Mihai Tîrnoveanu atacat de unguri la Tușnad în timpul discursului lui Viktor Orban pentru că le-a spus fraților noștri maghiari că Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc! VIDEO EXCLUSIV. ACTUALIZARE: Noi filmări și fotografii

De Andrei Nicolae  /  

Foto: ActiveNews, szekelyhon.ro, maszol.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Asociației Calea Neamului, cunoscutul activist civic Mihai Tîrnoveanu, a fost atacat de unguri la Tușnad în timpul discursului lui Viktor Orban pentru că le-a spus fraților noștri maghiari că Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!

Manifestarea civică a avut loc în jurul orele 11.0. Foto și video cu momentul atacului mai jos.

ACTUALIZARE: Mesajul „Ceva este etern. Transilvania, pământ românesc!”, estealuzie la motto-ul „Tusvanyos, etern!” sub care se desfășoară în acest an lucrările Universității de Vară „Balvanyos”, de la Băile Tușnad, transmite și ȘtiripeSurse. Mai multe foto și video mai jos de la szekelyhon.ro și maszol.ro.

VIDEO EXCLUSIV:

FOTO:

VIDEO 1 cu felicitările noastre aduse ofițerului care a acționat pentru protecția celor doi români:

VIDEO 2:

VIDEO 3:

Vedeți și „Momentul Ceaușescu” al lui Orban la Tușnad când a văzut mesajul lui Tîrnoveanu cu „Transilvania - pământ românesc”. VIDEO

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Bogdan Florin Vlaicu împreună cu medicii Geanina Hagimă și Damian Baciu:

CE CONȚIN DOCUMENTELE PFIZER - VIDEO TRADUS ÎN ROMÂNĂ

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (22)
 • Mihai Cantuniari 23.07.2022 13:39
  Ce gluma este aceasta cu fratii nostri maghiari?? Nu ne-au fost niciodata si n-or sa fie vreodata asa ceva. Hai sa lasam duiosiile si dulcegariile. Mi-a trebuit o viata intreaga sa invat ca nimeni, de nicaieri, nu ne e frate, si ca nici macar noi intre noi nu ne suntem intotdeauna frati.
 • Mars.60 Stefan 23.07.2022 15:12
  Buna observatie!
  „Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui.”
  spunea marele poet patriot reoman Grigore Vieru.
 • Mars.60 Stefan 23.07.2022 15:22
  Buna observatie!
  „Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui.”
  spunea marele poet patriot reoman Grigore Vieru.
 • Mars.60 Stefan 23.07.2022 21:39
  WULFILASAUVULPILA?
  23.11.2019 17:34
  Istoric sârb din Voivodina despre români și: „SUNTEȚI UN POPOR IMBECIL DE TOLERANT”

  “Mă numesc Miodrag Stanojevic, sunt sârb din Vojvodina și profesor de istorie în Novi Sad. Aflându-mă într-o călătorie către Ucraina, am zăbovit trei zile în urbea dvs.,bucurându-mă de ospitalitatea unui vechi prieten și a familiei sale. Menționez că vorbesc fluent limba română deoarece am copilărit într-un sat mixt vlaho-sârbesc.
  Știind că sunt profesor de istorie și bun cunoscător al revizionismului unguresc, amfitrionul meu mi-a arătat articolul “Afront adus românilor pe bani europeni”apărut în ziarul Dvs. Totodată mi-a relatat câteva evenimente recente de acest gen: – fenomenul Csibi Barna, un degenerat care își permite să dea foc în centrul României unei păpuși reprezentând un erou național al românilor (n.r. Avram Iancu), autoritățile române ignorând acest gest.

  Vă propun un exercițiu de imaginație. Ce s-ar fi întâmplat dacă:
  – un român ar fi dat foc la Budapesta unei păpuși reprezentându-l pe Kosuth Lajos
  – un turist german ar fi incendiat la Tel Aviv o păpușă reprezentându-l pe David Ben Gurion (n.r. primul premier al Israelului) sau pe Golda Meir (n.r. de asemenea premier al Israelului)
  – un ungur din Vojvodina ar fi incendiat la Novi Sad o păpușă reprezentându-l pe Milos Obilic, eroul național al sârbilor de la Kosovopolje.

