MEDIA MATRIX - Conspirația Gutenberg. Documentar VIDEO tradus în română

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Neobositul traducător Ionel Trandafir oferă cititorilor ActiveNews un nou Documentar antologic:

Media Matrix - Documentar structurat în trei episoade

Ionel Trandafir: „Un documentar incredibil despre modul în care mass-media (presa scrisă, telegraful, telefonul, internetul etc.) a schimbat dramatic modul în care oamenii se văd pe ei înșiși.

De exemplu, înainte de cuvântul tipărit, ideea de "public" sau de mase nu a existat niciodată...Media. Ne înconjoară. Ne trăim viața în ea și prin ea. Ne structurăm viețile în jurul ei. Dar nu a fost întotdeauna așa. Deci, cum am ajuns aici? Și unde ne duce tehnologia media care ne guvernează din ce în ce mai mult viețile? Aceasta este povestea Media Matrix.

De la Renaștere la Reformă, de la căderea feudalismului la ascensiunea capitalismului, de la Revoluția Științifică la Revoluția Industrială, de la modul în care ne ordonăm gândurile la ceea ce alegem să gândim, nimic nu a supraviețuit intact revoluției tipografice. Lumea noastră este lumea pe care a creat-o presa tipărită.

Ne este greu să ne dăm seama cât de incredibil a fost pentru cei care au fost pentru prima dată martori ai comunicării de la distanță cu o fantomă electrică fără trup. De fapt, era aproape imposibil pentru oameni să înțeleagă acest tip de comunicare altfel decât în termeni spirituali. Chiar și cuvântul "medium" evocă spectrul contactului cu lumea spiritelor...

Ne aflăm în fața unei prăpastii. Pe de o parte se află "realitatea": experiența umană originală, autentică, trăită. Iar de cealaltă parte se află metaversul: lumea experienței mediatice în mod constant. La mijloc se află hiperrealitatea, acel spațiu neclar dintre lumea reală și lumea virtuală. Și, trăind așa cum trăim de această parte a revoluției media electronice, este singurul loc pe care l-am cunoscut vreodată.”, consideră traducătorul documentarului de mai jos, structurat în trei părți.

Conspirația Gutenberg - Media Matrix 1

Ce lucruri mărețe a făcut Dumnezeu - Media Matrix 2 Călătorie în Metavers - Media Matrix 3

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Dan Puric despre Identitate la Librăria Sophia - Conferințele Familia Ortodoxă

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • IC XC NI KA 01.05.2023 23:59
    Ref. televizor ..și ce mai are coarne, scuze, antene ..„va veni o vreme când diavolul va intra în casele oamenilor într-o cutie, iar coarnele sale se vor vedea pe acoperiș!”

    Din cartea “Viața și Învățăturile Cuviosului și Sfințitului Mucenic Cosma Etolianul, Luminătorul Greciei și Apostolul săracilor”.

    Sfântul are mai multe profeții .. chiar și ref. AI.

    Hristos a Înviat!
  • Sredrum 02.05.2023 12:02
    https://www.corbettreport.com/ aici gasiti toate articolele si documentarele publicate de James Corbett, autorul Media Matrix. Felicitari lui Ionel Trandafir pentru traducere.
  • Mirela Monica 06.05.2023 21:13
    Mulțumim d-ului Ionel Trandafir pentru traducere!!!
Ultima oră

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!

11:43

Dr. Răzvan Constantinescu: ȘTIU CĂ SUNTEȚI CONTRARIAȚI

11:08

Mihai Tîrnoveanu: Biruința Crucii de la Valea Uzului

10:20

Ion Cristoiu: ”Ciolacu îi face lugu-lugu Gabrielei Firea ca să-i ia gâtul”

10:04

Klaus Iohannis, întrebat de ce a călătorit în Coreea de Sud cu un avion de lux: ”Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică”

09:31

Valerian Stan, candidat la Primăria Capitalei: ”Se încearcă eliminarea PNȚ-MM”

09:20

Luminița Arhire: VIZITĂ DE LUCRU

07:38

2024 - un thriller plin de suspans. Cum s-a încercat provocarea unui Război Mondial

01:00

24 aprilie: Sfinții Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții care au apărat credința ortodoxă în Transilvania cu prețul libertății

23:45

"Revoluția” pro-viață a Părintelui Nicolae Tănase evocată de Ziarul Lumina al BOR. "Salvarea națiunii poate veni numai de la femei, care sunt dătătoare de viață. Însă bărbații au marea responsabilitate de a ocroti mamele"

23:30

Scriitorul Constantin Barbu a fost primit în Academia Scientiarum et Artium Europaea din Salzburg - Corespondență din Austria

23:00

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. Să nu-i lăsăm! DOCUMENTAR VIDEO TRADUS

22:07

În Japonia a avut loc o conferință de presă majoră despre procesele în care mai multe victime solicită despăgubiri pentru vătămările grave în urma vaccinării COVID-19 – VIDEO

20:54

Pfizer și Moderna au început la Londra bătălia juridică privind brevetele pentru tehnologia din “vaccinurile” Covid - Moderna susține că a brevetat tehnologia ARNm între 2010 și 2016, cu mult înaintea pandemiei COVID-19

20:30

Papirusurile de la Herculaneum dezvăluie locul în care a fost înmormântat Platon