MINUNEA DE LA IORDAN CU IPS TEODOSIE. De Boboteaza pe calendarul vechi, ierarhul român a oficiat slujba de Sfințirea Mare a Apelor pe malul Iordanului, ale cărui ape și-au schimbat direcția de curgere după ce tomitanul a aruncat de 3 ori Crucea în râu

De Pârău Vlad  /  

Foto: arhidiacon Vali Vădănoiu.

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a aflat în Iordania cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului conform cutumelor Patriarhiei Ierusalimului pe stil vechi. Minunea întoarcerii apelor Iordanului, râul în care Mântuitorul Iisus Hristos S-a lăsat botezat de proorocul Ioan, s-a petrecut doar la slujba susținută de IPS Teodosie, potrivit mărturiei transmise ActiveNews de pianista și solista Ioana Maria Lupașcu, prezentă la fața locului la momentul minunatei inversări a cursului apei, în timpul slujbei săvârșite de Arhiepiscopul Teodosie.

Minunea din apele Iordanului s-a dezvăluit credincioșilor prezenți la slujba ținută de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, stârnind o mare emoție și evlavie, dar nu s-a petrecut și la greci și ruși sau la Patriarhul Ierusalimului.

Iordanul, care este un râu cu un debit destul de mic și care curge foarte lin, și-a schimbat cursul și a început să „fiarbă” după ce ierarhul tomitan a aruncat de trei ori o Sfântă Cruce în apă, în cadrul slujbei îndătinate.

Pe imaginile filmate se vede cum apa începe să curgă în sens invers după întreita aruncare a crucii în valuri de către ierarhul creștin-ortodox. VIDEO:

 
„Slavă Ție Dumnezeule. Uite-le, tu, uite valurile!”, spun credincioșii care au asistat la minune.

„Este o minune de la Dumnezeu! S-a întors Iordanul!”, „Sărut mâna, părinte”, mai spune cineva.
 
Marți, 18 ianuarie 2022, de la ora 9:00, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” de pe Valea Iordanului, apoi a mers în procesiune la râul Iordan, unde a oficiat slujba de Sfințire Mare a Apei, titrează pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. 
 
Într-adevăr, minunea cu întoarcerea apelor nu se petrece în cazul slujbei susținute de Patriarhul Ierusalimului pe partea israeliană a malului râului, după cum se poate vedea în filmarea de mai jos, unde, la final, apare în imagini și IPS Teodosie, aflat vizavi, pe partea iordaniană:

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Șeful Pfizer în 2018 despre pastila electronică cu cip la Forumul Economic Mondial

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
 • total 19.01.2022 00:17
  Un bun prilej pentru trecerea la dreapta credinta stramoseasca si iesirea din schisma papistasilor si a masonului Meletie Metaxakis, prin pocainta autentica, rugaciune pentru scaparea de cumplitele anateme cazute asupra BOR prin schimbarea calendarului . Voia Domnului !
 • ActiveNewsRo 25.01.2022 07:23
  Minunea a avut loc si la boboteaza pe stil nou, stati linistit.
 • Oreste Mindru 19.01.2022 05:24
  Apocalipsa cap2. Mesaj către îngerul Bisericilor din Efes:
  2.4 Dar am împotriva ta faptul, ca de dragostea cea dintâi te-ai lepădat.
  2.5Drept aceea, adu-ți aminte de unde ai căzut și te pocăiește și fa faptele de mai înainte ; iar de nu,vin la tine curând și voi mișca sfeșnicul tău din locul lui, dacă nu te vei pocai.
 • Tomici Carmen 19.01.2022 11:22
  Nici lumina sfântă de la Paște , de când au renovat acolo biserica din Ierusalim , în urmă cu 3 ani , nu mai are calitatea de a nu arde. Cel puțin nu ne mai arată pe nimeni să se mai atingă cu ea.
 • Ciprian Morega 1480 24.01.2022 22:17
  Văleleu muică!

  Cucoanele fără pic de bun simț, cu comportament de bâlci, aproape că dau cu ÎPS în apă să filmeze valurile...
  E o limită în toate și e necesară o dreaptă măsură. Ele poate că doar atâta pot, dar faptul că sunt citate în articol ca opinii relevante arată ce nu mai e nicio limită nicăieri. Mie personal mi-e drag de părinte, dar mi-ar fi rușine să mă înfig cu telefonul pe lângă el să fimez. Cadrul unei astfel de slujbe impune un minim de evlavie și smerenie, iar la o minune nu se reacționează ca la tiribombe. În niciun caz nu se dă indicații părintelui pe unde să stropească cu aghiasmă... Cat despre minuni, avem sute și mii în jurul nostru zilnic pe care nu le vedem. Aceasta cu apa Iordanului, despre care zbiară femeile de zor și pe care autorul o citează fără nicio reținere, e cel puțin discutabilă... Când arunci un obiect în apă, face valuri în toate direcțiile (ca în video) nu doar aval. Dar la alde tănticili din video ce să le cer. Surprinzător este că un jurnalist educat preia comportamentul ăsta și duce în derizoriu, cum spunea și altcineva, ideea de minune și credință în Domnul.
 • ActiveNewsRo 25.01.2022 07:23
  Nu fiti Toma Necredinciosul!
  In a doua filmare din acest articol, cea cu Patriarhul Ierusalimului, puteti vedea ca nu se intampla ceea ce spuneti Dvs. Comparati si vedeti si pe net fenomenul in alte filmari. Minunea are loc regulat dar nu la toata lumea.
  Daca n-ati fost acolo va recomandam sa reveniti dupa ce participati la o slujba chiar la Iordan.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

13:00

Avocatul Gheorghe Piperea lansează platforma civică România Nes(u)pusă la Craiova

13:00

Corneliu Vlad: SUA vs Rusia: CARE PE CARE?

12:10

Eliberarea Insulei Șerpilor – victorie ucraineană sau mutare de șah-mat a rușilor?

11:10

„Agenda noastră comună” în Era Post-Covid – „digitalizarea totală a lumii” și „multilateralismul” triumfal. Klaus Schwab: „Acum este un moment istoric, nu numai pentru a lupta împotriva virusului real, ci și pentru a modela sistemul pentru era post-covid”

10:00

A murit cunoscutul medic evreu-american VLADIMIR ZELENKO. El a deconspirat vaccinarea Covid în fața unui Tribunal Rabinic: Treziți-vă! Este al III-lea război mondial. Este moarte. Este genocid. Doar 10% vom supraviețui - cei cu credință

00:05

1 iulie: Sfântul Leontie de la Rădăuți

00:00

1 iulie: Sfinții Mucenici și Doctori fără de arginți Cosma și Damian, cei din Roma

23:10

SUBVERSIUNEA. Cei 4 pași prin care se distruge o națiune. VIDEO

22:30

Pr. Ioan Istrati: LEAGĂNUL DE LACRIMI

22:08

Cea mai vaccinată țară din Europa are acum cea mai gravă situație COVID

20:00

Nicicînd nu visam ca, avînd la Cotroceni un fost profesor drept președinte, nivelul educației școlare să ajungă atît de jos! OPINIA PROFESORULUI

19:10

Patriarhia Bulgariei dorește oare să-l autohtonizeze pe Sfântul Apostol Andrei încercând să-l așeze deasupra Mitropoliei din Durostorum?

18:00

CINE L-A ACOPERIT PE BĂSESCU LA CNSAS 14 ANI? Germina Nagâț, într-o comunicare transmisă ActiveNews, dezavuează Concluziile Anchetei CNSAS, care demonstrează că ea a știut de TOATE documentele încă din 2005-2008 ca șefă a Direcției de Investigații

17:18

Creatoarea serialului Friends își pune țărână în cap pentru că toate personajele sunt ALBE

15:35

PROTEST pe patru roți AZI la BUCUREȘTI contra scumpirilor de carburanți și a Guvernului de 50 de bani. Piața Constituției, ora 17, benzinăriile din Centrul Capitalei, Piața Victoriei, ora 19.00. ACTUALIZARE VIDEO