UpGround - Complex Rezidențial

Laura Codruța Kovesi, spulberată de „The Telegraph”: „Cel mai nepotrivit candidat. UE și-a încălcat propriile reguli privind etica”

De Ștefania Brândușă  /  

Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru rolul de procuror-șef european, Uniunea Europeană s-a asigurat că acesta este ales printr-un proces rapid, încălcându-și propriile reguli privind etica, scrie cotidianul The Telegraph, făcând referire la alegerea Laurei Codruța Kovesi, potrivit Mediafax.

„Cea mai controversată alegere este confirmarea Laurei Codruței Kovesi în funcția de nou procuror șef al Uniunii Europene. Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru acest rol, UE s-a asigurat că procurorul nerespectat este ales printr-un proces rapid, încălcându-și propriile reguli care prevăd că cel care deține o astfel de funcție trebuie să aibă valori ridicate de etică și integritate și ignorând cererile făcute de Guvernul României, care a demis-o de la șefia Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu”, scrie The Telegraph.
 
Autorul articolului, Damien Phillips, amintește că, în acest caz, CV-ul Laurei Codruța Kovesi conține „monitorizarea celui mai mare scandal de corupție de la căderea Uniunii Sovietice, prin colaborarea cu serviciul de informații din România în vederea folosirii sistemului judiciar, subminând statul de drept prin reținerile ilegale susținute de false dovezi și o rată suspectă de 92% de condamnări”.

Damien Phillips, un cunoscut critic al premierului Boris Johnson, susține că numirea Codruței Kovesi în funcție ar fi un adevărat ”cadou pentru Johnson, dar un coșmar pentru fiecare membru al Parlamentului European și pentru fiecare stat care face parte din UE”.

Reamintim că liderii grupurilor politice din PE au confirmat miercurea trecută, în ședința Conferinței președinților, numirea Laurei Kovesi în frunte EPPO, în funcția de procuror-șef al Parlamentului European.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews


Primește cele mai incomode știri ale zilei direct în inbox.

