se vaccinează când i-a numit „teroriști”, CNCD nu se mai autosesizează? Ce-ar fi să se auto-demită?

În numele libertării presei și în cadrul dreptului constituțional la libertatea de exprimare, ActiveNews publică aici articolele incriminate de profitorii „corectitudinii politice” transformată deja în discriminare pe criteriu etnic. Vom reveni pe această temă! Momentan publicăm mai jos cele două opinii puse la zid și apelul lui Mihai Tîrnoveanu legat de aceste două noi procese intentate de CNCD.(Victor Roncea)

Are cuvântul Mihai Tîrnoveanu:

Asta nu se poate!

Pana aici! Stați în case, căci Parlamentul adoptă AUTONOMIA ”ȚINUTULUI SECUIESC”! NU este glumă.

În data de 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, proiectul de autonomie al așa zisului ținut secuiesc inițiat în decembrie 2019 de câtiva deputați UDMR, a fost ADOPTAT tacit de către Camera Deputaților, deoarece nu s-a luat în dezbatere în termenul stabilit de lege. Urmează să ajungă la Senat într-un termen necunoscut încă. Deci în condițiile în care în România s-a instaurat dictatura si Libertatea de manifestare a oamenilor este practic anulată, statul național unitar român, independent si indivizibil este pe cale să se rupă, iar unii cred că suntem nebuni si inventăm pericole, că suntem xenofobi si extremisti, având ceva cu minoritatea maghiară. Nu avem nimic cu ea, însă liderii acestei minorități au ceva cu România si iată cum planurile lor de dezmembrare teritorială a țării îsi urmează cursul. Cum poate trece de Camera Deputaților un astfel de proiect de lege în condițiile în care oamenilor le este interzis dreptul elementar la adunări publice? Voi chiar credeți că ne puteti da o astfel de lovitură sub centură? DE ce nu ati suspendat tot printr-o ordonanță militară si proiectele de lege depuse la Parlament dacă Parlamentul nu poate lucra? Dar Parlamentul lucreaza dupa cum se vede, caci activitatea sa NU a fost suspendată. Chiar credeți că dacă ne puneți botniță la gură vom sta la nesfârsit în case privind nepăsători cum Jerfa Eroilor care au făcut România este batjocorită de voi? Răbdarea noastră a ajuns la un punct critic, încrederea în voi este zero, căci ați dovedit că sunteți în stare de orice, opriți oamenii să meargă la biserică, v-ați bătut joc de Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului, pregătiți legea vaccinării obligatorii, rupeți țara asta cu dezbinarea pe care o sădiți între oameni iar acum adoptați ”tacit” autonomia teritorială în centrul țării de râde deocamdată pe înfundate Budapesta de noi.
Vă vom opri în cele din urmă, căci „Cu noi este Dumnezeu”!

Constituția României este scoasă în afara legii prin Ordin

Un ordin de ministru subminează caracterul limbii române de unică limbă oficială în stat, acest fapt aducând atingere noțiunii de stat național, prevăzută în Legea Fundamentală a Statului Român.

Este vorba de decizia ministrului Educației si Cercetării de a interzice universităților sa verifice cunoașterea reală a limbii române de către tinerii care au studiat în limba minorităților până la examenul de admitere la facultate. Pe termen mediu si lung măsura presupune existența unei mase critice de absolvenți de studii superioare care nu au nicio legătură cu abilitatea de a vorbi măcar la modul elementar limba română. Mergând pe această logică antinațională, ministerul educației crează posibilitatea teoretică ca pe viitor un student de etnie maghiară sau romă, să reclame la CNCD sau să acționeze direct în justiție, oricare facultate din Universitatea Bucuresti spre exemplu, pentru faptul că nu-i asigură cadre didactice cunoscătoare a limbii minorității maghiare sau rome.

Vor spune că sunt ”discriminați”. ”Dreptul” lor de a se exprima în orice împrejurare, oriunde, în limba minorității respective va fi deasupra regulamentelor firesti ale universităților, deasupra Constituției României care prevede că singura limbă oficială în stat este limba română. Aceasta este ”portița” spre statul multietnic pe care ministerul educației o deschide, ”portiță” care devine o poartă largă dacă o coroborăm cu Ordonanța de Urgență prin care a fost adoptat anul trecut Codul Administrativ.

