La Bruxelles se vorbește de căderea Ucrainei ”în câteva zile”

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Ursula von der Leyen și Josep Borell

Foto: Ursula von der Leyen și Josep Borell

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful diplomației UE, Josef Borrell, avertizează că Rusia plănuiește un atac masiv în Ucraina, iar Vladimir Putin este pregătit de o bătălie majoră

„Este clar că Rusia va lansa o ofensivă masivă. Europa va fi în pericol, pentru că Putin nu se va opri aici. Știm din sateliții din jurul Ucrainei că Rusia și-a mobilizat aviația strategică pe aerodromuri. Dacă nu sprijinim Ucraina, Ucraina va cădea în câteva zile”, a spus Borrell, potrivit Știripesurse.

Europa trebuie să se pregătească pentru un potențial război, deoarece un conflict pe scară largă pe continentul dincolo de Ucraina „nu mai este o fantezie”, a avertizat diplomatul șef al UE. „Rusia amenință Europa”, atât prin războiul în curs din Ucraina, cât și prin atacurile hibride asupra statelor membre ale UE, a spus Josep Borrell, marți, într-un discurs la Bruxelles, informează Financial Times.
 
„Războiul se profilează cu siguranță în jurul nostru”, a spus Borrell. „Un război convențional de mare intensitate în Europa nu mai este o fantezie”, a adăugat Borrell.

FT notează că este pentru prima dată când oficialul UE prezintă atât de explicit amenințarea rusă, după avertismentele recente de la șefii și liderii militari din nordul Europei cu privire la riscul unor atacuri rusești dincolo de Ucraina. Ministrul danez al Apărării a declarat în februarie că Rusia ar putea testa solidaritatea NATO în termen de trei până la cinci ani.

„Zidul Berlinului a fost înlocuit cu un inel de incendii în jurul nostru”, a spus el, referindu-se și la războiul Israel-Hamas și la instabilitatea din nordul Africii.

Conflictul de la granița UE a scos la iveală industria de apărare și capacitățile militare subinvestite ale blocului. De asemenea, a speriat capitalele, care sunt îngrijorate că SUA s-ar putea retrage din rolul pe termen lung de garanție supremă de securitate a continentului, dacă Donald Trump se întoarce la Casa Albă după alegerile prezidențiale din noiembrie.

Forțele armate ale Rusiei în Ucraina desfășoară mult mai multe arme și forță de muncă decât este capabilă Kievul, stârnind îngrijorări în capitalele occidentale că Moscova ar putea obține câștiguri teritoriale semnificative în acest an.

„Umbrela SUA, pe care ne-am bazat încă de la războiul rece, s-ar putea să nu fie deschisă tot timpul”, a spus Borrell. „Poate, în funcție de cine conduce Washingtonul, nu ne putem baza pe America să ne protejeze. În cadrul unei alianțe, prioritățile membrilor individuali se pot schimba”, a adăugat el.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (15)
 • Neanae 09.04.2024 16:11
  Musai să se facă o mobilizare de psihiatri ca să se ocupe de masa de isterici trosniți de paranoia unui război nuclear la scară euro/mondiala/. Declanșat de ruși, noul război preanuntat de istericii de servici, va porni de îndată ce se termină cu Ucraina. Așa zic ei și musai niște tratamente ca prea vor suferi de frustrare cruntă.
 • Tic 09.04.2024 16:17
  Da,vor sa faca armata europeană,alti bani,sub umbrela "războiului" .O omenire speriată,terorizată,divizată( unii pro,alții contra Rusia sau x feuda) este lesne de muls si de ținut în țarc.
 • Tic 09.04.2024 16:20
  O armată,ca cea romană,cu regiuni interschimbabile,plus imigranții,contra noastră .Totul sub mâna invizibilă globalizată.
 • Iuliparte 09.04.2024 16:27
  Ma intreb cine mai crede ce spun oamenii politici.
 • Coronoia 09.04.2024 16:55
  "Europa va fi în pericol, pentru că Putin nu se va opri aici." - stie el, ca a fost la Mama Omida pentru o consultatie si asa i-a zis aia.