  Sau, să analizămMeciul Steaua – Ujpest de acum 3 ani, când, la intrarea în România, suporterii unguri aflați în tren au afișat “Transilvania aparține Ungariei”, iar pe stadionul Steaua din București au afișat „românii = țigani”.

  Să mutăm scenariul în altă parte: Ce s-ar fi întâmplat dacă Ujpest ar fi jucat la Beograd cu Partizan sau Steaua Roșie. Oare ar fi avut curajul ungurii să afișeze mesajele “sârbii = țigani” sau „Vojvodina aparține Ungariei”? Nu, nu ar fi îndrăznit, iar dacă ar fi fost atât de tâmpiți să o facă, în aceeași seară ar fi cinat în Infern. De ce își permit asta în România? De ce nu își permit același lucru în celelalte țări unde au minorități maghiare și revendicări revizioniste, adică Slovacia, Serbia, Ucraina? Simplu, pentru că ei știu că românii sunt „un popor pașnic, binevoitor și primitor” și, completez eu, un popor „imbecil de tolerant”. Totodată ei știu că slavii (din Slovacia, Serbia, Ucraina) nu sunt așa. Și nu își permit.

  Afirm cu tărie că nu există nicăieri, în lumea civilizată, o țară care să acorde atâtea drepturi unei minorități alogene cum acordă România minorității maghiare. Și totuși nu vor fi mulțumiți niciodată, sâcâindu-vă perpetuu (ca un țânțar în miezul nopții) cu aceeași pretenție imbecilă: AUTONOMIE. Tupeul lor se manifestă și prin faptul că ei consideră că pretenția lor de autonomie teritorială în România e similară cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună știință marea diferență: catalanii sunt băștinași în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România.

  Gazda mea mi-a spus că, pe lângă „valahi puturoși” maghiarii vă mai numesc și „mămăligari” Își permit asta în țara voastră! Sunt derutat și confuz, neputând înțelege cum este posibil să nu existe în rândurile poporului român, „pașnic, binevoitor și primitiv” un profesor de istorie altruist care să explice ungurilor ABC-ul istoriei lor efemere:

  – în anul 700 sunt menționați în cronicile coreene ca fiind niște nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei și estul Chinei

  – în 896, șapte triburi maghiare și trei triburi de turci khazari, fugărite din stepele Asiei de către pecenegi,se stabilesc în Panonia (locuită atunci de slavi, valahi, avari, germanici), în total 225.000 de nomazi sub conducerea lui Arpad.Prima lor preocupare după stabilirea în Panonia a fost jaful (logic). Incursiunile lor sângeroase s-au desfășurat în toată Europa ajungând până în Spania,până când Otto I cel Mare i-a umilit la Lechfeld în 955.

  – Ștefan cel Sfânt (997–1038) unifică triburile ungurești și îi creștinează.

  Totodată începe și procesul de maghiarizare agresivă a populațiilor din jur: germanici, valahi, slavi, acest proces fiind, de fapt, esența strategiei de supraviețuire a acestui mic popor migrator asiatic în Europa.

  Personalitățile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin – român, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar) – sârb (părinții lui nu cunoșteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, ca și majoritatea regilor Ungariei. În 1910, un istoric maghiar recunoaște că doar 10% din unguri sunt urmașii celor șapte triburi maghiare stabilite în Europa, în 896, restul fiind populații maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi). De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmașul cetelor mongoloide venite în Europa în secolul IX?

  Ceea ce trebuie accentuat este faptul că începând de la Ștefan cel Sfânt și până la dispariția regatului ungar, în 1526, Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind întotdeauna voievodat autonom.