Cadrul legal pentru desființarea conceptului de stat național din Constituție a fost creat. Unii vor spune că dacă cei care au studiat spre exemplu exclusiv în limba maghiară de la grădiniță pâna la terminarea liceului, reusesc să ia examenul de admitere la o facultate, cunosc de fapt si limba română. Fals. Simpla completare a unui test tip grilă, mai ales la științele exacte, nu certifică faptul că te poti exprima cel puțin decent, în limba oficială a statului român; în Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare, majoritatea elevilor de etnie maghiară studiază exclusiv în limba maghiară, iar în familii si societate vorbesc deasemenea aproape exclusiv în limba maghiară.

Nu mai pomenesc insistent despre faptul că din cauza lipsei profesorilor si învățătorilor români, chiar la unele secții cu predare în limba română din cadrul unor unități de învățământ din Covasna si Harghita se predă neoficial, tot în limba maghiară. La UMF Târgu Mures am avut colegi din Covasna si Harghita care se exprimau cu mare greutate în limba română. Ei aveau încă de pe atunci, de fapt imediat după 1989, posibilitatea să urmeze cursurile la secția de limbă maghiară. În fine, această situație o stiu deja multi dintre noi. Se pare că nu o stiu insă conducătorii României din ultimii 30 de ani, care din cauza lipsei de conștiință națională, cedează, indiferent de apartenența politică, suveranitatea națională. Cedează Educația și Resursele. Ei rup nu numai pagini întregi din Constituție, ci si Cărțile Istoriei în care sângele jertfei martirilor si eroilor a scris că Aici este România, de la Începutul Timpului, prin voia Lui Dumnezeu.

* * * 

Amenzile și dosarele nu mă va opri din drum! Am nevoie de sprijinul vostru pentru a le arăta tuturor că lupta o ducem împreună, mai ales la greu!

După aniversarea Trianonului la Sfântu-Gheorghe, chiar de Ziua Eroilor, când am fost la Valea Uzului, am primit în poștă două amenzi de 6000 lei în total, (foto mai jos) din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, condus de Csaba Asztalos, în urma sesizării unei fundații maghiare si a autosesizării CNCD, instituție a statului român, aflată în subordinea Parlamentului. Acestea se adaugă la cea de 2000 lei, primită în urmă cu ceva timp. Așadar 8000 lei pentru ce??? Pentru că am avut îndrăzneala anul trecut să scriu 3 postări pe FB. împotriva proiectului de lege UDMR pentru autonomia ”ținutului secuiesc”, (vă aduceți aminte că acesta a fost adoptat tacit de Camera Deputaților în aprilie 2020, fiind respins în cele din urmă de Senat) si a ordinului de ministru prin care se modifica legea învățământului, astfel încât limba maghiară ar fi putut fi folosită de orice universitate din țară la examenul de admitere.

Articolele cu pricina le veți putea citi azi dimineață pe ActiveNews. Acestea au fost pe conturile mele șterse de FB. Nu le pun aici, pentru că, cu siguranță îmi vor rade si acest cont, fiind amendate de CNCD, deși textele NU atacă minoritatea maghiară, ci strict politica UDMR. ActiveNews își asumă riscul de a le publica. Îi mulțumesc lui Victor Roncea pentru curaj și verticalitate! Se pare că în statul român, național, unitar, suveran si indivizibil nu ai voie să te pronunți în apărarea Constituției României, nu ai voie să iei ca român, atitudine împotriva politicii autonomiste de dezmembrare teritorială a țării.