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Comentarii (22)
 • Pixelu albastru 21.10.2019 09:01
  Sâmbătă am trăncănit cu o cunoștință despre verzi și uscate. Printre altele interlocutorul îl înjura pe Ponta că l-a dezamăgit, că a numit-o pe zeiță la DNA dar n-avea nicio problemă cu Bruxelul, plângea de mila englezilor că ce-or face ei fără UE!
 • Marian01 21.10.2019 09:59
  UE este închisoarea unde vor sfârși toate popoarele Europei.Nu iese nimeni din ea, nici măcar englezii.
 • Pixelu albastru ► Marian01 21.10.2019 10:04
  Englezii au condus planeta asta câteva sute de ani. Nu le duce grija!
 • Marian01 ► Pixelu albastru 21.10.2019 11:01
  Ar trebui, pt că salvarea numai din vest poate să vină! Românii sunt deja condiționați să reacționeze doar atunci când primesc comenzi de la trustul favorit de presă.
 • Pixelu albastru ► Marian01 21.10.2019 12:37
  Dormi liniștit. Vestul te salvează.
 • Neghiniță ► Marian01 21.10.2019 12:54
  Ce salvare? Poate ambulanța neagră, eventual cu zvastici pe portiere? Salvare politică, economică, spirituală? Păi, din 2007 de cînd ne-au salvat prin integrarea în UE, politic ne-am pierdut suveranitatea, economic am fost terminați de companiile franco-germane, iar spiritual ne-am secularizat pînă într-acolo încît a apărut un segment social anti-creștin cu reprezentare politică, usr-plus! Chiar dacă ar veni salvarea, ar mai fi puțini oameni de salvat.
  Iohannis a cîștigat alegerile tot cu sloganul ăsta: „Vine germanul, om serios, gospodar, nu ca românul”. Iohannis are seriozitatea unui robot, este o drăcovenie de prezentat la bîlci, nu de ales președinte. Dar românilor le place la călușei atît de mult, încît ar vrea să se mai dea o dată.
  Orice salvare care nu este de la Dumnezeu, este de la dracu.
 • Marian01 ► Neghiniță 21.10.2019 13:54
  După cum vezi englezii sunt cei care au votat să iasă din UE, nu românii. Când am zis vest m-am referint la patrioții de acolo, nu la globaliști.
  România e singura țară fără partid parlamentar naționalist - creștin; nici măcar candidat pt președinție nu avem! Așa că nu așteptați să facă Dan Diaconu o revoluție. Dacă nu se trezesc ăia din vest, românii nici atât!
 • Pixelu albastru ► Marian01 21.10.2019 14:01
  Probabil se trezește tuta româncă, aia din Barcelona care se smiorcăia că-i tămbălău pe străzile metropolei adoptive!
 • Pixelu albastru ► Marian01 21.10.2019 14:14
  Stai, că s-ar putea să te fi înțeles greșit! Adică tu te aștepți ca ăia din vest care au dobânzi negative, adică dau băncii mai puțini bani decât au împrumutat să dorească să se desființeze mecanismul care a generat această anomalie?
 • Marian01 ► Pixelu albastru 21.10.2019 15:16
  Tu înțelegi ce schimbări demografice se vor petrece pe continentul european în următorii 30-40 de ani?
 • Neghiniță ► Marian01 21.10.2019 14:26
  OK, deci patrioții de acolo... adică patrioții din afară, din străinătate, din diaspora? adică ăia care sînt la nivel de m...e pesede? Mai sînt și alții? Eu chiar vreau să știu cum este patriotismul ăsta din categoria „adio, dar rămîn cu tine!”
 • Marian01 ► Neghiniță 21.10.2019 15:08
  A votat diaspora română pt brexit!? Eu vorbesc de patrioții englezi și italieni și francezi etc.. care doresc să mai aibă o țară a lor. Românii dorm pe ei și acceptă orice abuz, orice insultă, orice tâlhărie. Deci schimbarea o să vină din vest sau suntem pierduți, dispărem ca națiune!
 • adria ► Marian01 21.10.2019 13:53
  "România nu e o insulă de latinitate într-o mare slavă, ci e o insulă în oceanul lumii. Ocean care ne este potrivnic și încearcă de atâta amar de vreme să ne inunde. Însă, faptul că nu reușește, arată că fundația, pietrele pe care se sprijină această insulă, sunt puternice. Și dacă vom fi capabili să înțelegem asta, puterea acelor pietre va crește. Sper să mă fi făcut înțeles și să fi reușit prin acest articol să transmit ceea ce era de conștientizat!"
  (Dan Diaconu -- Suntem singuri pe lume. Obișnuiți-vă cu această imagine, deoarece e singura reală!)
  https://trenduri.blogspot.com/2019/09/despre-noi.html
 • Marian01 ► adria 21.10.2019 13:56
  Dan Diaconu bate câmpii! Unde vezi tu fundație puternică?
 • adria ► Marian01 21.10.2019 14:27
  @Marian01: protocolul 16 al înțelepților Sionului se referă la "distrugerea tuturor forțelor colective, cu excepția celor ale noastre". Aceste forțe colective sunt rasa, națiunea, religia (Dumnezeu) și familia -- cei patru piloni pe care se sprijină identitatea umană. Distrugi doar un pilon și întreaga construcție devine instabilă. Toți acești patru piloni au fost si sunt (azi mai mult ca oricând) sub un atac concertat, sistematic și constant.

  Și nu-l denigra pe Dan Diaconu. Vino cu argumente.
 • Neghiniță ► adria 21.10.2019 14:47
  Rasa și națiunea sînt concepte moderne. Sîngele, teritoriul și limba mi se par mai importante, mai adînci.
 • Marian01 ► adria 21.10.2019 15:10
  În România o dată cu schimbrarea generațiilor se vor nărui toți stâlpii!

  Citește articolul în care DD insultă memoria lui Antonescu pt că a avut tupeul să lupte contra rușilor. Oare cine l-o mai fi plătitin și pe nea Diaconu ăsta!
 • Marian01 ► Marian01 21.10.2019 15:11
  *plătind
 • ursuleanu 21.10.2019 09:57
  The Telegraph nu spune nimic aparte, puscariabila Kovesi Codruta a juns sefa la EPPO doar la insistentele mafiote ale nazistilor din Comisia Europeana si din Parlamentul European complcii inculpatului prohitlerist Klaus Iohannis.
 • ursuleanu 21.10.2019 10:00
  Daca The telegraph este interesat de abjectii infractori stalinsito/nazsti din Romania, Kovesi, Iohannsi, Barna ,Ciols si altii sa-i facem cadou poezia poetului roman Vasile Boldis , un manifest imptriva criminaliattii si infractionalitattii kovesist/iohanniste.
  https://www.gazetaromaneasca.com/observator/prim-plan/qar-trebui-s-v-cuprind-teamaq-de-viorel-boldi-poezia-contra-politicienilor-romani-care-arunc-in-aer-campania-electoral/
 • ursuleanu 21.10.2019 10:01
  “Ar trebui să vă cuprindă teama”
  de Viorel Boldiș