  Înfrângerea de la Mohacs din 1526 în fața turcilor și cucerirea capitalei Buda în 1541 are ca urmare dispariția de pe harta Europei a regatului ungar. Partea occidentală a Ungariei este anexată de Imperiul Habsburgic, iar restul, inclusiv Buda, devine pașalâc turcesc. Transilvania rămâne principat independent sub suzeranitate otomană.

  – După respingerea asediului otoman asupra Vienei (1683), Imperiul Habsburgic ocupă teritoriul fostului regat ungar și Transilvania, anexiuni recunoscute prin tratatul de la Karlowitz (1699).

  – În 1849 Kosuth Lajos proclamă Ungaria stat independent, dar intervenția habsburgică și țaristă înăbușă această pretenție.

  – În urma pactului dualist din 1867, Ungaria devine regat în cadrul imperiului Habsburgic (numit din acel moment imperiul Austro-Ungar), având constituție proprie și o oarecare autonomie.

  – În 1918, în urma înfrângerii din primul război mondial, Imperiul Austro-Ungar se destramă, Ungaria devine stat independent iar Transilvania alege să se unească cu România.

  Trebuie să subliniez imbecilitatea revizioniștilor unguri.
  Cum pot susține că Transilvania a aparținut Ungariei 1.000 de ani, când regatul Ungariei a dispărut din 1541 până în 1867, perioadă în care a fost pașalâc sau provincie habsburgică, în timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Ștefan cel Sfânt (997 – 1038) până în 1699 când devine provincie austriacă (ca și Ungaria de altfel). Deci Transilvania și-a pierdut independența în 1699 și a aparținut până în 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 până în 1867 nu a existat).

  În 1940, în urma Dictatului de la Viena, o parte a Transilvaniei este cedată (pentru prima dată în istorie) Ungariei. Până în 1944, când revine României, ce fac ungurii în Transilvania? Ce știu mai bine: ucid valahi și evrei, considerați rase inferioare. Gena lor asiatică i-a ajutat pe unguri să devină cei mai zeloși executanți ai teoriilor rasiale naziste, golind, practic, Transilvania de evrei.

  În perioada 1940–1944, timp în care Transilvania a aparținut Ungariei, populația evreiască de aici a scăzut cu 90%, marea majoritate fiind trimisă de către autoritățile maghiare către lagărele de exterminare naziste. La fel s-au purtat și în Serbia, odată cu invadarea, alături de germani, a Iugoslaviei, în 1941. În încheiere, ca să sintetizez relația dintre băștinașii valahi și alogenii unguri, îmi îngădui un scenariu:

  Un ungur pribeag bate la ușa unui valah. Acesta, ospitalier, îl primește în casă. Îi întinde masa, oferindu-i ce are mai bun în cămară. Ungurul, în timp ce se ospătează, pune ochii pe nevasta valahului (frumoasă, bineînțeles), considerând că ar fi normal ca, după ospăț, valahul să îi ofere și un desert, adică nevasta. Indignat de faptul că, după ce s-a săturat, valahul nu-i oferă și nevasta, ungurul îi trage o palmă zdravănă valahului și încă una. Înainte ca mămăligarul să se dezmeticească, ungurul fuge pe uliță strigând din toți rărunchii: „Săriți, oameni buni, că mă omoară valahul, sunt o victimă!”. Așa că, valahi, fiți înțelegători și dați-le și nevasta, dar vă avertizez că nu le va ajunge. Următoarea lor dorință va fi casa voastră.”
 • Mars.60 Stefan 23.07.2022 21:54
  WULFILASAUVULPILA?
  23.11.2019 17:34
  Istoric sârb din Voivodina despre români și: „SUNTEȚI UN POPOR IMBECIL DE TOLERANT”

  “Mă numesc Miodrag Stanojevic, sunt sârb din Vojvodina și profesor de istorie în Novi Sad. Aflându-mă într-o călătorie către Ucraina, am zăbovit trei zile în urbea dvs.,bucurându-mă de ospitalitatea unui vechi prieten și a familiei sale. Menționez că vorbesc fluent limba română deoarece am copilărit într-un sat mixt vlaho-sârbesc.
  Știind că sunt profesor de istorie și bun cunoscător al revizionismului unguresc, amfitrionul meu mi-a arătat articolul “Afront adus românilor pe bani europeni”apărut în ziarul Dvs. Totodată mi-a relatat câteva evenimente recente de acest gen: – fenomenul Csibi Barna, un degenerat care își permite să dea foc în centrul României unei păpuși reprezentând un erou național al românilor (n.r. Avram Iancu), autoritățile române ignorând acest gest.