Sunt convins în același timp de faptul că amenzile cu pricina nu sunt date doar pentru acele postări, ci și pentru acțiunile pe care le-am organizat în Covasna, Harghita, Valea Uzului sau București, pentru afirmarea identității naționale românești. Pentru toate acestea, făcute și scrise, trebuie să fiu pedepsit și mai ales dat ca exemplu negativ, ca nu cumva românii să mai participe pe viitor la ele sau să întreprindă pe cont propriu manifestări similare. CNCD cere deasemenea Poliției să-i cerceteze pe unii oameni care au lăsat unele comentarii la aceste postări. Textele mele si doar foarte puține comentarii sunt considerate că discriminează și că incită la ură. Ideea de ansamblu este urmatoarea: nu postările mele ”generează” anumite comentarii, ci acțiunea în sine a unor lideri politici ai UDMR. Personal nu sunt de acord cu tot felul de chemări ”războinice”, cu ”furcile si topoarele”, nu violența este calea de urmat, nici măcar cea verbală.

Mă întreb însă de ce CNCD nu se autosesizează și în cazurile postărilor anumitor site-uri satelite UDMR unde suntem făcuți extremiști, postări care generează comentarii ce îi jignesc în mod grosolan de români. Cei care militează pentru identitatea noastră națională sunt buni de plată la amenzi, iar cei care sunt pentru autonomie teritorială sunt în categoria celor ”corecți politic”? Asta se întâmplă într-un stat român care vrea să supraviețuiască? Trianonul la Sfântu Gheorghe și Ziua Eroilor la Valea Uzului sunt de factură extremistă, xenofobă, în schimb manifestarile Consiliului Național Secuiesc sunt în regulă?

Am convingerea că nu mă veți lasă la greu. Cine dorește să-mi dea o mână de ajutor în plata avocaților pentru contestarea ultimilor amenzi, la Curtea de Apel București, sau în cazul cel rău, de plată a amenzilor, poate trimite orice sumă de bani în contul meu personal, Mihai Sorin Tîrnoveanu, RO60BRDE080SV67866720800. Gestul vostru nu înseamnă în primul rând un ajutor dat mie, deși îmi este necesar, ci un exemplu concret că un român în lupta lui pentru Neam si Tară nu este singur la greu. Împreună putem învinge cenzura antiromâneasca asa cum tot împreună am făcut toate acțiunile de-a lungul timpului. Tocmai de aceea, datorită acestei unități concrete, lor le este frică. Vor sa-mi taie "microfonul" si să mă oprească din drumul meu, să demonstreze că nu mai ai voie să fii român în propria țară! Dar nu vor reuși!

Ei nu ne vor răpune, am această fermă convingere. Libertatea de a fi Român nu poate fi zdrobită. O întreagă Oștire din trecutul nostru glorios ne strigă din milioane de morminte acest lucru. Am spus și spun, din nou și din nou, că a fi român este uneori greu, dar întotdeauna atât de frumos! A fi român înseamnă o datorie de onoare și sânge și credință.

Mergem cu Dumnezeu înainte!

Mihai Tîrnoveanu

Foto 1:Foto 2:

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNewsTV

CÂT PROTEJEAZĂ PFIZER DE COVID? 0,84%!

VIDEO TERIBIL ADRESAT PREȘEDINTELUI BIDEN:

Bill Gates a zis că vrea să depopuleze lumea prin vaccinuri. VERIFICAT ACTIVENEWS

Mitingul pentru Libertate de la Washington: BILL GATES - LOCK HIM UP - ÎNCHIDEȚI-L!

ActiveNews, primul portal românesc de știri pe https://rumble.com/c/ActiveNews

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Chauvin 14.06.2021 10:58
  cititorii să nu uite că ungurul Csaba Asztalos care conduce poliția gândirii a fost ales și cu voturile pesede
 • CezarStan 14.06.2021 12:52
  HRISTOS S-A INALTAT!
  Exista posibiltatea sa actionam noi in justitie acest individ starin de neam si tara, acest organism?
  Cum putem tolera astfel de decizii in Tara Noastra?!? Este ireal ca un Roman in ROMANIA sa fie sanctionat de un membru al unei organizatii teroriste tip u.d.m.r.? Poate cineva cu pregatire juridica propune o astfel de actiune. Cred ca putem strange un numar foarte mare de semanturi. Doamne ajuta!
 • Bogdan VASILE 14.06.2021 15:58
  Dincolo de LIKE-uri, comentarii și aplauze acest om are nevoie de sprijin concret. Împreună cu fiecare LIKE sau comentariu aici sau pe pagina sa de facebook trebuie să îl sprijinim financiar în limita posibilităților. 10 lei de la 10 mii de oameni pot arăta dușmanilor că românii se pot uni pentru cauza neamului românesc. Sunt român dar locuiesc în străinătate. Asta nu m-a împiedicat să mă implic și să contribui și eu la lupta aceasta pentru dăinuirea neamului. Bogdan Vasile (bogdanvasile.blog)

