Mai țineți minte distanțarea socială de 2 metri sau măștile pentru copii? Fauci a recunoscut sub jurământ că au fost reguli INVENTATE de el: ”Nu a existat vreo dovadă științifică. A fost o decizie care nu s-a bazat pe date”

De Andrei Nicolae  /  

Foto: New York Post

Foto: New York Post

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În pandemie, ni s-a spus să ținem la o distanță de 2 m. Nu există nici o dovada științifică care să susțină asta. Într-o apariție în Congres, expertul în boli infecțioase Anthony S. Fauci a caracterizat recomandarea drept „o decizie empirică care nu s-a bazat pe date”, scrie mariustucă, care preia Washington Post.
 
Redăm articolul citat de mariustucă:

„Cel mai înalt oficial al națiunii în domeniul sănătății mintale din SUA a petrecut luni de zile cerând dovezi în spatele ghidurilor de distanțare socială ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, avertizând că menținerea americanilor separați fizic în timpul pandemiei de coronavirus ar dăuna pacienților, companiilor și sănătății și bunăstării generale.

Acum, Elinore McCance-Katz, secretarul adjunct al administrației Trump pentru sănătate mintală și consumul de substanțe, îndeamnă CDC să-și justifice recomandarea ca americanii să stea la 2 metri distanță pentru a evita contractarea covid-19 – sau pentru a scapa de el.

„Sper foarte mult că CDC va revizui această decizie sau cel puțin ne va spune că există date mai multe și mai puternice care să susțină această regulă decât cele pe care le-am putut găsi online”, a scris McCance-Katz într-un memoriu din iunie 2020 transmis către CDC și altor lideri ai agențiilor de sănătate și obținut de The Washington Post. „Dacă nu, ar trebui să o anuleze”.

CDC își va menține recomandarea de distanță socială de 1,80 metri până în august 2022, cu unele modificări, deoarece americanii s-au vaccinat împotriva virusului și oficialii au fost împinși să redeschidă școlile. Acum, anchetatorii Congresului sunt pregătiți luni să-l preseze pe Anthony S. Fauci, medicul de boli infecțioase care a servit ca consilier cheie pentru coronavirus în timpul administrațiilor Trump și Biden, să explice de ce recomandarea CDC a fost lăsată să modeleze atât de mult viața americană atât de mult timp, în special având în vedere recentele recunoașteri ale lui Fauci și alți oficiali că nu a existat vreo dovada științifica în spatele regulii de de distantare sociale de 2m (șase picioare)

„A apărut că 2m va fi distanța”, a mărturisit Fauci în fața Congresului într-o audiere cu ușile închise din ianuarie, potrivit unui interviu transcris lansat vineri. Fauci a caracterizat recomandarea drept „o decizie empirică care nu s-a bazat pe date”.

 
 

Francis S. Collins, fost director al National Institutes of Health, a mărturisit, de asemenea, în privat în fața Congresului în ianuarie că nu cunoștea dovezi în spatele recomandării de distanțare socială, potrivit unei transcriere publicată în mai.

Patru ani mai târziu, amintirile vizibile ale regulii de 2m (șase picioare) rămân în special în orașele care s-au grăbit să adopte liniile directoare ale CDC în speranța de a proteja rezidenții și de a menține afacerile deschise. D.C. este presărat cu indicatoare în magazine și școli – chiar și pe trotuare sau în clădiri guvernamentale – care îndeamnă oamenii să stea la 2m (6 picioare) unul de celălalt.

Experții sunt de acord că distanțarea socială a salvat vieți, în special la începutul pandemiei, când americanii nu aveau protecție împotriva unui nou virus care îmbolnăvește milioane de oameni. O lucrare recentă publicată de Brookings Institution, un think tank non-partizan, concluzionează că schimbările de comportament pentru a evita dezvoltarea covid-19, urmate mai târziu de vaccinări, au prevenit aproximativ 800.000 de decese. Dar această realizare a avut un cost enorm, au adăugat autorii, cu strategii inflexibile care nu au fost conduse de dovezi.

„Nu am făcut niciodată studiul despre ceea ce funcționează”, a spus Andrew Atkeson, economist UCLA și coautor al lucrării, deplângând lipsa de dovezi în jurul regulii de distantare. El a avertizat că frustrările persistente legate de distanțarea socială și alte măsuri ar putea determina americanii să ignore sfaturile de sănătate publică în timpul următoarei crize.

Măsura de distanțare din SUA a fost deosebit de strictă, în timp ce alte țări au adoptat distanțe mai scurte; Organizația Mondială a Sănătății a stabilit o distanță de un metru, sau puțin mai mult de trei picioare, despre care experții au concluzionat că a fost aproximativ la fel de eficientă ca distanța de șase picioare pentru a descuraja infecțiile și ar fi permis școlilor să se redeschidă mai rapid.

Regula de șase picioare a fost „probabil cea mai costisitoare intervenție recomandată de CDC care a fost aplicată în mod constant pe tot parcursul pandemiei”, a scris Scott Gottlieb, fost comisar al Administrației pentru Alimente și Medicamente, în cartea sa despre pandemie, „Răspândire necontrolată”.

Încă nu este clar cine la CDC s-a stabilit pe distanța de șase picioare; Agenția a refuzat în mod repetat să precizeze autorii ghidului, care semăna cu recomandările sale cu privire la modul de a evita contractarea gripei. Un purtător de cuvânt al CDC a creditat o echipă de experți, care s-au bazat pe cercetări precum un studiu din 1955 privind picăturile respiratorii. În cartea sa, Gottlieb a scris că Casa Albă Trump a respins recomandarea inițială a CDC de 10 picioare de distanță socială, spunând că ar fi prea dificil de implementat.

Poate că cel mai mare impact al regulii a fost asupra copiilor, în ciuda amplelor dovezi că aceștia au un risc relativ scăzut de complicații legate de covid. Multe școli nu au putut găzdui un spațiu de șase picioare între birourile elevilor și au fost forțate să se bazeze pe educația virtuală pentru mai mult de un an, a declarat Joseph Allen, un expert în sănătatea mediului la Universitatea Harvard, care a cerut în 2020 școlilor să adopte trei picioare de distanță sociala.

„Regula de șase picioare a fost într-adevăr o eroare care a fost propagată de câteva decenii, bazată pe o înțelegere greșită a modului în care particulele au călătorit prin spațiile interioare”, a spus Allen, adăugând că experții în sănătate s-au concentrat adesea în mod greșit pe evitarea picăturilor de la persoanele infectate, mai degrabă decât pe îmbunătățirea ventilației și filtrarii în interiorul clădirilor.

Distanțarea socială a avut campioni înainte de pandemie. Oficialii administrației Bush, care lucrează la planuri de combatere a bioterorismului, au concluzionat că distanțarea socială ar putea salva vieți într-o criză de sănătate și și-au reînnoit apelurile pe măsură ce coronavirusul se apropia. Ideea si-a făcut loc și atunci când experții în sănătate publică au crezut inițial că coronavirusul a fost adesea transmis prin picături expulzate de persoanele infectate, care ar putea ateriza la câțiva metri distanță; CDC a recunoscut mai târziu că virusul a fost transmis în aer și oamenii ar putea fi expuși doar împărțind același aer într-o cameră, chiar dacă se aflau la o distanță mai mare de 6 metri.

„Nu a existat nicio magie în cei doi metri”, a declarat Robert R. Redfield, care a fost director CDC în timpul administrației Trump, unei comisii a Congresului în martie 2022. „Din punct de vedere istoric, asta a fost folosit pentru alți agenți patogeni respiratori. Deci, aceasta a devenit cu adevărat prima piesă” a unei strategii de protejare a americanilor în primele zile ale virusului, a spus el.

A devenit, de asemenea, standardul pe care l-au adoptat statele și întreprinderile, cu o presiune rapidă asupra celor care rezistau. Legislatorii și lucrătorii au îndemnat fabricile de procesare a cărnii, companiile de livrare și alte afaceri esențiale să adopte recomandările CDC privind distanțarea socială, pe măsură ce angajații lor continuă să se prezinte la muncă în timpul pandemiei.

Unii lideri de afaceri nu erau siguri că măsurile au sens. Jeff Bezos, fondatorul gigantului de vânzare cu amănuntul online Amazon, a înaintat o petiție Casei Albe în martie 2020 să ia în considerare revizuirea recomandării de 6 picioare, a declarat Adam Boehler, pe atunci un oficial înalt al administrației Trump, care a ajutat cu răspunsul la coronavirus. La acel moment, Amazon se confrunta cu întrebări cu privire la un număr tot mai mare de infecții în depozitele sale, iar senatorii democrați îndemnau compania să adopte distanțarea socială.

„Bezos m-a sunat și m-a întrebat, există vreo știință reală în spatele acestei reguli?” Boehler a spus, adăugând că Bezos a insistat asupra faptului dacă Amazon ar putea adopta o distanță alternativă dacă lucrătorii sunt mascați, separați fizic prin separatoare sau ar fi luate alte măsuri de precauție. „El a spus... este coloana vertebrală a încercării de a menține America să funcționeze aici, iar când despărțiți pe cineva de cinci picioare față de șase picioare, este o mare diferență”, și-a amintit Boehler.