  Vă propun un exercițiu de imaginație. Ce s-ar fi întâmplat dacă:
  – un român ar fi dat foc la Budapesta unei păpuși reprezentându-l pe Kosuth Lajos
  – un turist german ar fi incendiat la Tel Aviv o păpușă reprezentându-l pe David Ben Gurion (n.r. primul premier al Israelului) sau pe Golda Meir (n.r. de asemenea premier al Israelului)
  – un ungur din Vojvodina ar fi incendiat la Novi Sad o păpușă reprezentându-l pe Milos Obilic, eroul național al sârbilor de la Kosovopolje.

  Sau, să analizămMeciul Steaua – Ujpest de acum 3 ani, când, la intrarea în România, suporterii unguri aflați în tren au afișat “Transilvania aparține Ungariei”, iar pe stadionul Steaua din București au afișat „românii = țigani”.

  Să mutăm scenariul în altă parte: Ce s-ar fi întâmplat dacă Ujpest ar fi jucat la Beograd cu Partizan sau Steaua Roșie. Oare ar fi avut curajul ungurii să afișeze mesajele “sârbii = țigani” sau „Vojvodina aparține Ungariei”? Nu, nu ar fi îndrăznit, iar dacă ar fi fost atât de tâmpiți să o facă, în aceeași seară ar fi cinat în Infern. De ce își permit asta în România? De ce nu își permit același lucru în celelalte țări unde au minorități maghiare și revendicări revizioniste, adică Slovacia, Serbia, Ucraina? Simplu, pentru că ei știu că românii sunt „un popor pașnic, binevoitor și primitor” și, completez eu, un popor „imbecil de tolerant”. Totodată ei știu că slavii (din Slovacia, Serbia, Ucraina) nu sunt așa. Și nu își permit.

  Afirm cu tărie că nu există nicăieri, în lumea civilizată, o țară care să acorde atâtea drepturi unei minorități alogene cum acordă România minorității maghiare. Și totuși nu vor fi mulțumiți niciodată, sâcâindu-vă perpetuu (ca un țânțar în miezul nopții) cu aceeași pretenție imbecilă: AUTONOMIE. Tupeul lor se manifestă și prin faptul că ei consideră că pretenția lor de autonomie teritorială în România e similară cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună știință marea diferență: catalanii sunt băștinași în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România.

  Gazda mea mi-a spus că, pe lângă „valahi puturoși” maghiarii vă mai numesc și „mămăligari” Își permit asta în țara voastră! Sunt derutat și confuz, neputând înțelege cum este posibil să nu existe în rândurile poporului român, „pașnic, binevoitor și primitiv” un profesor de istorie altruist care să explice ungurilor ABC-ul istoriei lor efemere:

  – în anul 700 sunt menționați în cronicile coreene ca fiind niște nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei și estul Chinei

  – în 896, șapte triburi maghiare și trei triburi de turci khazari, fugărite din stepele Asiei de către pecenegi,se stabilesc în Panonia (locuită atunci de slavi, valahi, avari, germanici), în total 225.000 de nomazi sub conducerea lui Arpad.Prima lor preocupare după stabilirea în Panonia a fost jaful (logic). Incursiunile lor sângeroase s-au desfășurat în toată Europa ajungând până în Spania,până când Otto I cel Mare i-a umilit la Lechfeld în 955.