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. OPRIȚI URGENT VACCINAREA COPIILOR! Citiți și DAȚI MAI DEPARTE! Apel GRAV către Ministerul Sănătății, cadrele medicale, părinți, educatori și întreaga societate civilă. Rugămintea Federației Organizațiilor Ortodoxe PRO VITA din ROMÂNIA

 2. Washington: Cel mai mare marș din pandemie împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie impuse de Administrația Biden și a pașapoartelor de vaccinare. VIDEO

 3. Camionagiii au blocat intrarea în vama americană dinspre Canada, după ce ordinele de vaccinare obligatorie ale Administrației Biden au început să condiționeze intrarea pe teritoriul SUA. Se pregătește un mare protest sâmbătă la Ottawa

 4. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

 5. Un pilot care a devenit victimă a vaccinului COVID rupe tăcerea: Am fost naiv, a fost cea mai mare greșeală pe care am făcut-o vreodată. Voi plăti pentru ea tot restul vieții mele. VIDEO

 6. Cuplul de lesbiene judecat pentru uciderea fetiței uneia dintre ele a fost condamnat la închisoare. Ancheta continuă, privind modul în care au răspuns poliția și serviciile sociale la sesizările familiei înainte de producerea tragicului eveniment

 7. TESTUL COVID NEGATIV AL ÎPS TEODOSIE. Ierarhul va sluji Sfânta Liturghie la adresa de carantinare, fără public, dar în comuniune cu credincioșii prin Internet

 8. Pr. Dr. Sofian Costea: Noua persecuție la adresa Înaltpreasfințitului Teodosie. Din nefericire, se reconfirmă faptul că, în România, logica elementară este plasată în carantină

 9. Ce ar fi dacă... COȘMARUL lui Orwell este deja AICI și noi NU îl putem vedea?

 10. VIDEO TERIBIL! AVERTISMENT PENTRU PĂRINȚI: Dacă vi se îmbolnăvește copilul de la vaccinul COVID, veți trăi un coșmar și veți fi pe cont propriu. Mărturia mamei unei adolescente care a rămas invalidă și cu multiple suferințe după vaccinul Pfizer

 1. SONDAJELE ActiveNews: APOSTOLII vs INTOXICATORII. Vă invităm să VOTAȚI AICI! ULTIMA ZI DE VOT!

 2. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

 3. A spus Bill Gates că vrea să reducă populația planetei prin vaccinuri și avorturi „dacă facem o treabă nemaipomenit de bună”? VERIFICAT ACTIVENEWS

 4. MOARTE SUBITĂ: Cosmin Cristian Viașu a decedat la doar 45 de ani în urma unui infarct. Senatorul USR era vaccinat și, totodată, un fervent susținător al campaniei de vaccinare. Dacă vaccinul i-a grăbit sfârșitul, familia poate să mulțumească Partidului

 5. Djokovic și Semnul: Cum poate fi ZĂDĂRNICITĂ Noua Ordine Mondială - Povestea celui de-Al Treilea Avorton al Iadului

 6. Ultimele zile ale Cultului Covidian... ATENȚIE: Când vraja se destramă, Sectele Morții încearcă să tragă toată lumea în prăpastie

 7. Daniel Bejan: Prostia 1 vs. prostia 2

 8. Marea Resetare merge înainte cum s-a stabilit. Agenda de la Davos și înfrățirea „elitelor”: Ce ne pregătesc pentru 2022 Klaus Schwab, Ursula von der Leyen, Anthony Fauci, Bill Gates, Stéphane Bancel (ModeRNA), Christine Lagarde, Xi Jinping și alții

