"Marea Resetare" a lumii ilustrată de TIME, plagiată de la românul Eugen Mihăescu, care ilustrase chiar un articol al lui Donald Trump din 1989, publicat de New York Times. Academicianul ne spune DE CE L-A VOTAT PE DONALD TRUMP

De Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În vara lui 1989, mai precis pe 29 iulie, Donald J. Trump, actualul președinte al Statelor Unite, este publicat de New York Times cu un editorial în care i se adresa candidatului la primăria metropolei americane, supranumită Big Apple / Marele Măr, nimeni altul decât Rudy Giuliani, avocatul lui de azi în războiul cu mafia Familiei Biden. Actualul membru de Onoare al Academiei Române, graficianul anticomunist Eugen Mihăescu, o vedetă în lumea publicistică americană a acelei perioade, cu zeci de desene și coperți de reviste pe tot cuprinsul Americii, de la The New Yorker la Vogue și Los Angeles Times și chiar revista TIME, este solicitat să realizeze ilustrația editorialului lui Trump. Pe care o face, după cum vedeți, în ideea renovării Marelui Măr. 

Pentru ca peste mai bine de 30 de ani roata coincidențelor să se întoarcă, luna aceasta, în săptămâna alegerilor prezidențiale din SUA, 2- 9 noiembrie, revista TIME, nefavorabilă lui Donald Trump, alege pentru coperta sa internațională în care se vorbește despre "Marea Resetare" a ordinii mondiale - condamnată recent în termeni foarte duri de fostul nunțiu papal la Washington, Arhiepiscopul Vigano - o punere în scenă a renovării planetei. După desenul lui Eugen Mihăescu. "Marea Resetare", un alt termen al noulimbii pentru Noua Ordine Mondială este un concept enunțat la Forumul Economic Mondial din septembrie anul acesta și presupune, conform Arhiepiscopului Vigano, o dictatură mondială sub masca epidemiei Covid-19. În câteva linii este vorba de instalarea unui comunism planetar, Agenda Forumului vorbind foarte clar despre necesitatea desființării instituțiilor naționale care, chipurile, împiedică lupta pentru pace, pardon, pentru sănătate în lume. Plagiatul revistei TIME fiind demonstrat, în premieră, de ActiveNews, vă prezentăm mai jos istoria acestui desen din NYT și opinia marelui român despre alegerile epocale din America, patria sa adoptivă.

DE CE L-AM VOTAT PE DONALD TRUMP

Motto: "În America de Nord se numea odată partid democrat, partidul care era pentru sclavie. La noi, această absurditate este generalizată. La noi toate partidele au etichete false. Primii boieri și copii de orășeni, când au înființat partidele, au adoptat denumirile europene ca o reclamă, așa că toate partidele noastre sunt liberale și democrate, pentru a nu rămâne de rușine față de progresul Europei.”

Constantin Rădulescu-Motru - "Țărănismul. Un suflet și o politică”, 1924

 

Partidul Democrat este astăzi forța politică liberală (de stânga, pentru americani) și progresistă a Statelor Unite, care îl împinge din răsputeri spre Casa Albă pe fostul vicepreședinte Joseph Robinette Biden Jr. Îl compar pe Joe Biden cu un ceas stricat, încremenit în trecut. Numai că un ceas stricat, așa cum știe oricine, arată totuși de două ori pe zi ora exactă. Ceasul Joe Biden și-a pierdut acele, deci nu poate nici măcar atât. Deseori pare că nu știe pe ce lume se află și de aceea este folosit de cei care vor să schimbe lumea. "Zăpăceala” lui e utilă așa cum sunt adeseori idioții…

Pentru Biden puterea a fost lucrativă. Face politică de aproape cincizeci de ani și cunoaște bine, așa cum ne spune și numele lui, teorema robinetului: dacă nu curge, pică! Cel puțin așa am aflat din ultimul scandal referitor la perioada în care SUA s-au implicat în "democratizarea” Ucrainei. Și precis este la curent cu faptul că noua ambasadă a Statelor Unite de la București este construită pe un teren aflat în litigiu și pentru care Puiu Popoviciu s-a refugiat la Londra ca să scape de justiția românească. În timp ce fiul său Hunter Biden făcea afaceri cu milionarul român, vicepreședintele american a vizitat și el capitala de pe Dâmbovița. L-am zărit deambulând prin Centrul Vechi, însoțit de băieții de la Secret Service, dar și de "învățăceii” lor de la Serviciul de Protecție și Pază în timp ce nevastă-sa, în șort, dădea ture făcând jogging în jurul Casei Poporului. Locuiau la hotelul Marriott.