  – Ștefan cel Sfânt (997–1038) unifică triburile ungurești și îi creștinează.

  Totodată începe și procesul de maghiarizare agresivă a populațiilor din jur: germanici, valahi, slavi, acest proces fiind, de fapt, esența strategiei de supraviețuire a acestui mic popor migrator asiatic în Europa.

  Personalitățile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin – român, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar) – sârb (părinții lui nu cunoșteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, ca și majoritatea regilor Ungariei. În 1910, un istoric maghiar recunoaște că doar 10% din unguri sunt urmașii celor șapte triburi maghiare stabilite în Europa, în 896, restul fiind populații maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi). De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmașul cetelor mongoloide venite în Europa în secolul IX?

  Ceea ce trebuie accentuat este faptul că începând de la Ștefan cel Sfânt și până la dispariția regatului ungar, în 1526, Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind întotdeauna voievodat autonom.

  Înfrângerea de la Mohacs din 1526 în fața turcilor și cucerirea capitalei Buda în 1541 are ca urmare dispariția de pe harta Europei a regatului ungar. Partea occidentală a Ungariei este anexată de Imperiul Habsburgic, iar restul, inclusiv Buda, devine pașalâc turcesc. Transilvania rămâne principat independent sub suzeranitate otomană.

  – După respingerea asediului otoman asupra Vienei (1683), Imperiul Habsburgic ocupă teritoriul fostului regat ungar și Transilvania, anexiuni recunoscute prin tratatul de la Karlowitz (1699).

  – În 1849 Kosuth Lajos proclamă Ungaria stat independent, dar intervenția habsburgică și țaristă înăbușă această pretenție.

  – În urma pactului dualist din 1867, Ungaria devine regat în cadrul imperiului Habsburgic (numit din acel moment imperiul Austro-Ungar), având constituție proprie și o oarecare autonomie.

  – În 1918, în urma înfrângerii din primul război mondial, Imperiul Austro-Ungar se destramă, Ungaria devine stat independent iar Transilvania alege să se unească cu România.

  Trebuie să subliniez imbecilitatea revizioniștilor unguri.
  Cum pot susține că Transilvania a aparținut Ungariei 1.000 de ani, când regatul Ungariei a dispărut din 1541 până în 1867, perioadă în care a fost pașalâc sau provincie habsburgică, în timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Ștefan cel Sfânt (997 – 1038) până în 1699 când devine provincie austriacă (ca și Ungaria de altfel). Deci Transilvania și-a pierdut independența în 1699 și a aparținut până în 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 până în 1867 nu a existat).

  În 1940, în urma Dictatului de la Viena, o parte a Transilvaniei este cedată (pentru prima dată în istorie) Ungariei. Până în 1944, când revine României, ce fac ungurii în Transilvania? Ce știu mai bine: ucid valahi și evrei, considerați rase inferioare. Gena lor asiatică i-a ajutat pe unguri să devină cei mai zeloși executanți ai teoriilor rasiale naziste, golind, practic, Transilvania de evrei.

  În perioada 1940–1944, timp în care Transilvania a aparținut Ungariei, populația evreiască de aici a scăzut cu 90%, marea majoritate fiind trimisă de către autoritățile maghiare către lagărele de exterminare naziste. La fel s-au purtat și în Serbia, odată cu invadarea, alături de germani, a Iugoslaviei, în 1941. În încheiere, ca să sintetizez relația dintre băștinașii valahi și alogenii unguri, îmi îngădui un scenariu:

  Un ungur pribeag bate la ușa unui valah. Acesta, ospitalier, îl primește în casă. Îi întinde masa, oferindu-i ce are mai bun în cămară. Ungurul, în timp ce se ospătează, pune ochii pe nevasta valahului (frumoasă, bineînțeles), considerând că ar fi normal ca, după ospăț, valahul să îi ofere și un desert, adică nevasta. Indignat de faptul că, după ce s-a săturat, valahul nu-i oferă și nevasta, ungurul îi trage o palmă zdravănă valahului și încă una. Înainte ca mămăligarul să se dezmeticească, ungurul fuge pe uliță strigând din toți rărunchii: „Săriți, oameni buni, că mă omoară valahul, sunt o victimă!”. Așa că, valahi, fiți înțelegători și dați-le și nevasta, dar vă avertizez că nu le va ajunge. Următoarea lor dorință va fi casa voastră.”
 • Enya 23.07.2022 14:11
  Pot sa faca alogenii orice,

  TRANSILVANIA A FOST SI VA RAMANE TARAM DACIC!!!