  Ar trebui să vă cuprindă teama
  Burtoși cu cefe groase, parveniți,
  Până la urma poporu-și va da seama
  De unde pizda mamii voastre proveniți.
  Ați terfelit o-ntreagă națiune,
  Orgoliul unui întreg popor
  S-a prăpădit, de nu ne mai rămâne
  Decât să punem iarăși mâna pe topor.
  Ați cumpărat și ați vândut de toate,
  Până și sufletul ni l-ați vândut pe bani,
  E timpul să strigăm: nu se mai poate,
  Noi nu suntem o țară de țigani!
  V-ați bătut joc de lege și de datini,
  De școli s-a ales praful, vai de noi!
  Popor român, periculos te clatini,
  Declară parveniților război!
  Nu mai avem nici fabrici, nici uzine,
  De cât ne-ați mai privatizat mințind,
  A voastre buzunare gem de pline,
  Românii gem de foame, suferind.
  Pământurile toate-s de ocară,
  Acum vreți să le vindeți la străini,
  S-ajungem națiune fără țară?
  Blestem pe capul vostru de haini!
  Ascultați bine, vă spun pe românește:
  Ar trebui să vă cuprindă teama!
  Nu mai e mult, poporul se trezește,
  Voi l-ați belit, el vă va face seama.(Vasile Boldis)
 • Dan Vizanty 21.10.2019 10:25
  Laura Codruta Kovesi marea luptatoare anticoruptie, se face vinovata in primul rand de coruptie! Si in al doilea rand de tradare! A omis marile dosare de coruptie (Microsoft, EADS,..) cu prejudicii de miliarde de $ pentru Romania, impingandu-le la prescriere. La o judecata corecta statul roman ar fi putut recupera prejudiciul! Pentru gaura de miliarde aduse Romaniei, bani pierduti definitiv, dar si pentru favorizarea firmelor straine (DNA-proof adica nederanjate de DNA) si decimarea concurentei romanesti, LCK a primit functii la cel mai inalt nivel si multe privilegii in Romania, SUA, si UE.
 1. Realizatorul TV Mircea Badea, replică usturătoare și inspirată pentru Iohhanis: Îmi cer scuze. Nu ne poate chema chiar pe toți Werner Klaus, Siegfried, Ludovic. E adevărat, e mai bine să te cheme așa într-o colonie!

 2. Scrisoarea avocatului Marian Nazat: Dragul meu haștagist...

 3. Norvegia: Menționarea afilierii la o organizație creștină scade la 20% șansele de a fi chemat la un interviu pentru un job. Pentru angajatorii norvegieni, un angajat creștin este un dezavantaj

 4. Răspunsul oferit de Viorica Dăncilă când a fost întrebată de ce a susținut referendumul pentru familie: „Eu cred în familie. Familia este un nucleu de bază al societății!”

 5. Cenzura bazată pe un amendament despre libertatea religioasă și de exprimare, sfidată de elevii unei școli din Alabama, care au continuat să-și rostească obișnuita rugăciune dinaintea meciului

 6. REMEMBER. După 32 de ani. 15 Noiembrie 1987 – revolta de la Brașov

 7. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: „Eu și premierul Ludovic Orban ne vom asuma bugetul pentru 2020”. Noile propuneri: eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, supraacciza și autostrada Sibiu-Pitești

 8. Întâlnire a naționaliștilor din Europa la Bruxelles: România reprezentată de Noua Dreaptă

 9. 12 aprilie 1989. Ceaușescu anunță că a plătit toată datoria externă a țării, de 21 miliarde de dolari: De azi înainte, România nu mai plătește tribut nimănui!

 10. Haos la Hong Kong: Un bărbat de 70 de ani a fost ucis și un băiat de 15 ani, spitalizat