Marius Mioc: Serviciul național de sănătate britanic NHS a schimbat pe saitul său pagina despre variola maimuței pentru a face boala să pară mai înfricoșătoare

De Marius Mioc  /  

„Monkey Pox” sau „Monkey Hoax”? 10 zile de când nu a apărut nici o fotografie cu vreunul dintre cele peste 200 de cazuri de variola maimuței raportate la nivel mondial. Google prezintă aceleași imagini de acum 30 de ani

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Off-Guardian face niște observații despre schimbările apărute pe saitul serviciului național de sănătate din Marea Britanie cu privire la variola maimuței. Această boală nu este de fapt ceva nou, era cunoscută dinainte dar pînă recent n-a fost considerată o problemă serioasă (vedeți definiția din orice dicționar medical - nu are un grad mare de transmitere și nu reprezintă un risc ridicat pentru oameni - foto - n.n.). S-a primit însă ordin de zi pe unitate de la OMS ca și din această boală să se facă o sperietoare mondială care să justifice măsuri care, după părerea mea, n-au legătură cu sănătatea populației. Tălmăcesc mai jos articolul de pe off-guardian (linc).

 

Serviciul național de sănătate britanic NHS a schimbat pe saitul său pagina despre variola maimuței pentru a o face să pară mai înfricoșătoare

Cu cîteva zile în urmă Serviciul Național de Sănătate al Marii Britanii (NHS = National Health Service) a editat pagina despre variola maimuței (linc) pentru a schimba narativa în cîteva puncte esențiale.

Întîi, au eliminat o frază din capitolul „Cum te poți infecta cu variola maimuței?”.

Pînă acum cîteva zile, conform versiunii arhivate (linc arhivat în 7 mai 2022), pe pagina despre variola maimuței era scris, legat de transmiterea de la persoană la persoană (sublinierile ne aparțin):

Este foarte neobișnuit să te infectezi cu variola maimuței de la o persoană fiindcă boala nu se răspîndește ușor între oameni.

… această frază a fost complet eliminată.

În al doilea rînd, au eliminat următorul paragraf, care a fost prezent pînă cel puțin în noiembrie 2021 (linc) și poate și mai recent, fiindcă nu există versiuni arhivate între noiembrie 2021 și mai 2022 (sublinierile ne aparțin):

(Variola maimuței) este îndeobște o boală ușoară care se va vindeca de la sine fără tratament. Unele persoane pot dezvolta simptoame mai grave, astfel încît pacienții cu variola maimuței sînt îngrijiți în Marea Britanie în spitale de specialitate.

Noul paragraf despre „tratament” afirmă (iar, sublinierea ne aparține):

Tratamentul pentru variola maimuței urmărește să ușureze simptoamele. Boala este în general ușoară și cea mai mare parte a oamenilor se vindecă în 2 pînă la 4 săptămîni (…). S-ar putea să ai nevoie să stai într-un spital de specialitate, astfel încît simptoamele tale să fie tratate și să fie prevenită răspîndirea infecției la alte persoane.

Deci, au eliminat partea cu „se va vindeca de la sine” și au întărit ideea răspîndirii bolii în ciuda faptului că pînă săptămîna trecută aceasta era descrisă ca „foarte neobișnuită”.

Au adăugat și o propoziție despre autoizolare, care nu fusese menționată înainte:

Cum variola maimuței se poate răspîndi dacă există contact apropiat, va trebui să fii izolat dacă ești diagnosticat cu asta.

În sfîrșit, au adăugat o atenționare despre cum te poți infecta cu variola maimuței mîncînd carne care n-a fost gătită îndeajuns, ceea ce fără îndoială se va potrivi cu narativa împotriva mîncării de carne (stai, deja s-a întîmplat asta – linc).

Pe scurt, este un pic de rescriere a istoriei.

Înainte, variola maimuței „nu se răspîndește ușor de la om la om”. Acum o face.

Înainte, variola maimuței „se vindecă de la sine fără tratament”. Acum nu o mai face.

Este prea devreme să spunem dacă variola maimuței este noul c0vid. Poate acestă poveste se va împotmoli și va fi uitată în cîteva săptămîni, dar fără îndoială au fost preluate niște sfaturi din manualul c0vid.

Marius Mioc

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Șeful Pfizer în 2018 despre pastila electronică cu cip la Forumul Economic Mondial

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • ioansperling 26.05.2022 13:08
  Sigur este noua pandemie care o sa mearga paealel cu covidul care se reintoarce!
  https://vrabiute.blog/2022/05/26/an-furat-2022-mai/
 • Andri 26.05.2022 14:10
  De acum toate bolile si virusii vor fi o potentiala plandemie pt a se intretine frica, ca sa nu ni se para ceva iesit din comun atunci cand reprezentantii oficiali oms/armata oms ne va incolona noaptea ca sa ne interneze in lagare pe motiv ca un vecin de cartier a indraznit sa stranute.
 • Andri 26.05.2022 14:12
  Abia cu niste nucleare tintite bine or sa se linisteasca temporar. Dupa razboi, iar va incepe balul mascat al nebuniei.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

13:00

Avocatul Gheorghe Piperea lansează platforma civică România Nes(u)pusă la Craiova

13:00

Corneliu Vlad: SUA vs Rusia: CARE PE CARE?

12:10

Eliberarea Insulei Șerpilor – victorie ucraineană sau mutare de șah-mat a rușilor?

11:10

„Agenda noastră comună” în Era Post-Covid – „digitalizarea totală a lumii” și „multilateralismul” triumfal. Klaus Schwab: „Acum este un moment istoric, nu numai pentru a lupta împotriva virusului real, ci și pentru a modela sistemul pentru era post-covid”

10:00

A murit cunoscutul medic evreu-american VLADIMIR ZELENKO. El a deconspirat vaccinarea Covid în fața unui Tribunal Rabinic: Treziți-vă! Este al III-lea război mondial. Este moarte. Este genocid. Doar 10% vom supraviețui - cei cu credință

00:05

1 iulie: Sfântul Leontie de la Rădăuți

00:00

1 iulie: Sfinții Mucenici și Doctori fără de arginți Cosma și Damian, cei din Roma

23:10

SUBVERSIUNEA. Cei 4 pași prin care se distruge o națiune. VIDEO

22:30

Pr. Ioan Istrati: LEAGĂNUL DE LACRIMI

22:08

Cea mai vaccinată țară din Europa are acum cea mai gravă situație COVID

20:00

Nicicînd nu visam ca, avînd la Cotroceni un fost profesor drept președinte, nivelul educației școlare să ajungă atît de jos! OPINIA PROFESORULUI

19:10

Patriarhia Bulgariei dorește oare să-l autohtonizeze pe Sfântul Apostol Andrei încercând să-l așeze deasupra Mitropoliei din Durostorum?

18:00

CINE L-A ACOPERIT PE BĂSESCU LA CNSAS 14 ANI? Germina Nagâț, într-o comunicare transmisă ActiveNews, dezavuează Concluziile Anchetei CNSAS, care demonstrează că ea a știut de TOATE documentele încă din 2005-2008 ca șefă a Direcției de Investigații

17:18

Creatoarea serialului Friends își pune țărână în cap pentru că toate personajele sunt ALBE

15:35

PROTEST pe patru roți AZI la BUCUREȘTI contra scumpirilor de carburanți și a Guvernului de 50 de bani. Piața Constituției, ora 17, benzinăriile din Centrul Capitalei, Piața Victoriei, ora 19.00. ACTUALIZARE VIDEO