 9. No-Vak OUT de la Australian Open. Sârbul Djokovic a pierdut apelul și va fi EXPULZAT. Miza procesului kafkian: nerecunoașterea IMUNITĂȚII NATURALE și umilirea celui care a devenit un erou al mișcării mondiale anti-vaccinare

 10. BOMBĂ PLANETARĂ. TEORIA CONSPIRAȚIEI este REALITATE: Virusul SARS-COV-2 a fost conceput în laboratoarele Wuhan cu finanțare din SUA asigurată prin dr. Fauci. DOCUMENTE MILITARE secrete ale Agenției speciale DARPA a SUA publicate de Project Veritas

Ultima oră

00:00

25 ianuarie: Sfântul Ierarh Grigorie Teologul

23:40

Camionagiii au blocat intrarea în vama americană dinspre Canada, după ce ordinele de vaccinare obligatorie ale Administrației Biden au început să condiționeze intrarea pe teritoriul SUA. Se pregătește un mare protest sâmbătă la Ottawa

23:10

Cuplul de lesbiene judecat pentru uciderea fetiței uneia dintre ele a fost condamnat la închisoare. Ancheta continuă, privind modul în care au răspuns poliția și serviciile sociale la sesizările familiei înainte de producerea tragicului eveniment

23:00

Washington: Cel mai mare marș din pandemie împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie impuse de Administrația Biden și a pașapoartelor de vaccinare. VIDEO

22:10

Pr. Dr. Sofian Costea: Noua persecuție la adresa Înaltpreasfințitului Teodosie. Din nefericire, se reconfirmă faptul că, în România, logica elementară este plasată în carantină

21:30

TESTUL COVID NEGATIV AL ÎPS TEODOSIE. Ierarhul va sluji Sfânta Liturghie la adresa de carantinare, fără public, dar în comuniune cu credincioșii prin Internet

20:30

Mihai Târnoveanu de la Calea Neamului a sărbătorit Ziua Unirii alături de românii din Sfântu Gheorghe și județul Covasna

19:50

Un pilot care a devenit victimă a vaccinului COVID rupe tăcerea: Am fost naiv, a fost cea mai mare greșeală pe care am făcut-o vreodată. Voi plăti pentru ea tot restul vieții mele. VIDEO

19:00

OPRIȚI URGENT VACCINAREA COPIILOR! Citiți și DAȚI MAI DEPARTE! Apel GRAV către Ministerul Sănătății, cadrele medicale, părinți, educatori și întreaga societate civilă. Rugămintea Federației Organizațiilor Ortodoxe PRO VITA din ROMÂNIA

17:35

Jurnalistul Valeriu Cațer din Chișinău a murit la doar 49 de ani. Oficial, de ciroză. Ziaristul era dublu vaccinat cu Pfizer

16:30

VIDEO TERIBIL! AVERTISMENT PENTRU PĂRINȚI: Dacă vi se îmbolnăvește copilul de la vaccinul COVID, veți trăi un coșmar și veți fi pe cont propriu. Mărturia mamei unei adolescente care a rămas invalidă și cu multiple suferințe după vaccinul Pfizer

15:35

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open de jucătoarea Alizé Cornet. Românca nu era în formă, vorbea singură și se plângea că nu poate să respire. Nu știe Djokovici ce-a pierdut nevaccinându-se!

14:34

Ce ar fi dacă... COȘMARUL lui Orwell este deja AICI și noi NU îl putem vedea?

14:18

De ziua Unirii, George Simion și-a luat doza. De cerneală!

14:00

ILEGAL! IPS TEODOSIE batjocorit de Poliția din Constanța de Ziua Unirii. Prof Constantin Barbu: Sfinția Voastră le dați un mileniu de Istorie și ei vă amendează. Asta e problema lor, că nu sunteți vaccinat! Conferința România, vechea vatră a Europei