Lovitura dură: Rafila vrea să-i ia jucăria lui Arafat. SMURD-ul trece unde trebuia să fie de la bun început: în subordinea Ministerului Sănătății

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raed Arafat ar putea fi lăsat fără Serviciul de Urgență SMURD, despre care ministrul Alexandru Rafila susține că ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Sănătății. Dacă acest lucru se va întâmpla, va fi o lovitură grea pentru Arafat, cel care este părintele SMURD-ului în România.

Alexandru Rafila susține că serviciile medicale de urgență trebuie integrate în structurile Ministerului Sănătății. Însă SMURD a fost organizat de Raed Arafat și funcționează în cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Trebuie precizat că SMURD nu are doar vehicule cu funcție de ambulanță, ci și unele de Pompieri și Descarcerare. Vor trece și acelea în subordinea Ministerului Sănătății, sau vor rămâne sub umbrela Ministerului Afacerilor Interne, spărgându-se astfel SMURD-ul în două? Rămâne de văzut.

Prin preluarea ambulanțelor SMURD din subordinea DSU în cea a Ministerului Sănătății, Alexandru Rafila i-ar da o lovitură grea lui Raed Arafat, secretarul de stat cu care are o relație mai mult decât rece. Oficial, ministrul și-a justificat cererea spunând că Ministerul Sănătății este cel care poartă responsabilitate pentru activitatea medicală, „atât în fața profesioniștilor din sănătate, cât și în fața opiniei publice”.

„Toate aceste lucruri trebuie să facă parte dintr-o gândire integrativă la nivelul Ministerului Sănătății. Mă bucur că avem parteneri profesioniști la nivelul DSU. Este domnul doctor Arafat care cu asta s-a ocupat în ultimii 30 de ani. În mod evident discutăm despre o activitate medicală, iar o responsabilitate atât în fața profesioniștilor din sănătate, cât și în fața opiniei publice este a Ministerului Sănătății”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Evenimentul Zilei

Practic, Rafila cere o transformare radicală a serviciilor medicale de urgență.

„SMURD este o structură a DSU care și-a făcut foarte bine datoria. Întotdeauna le voi mulțumi public pentru ceea ce fac, dar integrarea serviciilor de urgență cu celelalte servicii de urgență prespitalicească pe care le oferă sau UPU sau compartimente de primiri urgențe cu celelalte activități ale sistemului sănătate este absolut necesară. Ele nu funcționează separat. Trebuie să funcționeze integrat, iar lucrul ăsta trebuie să fie o politică de sănătate a statului român care nu trebuie să țină cont de persoanele care într-un mod sau altul ocupă o poziție de demnitate publică în aceste domenii, ci trebuie să țină cont de nevoia oamenilor din România de a beneficia de servicii de sănătate”, a mai spus ministrul PSD al Sănătății.

Miza unei astfel de mutări este semnificativă, dat fiind că, în anul 2021, bugetul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU) a fost de peste 2 miliarde de lei. La rândul său, SMURD are un buget separat, alimentat din mai multe surse. Banii vin de la Ministerul Sanatatii, Ministerul Administratiei si Internelor, din donații, sponsorizari, dar și din bugetele autoritatilor publice locale.

Rădăcinile tensiunilor dintre Arafat și Rafila se află în primele zile de alianță a PSD cu PNL, la finele anului 2021. Diferendele dintre cei doi s-au evidențiat încă din primele zile ale guvernării PSD – PNL. Cei doi au avut dispute în ceea ce privește gestionarea pandemiei de Covid. Una dintre primele decizii ale ministrului Rafila a fost să-l împiedice pe Raed Arafat să prezinte informații despre pandemie în cadrul conferințelor săptămânale de presă.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Lori2002 07.04.2022 17:49
    O astfel de initiativa nu trebuia preanuntata, deoarece e sortita esecului. Basescu a incercat, Iohannis la fel, insa Arafat este "hard die". As incerca un pariu ca si Rafila esueaza, din pacate.
  • roman ortodox 10.04.2022 18:39
    pariu? ce fel de crestin(a) esti?Stii tu ce se va intampla cu arafat dupa decizia curtii Alba ?asteapta mana in mai, arafat ori pleaca din tara ori va fii demis cu mare sansa de puscarie
  • Enya 07.04.2022 18:09
    Despre SMURD:

    - a avut ca scop distrugerea serviciului public de interventie medicala de urgenta, SALVAREA, cu specialisti adevarati (medici si asistenti) ca sa apara acest aragent strain cu solutia “salvatoare”, SMURD-ul cu pompieri (ce legatura au pompierii cu medicina????pompierii sa treaca unde erau inainte, iar medicii si asistentii medicali inapoi pe salvari si smurd-uri!!!)
    - a fost creat cu banii organizatiei lui soros, nu cu banii aragentului
    - a prefatat cu 20 ani inainte “pandemia” ce era pe agenda ocultei ca parte a asaltului final asupra omenirii. Prof. Gabriel Lupan spunea in inregistrarea din octombrie 2021:

    “La ora actuala suntem sub asediul Fortelor Speciale ATI la comanda generalului arafat!

