MINUNEA DE LA IORDAN CU IPS TEODOSIE. De Boboteaza pe calendarul vechi, ierarhul român a oficiat slujba de Sfințirea Mare a Apelor pe malul Iordanului, ale cărui ape și-au schimbat direcția de curgere după ce tomitanul a aruncat de 3 ori Crucea în râu

De Redacția  /  

Foto: Arhidiacon Vali Vădănoiu

Foto: Arhidiacon Vali Vădănoiu

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a aflat în 2022, pe 18 ianuarie, în Iordania, cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului conform cutumelor Patriarhiei Ierusalimului, pe stil vechi. Minunea întoarcerii apelor Iordanului, râul în care Mântuitorul Iisus Hristos S-a lăsat botezat de proorocul Ioan, s-a petrecut doar la slujba susținută de IPS Teodosie, potrivit mărturiei transmise atunci ActiveNews de acum regretata pianistă și solistă Ioana Maria Lupașcu, prezentă la fața locului la momentul minunatei inversări a cursului apei, în timpul slujbei săvârșite de Arhiepiscopul Teodosie. O altă filmare doveditoare din acel moment este oferită de jurnalista Cristina Leordeanu mai jos, în baza articolului, pe lângă cea a Patriarhiei Ierusalimului. La doi ani de la acel eveniment, chiar în aceeași zi, securiștii globaliști s-au vorbit să-i facă un cadou otrăvit.

Articolul din 18 ianuarie 2022:

Minunea din apele Iordanului s-a dezvăluit credincioșilor prezenți la slujba ținută de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, stârnind o mare emoție și evlavie, dar nu s-a petrecut și la greci și ruși sau la Patriarhul Ierusalimului.

Iordanul, care este un râu cu un debit destul de mic și care curge foarte lin, și-a schimbat cursul și a început să „fiarbă” după ce ierarhul tomitan a aruncat de trei ori o Sfântă Cruce în apă, în cadrul slujbei îndătinate.

Pe imaginile filmate se vede cum apa începe să curgă în sens invers după întreita aruncare a crucii în valuri de către ierarhul creștin-ortodox. VIDEO:

 
„Slavă Ție Dumnezeule. Uite-le, tu, uite valurile!”, spun credincioșii care au asistat la minune.
 
„Este o minune de la Dumnezeu! S-a întors Iordanul!”, „Sărut mâna, părinte”, mai spune cineva.
 
Marți, 18 ianuarie 2022, de la ora 9:00, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” de pe Valea Iordanului, apoi a mers în procesiune la râul Iordan, unde a oficiat slujba de Sfințire Mare a Apei, titrează pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. 
 
Într-adevăr, minunea cu întoarcerea apelor nu se petrece în cazul slujbei susținute de Patriarhul Ierusalimului pe partea israeliană a malului râului, după cum se poate vedea în filmarea de mai jos, unde, la final, apare în imagini și IPS Teodosie, aflat vizavi, pe partea iordaniană:

 VIDEO Cristina Leordeanu:

Foto: Vali Vădănoiu


Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
  • total 19.01.2022 00:17
    Un bun prilej pentru trecerea la dreapta credinta stramoseasca si iesirea din schisma papistasilor si a masonului Meletie Metaxakis, prin pocainta autentica, rugaciune pentru scaparea de cumplitele anateme cazute asupra BOR prin schimbarea calendarului . Voia Domnului !
  • ActiveNewsRo 25.01.2022 07:23
    Minunea a avut loc si la boboteaza pe stil nou, stati linistit.
  • Oreste Mindru 19.01.2022 05:24
    Apocalipsa cap2. Mesaj către îngerul Bisericilor din Efes:
    2.4 Dar am împotriva ta faptul, ca de dragostea cea dintâi te-ai lepădat.
    2.5Drept aceea, adu-ți aminte de unde ai căzut și te pocăiește și fa faptele de mai înainte ; iar de nu,vin la tine curând și voi mișca sfeșnicul tău din locul lui, dacă nu te vei pocai.
  • Tomici Carmen 19.01.2022 11:22
    Nici lumina sfântă de la Paște , de când au renovat acolo biserica din Ierusalim , în urmă cu 3 ani , nu mai are calitatea de a nu arde. Cel puțin nu ne mai arată pe nimeni să se mai atingă cu ea.
  • Ciprian Morega 1480 24.01.2022 22:17
    Văleleu muică!