  "Dacă nu sprijinim Ucraina, Ucraina va cădea în câteva zile” - asaaaa, siiii? daca cade ucraina cu ce ne deranjeaza pe noi? Si cu ucraina picata si cu ea nepicata, semintele tot acelasi gust are.

  "nu ne putem baza pe America să ne protejeze" - ei, daca bully-ul mondial nu e gata sa sara la bataie pentru voi, atunci poate ar fi mai prudent sa va abtineti sa latrati la Putin toata-ziua buna-ziua ca niste potai chihuahua aschilambice, care sunteti.
 • Neanae 09.04.2024 17:28
  CORONOIA dragă, cum se pot compara dementii ăștia paranoici dați în mama lor de afurisiți și deviați cu niște adorabile potăițe lătrătoare de orice rasă ar fi ele? Păi nici cu gândacii nu i-aș amesteca, că devin “hrană” otrăvitoare!
 • rekk 09.04.2024 20:09
  Vaaaiii, țin neapărat să-l văd pe maestru' Zele cântând un marș funebru la pian, cu ocazia capitulării! Să-l execute neapărat cu acel al unșpelea degețel care a făcut furori pe vremuri printre amatorii de show-uri cretine, iar prestația lui să devină imnul globaliștilor din întreaga lume. Pam-pam!
 • kostas.ro1608 09.04.2024 17:24
  Iata ca urmeaza sa se intample ceea ce am prognozat eu acum vreun an si jumatate dar datorita suportului din Vest nu s a intamplat atunci. Nu-i nimic, se intampla acum cand si-au luat mana de pe Ucraina. Deci frintul colapseaza si rusii se apropie de granita noastra. Starea de urgenta e pe vine dragi bajeti. Acum de abea o sa intelegeti cum e sa-i ai pe rusi la granita.
 • Neanae 09.04.2024 22:03
  KOSTAS regret ca ati cazut in plasa istericilor. Rusii sunt și rămân unde sunt, dintotdeauna în nord estul României. Chestie de geografie și bună normă de vecinătate tip “fiecare cu a mă-sii”! Nu vor “lua” nici Țările Baltice, nici Moldova, doar nu s-or țicni amu ca să se aciueze pe la noi ăștia cu buda în fundul curții. Se vor rezolva problemele cu Ucraina, Jelea dacă se va jeli va fi preluat de americani și plasat la soare undeva fain pe planeta. Ucrainenii au ce au semănat, rușii vor obține ceea ce au vrut de la bun început. Le-a rupt oleacă ritmul partenerul nostru fantastico strategic, același care ne BAGĂ IN RAHAT PE FAȚĂ ȘI PE DOS. Rușii se ferește de România ca ăla de tămâie, fix cum ne-am feri noi de orice vecin din seria “Capra râioasă cu coada sus”. Cam atât, luați una fiartă de prune ca e ceva real și face bine. În rest, bine CA SCĂPĂM DE I PARTE DE VECINĂTATE CU UCRAINA CARE IUBEȘTE ROMÂNII CUM NUMAI EI ȘTIU … scârbe ce sunt! Ucrainenii cum ne tratează ….
 • total ► Neanae 09.04.2024 23:45
  Felicitari!
 • kostas.ro1608 ► Neanae 10.04.2024 07:35
  Neanae, hai ca le ai luat pe toate si le ai facut ciorba.
  Pai Moldova au mai luat-o de vreo 2 ori in trecut. Deci unde au mers doua merge si a treia. Ucrainienii sunt tot niste rusi mai mici si mai frustrati, daca nu stiai. Nu de ei mi se rupe mie. Cand rusii vor ajunge la Odesa si vor lua Bugeacul atunci vom avea granita cu ei. Asta asteapta bucuros si Orban ca numai asa vor putea sa ia Transilvania. Nu acum, in viitorul nu prea indepartat cand UE nu va mai fi iar NATO o sa fie doar cu numele. Bude in curte inca e bine. Du-te in rusia sa vezi bude in curtea blocului.
 • Mircea Dragan 09.04.2024 18:16
  Este absolut normal. Daca nu erau ajutati cadea cocina ucraina intr-o saptamana.
 • radu office 09.04.2024 19:39
  rusii nu o sa treaca niprul.ala e tinta lor.ucraina e cumparata (pamanturile) in proportie de 60% de americani si 15 % chinezi,dar in dreapta niprului.rusii au vernit la masa si au zis ca vor inapoi ceea ce au investit in zona.si fosta urss a investit,strategic,doar in stanga niprului.ca si in republica moldova, toata industria este in transnistria,dincolo de nipru.
 • Aly09 10.04.2024 00:01
  Si-au dat toti seama ca "Russia it's POWER" !!!