  Aici a fost regatul strabunilor nostri, in care locuim acum noi, urmasii de sange ai dacilor, si nimic nu va putea schimba in veci adevarata istorie!

  Domnul Mihai Tirnoveanu umple un gol lasat de patriotii disparuti dintre cei vii in ultimii 10 ani. Nu stiu ce viata are, insa ASTA e menirea domniei sale!
 • Mars.60 Stefan 23.07.2022 15:47
  Pot sa faca alogenii orice, pentru ca noi permitem asta ca niste inconstienti, PENTRU CA LE-AM DAT PREA MULTE DREPTURI SI ROMANII MAJORITARI AU AJUNS TOLERATI IN TARA LOR, ROMANIA. Sa nu uitam ca regatul strabunilor nostri Ardealul a fost smuls candva din trupul tarii si istoria in imprejurari nefavorabile ca astazi, se poate repeta daca le permitem alogenilor atatea drepturi nemeritate in si asupra tarii noastre. Si nu vorbesc aici de maghiarii de rand, ci de politrucii alogeni din Romania!
 • Enya ► Mars.60 Stefan 23.07.2022 17:21
  E-adevarat!
 • Mars.60 Stefan 23.07.2022 14:16
  Este adevarat, Ceva este mai mult decat etern, pentru ca este scris in inima intregului neam romanesc, de aici si din afara: Transilvania, pământ românesc! Cinste domnului Mihai Tîrnoveanu si celor de langa dansul pt. patriotism si onoarea de a fi roman adevarat!
  Dar este un lucru care ma zgarie pe retina si pe suflet: UDMR, partid balama, este mereu la guvernare. Si lucrul acesta care nu se justifica in niciun fel pt. binele Romaniei, nici macar pentru binele maghiarilor din Transilvania, pare sa devina tot ceva etern. Nu-mi aduc aminte ca in Ungaria sa existe vreun partid etnic romanesc care sa participe la treburile administrativ-politice ale Ungariei sau sa faca parte mereu din guvernul de la Budapesta. Si atunci ar trebui sa fie asa: precum in Ungaria, la fel si-n Romania.
 • dan constantin 23.07.2022 14:21
  BRAVO , FELICITARI PENTRU MANIFESTAREA ROMANEASCA CONDUSA DE MIHAI TARNOVEANU ! SUBSCRIU !
 • dan constantin 23.07.2022 14:22
  BRAVO , FELICITARI PENTRU MANIFESTAREA ROMANEASCA CONDUSA DE MIHAI TARNOVEANU ! SUBSCRIU !
 • Constantin-Alexandru Vasiliu 23.07.2022 14:23
  Ziua buna, Frati Romani, de orice etnie ati fi!
  Incep acest comentariu, cu un mare nod in gat, generat in primul rand de nepasarea noastra, a tuturor, dar, mai ales, a autoritatilor politice si de securitate nationala, care din cate am vazut, nu au reactionat in nici-un fel impotriva acestui act fatis de agresiune asupra Sigurantei Nationale, reprezentat de vizita "particulara" a Primului Ministru al statului ungar vecin, care de secole ne este dusman si emite continuu pretentii teritoriale, visand sa se invecineze cu Marea Neagra!!!!! "Pe lumea ailalta!" dupa cum zicea un biet om!
  Il stimez pe domnul Viktor Orban, pentru ceea ce este in stare sa faca in folosul poporului sau, in aceste momente de mare tulburare, dar, avand in vedere pe cine reprezinta, ii dedic - adaptate la situatie - doua versuri, dintr-un cantec din Ardeal:
  'S-o suit Viktor pe cal, sa se uite in Ardeal, Of, dorule, dor!
  Sa te dai in p...a ma-tii jos, ca Ardealul nu-i al vost'!...

