Liberalii vor să ofere PSD-ului funcția de premier pentru Marcel Ciolacu, în schimbul susținerii lui Ciucă la prezidențiale. Ce spune Ciolacu despre varianta Mircea Geoană la președinție

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii filialelor județene PNL au discutat vineri, în Poiana Brașov, să le facă partenerilor de coaliție o ofertă în schimbul susținerii de către social-democrați a candidatului liberal la alegerile prezidențiale, relatează Știripesurse.

Liberalii ar dori să ofere PSD-ului, în schimbul susținerii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale, funcția de premier pentru Marcel Ciolacu și funcția de comisar european pentru Mihai Tudose, au declarat vineri surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

În cazul în care PSD refuză oferta, atunci liberalii iau în calcul să blocheze în Guvern organizarea la toamnă a prezidențialelor și desfășurarea acestora la termen, în decembrie. Miniștrii PNL ar urma să nu semneze în Guvern actele necesare organizării prezidențialelor în septembrie, așa cum vrea PSD. „Iar asta înseamnă că Marcel Ciolacu pierde sigur, pentru că va fi împins de Stănescu, Grindeanu și ceilalți să candideze și până în decembrie îl canibalizăm”.

Ciolacu le-a zis vineri liderilor PSD, într-o ședință la Sâmbăta de Sus, că nu va candida la prezidențiale dacă acestea se vor organiza în decembrie și că el nu va accepta ca premier să se schimbe data alegerilor prezidențiale după ce în coaliția s-a stabilit de comun acord ca acestea să aibă loc în septembrie.

Varianta Mircea Geoană

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, după prima reuniune lărgită a liderilor partidului, după alegerile locale și europarlamentare, că Mircea Geoană nu este perceput ca un om din afara PSD.

”Domnul Mircea Geoană nu este din afara PSD, a fost președintele partidului! Până la mine cred că a fost cel mai longeviv lider al Partidului Social Democrat.

Eu și colegii mei vom lua o decizie corectă.

Eu nu am nicio problemă dacă PNL va face coaliție cu Dreapta Unită, îi înțeleg, au avut un scor dezastruos la alegerile locale”, a spus Marcel Ciolacu.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Aly09 14.06.2024 23:46
  Se bat ca si pana pentru ciolan, kakatii draq


  Trezirea POPOR !!!
 • C-G 15.06.2024 11:49
  https://inpolitics.ro/alegerile-din-9-iunie-kovesi-marea-perdanta-un-anonim-marele-cistigator_1860082623.html
 • Tic 16.06.2024 11:41
  Orgie in grup.
Ultima oră

23:13

Tucker Carlson ridică întrebări serioase cu privire la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump - VIDEO

23:10

Executat în lanțuri: Spiru Blănaru, comandantul luptătorilor anticomuniști din Munții Banatului (16 iulie 1949)

22:50

Episcopul Maramureșului, despre noile canonizări: Va veni vremea canonizării și a unor intelectuali creștini și femei mărturisitoare - VIDEO

22:00

14 iulie 1967 - Săvârșirea marelui poet Tudor Arghezi, fost diacon la Stavropoleos și călugăr la Cernica. Ce poezie a creat pentru Corneliu Zelea Codreanu: FĂT FRUMOS. Ce spunea despre Românul Absolut: Eminescu e sfântul preacurat al versului românesc

21:05

O clinică din Marea Britanie recunoaște că vaccinul experimental recomandat de Vasile Bănescu la Trinitas TV a ucis un tânăr de 26 de ani în 13 zile după ce a fost mințit privind gravitatea riscului generării cheagurilor de sânge

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?