  Zelenskyi ai luat-o deja la MUE, caci si ai tai care te-au ajutat, acum te fooottttttttt :))))))))))))


  Slava Kakaniaaaaaaaaaa, asta asa ca am umor :))))))))))
 • Davinci 10.04.2024 01:01
  Lasitatea, lipsa de respect , prostia, idioțenia, servilismul, cameleonismul, prostia, tupeul, parvenirea, goana după putere, opulismul, duplicitatea sint doar cineva dintre ingredientele acestor nenorociți din UE si nu numai care le-au ridicat la rang de virtute.

  Cite capete de acuzare ar fi? Dar exista si un precedent la Nurenberg un proces făcut si condus de cine știm noi si unde au tras linie peste cei cu adevărat care au luptat împotriva comunismului

  Iata ce spunea Alexandr Solzenutzyn:

  Trebuie să înțelegeți că principalii lideri bolșevici care au preluat Rusia nu erau ruși.
  I-au urât pe ruși.
  I-au urât pe creștini.

  Conduși de ura rasială, au torturat și au sacrificat milioane de ruși fără nici cea mai mică remușcare.
  Revoluția din octombrie nu a fost ceea ce voi numiți „Revoluția Rusă”.
  A fost invazia și cucerirea populației ruse.
  Mulți dintre compatrioții mei au suferit crime oribile pe care niciodată în întreaga istorie a umanității nu au trebuit să le sufere popoarele sau națiunile.
  Acest fapt nu poate fi subestimat.

  Fără evrei nu ar fi existat bolșevism.
  Pentru un evreu, nimic nu este mai jignitor decât adevărul.
  Din 1918 până în 1957, teroriștii evrei însetați de sânge au ucis 66.000.000 de oameni.

  Bolșevismul a efectuat cel mai mare masacru uman din toate timpurile.
  Faptul că cea mai mare parte a lumii ignoră astăzi această realitate este o dovadă că media globală în sine este în mâinile ucigașilor.

