Lacrimi roșii de Ziua Victoriei: Ambasadorul rus din Polonia, stropit de manifestanții pro-ucraineni cu un lichid roșu în timp ce încerca să depună o coroană de flori la mormintele soldaților sovietici. VIDEO

De Părău Vlad  /  

Foto: Serghei Andreev (traineeag.com).

Foto: Serghei Andreev (traineeag.com).

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit luni cu o substanță roșie de manifestanți pro-ucraineni, la o ceremonie de la Varșovia în cadrul căreia a dorit să marcheze împlinirea a 77 de ani de la victoria URSS, SUA și a aliaților europeni împotriva Germaniei naziste în cel de-al doilea Război Mondial, relatează AFP, citată de Agerpres. Nu pare a fi vorba de o substanță toxică deoarece atât el, cât și persoanele din jurul său - inclusiv unii dintre protestatari - care au fost atinse pe piele de lichidul roșu nu au pățit nimic, după cum se observă din filmările de la fața locului. VIDEO: 



Într-o filmare fără sonor difuzată de agenția de presă rusă RIA Novosti, diplomatul apare cu fața și cămașa pătate cu roșu; la fel sunt surprinse și alte persoane din jurul său. În spatele lor se văd drapele ucrainene fluturate de manifestanți.

Agenția citată de AFP precizează că ambasadorul rus urma să depună o coroană de flori la un cimitir din capitala poloneză, în care sunt înhumați soldați sovietici căzuți în ultimul război mondial.

Moscova a acuzat de mai multe ori „rusofobia” occidentalilor în general și a polonezilor în special, reamintește France Presse. Rusia a încercat să-și justifice invazia în Ucraina prin existența în această țară a unui presupus proiect anti-rusesc occidental și a unui „genocid” al populației rusofone de către „neonaziștii” ucraineni. 
 
Polonezii au motive întemeiate pentru sentimentele lor anti-rusești, având în vedere faptul că, în prima parte a celui de-Al Doilea Război Mondial, țara lor a fost invadată atât de Germania, cât și de URSS, în urma unei înțelegeri secrete care a făcut ca și România să piardă Basarabia și nordul Bucovinei. După ce și-au văzut statul dispărând de pe hartă „grație” lui Hitler și Stalin, polonezii au avut de îndurat după Război și 45 de ani de regim comunist impus de Moscova, care a păstrat tot estul Europei sub influența sa până la destrămarea URSS, în decembrie 1991.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Dan Puric despre Identitate la Librăria Sophia - Conferințele Familia Ortodoxă

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Alexandru ND 09.05.2022 20:40
    Serios acum, ambasadorul si-a cautat-o cu lumanarea. In Polonia te duci tu sa depui coroane la mormantul ostasului sovietic? Cand stii ca ai un "Katyn" in spate, pe care cu chiu cu vai si de nevoie l-ai recunoscut dar pentru care nu ti-ai cerut niciodata iertare, este curata nesimtire sa faci un gest ca asta. Apoi tot Rusia e ofuscata ca fascistii de români (da, noi pentru rusi suntem fascisti en gros nu en detail) si cei polonezi sunt rusofobi. Cand putin vorbeste lacrimand ca un crocodil de sora Ucraina se face ca uita de Holodomor. Tipic rusesc, asa se vaita si isi justifica atacul asupra Finlandei in 1939 - cica Finlanda cea imensa ameninta biata Uniune Sovietica lipsita de aparare. Este tipic Rusiei, naravul nu si l-a schimbat de pe vremea tarilor, sa se dea tot timpul amenintata si sa ocupe preventiv (!) teritorii ce nu-i apartin. Marele barbat macho-man Putin nu a avut curajul sa spuna barbateste "da, am pornit un razboi impotriva Ucrainei naziste", tot vorbeste ca un bolsevic las de operatiune speciala si alte bazaconii. Cand intri cu armata, neinvitat, pe teritoriul altei tari si fara nici o declaratie in prealabil, e invazie si razboi, stie asta si ultimul mujic din Siberia. Sa nu uitam ca fata de noi Polonia are un guvern conservator, care nu odata s-a opus cu succes politicilor anti-nationale si anti-crestine ale conducerii UE. Si nu a permis nesimtirea trupelor NATO pe teritoriul ei asa cum am facut noi (vezi si cazul Caracal). Asa ca: bravo Polonia! Nu s-a lasat calcata in picioare nici de Israel, care a ramas cu buza umflata ca polonezii i-a trimis la plimbare pe khazari cu holocaustul lor inchipuit cu tot, nu accepta nici ofensa nesimtitului ambasador sovietic. Occidentul e putred si sub cizma progresista a SUA, dar ma mira ca atatia nationalisti români isi pun sperantele in batranul botoxat kaghebist mai nou vaccinist Putin si in alianta Rusiei cu China cea satanica.
  • aspenter2002 10.05.2022 04:37
    Tot felul de experți iși dau cu părerea despre starea de sănătate a lui Putin,după cum arată. Poate ar trebui să își spună părerea specialiștii în măști de latex?
Ultima oră

22:07

În Japonia a avut loc o conferință de presă majoră despre procesele în care mai multe victime solicită despăgubiri pentru vătămările grave în urma vaccinării COVID-19 – VIDEO

20:54

Pfizer și Moderna au început la Londra bătălia juridică privind brevetele pentru tehnologia din “vaccinurile” Covid - Moderna susține că a brevetat tehnologia ARNm între 2010 și 2016, cu mult înaintea pandemiei COVID-19

20:30

Papirusurile de la Herculaneum dezvăluie locul în care a fost înmormântat Platon

19:31

Au inventat o nouă cauză a morții subite – bolul de mâncare. Cum au fost prinși cu minciuna. O femeie din Sibiu și un bărbat din Brașov au ajuns la spital în stare gravă după ce s-au “înecat cu mâncare”. Femeia făcuse AVC iar bărbatul a murit

18:00

De ziua lui Gigi Becali: ”VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult, pentru a fi iertați.” VIDEO

17:00

Raport al guvernului britanic: Rata de decese este mai mare la tinerii vaccinați Covid cu 4 doze – au un risc cu 318% mai mare să moară decât cei care nu au primit vaccinul. Studii

16:10

ZiuaNews: Părintele și regizorul Ciprian Mega îl contrează dur pe Medvedev chiar la Moscova: ”Românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană”. Ce a zis despre Ciolacu

16:08

"Găsit mort, fără urme de violență". Moartea subită l-a găsit pe un tânăr de 21 de ani pe o stradă din Orăștie

16:00

Iulian Rusanovschi: Lansarea cărții “Războiul Monumentelor” din Basarabia are loc și la București, miercuri, 24 aprilie, ora 16.00, la Fundația Titulescu. Vă așteptăm!

15:18

Claudia Marcu: Energia verde a leșinat

14:26

Un miliard de dolari pentru primul Studio de film fără influențe woke. Elon Musk a pus banii jos pentru Mel Gibson! Cu ce alți actori și producători a bătut palma CEO-ul Tesla. ACTUALIZARE

14:11

România scrie istorie! Aur la Campionatul Mondial de Robotică din Texas

14:00

TRANSMISIE ÎN DIRECT: Dan Puric la Conferințele Familia Ortodoxă de la Librăria Sophia, despre Identitatea Națională: TREZEȘTE-TE, POPOR ROMÂN!

13:48

Monseniorul Viganò: Legătura dintre Asasinarea lui JFK și Biserica Paralelă

13:34

Întorsătură de situație! De pe lista europarlamentarelor, la Primăria Capitalei - Gabriela Firea este oficial candidatul PSD