    Asediul asta a fost pregatit, asa cum trebuie sa faci cand pregatesti un asediu, din timp. Ai nevoie de personal specializat si de tehnica militara, de tehnica de lupta!

    Sunt 20 ani de cand auzim numai "Centrul de formare" de la Targu Mures, "Centrul de formare prim-ajutor, Anestezie Terapie Intensiva" din cadrul retelei de detasamente de pompieri din tara de situatii de urgenta. Acolo faceau racolarile, faceau cursuri de prim-ajutor pentru civili si cei mai buni erau trimisi la Targu Mures. De 20 ani se tot formeaza personal in tara asta ca noi numai asta auzim, "Medicina de Urgenta - ATI", de parca romanii ar fi in zona de razboi, parca am fi pe frontul de vest.

    Am uitat ca noi suntem primii la oncologie, la cancer de copii, la cancer, obezitate, boli metabolice, autism... nu, domnule, medicina de urgenta! Ma intrebam, domnule, dar ce se intampla, domnule? Se pregatea! Omul asta se pregatea din timp! Cine l-a plantat aici si l-a eternizat in Romania, l-a si finantat, n-a facut SMURD-ul ala din banii lui, ci din bani europeni care pana la urma se pare ca sunt din banii lui Soros.

    Personal, si-a facut! Acum mai e nevoie de tehnica militara. Asta si-a adus salvari, ventilatoare si alt gen de aparatura medicala. VENTILATOARELE SUNT GHILOTINELE LUI. Sunt tancurile lui de ucis!
    […]
    DAR LUMINA CU ADEVARAT NU SE VA FACE PANA NU VA VORBI CINEVA DIN ARMATA ATI A GENERALULUI ARAHAT.”

    https://www.facebook.com/gtservs/videos/1531142243905847/

    Intrebari:

    1. Cum de rezista acest distrugator al poporului roman de aproape 30 ilegal in functiile statului, in atatea guverne schimbate, ca isarescu? Cine il sustine?
    3. Care este numele lui adevarat?
    4. De ce SALVAREA (statului) este subfinantata, iar SMURD-ul fara statut juridic (deci, pe persoana fizica, eu asa inteleg) primeste cei mai multi bani?
    5. Are vreo legatura SMURD-ul si cu trafic de organe acoperit de transplanturi oficiale? Am intalnit sute de comentarii pe yt ale romanilor care afirmau acest lucru.
    6. Cine verifica sau scoate la iveala tunurile directe sau indirecte (prin interpusi) ale astuia din pandemia inventata de el, mafia politica de stat si eroii?
    7. Cine i-a dat voie sa-si creeze Inspectoratul General de Aviatie si de ce? Cum poate sa existe o structura militara independenta in cadrul MAI? Pai, pe langa rolul sau asa-zis oficial, nu ma duce pe mine gandul la transportul in tara si in alte tari al diverselor “materiale” (bani, organe, documente militare, economice despre tara, popor, resurse, date cu caracter personal al romanilor etc) fara sa indrazneasca sa-i opreasca vreun militian, vreun militar, vreun vames portuar, aviatic, terestru etc???!??

    Ia cititi aici! Cine a permis asa ceva in tara noastra???????

    “Inspectoratul General de Aviație (I.G.Av.) este unitatea centrală de aviație a Ministerului Afacerilor Interne, care se află în coordonarea secretarului de stat șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, fiind o structură militară independentă, cu personalitate juridică și competență teritorială generală, care asigură suportul aerian pentru executarea tuturor atribuțiilor specifice ce revin structurilor ministerului. Misiunile executate de I.G.Av. au un specific aparte față de cel al unităților similare ale celorlalte instituții din sistemul național de apărare, ordine și siguranță publică sau civile, prin faptul că, acestea sunt executate în sprijinul forțelor de ordine publică, al comunității și al altor instituții din arcul guvernamental.”

    Asta e ce-am gasit asa, la prima strigare, dar daca ziaristii iau la puricat activitatea astuia de cand exista el in Romania, strang probabil de un dosar imens!

    P.S. De ce rafila? Alta satana pe gatul poporului roman, omul oficial al OMS in Romania?!?! Cumva e momentul propice pentru diversiune si apoi privatizarea Sanatatii romanilor, pe care criminalii o pandesc de ani de zile???