Pe Donald Trump l-am zărit atunci când i-am ilustrat articolul publicat în pagina editorială a lui The New York Times, în vara anului 1989. Pe atunci, Trump se adresa politicienilor, direct candidatului la postul de primar al metropolei americane, New York - "The Big Apple”, aflată în pragul falimentului, îndemnându-i la o atitudine mai fermă în fața criminalității și invitându-i să apeleze la priceperea oamenilor de afaceri pentru o mai bună administrare.

 

L-am admirat pe vizionarul Donald Trump pentru curajul cu care s-a lansat în afaceri în Manhattan, investind cu talent milionul primit de la părintele său, un mic dezvoltator imobiliar din suburbia numită Queens. Multe bătături a călcat el printre rechinii imobiliari, care au încercat să-l pună în faliment de trei ori și tot de atâtea ori Trump a reușit să se ridice în picioare.

În 2016 mi-a plăcut sloganul lui: "America First!” Întâi America… și pe urmă ceilalți. Patru ani de zile s-a bătut ca să facă "America great again!” S-a luptat cu funcționărimea, cu opoziția Democrată fățișă, dar și cu cea Republicană mai ascunsă și mai ales cu mass-media ostile. A fost practic într-o continuă campanie electorală. Dușmanii lui au încercat să scape de el în toate chipurile. Cu toții și-au unit forțele ca să-l "dea gata” acum. Până și "farul” televiziunilor de știri CNN s-a transformat în agent electoral al candidatului Joe Biden! Pe ultima sută de metri înaintea alegerilor cu toții încearcă să-l scoată vinovat pentru morții "de Covid-19”, deși președintele a fost singurul care a dat speranță americanilor speriați, terorizați de atmosfera apocaliptică întreținută de adversarii lui în încercarea lor disperată de a submina relansarea economică.

Încrâncenarea cu care s-au unit toate aceste forțe împotriva lui Donald Trump mă duce cu gândul la o bătălie pe viață și pe moarte a două forțe: cea care visează la mondialism și cea suveranistă, iar dacă Trump va pierde alegerile, atunci cu toții vom deveni sclavii multinaționalelor…

Sătui de politicieni, americanii caută liderșipul înafara Sistemului. La ultima lor dezbatere Trump i-a spus lui Biden: "Ce ai făcut 47 de ani în politică? Nu ai făcut nimic, dar promiți că vei face totul în patru ani dacă vei fi ales? Din cauza unora ca tine am candidat la președinție!” Dacă ar fi lucizi, americanii ar vedea care este răspunsul la căutările lor: Donald Trump.

Eugen Mihăescu

Coperta internațională a Revistei TIME pentru 2 - 9 Nov. 2020:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Radu Comsuta 02.11.2020 23:10
    Cinste și cu această ocazie, geniului românesc care s-a făcut cunoscut peste hotare prin d-l Eugen Mihăiescu. Avem destule inteligențe native care au adus un renume bun țării noastre peste hotare, nu numai clișee mediatice.

    Se pare că cei care vor instituirea noi ordini mondiale se folosesc de simboluri cu înțelesurile întoarse pe dos. Dacă în 1989 desenul publicat în revista Times, favoriza articolul în care se adresa lui Giuliani, acum revista îi e defavorabilă lui Trump cu un simbol plecat de la aceiași imagine, reconstruirea unei lumi însă pe principii anti-creștine.

    Dar Dumnezeu poate să le încurce și să le dea peste cap toate mașinațiunile după cum este scris ”El destramă planurile celor vicleni și cu mâinile lor nu pot să izbândească. El prinde pe înțelepți în istețimea lor și sfatul celor înșelători iese prost” (Iov 5, 12-13).
  • Preda Mihailescu 03.11.2020 00:47
    Poate vorbeste la Time ca nu ii va da in judecata, daca ne baga o pila Romanilor la marea resetare, odata sa fie un schimb folositor si o negociere a romanilor :-) !
Ultima oră

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România

09:30

Sute de mii de japonezi au ieșit în stradă împotriva Tratatului OMS privind pandemiile - VIDEO