Legea pensiilor, votată astăzi în Camera Deputaților, înainte de renegocierea PNRR. ACTUALIZARE: S-a votat! Marcel Ciolacu, afirmație șocantă: Documentul care conține Planul Național de Redresare și Reziliență NU A FOST GĂSIT în Guvernul României!

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Camera Deputaților a adoptat marți seara Legea pensiilor cu 199 de voturi „pentru”. Senatul a votat, în 14 noiembrie, proiectul de lege privind sistemul public de pensii.
 
Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu susține că noua Lege a pensiilor corectează inechitățile și că reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România. „Este o formă de respect pentru cei care au muncit și muncesc în România. Legea corectează inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială”, susține Simona Bucura Oprescu, după ce Camera Deputaților a adoptat, marți seara, proiectul Legii pensiilor.

Ea susține că adoptarea legii în calendarul stabilit va duce la eliminarea plafonului de 9,4% din PIB care îngheța pensiile românilor până în 2070, transmite ȘtiripeSurse.

„Dincolo de tot ce se spune, adevărul este unul singur: în 2024 pensiile românilor vor crește! Reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România. Reforma este la fel de importantă și pentru salariați: răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor”, a susținut ea.
 
Totodată, după dezbateri, Marcel Ciolacu a făcut o afirmație cu adevărat „șocantă”, care ne aduce aminte de povestea cu Contractul Bechtel:
 
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a căutat documentul care conține Planul Național de Redresare și Reziliență și nu a găsit documentul în Guvernul României. „Ați mai auzit așa ceva? În Guvernul României proiectul PNRR nu există. Astfel de oameni s-au ocupat de banii dumneavoastră”, a mai precizat șeful Executivului.

El a adăugat că nu există proiectul Planului Național de Redresare și Reziliență în Guvernul României, atunci când a cerut să îi fie pus documentul la dispoziție.

„Ca să vă mai spun un lucru, am dat și eu căutare la prim-ministrul României să mi se pună și mie PNRR la dispoziție. Nu există. Dacă dumneavoastră ați mai auzit așa ceva – în Guvernul României proiectul PNRR nu există. Astfel de oameni s-au ocupat de banii dumneavoastră”, a completat liderul PSD. 
VIDEO:

ȘTIREA INIȚIALĂ: Legea pensiilor este votată astăzi în Camera Deputaților. La fel cum s-a întâmplat la Senat, Coaliția de guvernare și-a propus să  "rezolve" proiectul în doar câteva ore, atât în comisiile de specialitate, cât și în plen, notează Antena3.

Dezbaterile în comisii sunt planificate să înceapă în prima parte a zile.

La ora 16 încep dezbaterile în plen, urmate de votul final.

Graba Coaliției este justificată de faptul că, mâine, 21 noiembrie, are loc renegocierea PNRR pentru eliminarea procentajului de 9,4% din PIB alocat pensiilor până în 2070.

Condiția oficialilor europeni este ca Legea pensiilor să fie adoptată până la momentul renegocierii.

Prin noua lege, veniturile pensionarilor vor crește de două ori în 2024, prima dată la 1 ianuarie, ca urmare a indexării cu inflația, iar a doua oară, la 1 septembrie.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia - VIDEO ÎN DIRECT:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Rusi 21.11.2023 16:42
    În Guvernul României proiectul PNRR nu există? DNA ce face? Sau este complice?
  • Mircea Dragan 21.11.2023 20:59
    Era un maimutoi care spunea ca PNNR este publicat on line. Asa este numai ca totul e arhivat si arhiva nu se deschide. Nimeni nu stie ce este in arhibvele alea.
  • Fan Cristi 25.11.2023 03:42
    Țapă electorală !
Ultima oră

13:10

2 decembrie: 25 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Cleopa Ilie, sfânt duhovnic al Mănăstirii Sihăstria. VIDEO

12:00

2 decembrie 1935: S-a născut Nicolae Labiș, poetul lovit de pasărea cu clonț de rubin

00:30

2 decembrie: Sf. Proroc Avacum - a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos; Sfinții pustnici Ioan, Iraclemon, Andrei și Teofil; Sfinta Muceniță Miropa

23:30

Despre Sfântul Apostol Andrei, despre Mihai Eminescu și despre cele Zece elegii care sfârșesc poezia (I) - Un nou interviu cu profesorul Constantin Barbu

23:00

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni! Dezbatere VIDEO despre Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia, Summitul Covid și Ziua Națională a României

22:10

Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

21:35

Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept "criminali"

20:50

New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

19:42

Klaus Iohannis ne transmite salutări din Dubai, unde a aderat la ”Alianța Solară” (nu e poantă). Geo Grafik l-a surprins în exercițiul funcțiunii. ILUSTRAȚIA ZILEI

18:27

Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

17:45

Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

16:40

Eugen Mihaescu: 1 Decembrie 1990 - ÎNTRE LINII

15:30

Editorial de la Chișinău: La mulți ani, România, țară de glorii și dor!

15:00

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

14:10

SENZAȚIONAL: Bunicul Oliviei Steer, luptător transilvănean pentru România Mare, delegat la Marea Adunare de la Alba Iulia și senator în primul Parlament. A fost prigonit pentru că a depus o cunună cu un tricolor la mormântul lui Avram Iancu