MAE de la București către Budapesta: NU EXISTĂ „ȚINUTUL SECUIESC”

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) l-a convocat, astăzi, pe ambasadorul Ungariei la București, după comentariile făcute de președintele Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul Ungariei cu privire la dreptul așa-zisului „ținut secuiesc”.

"Ministerul Afacerilor Externe dezaprobă ferm comentariile președintelui Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul Ungariei, publicate ieri, 6 februarie 2023, pe pagina sa de Facebook, privind pretinsa îngrădire de către România a dreptului arborării drapelului așa-zisului ținut secuiesc.

Ambasadorul Ungariei la București a fost convocat, în această dimineață, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, la sediul MAE român, pentru a i se comunica poziția părții române.

Ministerul Afacerilor Externe evidențiază, în acest context, faptul că ordinea de drept din România consacră de dreptul persoanelor aparținând tuturor celor 20 de minorități naționale de a-și folosi însemnele specifice în privat, precum și în public, în cadrul unor manifestări culturale și religioase specifice.

În ceea ce privește însemnul așa-numitului ținut secuiesc, în România nu există nicio unitate administrativ-teritorială cu această denumire și deci nici îndreptățirea la vreun însemn oficial specific.

Totodată, orice autoritate administrativ-teritorială din România are dreptul de a-și stabili propriile însemne, care trebuie să fie reprezentative pentru ansamblul populației rezidente în acea unitate administrativ-teritorială.

Ministerul Afacerilor Externe reia insistent apelul la reținere în declarațiile din spațiul public și reamintește așteptarea părții române ca oficialii ungari să acționeze cu responsabilitate în logica relației strategice dintre cele două state, a Tratatului politic de bază din 1996 și în dorința consolidării cooperării bilaterale în toate domeniile de interes, în beneficiul tuturor cetățenilor români și ungari indiferent de etnie", se arată într-un comunicat al MAE.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Suflete al meu, glas 6, facerea Preasfințitului Arhiereu Kesarie Sinadon. Psalt: Liviu Cruceru

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Vali Ren 07.02.2023 18:30
    Vai, ghinion, deja lumea nu mai postează aci: http://www.napocanews.ro/2015/12/secuii-nu-sunt-ungur-cercetarile-antropologice-ii-apropie-tot-mai-mult-de-romani.html
  • Vali Ren 07.02.2023 18:33
    Decît să jignească românii, ungurii să combată cu argumente ce scrie în articolul respectiv; asta presupune un exercițiu intelectual! Or fi fost un neam viteaz, alianța cu ei fiind dorită de băștinașii acelor timpuri. Ce sunt acum secuii: pîlcuri de urmași împrăștiați în cîteva județe, buni de atras în pretențiile de autonomie ale ungurilor. Mister Klemm trebuia pașaportat imediat peste baltă! Una dintre primele reacții i-a aparținut lui Gheorghe Funar, care a spus că „într-o altă țară ar fi fost expulzat și decretat persona nongrata și s-ar fi uitat de acasă la televizor la România”. https://www.cotidianul.ro/hans-klemm-s-a-fotografiat.../ http://www.napocanews.ro/2015/12/secuii-nu-sunt-ungur-cercetarile-antropologice-ii-apropie-tot-mai-mult-de-romani.html?fbclid=IwAR05xgKkVJDKmm0hS1-Hin2HvrFyPWji4fi4GI1nnUeuQbBRchg3RMh_rnE
Ultima oră

10:01

Ion Cristoiu: Vladimir Putin a primit mandat de la ruși să meargă până la capăt în războiul cu Occidentul

09:35

De-a râsul-plânsul! Primul tren din lotul de 2,5 miliarde de lei de la Alstom s-a stricat de cum a ajuns în România

09:06

Sătul de Abrams și Leopard, un politician ucrainean a trecut pe Rolls. Deputatul Ghenadi Vațak, printre primii europeni care au cumpărat noul Rolls-Royce Spectre de 600.000 de euro - VIDEO

08:34

Doliu în lumea artistică. Coregrafa Adina Cezar, considerată unul dintre pionierii dansului contemporan, a murit la vârsta de 82 de ani

23:30

Părintele Justin: ”Postul este cel mai bun străjer al sufletului”

23:00

IPS BARTOLOMEU ANANIA. 31 ianuarie - 13 ani de la plecarea la Domnul. 18 martie 2024 - 103 de ani de la naștere. Legăturile IPS Bartolomeu Anania cu Mănăstirea Văratic - de Stavrofora Iosefina Giosanu, stareța mănăstirii

22:30

Un preot român demontează propaganda rusofilă din Republica Moldova. Pr. Eftimie Mitra: ”Nu putem schimba aceste valori ale noastre, ele rămân în popor, pentru că fac parte din sufletul nostru” - VIDEO

22:21

Orașul Arad va fi supravegheat de 1.500 de camere video dotate cu inteligență artificială, proiect de 11 milioane de euro – Va fi posibilă recunoașterea automată a obiectelor și persoanelor

22:10

Traian Vuia, primul om din lume care a zburat cu un aparat mai greu decât aerul auto-propulsat. 18 martie 1906: primul succes aviatic al lui Vuia. Români care au marcat istoria

22:00

18 martie: Nașterea la Ceruri a Sfântului Nicolae Velimirovici, episcopul cu studii la Oxford. Predica Sfântului despre etică si tehnologie

21:41

După victoria la alegerile prezidențiale cu un procent mai mare și decât al lui Iliescu în 1990, Putin a declarat că Navalnîi urma să fie eliberat chiar înainte de moartea sa. ”Asta e viața!”

21:15

Mirela Roznoveanu: Ana Blandiana și Dizidența Imaginară

20:45

Prima zi din Postul Mare. PS Sebastian: CUM TREBUIE SĂ POSTIM? Post binecuvântat!

20:26

Pr. Ioan Istrati: BUCHET DE LACRIMI. Canonul cel Mare, de Sfântul Andrei Criteanul

19:30

”Un ștab slav ne spune că nu suntem o națiune, ci un mod de viață. Așa e. Suntem troposul rugăciunii, al bunului simț și al înțelegerii”