    Dna Mona Petrut despre impostor:

    https://www.facebook.com/MonaPetrut/posts/2530894667044290

    “La prima vedere, ADEVĂRURILE lui Raed Arafat din Anexa la HG 360/1999, cu privire la obținerea cetățeniei române, sunt: ALT NUME AL MAMEI (scris diferit în HG și în certificat) și O LOCALITATE de domiciliu INEXISTENTĂ (localitatea Cuza Vodă din județul Mureș).”


    Comentariu la un video de pe yt despre genocidar:

    Valentina elena Voiculescu, 3 months ago:
    “1996 ...tva era 19 %. Cand cumparai masina tva era deja inclus ...deduceai suma si fiscul ti o restituia. Tva era deductibil … asa s au imbogatit unii facand firme cu cheltuieli fictive, recuperand tva ul, pacalind fiscul. Seherezada ... acest Arafat ...ar trebui sa inventeze minciuni plauzibile. Presedintele Emil Constantinescu a fost ales de alianta Partidelor politice Istorice , Partidul National Liberal si Partidul National Taranesc Crestin Democrat pentru ca poporul Roman sufocat de Frontul Socialist National, si de Iliescu bis, a votat schimbarea. Cele doua partide istorice au stabilit prima de alegerile din 1996 impreuna cu Regele Mihai si cu diaspora Romana ce traise de 45 de ani in exil ca presedintele Constantinescu va demisiona in favoarea monarhiei destituite in 1947. (interviurile Regelui Mihai sunt pe canalul case regale)
    Cuvantul dat nu a fost tinut. De ce? Pe masa era o turta mare cu numele FONDUL PROPIETATII DE STAT, DIN CARE S A INFRUPTAT CINE A FOST PE PLACUL ADEVARATILOR FAURITORI AI REVOLUTIEI DIN 1989. ACELE AGENTII STRAINE DE SPIONAJ POMENITE DE PRESEDINTELE NICOLAE CEAUSESCU IN ULTIMUL DISCURS SI IN PROCESUL FARSA CARE I S A INTENTAT LA TARGOVISTE.
    Eram inginer constructor, am lucrat cu bugetarii si cunosc soarta spitalelor si a scolilor, care aveau fonduri fixe de la bugetul statului. In virtutea inertiei roata pentru aprovizionare si restructurarea spitalelor fonctiona si a funtionat pana dupa macelul facut de hotii care s au travestit imediat in Liberali si Taranisti. ASA CA ARAFAT SA NU MINTA SPUNAND CA SPITALELE ROMANASTI NU AVEAU ACTIVE, ERAU SUPER MODERNE SI AVEAU SI FONDURI. IN PLUS TOATA STRUCTURA, DIRECTORI, DIRECTORI ECONOMICI, SPALATORII, BUCATARII, CREMATORII PENTRU SPITALE. ORICE CARTIER AVEA CLINICA CU ORAR CONTINUU CU TOATE CABINETELE MEDICALE SI CU LABORATOARE. ORICE FABRICA AVEA CABINET MEDICAL CU DOCTOR SI ASISTENTA. DAR SEHEREZADA E SEHAREZADA.

    Alt comentariu de pe net:

    “Serviciul „Salvare” era dotat la nivelul tehnologiei de atunci. Si elicoptere avea serviciul de „Salvare” pe vremea lui Ceausescu! Nu-ti etala incultura in vazul tuturor!
    Arafat doar a adus noua tehnologie, ceea ce se facea oricum, si fara el, fiindca erau casate vechile salvari si necesita inlocuire.
    In plus, Arafat doar a luat serviciul respectiv pe persoana fizica! A luat bani de la stat ca sa cumpere salvari noi pe un ONG. Dar cu banii statului! Bani din care statul insusi putea cumpara ambulante noi.
    Altceva ce zici c-a mai facut Arafat? Cu asta am stabilit: si-a luat pe persoana fizica serviciul existent de „Salvare” si l-a finantat cu banii contribuabililor romani.”


    Poporul roman sa nu uite niciodata GENOCIDUL facut in spitale si prin vaccinare la ordinul arafatului si nici ca a spurcat genele poporului roman ORTODOX cu pecetea satanei din vaccinurile ce au distrus ADN-ul divin!
  • ioansperling 07.04.2022 18:43
    De cat să se rupă SMURD-ul în două mai bine sa-l rupă pe Arahat in două!
  • UN_OM 08.04.2022 08:58
    ' Să nu spunem hop ... ', s-ar putea să asistăm la ' o lovitură de teatru ', se pare că Ciolacu nu este de acord cu propunerea lui Rafila, va renunța PSD la ministrul său 'de dragul' lui Arafat. ?! In topic :'priceputul' Ciolacu confundă 'urgența' (serviciul de ambulanță și descarcerare) cu UPU care este serviciu constituit în unitățile spitalicești.
Ultima oră

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:51

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)

11:52

Presa nu mai ține pasul cu victoriile lui Trump

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

08:48

Expoziție de lenjerie intimă, deschisă într-o biserică catolică din Veneția