Lovitură pentru Raed Arafat: 7.833 din cei 7.924 de angajați ai serviciilor de ambulanță au votat sa rămână sub administrarea Ministerului Sănătății și să nu treacă la Interne după tiparul SMURD-ului

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lovitură grea primită de șeful DSU, Raed Arafat, secretar de stat în MAI și veșnic prezent în orice Guvern de 15 ani incoace: 7.833 din cei 7.924 de angajați ai serviciilor de ambulanță au votat, printr-un referendum, să rămână sub administrarea Ministerului Sănătății și să nu treacă la Interne, potrivit unui comunicat al ministerului Sănătății condus de Alexandru Rafila (PSD), scrie dc360.ro

În cursul zilei de joi, ministrul Sănătății, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România, Asociației Serviciilor de Ambulanță din România, membri ai Comisiei de Medicină de Urgență și Dezastre a Ministerului Sănătății, potrivit Mediafax.

În cadrul întâlnirii s-a realizat o trecere în revistă a situației medicinei de urgență din România, cu accent asupra rolului esențial pe care-l au Serviciile județe de ambulanță (SAJ) și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF). Ținând cont de faptul că peste 90% din intervențiile medicale de urgență prespitalicești la nivel național sunt furnizate de SABIF/SAJ-uri, ministrul Sănătății a argumentat necesitatea unei schimbări de abordare, fiind nevoie de angajarea unui mai mare număr de medici de urgență în serviciile de ambulanță. În acest fel vor putea fi acordate mai ușor populației servicii medicale de calitate, iar presiunea asupra spitalelor va fi redusă.

Ministerul Sănătății va iniția demersurile necesare pentru completarea Ordonanței de Guvern nr. 18 din 2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, în sensul flexibilizării procesului de pregătire profesională a personalului medical superior, angajat în SAJ/SABIF cu o vechime mai mare de 10 ani.

Au fost discutate solicitările de natură salarială din partea partenerilor de dialog social ai Ministerului Sănătății. Conducerea ministerului va iniția la nivel guvernamental demersurile necesare pentru revizuirea salarizării personalului din serviciile publice de ambulanță, prin modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017, în sensul corectării salariilor pentru funcțiile de asistent medical, operator-registrator de urgență și a funcțiilor asimilate, stabilirii salariului pentru personal TESA și muncitor, respectiv pentru managerul general și membrii Comitetului director. În plus, Ministerul Sănătății va evalua posibilitatea stabilirii procentelor de spor pentru condiții de muncă deosebit de periculoase pentru personalul serviciilor publice de ambulanță.

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila a insistat asupra nevoii de menținere a unei baze tehnice moderne în cadrul serviciului de ambulanță, pentru a putea fi acordate servicii medicale de calitate. Ministerul Sănătății va întreprinde pașii administrativi necesari pentru semnarea contractului subsecvent pentru anul 2022 a achiziției de ambulanțe din contractul-cadru multianual contractat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În cadrul aceleiași întâlniri, reprezentanții Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România au prezentat rezultatul referendumului din serviciile publice de ambulanță, privitor la respectarea prevederilor art. 92 din Legea nr. 95/2006 privind coordonarea serviciilor publice de ambulanță de către departamentul de specialitate al Ministerului Sănătății. Conducerea Ministerului Sănătății și reprezentanții Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România au decis încheierea unui protocol de colaborare, în vederea dezvoltării, profesionalizării și consolidării serviciilor de ambulanță.

Secretarul de stat Raed Arafat susține un proiect de act normativ, pus în transparență decizională, privind trecerea medicinei de urgență la Ministerul de Interne, după modelul SMURD-ului. Proiectul l-a deranjat pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), care a amenințat cu demisia.
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Tic 08.05.2022 22:08
    Ei, Doamne ajută! Nu-l iau pe încredere pe Rafila, dar asta ii da peste nas nesimțitului criminal!
  • roman ortodox 08.05.2022 22:13
    DACA E GASIT CA A CONTRIBUIT LA DECESELE COVID CU PROTOCOLUL LUI PRIMIT DE LA FAUCI IN PLIC, DACA NU SI-A FACUT DATORIA LA COLECTIV, INCENDIU CU FOARTE MULTI MORTI SI SUTE DE ARSI, LA DECESELE IN URMA ACCIDENTELOR DE ELICOPTERE , A INCENDIILOR CU MORTI DE LA CELE 3-4 SPITALE DIN TARA, LA MUTAREA BOLNAVILOR DIN SPITALUL FOISOR, UNII AU MURIT, LA BAGAREA IN SACI A CELOR DECEDATI FARA CA POPORUL SA ISI INMORMANTEZE CRESTINESTE RUDELE SI PRIETENII, LA SEMNAREA ACTELOR DE NETRATARE A BOLNAVILOR NON COVID, UNDE FOARTEMULTI AU DECEDAT. LA DUCERII CU ZAHARELUL A TESTELOR ANTIGEN DE SALIVA DIN SCOLI (AU LIPSIT CAM O LUNA), LA SEMNAREA ILEGALA A TUTUROR DOCUMENTELOR DIN CEI 2 ANI DE PLANDEMIE 2020-2022 (VEZI DECIZIA TRIBUNALULUI ALBA REFERITOR LA ILEGALITATEA A CE A SEMNAT EL), A NEPREZENTARII LICENTEI DE MEDIC(EL NEAVAND LICENTA), ATUNCI SA FACA PUSCARIE AICI IN ROMANIA SI NU IN ISRAEL SAU SIRIA SAU AMERICA. DUPA EL VALERIU GHEORGHITA, E CAM IN ACEEASI OALA. DUPA EI URMEAZA MULTI, CATU, ORBAN, TATARU, TURCU, JOHANIS,, MAHLER SI ALTII.
  • Rusi 09.05.2022 09:22
    Locul lui Arafat este la puscarie.
  1. Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  2. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  3. Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

  4. Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

  5. Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

  6. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

  7. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  8. Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

  9. Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

  10. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

Ultima oră

08:00

20 aprilie: Sfântul Ierarh Teotim, episcopul daco-roman al Tomisului; Sfântul Anastasie Sinaitul; Sfântul Apostol Zaheu

23:00

Monahul Filotheu Bălan: Elemente istorice și melurgice ale Acatistului Bunei Vestiri. Autorul inițial al Imnului Acatist este pînă astăzi necunoscut

22:30

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Și care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”