Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale NATO pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuși că, în această etapă, "nu există un consens" pentru această ipoteză, transmite AFP, citat de Știripesurse.

"Nu există astăzi un consens pentru a trimite în mod oficial, asumat și aprobat, trupe terestre. Dar în dinamică, nimic nu trebuie exclus. Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga acest război", a explicat președintele francez la finalul unei conferințe internaționale în sprijinul Ucrainei.

Președintele Emmanuel Macron nu a dorit să ofere mai multe detalii despre poziția Franței în această problemă, invocând o "ambiguitate strategică, pe care o asum". Dar "nu am spus absolut deloc că Franța nu este favorabilă", a avertizat el."Nu voi elimina ambiguitatea dezbaterilor din această seară dând nume. Spun că a fost menționată printre opțiuni", a adăugat el.

Această opțiune nu a fost menționată anterior de Franța.

Chestionat la finalul întâlnirii de la Palatul Elysée, premierul olandez Mark Rutte a asigurat că această problemă a trimiterii de trupe terestre în Ucraina nu a fost pe ordinea de zi.

Macron pare tot mai convins

"Mulți oameni care astăzi spun "niciodată, niciodată" sunt aceiași oameni care au spus "niciodată tancuri, niciodată avioane, niciodată rachete cu rază lungă de acțiune" în urmă cu doi ani", a continuat totuși Emmanuel Macron."Să avem modestia să constatăm că am întârziat adesea cu șase până la 12 luni. Acesta a fost obiectivul discuției din această seară: totul este posibil dacă este util să ne atingem obiectivul".

Președintele francez a reamintit, totuși, că aliații Ucrainei "nu sunt în război cu poporul rus", dar că "pur și simplu nu vor să îi lase să câștige în Ucraina".

Totodată, președintele francez a anunțat că aliații Ucrainei vor crea o coaliție pentru a livra Ucrainei rachete cu rază medie și lungă de acțiune.

S-a decis "crearea unei coaliții pentru lovituri la distanță și, prin urmare, rachete și bombe cu rază medie și lungă de acțiune", a anunțat Emmanuel Macron la încheierea conferinței.

Emmanuel Macron a enumerat cinci "categorii de acțiuni" asupra cărora există consens: apărarea cibernetică; coproducția de arme, capacități militare și muniții în Ucraina; apărarea țărilor direct amenințate de ofensiva din Ucraina, precum R. Moldova;"capacitatea de a sprijini Ucraina la granița cu Belarus cu forțe nemilitare" și operațiuni de deminare.

"Suntem convinși că înfrângerea Rusiei este esențială pentru securitatea și stabilitatea în Europa", a subliniat șeful statului francez. 