Kelly Nantel, un purtător de cuvânt al Amazon, a confirmat că Bezos l-a sunat pe Boehler și a spus că se concentrează pe discrepanța dintre recomandarea SUA și distanța mai scurtă a OMS. Compania a spus că va urma liniile directoare ale CDC privind distanțarea socială de șase picioare în depozitele sale și, ulterior, a dezvoltat tehnologii pentru a încerca să impună aceste linii directoare. „Am făcut-o la nivel global peste tot pentru că era ceea ce trebuie făcut”, a spus Nantel.

Boehler a spus că a vorbit cu Redfield și Fauci despre testarea alternativelor la recomandarea de 6 picioare, dar că nu știa ce s-a întâmplat cu acele teste sau ce au găsit. Fauci a refuzat să comenteze. Redfield nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Dar contestarea recomandării de șase picioare, în special în primele zile ale pandemiei, a fost văzută ca fiind dificilă din punct de vedere politic. Rochelle Walensky, pe atunci șef al bolilor infecțioase la Spitalul General din Massachusetts, a susținut într-un e-mail din iulie 2020 că „dacă oamenii sunt mascați, este destul de sigur și mult mai practic să fie la 3 picioare” în multe școli.

Cinci luni mai târziu, viitorul președinte Joe Biden l-a ales pe Walensky ca director al CDC. Walensky a aprobat rapid distanța de șase picioare înainte de a lucra pentru a o slăbi, anunțând în martie 2021 că elevii de școală elementară ar putea sta la trei picioare unul de celălalt, dacă ar purta mască. Walensky a refuzat să comenteze.

Cel mai persistent critic guvernamental al regulilor de distanțare socială poate fi fost McCance-Katz, care nu a răspuns solicitărilor de comentarii pentru acest articol. Șeful lui Trump pentru sănătate mintală a petrecut câțiva ani confruntându-se cu alți oficiali ai Departamentului de Sănătate și Servicii Umane pe diverse chestiuni și avea puțini apărători interni până la sosirea pandemiei, împiedicându-i mesajul. Dar, în timp ce cererile ei nu au reușit să mute CDC, avertismentele ei cu privire la riscurile pentru sănătatea mintală au găsit o audiență la Trump și aliații săi, care i-au acuzat pe birocrații federali pentru regula de șase picioare și alte măsuri.

Ce este această prostie că cumva nu este sigur să te întorci la școală?” a spus McCance-Katz în septembrie 2020 pe un podcast, deplângând închiderea mai largă a vieții americane. „Cred că americanii sunt oameni inteligenți și cred că trebuie să înceapă să pună întrebări despre de ce este așa.”
 
 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Brick 03.06.2024 16:46
  Un nou indemn de la WTF, pardon de la WEF pentru guverne. Totul pentru sustenabilitate si rezilienta planetara! Salvam patria si Terra daca ne hranim "sanatos" cu "proteine alternative", adica cu carne falsificata in laborator sau "carne vegetala". Ca bonus combatem schimbarile climatice...

  https://mihailandrei.wordpress.com/2024/06/03/forumul-economic-mondial-indeamna-guvernele-sa-promoveze-carnea-falsa-si-proteinele-alternative/
 • Bizar 04.06.2024 06:12
  https://x.com/i/status/1797706234994569244
 • Bizar 04.06.2024 06:15
  Minciunile sobolanului Fauci . Nu o sa plateasca asa cum nu plateste nici unu din ei .

  https://x.com/i/status/1797706234994569244
 • Rusi 05.06.2024 14:53
  Arafat,Gheorghita ,Ludovic Orban,Citu si ceilalti asasini din timpul pandemiei inca nu sunt judecati pentru crime impotriva umanitatii. Asteptam sa moara de batranete?
Ultima oră

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României

16:30

Mănăstirea Petru Vodă: Comunicat despre Diana Iovanovici Șoșoacă

15:16

”Regele fițelor” găsit mort în casă fără urme de violență

15:00

Pandemia informatică globală - Bill Gates și Microsoft aruncă lumea în haos

14:32

Comandor (r) dr. Ștefan Popa: Preotul și pilotul – doi slujitori ai cerului. 20 IULIE - PRAZNICUL PROROCULUI ILIE. ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE ȘI A FORȚELOR AERIENE

14:05

Homosexualul Kristoff Lajos de la Mentor în Romania prins în flagrant în timp ce viola un minor de 14 ani. A fost săltăt de Poliție din sectorul 4 al Capitalei