  Pe de alta parte, adresez rugamintea de a se gasi unul dintre cititorii ActiveNews, cunoscator al Limbii Maghiare, pentru traducerea integrala a discursului Premierului ungar, sa ne putem lumina si noi, romanii tolerati, ce anume ii amuza atat de copios pe cei adunati acolo.
  Va multumesc!
  Doamne ajuta!
 • dan constantin 23.07.2022 14:43
  BRAVO , FELICITARI PENTRU MANIFESTAREA ROMANEASCA CONDUSA DE MIHAI TARNOVEANU ! SUBSCRIU !
 • Tic 23.07.2022 15:54
  Ar fi trebuit sa fim acolo, mulți, foarte mulți și nu ar mai fi îndrăznit sa vina Orban sa vorbească, necum sa fie atacat dl Tarnoveanu. Își poate pierde viata, iar noi comentam de la depărtare! Îmi e rușine pt MINE!
  Ce de steaguri ungurești acolo!
 • Dd 23.07.2022 16:09
  De ce permite statul român asemenea adunări anti-românești? Ungurii ar permite la ei acasă așa ceva? Statul român e inconștient? Noi ce facem când nici măcar statul nu ne apără de "musafiri"? Aloo, domnu' Becaliii... faceți domnule un HAARP, ceva, măcar să stea în ploaie ca proștii, ăștia de vorbesc urât între ei!!
 • ioansperling 23.07.2022 17:05
  Pentru ca statul roman are fie straini în pozitiile cheie fie iude!
  Respect domnule Mihai Tîrnoveanu!
 • roman ortodox 23.07.2022 17:40
  Cinste lor celor 2 Mihai: Târnoveanu si Bechiu ! Un lucru va veni de la sine: ungurii e clar, vor Ardealul, iar noi vom cere afara cu ungurii din tara
 • Constantin-Alexandru Vasiliu 23.07.2022 17:50
  Revin cu rugamintea:
  poate cineva traduce discursul lui Orban, sau, chiar intreaga inregistrare a momentului si sa o posteze aici pe ActiveNews?
  Poate asa, vom intelege cat mai multi, cata ura au barbarii astia pentru noi!
  Doamne ajuta!
 • Skywalker 23.07.2022 18:32
  Ce rusine pentru noi romanii... Doar 2 romani s-au gasit sa-i spuna lui Orban adevarul... Pentru acesti romani foarte putini dar demni ne mai tine Dumnezeu. Asa cum au fost cei din temnitele comuniste... putini, dar s-au jertfit, in timp ce restul stateau la caldurica sub noul regim satanic. Sa luam aminte! Sa nu uitam! Sa incercam sa invatam ceva si sa nu repetam greselile trecutului... Amin.
 • Augusta 23.07.2022 20:02
  Adevarul îi mânie pe bozgorii din țara noastră, cărora le tolerăm de prea multi ani manifestările viselor imperialiste! Românii nu au cotropit nicio țară, niciodată! Bozgorii fără Dumnezeu, au uitat porunca Sa: să nu râvnești la bunul aproapelui tău. România i-a răbdat destul, e timpul să ne ridicăm și să le spunem că, dacă nu le place Adevărul etern

  Afară, afară, afară cu bozgorii din țară!

  Subscriu !
  CEVA ESTE ETERN: TRANSILVANIA PĂMÂNT ROMÂNESC!