Vedeți și: Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (17)
  • Hombre 27.02.2024 10:12
    "Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga acest război"
    DE CE????
    - ne aduceti economiile la pamant
    - ne ruinati agricultura
    - inflatia este mereu ridicata
    - intrati in conflict cu proprii cetateni. Ba chiar incalcati democratia.
    - si... ne bagati intr-un razboi (foarte probabil) atomic
    Asa ca avem dreptul sa stim: CE ANUME ESTE ASA DE IMPORTANT IN UCRAINA?
    Rusia si-a bagat degetele si in Georgia sau in Siria. Doar in Ucraina tipati ca in gura de sarpe.
    Deci .. ce anume va crizati asa? Ca daca tot vine armagedonul, macar sa stim si noi de ce.
  • eu-noi 27.02.2024 21:35
    Ucraina, cica, este proprietate privata. De asta este asa de importanta...:))
  • Mircea Dragan 27.02.2024 10:19
    Ce treaba are NATO cu rusnacii din ucraina? De cand e membru NATO tara de betivani ,oligarhi si femei ieftine ucraina?
    Sa mearga macron cu babortnita aia a lui sa ''lupte'' el iubitorul de babe.
  • un oarecare... 27.02.2024 12:25
    Rectificare:Iubitorul de moși,ca ala femeie nu e!
  • Mircea Dragan ► un oarecare... 27.02.2024 17:15
    Corect. O fi vre-un clopotar batran trans.
  • Nick Cohen 27.02.2024 10:40
    E usor sa zica , ca nu se duce el , se duc natingii si asa e plina Franta de viteji giletes jaunes plini de elan revolutionar, caliti pe baricade in lupte de strada . Ii trimite in Ukraina sa-si consume energia si la intoarcere ii cazeaza la Pere Lachaise.
  • Mars.60 Stefan 27.02.2024 15:29
    Vitejii giletes jaunes parca luptau IMPOTRIVA lui micron si a juifilor khazari care-l sforaresc pe micron, nu inteleg cum ar putea micron sa ii trimita "in Ukraina sa-si consume energia". Ce credeti ca ar face giletes jaunes daca ar primi arme, ar pleca in Jewkraina sa apere interesele dusmanilor Frantei? Poate pe natangii de politisti si jandarmi care-i apara dosul lui micron de suturile binemeritate ale celor din giletes jaunes, plus tembelii anarhisti ai lui micron din Antifa care au facut ravagii in Paris de cand micron aplica politicile criminale ale juifilor in toata Franta, poate pe dezaxatii astia sa-i trimita ca astia il pupa pe micron in locul unde nu prea razbate soarele.
  • Rodica BACIU 27.02.2024 10:42
    Stoltenberg a anuntat ca tarile NATO pot livra F16 Ucrainei. Hartmann zice ca asta inseamna inceputul wwIII.
    Pe de alta parte americanii au cerut cetatenilor americani sa paraseasca Rusia.
    Ucraina a anuntat ca incepe ofensiva la Marea Neagra. Hartmann a tradus ca asta inseamna atacarea Transnistriei de catre Ucraina.
  • Passagero 27.02.2024 11:33
    Pidosnicul asta de Macron si cu ceilalti pidosnici din uest vor efectiv sa-i termine pe haholi cu ajutorul membrilor de proiect din interior. Scopul este sa faca o tara noua, rarita atat cat trebuie de haholii patrioti, pentru altii care nu sunt semiti si nu se simt bine intre semiti.
  • Mars.60 Stefan 27.02.2024 15:33
    Exact, punctul pe "i"!
  • Miraj 27.02.2024 14:38
    Nu mai stiu ce sa inteleg, am citit aceasta stire si pe alte site-uri dar era putin diferita. Macron nu vorbea de trupe NATO - ma refer la acele articole - ci despre trupe trimise de tari membre ale organizatiei dar nu in numele acesteia ci in baza tratatelor de garantare a securitatiiUcrainei, de genul celui la care lucreaza si ai nostri. Indiferent care ar fi varianta corecta, numai un dement ar putea emite o asemenea varianta. Si, desi distantele nu prea mai conteaza in aceste vremuri, totusi observ un fapt: cei mai belicosi sunt totusi la cateva sute/mii de km de linia frontului, mai protejati, sa spunem, fata de noi. Le da mana sa fie curajosi, sa zic asa. Din pacate pentru noi, la vremuri mari avem oameni mici la conducere, microscopici. Nu am nici cea mai mica indoiala asupra deciziei pe care o vor lua, daca se hotaraste in aceasta directie, chiar sunt sigur de faptul ca vor cere sa fim in prima linie.
  • Hombre 27.02.2024 16:35
    Normal ca nu scrie NATO pe fruntea lor. Sunt trupe frantuzesti, poloneze, romanesti care lupta acolo. Dar nuuu, ele nu sunt NATO. Si daca rusul ne raspunde la atacurile noastre, atunci e vina rusului. Dar nuu, NATO nu a atacat Rusia.
    Niste NEMERNICI!
  • Mircea Dragan 27.02.2024 17:17
    NIRAJ cred ca esti de acord cu mine ca Romania nu are nici un interes sa trimita trupe acolo. Singurii care au asa interes sunt Johannes cu Ciuca si Ciolacu.
  • Miraj ► Mircea Dragan 27.02.2024 22:21
    Miraj. Eu fac oarecum opinie separata fata de narativul oficial. In acest sens, prin recursul la istorie si legea simetriei, nu putem face abstractie de criza rachetelor, Cuba, anii 60/70 si nici de intelepciunea populara, ce tie nu-ti place, altuia nu-i face! Consider ca Rusia este in legitima aparare. Consider ca nu avem oameni de stat cand am avea nevoie de ei. Ca ne-am asezat inca o data, daca mai era nevoie, de partea gresita a istoriei. Din cauza unor pigmei, din toate punctele de vedere, moral, intelectual, cultural samd, care nu inteleg-chiar nu-i banuiesc de capacitatea de a elabora planuri, stratageme, strategii etc atat de elaborate incat sa conduca la rezultate contrare celor asteptate pe logica- un lucru extrem de simplu: cred ca au fost, in toata istoria omenirii, nu mai mult de doua sau trei razboaie pornite de la un alt motiv decat cel economic. Pana la urma, si razboiul din Ucraina are, intr-un final, tot o explicatie din acest domeniu. Concluzie:ca si criza energetica, indusa, falsa, si celelalte crize-alimentara, climatica samd-sunt artificiale, se vede cu ochiul liber, nu ai nevoie decat de o sinapsa, doi neuroni. Nici macar ultimul om fara adapost nu-si doreste razboi. Dar, pe acest principiu si prin comparatie, nu mai discernem adevarul: care dintre cei doi, macron versus omul strazii, este normal si care este nebun? Romania trebuia sa urmeze comportamentul Ungariei. Daca l-ar fi urmat inca de cand a fost planificata aceasta diversiune sinistra, cu siguranta nu am fi purtat aceste discutii. Dupa cum spuneam, la vremuri mari, oameni foarte mici!
  • eu-noi 27.02.2024 21:32
    Deja-vu: Napoleon Bonaparte...:))
  • Rusi 28.02.2024 17:24
    Nu credeam ca Emmanuel Macron este in halul acesta de idiot. Daca se supara un pic rusul le trimite vreo trei sau patru rachete si Franta nu mai exista. Macron are probleme mult mai grave decat arata in public. Pacat de el ca nu-i batran.
  • un oarecare... 03.03.2024 20:27
    Tu crezi ca ala gandeste cu capul lui?El doar executa ordinele primite
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  3. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  8. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO