UpGround - Complex Rezidențial

Laura Codruța Kovesi, spulberată de „The Telegraph”: „Cel mai nepotrivit candidat. UE și-a încălcat propriile reguli privind etica”

De Ștefania Brândușă  /  

Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru rolul de procuror-șef european, Uniunea Europeană s-a asigurat că acesta este ales printr-un proces rapid, încălcându-și propriile reguli privind etica, scrie cotidianul The Telegraph, făcând referire la alegerea Laurei Codruța Kovesi, potrivit Mediafax.

„Cea mai controversată alegere este confirmarea Laurei Codruței Kovesi în funcția de nou procuror șef al Uniunii Europene. Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru acest rol, UE s-a asigurat că procurorul nerespectat este ales printr-un proces rapid, încălcându-și propriile reguli care prevăd că cel care deține o astfel de funcție trebuie să aibă valori ridicate de etică și integritate și ignorând cererile făcute de Guvernul României, care a demis-o de la șefia Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu”, scrie The Telegraph.
 
Autorul articolului, Damien Phillips, amintește că, în acest caz, CV-ul Laurei Codruța Kovesi conține „monitorizarea celui mai mare scandal de corupție de la căderea Uniunii Sovietice, prin colaborarea cu serviciul de informații din România în vederea folosirii sistemului judiciar, subminând statul de drept prin reținerile ilegale susținute de false dovezi și o rată suspectă de 92% de condamnări”.

Damien Phillips, un cunoscut critic al premierului Boris Johnson, susține că numirea Codruței Kovesi în funcție ar fi un adevărat ”cadou pentru Johnson, dar un coșmar pentru fiecare membru al Parlamentului European și pentru fiecare stat care face parte din UE”.

Reamintim că liderii grupurilor politice din PE au confirmat miercurea trecută, în ședința Conferinței președinților, numirea Laurei Kovesi în frunte EPPO, în funcția de procuror-șef al Parlamentului European.Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!

ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.

ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.

ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNews


Primește cele mai incomode știri ale zilei direct în inbox.

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Comentarii (20)
 • Pixelu albastru 21.10.2019 09:01
  Sâmbătă am trăncănit cu o cunoștință despre verzi și uscate. Printre altele interlocutorul îl înjura pe Ponta că l-a dezamăgit, că a numit-o pe zeiță la DNA dar n-avea nicio problemă cu Bruxelul, plângea de mila englezilor că ce-or face ei fără UE!
 • Marian01 21.10.2019 09:59
  UE este închisoarea unde vor sfârși toate popoarele Europei.Nu iese nimeni din ea, nici măcar englezii.
 • Pixelu albastru ► Marian01 21.10.2019 10:04
  Englezii au condus planeta asta câteva sute de ani. Nu le duce grija!
 • Marian01 ► Pixelu albastru 21.10.2019 11:01
  Ar trebui, pt că salvarea numai din vest poate să vină! Românii sunt deja condiționați să reacționeze doar atunci când primesc comenzi de la trustul favorit de presă.
 • Pixelu albastru ► Marian01 21.10.2019 12:37
  Dormi liniștit. Vestul te salvează.
 • adria ► Marian01 21.10.2019 13:53
  "România nu e o insulă de latinitate într-o mare slavă, ci e o insulă în oceanul lumii. Ocean care ne este potrivnic și încearcă de atâta amar de vreme să ne inunde. Însă, faptul că nu reușește, arată că fundația, pietrele pe care se sprijină această insulă, sunt puternice. Și dacă vom fi capabili să înțelegem asta, puterea acelor pietre va crește. Sper să mă fi făcut înțeles și să fi reușit prin acest articol să transmit ceea ce era de conștientizat!"
  (Dan Diaconu -- Suntem singuri pe lume. Obișnuiți-vă cu această imagine, deoarece e singura reală!)
  https://trenduri.blogspot.com/2019/09/despre-noi.html
 • Marian01 ► adria 21.10.2019 13:56
  Dan Diaconu bate câmpii! Unde vezi tu fundație puternică?
 • adria ► Marian01 21.10.2019 14:27
  @Marian01: protocolul 16 al înțelepților Sionului se referă la "distrugerea tuturor forțelor colective, cu excepția celor ale noastre". Aceste forțe colective sunt rasa, națiunea, religia (Dumnezeu) și familia -- cei patru piloni pe care se sprijină identitatea umană. Distrugi doar un pilon și întreaga construcție devine instabilă. Toți acești patru piloni au fost si sunt (azi mai mult ca oricând) sub un atac concertat, sistematic și constant.

  Și nu-l denigra pe Dan Diaconu. Vino cu argumente.
 • Marian01 ► adria 21.10.2019 15:10
  În România o dată cu schimbrarea generațiilor se vor nărui toți stâlpii!

  Citește articolul în care DD insultă memoria lui Antonescu pt că a avut tupeul să lupte contra rușilor. Oare cine l-o mai fi plătitin și pe nea Diaconu ăsta!
 • Marian01 ► Marian01 21.10.2019 15:11
  *plătind
 • Andrei 2 ► Marian01 09.01.2020 13:05
  "...pt că salvarea numai din vest poate să vină!"
  Eu stiu ca ne inchinam spre rasarit. Rasaritul cel de sus, ca sa fie clar! Este cel mai simplu si mai clar lucru, pe care il uitam. Nu vedem padurea din cauza copacilor!
 • ursuleanu 21.10.2019 09:57
  The Telegraph nu spune nimic aparte, puscariabila Kovesi Codruta a juns sefa la EPPO doar la insistentele mafiote ale nazistilor din Comisia Europeana si din Parlamentul European complcii inculpatului prohitlerist Klaus Iohannis.
 • ursuleanu 21.10.2019 10:00
  Daca The telegraph este interesat de abjectii infractori stalinsito/nazsti din Romania, Kovesi, Iohannsi, Barna ,Ciols si altii sa-i facem cadou poezia poetului roman Vasile Boldis , un manifest imptriva criminaliattii si infractionalitattii kovesist/iohanniste.
  https://www.gazetaromaneasca.com/observator/prim-plan/qar-trebui-s-v-cuprind-teamaq-de-viorel-boldi-poezia-contra-politicienilor-romani-care-arunc-in-aer-campania-electoral/
 • ursuleanu 21.10.2019 10:01
  “Ar trebui să vă cuprindă teama”
  de Viorel Boldiș

  Ar trebui să vă cuprindă teama
  Burtoși cu cefe groase, parveniți,
  Până la urma poporu-și va da seama
  De unde pizda mamii voastre proveniți.
  Ați terfelit o-ntreagă națiune,
  Orgoliul unui întreg popor
  S-a prăpădit, de nu ne mai rămâne
  Decât să punem iarăși mâna pe topor.
  Ați cumpărat și ați vândut de toate,
  Până și sufletul ni l-ați vândut pe bani,
  E timpul să strigăm: nu se mai poate,
  Noi nu suntem o țară de țigani!
  V-ați bătut joc de lege și de datini,
  De școli s-a ales praful, vai de noi!
  Popor român, periculos te clatini,
  Declară parveniților război!
  Nu mai avem nici fabrici, nici uzine,
  De cât ne-ați mai privatizat mințind,
  A voastre buzunare gem de pline,
  Românii gem de foame, suferind.
  Pământurile toate-s de ocară,
  Acum vreți să le vindeți la străini,
  S-ajungem națiune fără țară?
  Blestem pe capul vostru de haini!
  Ascultați bine, vă spun pe românește:
  Ar trebui să vă cuprindă teama!
  Nu mai e mult, poporul se trezește,
  Voi l-ați belit, el vă va face seama.(Vasile Boldis)
 • Dan Vizanty 21.10.2019 10:25
  Laura Codruta Kovesi marea luptatoare anticoruptie, se face vinovata in primul rand de coruptie! Si in al doilea rand de tradare! A omis marile dosare de coruptie (Microsoft, EADS,..) cu prejudicii de miliarde de $ pentru Romania, impingandu-le la prescriere. La o judecata corecta statul roman ar fi putut recupera prejudiciul! Pentru gaura de miliarde aduse Romaniei, bani pierduti definitiv, dar si pentru favorizarea firmelor straine (DNA-proof adica nederanjate de DNA) si decimarea concurentei romanesti, LCK a primit functii la cel mai inalt nivel si multe privilegii in Romania, SUA, si UE.
 1. Premierul Ludovic Orban anunță închiderea energiei pe cărbune, CEO riscând să trimită în șomaj 13.000 de oameni. Între timp, Germania a deschis o nouă termocentrală pe cărbune

 2. „Vestele galbene” din Franța au devenit în Italia „Vestele Portocalii”. Mii de oameni au manifestat în marile orașe ale Italiei contestând epidemia de coronavirus, restricțiile, obligativitatea măștilor și vaccinarea obligatorie

 3. O nouă înfrângere în justiție pentru patronul Humanitas. Jurnalistul Ionuț Cristache a câștigat procesul de 100.000 de euro cu Gabriel Liiceanu, în care Andrei Pleșu a fost martor

 4. TRIANON 100. Titus Corlățean susține că MAE a INTERZIS sărbătorirea Centenarului Tratatului de la Trianon, la 4 iunie: „Dacă vocea statului român rămâne tăcută în planul relațiilor internaționale, există riscul de a se auzi numai teoria cealaltă”

 5. În spatele perdelei de foc

 6. Ministrul Sănătății susține vaccinarea obligatorie: Este absolut necesară în construirea unei stări de sănătate a nației noastre

 7. 4 iunie 1920: 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon. Ce înseamnă 'Nem, nem, zoha', strigătul de luptă al maghiarilor

 8. O nouă trădare a României: Cineva a ordonat Romfilatelia să anuleze emisiunea filatelică dedicată Aniversării Centenarului Trianonului

 9. Aproape 30.000 de români au semnat o petiție prin care vloggerul acuzat de pedofilie, Alexandru Bălan, să fie scos de pe internet

 10. Amendamentul privind necesitatea acordului părinților pentru participarea elevilor la orele de educație sexuală a fost votat de Camera Deputaților