  Dumnezeu să-l binecuvânteze pe dr. Mihai Târnoveanu în toate zilele și Maica Domnului să-l acopere de tot răul sub preasfântul Ei Acoperământ! AMIN! AMIN!
 • X-link 24.07.2022 00:46
  De unde provine oare numele de "România" ?

  https://m.youtube.com/watch?v=sldEtJeieBc

  Dacii nu au pierit, ci doar au fost eliminați din documente !

  https://m.youtube.com/watch?v=KuCaifx6iFU
 • Cucu mucu 25.07.2022 08:45
  Partea amuzanta e ca la început ungurii din public au început sa-i înjure pe cei cu bannerul, dar în ungurește. Orban s-a blocat o secunda, crezând ca-i erau adresate lui.
 1. Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

 2. Olivia Steer: Nu sînt singura vinovată de "conspiraționism”! Din eternele abordări menite să ne intimideze și să ne închidă gura, despre dârele avioanelor: chiar dacă ar fi să se sprayeze cu metale grele sau alte chimicale, șanse zero de a ajunge în orașe

 3. Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

 4. Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

 5. Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

 6. Eu Săndesc, nu gândesc! Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

 7. Libertatea de exprimare nu trebuie să încalce alte drepturi. Comunicat PNȚMM

 8. Daniel Polifrone: O filmare cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă - VIDEO

 9. Marș LGBT în București, de Sfânta Parascheva, cu sprijin financiar din străinătate

 10. Șoc în lumea medicală! Un tânăr medic din Timișoara a murit subit

Ultima oră

01:10

A murit Generalul (r) Iulian Vlad, ultimul director al Departamentului Securității Statului (23 februarie 1931 - 30 septembrie 2017). Generalul Vlad despre 1989: Mi-ar fi fost cu neputință să execut ordinul de reprimare a revoltei poporului român

01:05

30 septembrie: 16 ani de la întronizarea PF Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. ÎNTRU MULȚI ANI! O fotografie inedită cu PF Daniel la... costum!

00:15

30 septembrie: Sfântul Ierarh Grigorie Luminătorul Armeniei. Sfintele Mucenițe Ripsimia și Gaiani

23:45

Blocul Naționalist cere îndepărtarea din Capitala României a unor monumente ale ”eliberatorilor” și ”eroilor” care au ucis români

23:30

113 ani de la nașterea Părintelui Arsenie Boca: „A fost un sfânt!” - spovedania de pe patul de moarte a unui securist mai puțin bolșevic decât cei de azi. Românii cer Patriarhiei canonizarea Sfântului Ardealului

23:00

Sergiu Ciocârlan: Cuviosul Părinte Arsenie Boca, darul lui Dumnezeu pentru poporul român

22:30

Artă ”grosolană” și ”lipsită de respect”, fără o ”minimă considerație” față de sentimentele unor oameni, îndepărtată dintr-un spațiu public. Un ”gunoi la suprapreț” din banii contribuabililor

21:45

A început ”Cursul 119 de vindecare sufletească la vremea crizei cu mască”: Părintele Bogdan Florin Vlaicu împreună cu medicii Geanina Hagimă și Damian Baciu. Transmisie VIDEO ÎN DIRECT

21:20

Solombănescu, promptitudine în reacții întârziate

21:04

Un studiu publicat de Radiological Society of North America a descoperit semne de leziuni cardiace la persoanele vaccinate anti-Covid care nu au avut dureri în piept

20:21

Un fenomen periculos ia amploare: DEBANCARIZAREA – Banii Gheață au devenit vitali!

20:00

VACCINUL GĂSIT ÎN OAMENI MORȚI! Studiu în NPJ Vaccines – Nature: Vaccinul ARNm anti-COVID-19, găsit în mostre de țesut de la persoane decedate

19:21

PRECIZĂRI în Cazul Al Di Meola și a unei posibile legături între vaccin și infarct

18:33

Olivia Steer: Vă rog respectuos, nu mai vorbiți prostii. Chemtrails nu există! Știința nu se discută! Se execută!

17:44

Florin Duțu: ZIUA PĂRINTELUI ARSENIE BOCA. UN REGIZOR ȘI O INFECȚIE BOLȘEVICĂ - o diaree cinematografică din bani publici