

Vești proaste pentru cei care i-au pus lui Liviu Dragnea eticheta de "penal".
Liderul PSd poate scăpa de condamnarea din dosarul Referendumului pentru ca hotărârea judecătorească prin care a fost condamnat este nulă de drept, scrie jurnalul.ro.
Legea obligă ca magistratul care a pronunțat hotărârea și a judecat să o și redacteze, iar în acest caz, hotărârea nu poate fi redactată și semnată de toți judecătorii, așa cum prevede legea.
Livia Stanciu nu avea cum să o semneze, decât prin abuz în serviciu, pentru că acum este la Curtea Constituțională, iar în oricare dintre cazuri, fie că a fost semnată de altcineva în locul ei, fie că au semnat doar ceilalți membri ai completului de judecată, această motivare este nelegală, deci nulă, trăgând după sine și hotărârea judecătorească.
„Motivarea hotărârii și hotărârea sunt nule, pentru că motivarea face parte din hotărâre, deci nu produce efecte juridice. Nu-i poate lua locul nimeni unui judecător care a făcut parte din completul care a judecat. Greșeala este că Livia Stanciu, înainte de a pleca, trebuia să-și redacteze toate hotărârile”, spune avocatul Bogdan Bărbuceanu, pentru Jurnalul.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Ce credeți, atunci când un judecător, care a participat la dezbaterea unei cauze, la deliberarea și pronunțarea hotărârii de către completul de judecată din care a făcut parte, moare, în aceeași zi, ulterior pronunțării hotărârii (și deci înainte de redactarea și semnarea hotărârii respective), hotărârea este nulă ? Și toate hotărârile pronunțate de completul de judecată în ziua respectivă sunt nule, pentru că ulterior pronunțării hotărârilor a decedat un membru al completului ? Să știți că există reglementări pentru situațiile în care un judecător, deși a participat la deliberarea și pronunțarea hotărârii, nu poate semna hotărârea după redactarea acesteia (concediu de boală, de odihnă, etc.).