  Azi traint aceste timpuri perverse aveți in fata un UE care cu tupeu si fără vreo jena au schimbat regulile jocului in timpul jocului după ce era o lupta sa aderi la UE unde valorile morale etc ar ți trebuit sa fie la locul lor. Azi sint vinzatori de vaxxinuri avind in Van Der Spume URsule si sotul ei principalii care primesc bani la greu de la Pfizer. Olandezul bărbat al distinsei spele sterpe este olandezi si de aici si sprijinul SUA pentru olandez... la a accede in capul de conducere al NATO-ului. Politically corect si presiunile de a spune persoana unu si doi in loc de mama si tata apoi fenta cu clima cu suvernatitata țărilor ce trebuie confiscată desființarea de tari si crearea de comitate conduse de comisari unde lăcustele si greierii sa fie alimentul de baza . SI totul pe fondul destrăbălării cu escorte la marele congres de la Davos. SOros un alt matusalemic luat de cap si implicat in lovitura de stat data României alături de Bruckner Brucan sabotează la greu din toate direcțiile. Sa mai amintesc cité ong-uri cu finanțare soroista exista in tara? Din tot acest peisaj drept de Balaceanca si Marcutza se detașează Victor ORban cel mai realist președinte european care nu a pus botul nici la americani nici la UE. Altcumva UNgaria nu mai exista. După părerea mea un nou Nurenberg cu conadamari grele printre care senilul de la Casa ALba si fiul lui cei din UE si alții de pe la Davos ar merita sa înfunde pușcărie la greu si acuzați de genocid după pandemia creată si vaxxinuri avind ca scop spusele lui Kissinger si al lui Gates de control al populației lumii. Din păcate lumea este preocupata de prostii de idioțenii si sint total inerți pe fondul unei inculturi si lașități majore. Să ai tupeul si obrăznicia sa spui ca războiul se va termina pentru ca iată noi prostii o spunem de la începuturi sa nu se pună botul la motivele false si lipsa de informații reale la acest război s-a mers pe a pune la colțul infamiei pe ruși. Exista jurnaliști americani care au întrebat ce au cateta. america in Ucraina? Dece nu au fost de acord cu acordul de la Minsk unde am înțeles ca un Jelinsky ar fi fost de acord? Războiul si industria lui cereau singe si tot singe total aiurea? Auzi generali romani de tot risul care ar trebui sa stea pe acasă nu pe la Antena trei spunând povesti de adormit copii aratind cit de mult valorează banul si nu bunul simt. Rusia Today a fost interzisă si rușii nu au voie sa se apere dar mai toți sint cu ochii pe ei. CNN-ul , Washington post, Fox Ny Times au trădat cauzele presei si sint cumparate de toți neaveniții care nu vor ști cum vor scoate cămașă. Orice om fără pregătire știa ca Ucraina va pierde. Dar ce s-a dorit in afara de a bagă bani in industria de armament americana si exporturile lor de gaz lichefiat? Bani si iarăși bani pe fondul depopulării Ucrainei si a distrugerii totale. Era nevoie de așa ceva? Ucraina a forțat ca NATO sa intre in joc dar nu s-a pus botul. Jocurile se muta in Gaza unde s-a descoperit o gaura cu petrol si o vor americanii care joaca la doua capete. Alții vor sa stirneasca Iranul in război. Dar nu vad ca rusul si turcul si chinezul nu au pus botul. Va urma sigur Taiwanul care va fi luat ușor de către chinezi. Japonia tremura pentru ca procesul Pacificului nu a avut loc in urma măcelului de milioane de oameni omoriti de niponi in china si care a făcut ca prin stoparea procesului sa facă mutarea genocidului in Europa cu o buna știință. Dar arhivele vor vorbi si sint convins ca Rusia va termina Israelul daca își propun . VOrba lui Drughin " Ierusalimul daca nu va fi al Rusiei nu va fi deloc." Haaaaaaaa. Aduceți-va aminte cind Lavrov a spus ca mama lui Hitler a fost evreica.... si s-a făcut liniște. Evreii de peste tot in lume nu au scos un sunet. Mă rog... îmi este clar forță arhivelor pe cind rusul a luat tot după ce a cîștigăt războiul. Exista o fostă Iugoslavie care nu va ierta ce le-au făcut americanii celor mai buni aliați bombardând chiar in zi de Paste. SI atunci? Sa mai vezi vreo moralitate la cei care cu tupeu pun pe bani " we trust in God"? NU. Rusia citiva in bazinul ortodox tot mai mult si vor cistiga pentru ca cele ce și-au propus masonii , iezuiții cu tot cu papa cel trădător , illuminati , sorosistii vor eșua. Ca niciodată popoarele lumii au devenit pro ruse fără dor si poate. Vom mai auzi iar acești europeni din UE merita închiși pe viața.
  .
  Aleksandr Solzhenitsyn - Two Hundred Years Together
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

 10. PREȘEDINTELE IRANULUI E MORT. Confirmare: Elicopterul lui Ebrahim Raisi a fost găsit ZDROBIT pe un deal și ARS COMPLET: ”Nu există niciun semn care să indice că pasagerii elicopterului sunt în viață”. SITUAȚIE DE CRIZĂ în Iran și Orient

Ultima oră

21:38

Premierul ungar Viktor Orban va participa la campania UDMR din România

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar