Foto: Arhidiacon Vali Vădănoiu
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a aflat în 2022, pe 18 ianuarie, în Iordania, cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului conform cutumelor Patriarhiei Ierusalimului, pe stil vechi. Minunea întoarcerii apelor Iordanului, râul în care Mântuitorul Iisus Hristos S-a lăsat botezat de proorocul Ioan, s-a petrecut doar la slujba susținută de IPS Teodosie, potrivit mărturiei transmise atunci ActiveNews de acum regretata pianistă și solistă Ioana Maria Lupașcu, prezentă la fața locului la momentul minunatei inversări a cursului apei, în timpul slujbei săvârșite de Arhiepiscopul Teodosie. O altă filmare doveditoare din acel moment este oferită de jurnalista Cristina Leordeanu mai jos, în baza articolului, pe lângă cea a Patriarhiei Ierusalimului. La doi ani de la acel eveniment, chiar în aceeași zi, securiștii globaliști s-au vorbit să-i facă un cadou otrăvit.
Articolul din 18 ianuarie 2022:
Minunea din apele Iordanului s-a dezvăluit credincioșilor prezenți la slujba ținută de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, stârnind o mare emoție și evlavie, dar nu s-a petrecut și la greci și ruși sau la Patriarhul Ierusalimului.
Iordanul, care este un râu cu un debit destul de mic și care curge foarte lin, și-a schimbat cursul și a început să „fiarbă” după ce ierarhul tomitan a aruncat de trei ori o Sfântă Cruce în apă, în cadrul slujbei îndătinate.
Pe imaginile filmate se vede cum apa începe să curgă în sens invers după întreita aruncare a crucii în valuri de către ierarhul creștin-ortodox. VIDEO:
VIDEO Cristina Leordeanu:
Foto: Vali Vădănoiu
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
2.4 Dar am împotriva ta faptul, ca de dragostea cea dintâi te-ai lepădat.
2.5Drept aceea, adu-ți aminte de unde ai căzut și te pocăiește și fa faptele de mai înainte ; iar de nu,vin la tine curând și voi mișca sfeșnicul tău din locul lui, dacă nu te vei pocai.
Cucoanele fără pic de bun simț, cu comportament de bâlci, aproape că dau cu ÎPS în apă să filmeze valurile...
E o limită în toate și e necesară o dreaptă măsură. Ele poate că doar atâta pot, dar faptul că sunt citate în articol ca opinii relevante arată ce nu mai e nicio limită nicăieri. Mie personal mi-e drag de părinte, dar mi-ar fi rușine să mă înfig cu telefonul pe lângă el să fimez. Cadrul unei astfel de slujbe impune un minim de evlavie și smerenie, iar la o minune nu se reacționează ca la tiribombe. În niciun caz nu se dă indicații părintelui pe unde să stropească cu aghiasmă... Cat despre minuni, avem sute și mii în jurul nostru zilnic pe care nu le vedem. Aceasta cu apa Iordanului, despre care zbiară femeile de zor și pe care autorul o citează fără nicio reținere, e cel puțin discutabilă... Când arunci un obiect în apă, face valuri în toate direcțiile (ca în video) nu doar aval. Dar la alde tănticili din video ce să le cer. Surprinzător este că un jurnalist educat preia comportamentul ăsta și duce în derizoriu, cum spunea și altcineva, ideea de minune și credință în Domnul.
In a doua filmare din acest articol, cea cu Patriarhul Ierusalimului, puteti vedea ca nu se intampla ceea ce spuneti Dvs. Comparati si vedeti si pe net fenomenul in alte filmari. Minunea are loc regulat dar nu la toata lumea.
Daca n-ati fost acolo va recomandam sa reveniti dupa ce participati la o slujba chiar la Iordan.
apare si prima tradare, Timotei Prahoveanul Episcopul vi c a r al Arhiepiscopiei Bucureștilor a pa rti ci p a t la evenimentului organizat la Catedrala Romano-C a to li că „Sfântul Iosif” din Capitală, cu ocazia Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor.
in contextul asta trebuie interpretata tavalirea in tribunale de 15 ani cu tot felul de provocari securistice a Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului si refuzul de a redevii Mitropolie desi documentele de la primul Sinod arata clar ca singura portiune prezenta atunci din ceea ce este Romania Mare au fost reprezentantii Tomisului,
restul de biserici aparand mult mai tarziu.
le sta in gat ca Teodosie se opune la distrugerea ortodoxiei
Adevaratul loc al botezului Domnului este in spate la vreo 100-150 m . Iordanul si-a modificat traseul de-a lungul timpului spre vest, astfel ca acest loc este in Iordania acum, este imprejmuit si nu se poate cobori la el. Are permanent apa chiar daca nu curge nimic acolo.
In partea cealalta, unde erau preotii greci, este cis-Iordania, West Bank, unde se vede un steag alb, cu dungi...
Nu mai e de vizitat partea cealalta., multi ne-au zis sa nu mergem, iar dupa ultimele evenimente am renuntat la gandul de a merge si acolo.