MAI pe urmele Rusiei pentru înregistrarea biometrică NELEGALĂ a persoanelor. Ministrul de Interne a inaugurat un sistem biometric la Otopeni fără să-i spună numele

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recunoașterea facială avansează cu viteză mare în Rusia - împânzită de camere de supraveghere de la metrou și până la casa supermarketurilor -, între progresul tehnologic și temeri de derive în beneficiul autorităților, relatează AFP citată azi de SPS.

Îți dai masca de protecție jos, te uiți la cameră și, gata, ți-ai plătit cumpărturile! Este vorba de un sistem biometric de plată, instalat rapid, pe fondul „pandemiei”, în acord cu prioritățile digitalizării totale enunțate de artizanii „Marii Resetări”.

De la 52 câte există în prezent la Moscova, numărul supermarketurilor conectate la sistem urmează să crească la 3.000 în întreaga Rusie - până la sfârșitul lui 2021, declară pentru AFP directorul Inovației X5 Ivan Melnik.

”Practic, nu trebuie să ai portofelul la tine sau să-ți scoți telefonul din buzunar. Trebuie doar să apeși pe un buton și plătești cu fața”, declară Melnik.

”Potrivit legii, cetățenii trebuie să consimtă la folosirea datelor biometrice, însă, în cazul recunoașterii faciale, noi nu am consimțit”, a reclamat Asociația Apărării Libertăților Digitale Roskomsvoboda care a lansat anul trecut o petiție în care acuză ”supravegherea în masă”.

Din păcate, același lucru se întâmplă și la București, unde ministrul de Interne Lucian Bode a inaugurat pe 3 martie la Aeroportul Otopeni - Henri Coandă un sistem biometric de control tot fără consultația firească a populației și ONG-urilor de apărare a drepturilor omului.

Ciudățenia reiese și din anunțul făcut de aparatul de PR al ministrului care, în ziua inaugurării, a postat despre marea realizare de la Otopeni reușind performanța ca în toată polologhia să nu-i pomenească nicicum numele, de sistem biometric de verificare și înregistrare, sistem căruia noi nu i-am găsit cadrul legal.

Așteptăm o poziție din partea asociaților juridice și de apărare a drepturilor omului.

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

00:00

A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

23:25

În ziua de Înălțarea Domnului, bucureștenii s-au rugat în Piața Universității pentru victimele mineriadelor și eroii neamului

23:01

Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, a murit subit în urma unui stop cardiac, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză

22:34

Merck a folosit un adjuvant pe bază de aluminiu foarte puternic în studiile clinice pentru vaccinul Gardasil HPV, fără a informa participanții

21:30

Zoe Dantes: Bucurați-vă! Hristos se înalță!

20:03

New York-ul lansează tehnologia de identificare digitală mobilă, în urma adoptării noii legi privind ID-ul digital online – smartphone-urile devin portofele digitale, care stochează cărți de credit, documente de identitate și chiar cheile mașinii

18:54

George Simion și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale - “Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată cu care atacăm bandiții Sistemului. Următoarea bătălie este pe 15 septembrie!”

17:04

După eșecul de la europarlamentare, Germania lasă Ucraina cu ochii în soare: Scholz nu mai trimite sistem Patriot

16:15

Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

15:39

Comandor (r) Ștefan Popa: EROISMUL IUBIRII ȘI AL JERTFEI DEPLINE

14:45

G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

13:58

Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”

12:33

Sorin Roșca Stănescu: Marcel Ciolacu sau succesul cu picioare de lut

12:25

Controlul informațiilor și Cenzura: Suntem victimele unei Lovituri de Stat militare !

12:09

Argentinienii vor să-l dea jos pe Milei după doar 6 luni de mandat prezidențial. Ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine pe străzile din Buenos Aires