    Cucoanele fără pic de bun simț, cu comportament de bâlci, aproape că dau cu ÎPS în apă să filmeze valurile...
    E o limită în toate și e necesară o dreaptă măsură. Ele poate că doar atâta pot, dar faptul că sunt citate în articol ca opinii relevante arată ce nu mai e nicio limită nicăieri. Mie personal mi-e drag de părinte, dar mi-ar fi rușine să mă înfig cu telefonul pe lângă el să fimez. Cadrul unei astfel de slujbe impune un minim de evlavie și smerenie, iar la o minune nu se reacționează ca la tiribombe. În niciun caz nu se dă indicații părintelui pe unde să stropească cu aghiasmă... Cat despre minuni, avem sute și mii în jurul nostru zilnic pe care nu le vedem. Aceasta cu apa Iordanului, despre care zbiară femeile de zor și pe care autorul o citează fără nicio reținere, e cel puțin discutabilă... Când arunci un obiect în apă, face valuri în toate direcțiile (ca în video) nu doar aval. Dar la alde tănticili din video ce să le cer. Surprinzător este că un jurnalist educat preia comportamentul ăsta și duce în derizoriu, cum spunea și altcineva, ideea de minune și credință în Domnul.
  • ActiveNewsRo 25.01.2022 07:23
    Nu fiti Toma Necredinciosul!
    In a doua filmare din acest articol, cea cu Patriarhul Ierusalimului, puteti vedea ca nu se intampla ceea ce spuneti Dvs. Comparati si vedeti si pe net fenomenul in alte filmari. Minunea are loc regulat dar nu la toata lumea.
    Daca n-ati fost acolo va recomandam sa reveniti dupa ce participati la o slujba chiar la Iordan.
  • Un roman obisnuit 19.01.2024 08:13
    Dupa ce pa pa satanist binecuvanteaza po po na rii si cohortele de tonomate platite trambiteaza str id en t sa mutam pastele cu LGBT de la V a t i c an,
    apare si prima tradare, Timotei Prahoveanul Episcopul vi c a r al Arhiepiscopiei Bucureștilor a pa rti ci p a t la evenimentului organizat la Catedrala Romano-C a to li că „Sfântul Iosif” din Capitală, cu ocazia Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor.
    in contextul asta trebuie interpretata tavalirea in tribunale de 15 ani cu tot felul de provocari securistice a Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului si refuzul de a redevii Mitropolie desi documentele de la primul Sinod arata clar ca singura portiune prezenta atunci din ceea ce este Romania Mare au fost reprezentantii Tomisului,
    restul de biserici aparand mult mai tarziu.
    le sta in gat ca Teodosie se opune la distrugerea ortodoxiei
  • Pseudonimm 19.01.2024 10:27
    Viața lungă și luminata in continuare,să i dea Dumnezeu cuviosului Părinte Teodosie!!
  • paul1111 19.01.2024 11:14
    Poate sunt eu prea pacatos dar sa stiti ca eu unul nu am vazut nimic.
    Doar niste valuri si ... atat.
    Este normal ca atunci cand arunci un obiect in apa sa apara valuri care se propaga in toate directiile.
    Din aceste filmari eu nu reusesc nici macar sa identific sensul in care curge apa inainte ca ierarhul sa arunce crucea. Dupa ce a aruncat crucea de 3 ori nu mai vad decat niste valuri.

    Oricum un lucru este clar: TATELE ROMANCE NU AU PIC DE BUN SIMT. PARCA SUNT TAMPITE.

    Sa nu mai zica nici o femeie ca unii barbati sunt misogini. Cu asemenea nesimtite nu ai cum sa nu devii misogin.
    Ce cauta proastele peste ierarh acolo ?
  • sergent X 19.01.2024 12:55
    Privind Iordanul de pe malul iordanian, sensul de curgere este de la dreapta la stanga.,iar viteza apei este foarte mica.
    Adevaratul loc al botezului Domnului este in spate la vreo 100-150 m . Iordanul si-a modificat traseul de-a lungul timpului spre vest, astfel ca acest loc este in Iordania acum, este imprejmuit si nu se poate cobori la el. Are permanent apa chiar daca nu curge nimic acolo.
    In partea cealalta, unde erau preotii greci, este cis-Iordania, West Bank, unde se vede un steag alb, cu dungi...

    Nu mai e de vizitat partea cealalta., multi ne-au zis sa nu mergem, iar dupa ultimele evenimente am renuntat la gandul de a merge si acolo.
Ultima oră

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire

09:19

Alexander Lukașenko: ”Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare se află în Belarus”

09:09

Gabriela Firea, dezvăluiri din ședința de 16 ore a coaliției, la Marius Tucă Show. De ce a renunțat alianța la ideea unui candidat ”independent” - VIDEO

09:02

A murit Laurent Cantet, câștigător al premiului Palme d'Or în 2008. Cineastul avea 63 de ani

08:51

Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, puși sub acuzare în ”Dosarul Mineriadei”

08:00

26 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Vasilevs, episcopul Amasiei; Sfânta Glafira; Sfinții Mucenici din Dobrogea Chiril, Chindeu și Tasie din Durostor și Axiopolis - CERNAVODĂ DE AZI