La Bruxelles se vorbește de căderea Ucrainei ”în câteva zile”

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Ursula von der Leyen și Josep Borell

Foto: Ursula von der Leyen și Josep Borell

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful diplomației UE, Josef Borrell, avertizează că Rusia plănuiește un atac masiv în Ucraina, iar Vladimir Putin este pregătit de o bătălie majoră

„Este clar că Rusia va lansa o ofensivă masivă. Europa va fi în pericol, pentru că Putin nu se va opri aici. Știm din sateliții din jurul Ucrainei că Rusia și-a mobilizat aviația strategică pe aerodromuri. Dacă nu sprijinim Ucraina, Ucraina va cădea în câteva zile”, a spus Borrell, potrivit Știripesurse.

Europa trebuie să se pregătească pentru un potențial război, deoarece un conflict pe scară largă pe continentul dincolo de Ucraina „nu mai este o fantezie”, a avertizat diplomatul șef al UE. „Rusia amenință Europa”, atât prin războiul în curs din Ucraina, cât și prin atacurile hibride asupra statelor membre ale UE, a spus Josep Borrell, marți, într-un discurs la Bruxelles, informează Financial Times.
 
„Războiul se profilează cu siguranță în jurul nostru”, a spus Borrell. „Un război convențional de mare intensitate în Europa nu mai este o fantezie”, a adăugat Borrell.

FT notează că este pentru prima dată când oficialul UE prezintă atât de explicit amenințarea rusă, după avertismentele recente de la șefii și liderii militari din nordul Europei cu privire la riscul unor atacuri rusești dincolo de Ucraina. Ministrul danez al Apărării a declarat în februarie că Rusia ar putea testa solidaritatea NATO în termen de trei până la cinci ani.

„Zidul Berlinului a fost înlocuit cu un inel de incendii în jurul nostru”, a spus el, referindu-se și la războiul Israel-Hamas și la instabilitatea din nordul Africii.

Conflictul de la granița UE a scos la iveală industria de apărare și capacitățile militare subinvestite ale blocului. De asemenea, a speriat capitalele, care sunt îngrijorate că SUA s-ar putea retrage din rolul pe termen lung de garanție supremă de securitate a continentului, dacă Donald Trump se întoarce la Casa Albă după alegerile prezidențiale din noiembrie.

Forțele armate ale Rusiei în Ucraina desfășoară mult mai multe arme și forță de muncă decât este capabilă Kievul, stârnind îngrijorări în capitalele occidentale că Moscova ar putea obține câștiguri teritoriale semnificative în acest an.

„Umbrela SUA, pe care ne-am bazat încă de la războiul rece, s-ar putea să nu fie deschisă tot timpul”, a spus Borrell. „Poate, în funcție de cine conduce Washingtonul, nu ne putem baza pe America să ne protejeze. În cadrul unei alianțe, prioritățile membrilor individuali se pot schimba”, a adăugat el.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • Tic 09.04.2024 16:17
    Da,vor sa faca armata europeană,alti bani,sub umbrela "războiului" .O omenire speriată,terorizată,divizată( unii pro,alții contra Rusia sau x feuda) este lesne de muls si de ținut în țarc.
  • Tic 09.04.2024 16:20
    O armată,ca cea romană,cu regiuni interschimbabile,plus imigranții,contra noastră .Totul sub mâna invizibilă globalizată.
  • Iuliparte 09.04.2024 16:27
    Ma intreb cine mai crede ce spun oamenii politici.
  • Coronoia 09.04.2024 16:55
    "Europa va fi în pericol, pentru că Putin nu se va opri aici." - stie el, ca a fost la Mama Omida pentru o consultatie si asa i-a zis aia.

    "Dacă nu sprijinim Ucraina, Ucraina va cădea în câteva zile” - asaaaa, siiii? daca cade ucraina cu ce ne deranjeaza pe noi? Si cu ucraina picata si cu ea nepicata, semintele tot acelasi gust are.

    "nu ne putem baza pe America să ne protejeze" - ei, daca bully-ul mondial nu e gata sa sara la bataie pentru voi, atunci poate ar fi mai prudent sa va abtineti sa latrati la Putin toata-ziua buna-ziua ca niste potai chihuahua aschilambice, care sunteti.
  • rekk 09.04.2024 20:09
    Vaaaiii, țin neapărat să-l văd pe maestru' Zele cântând un marș funebru la pian, cu ocazia capitulării! Să-l execute neapărat cu acel al unșpelea degețel care a făcut furori pe vremuri printre amatorii de show-uri cretine, iar prestația lui să devină imnul globaliștilor din întreaga lume. Pam-pam!
  • kostas.ro1608 09.04.2024 17:24
    Iata ca urmeaza sa se intample ceea ce am prognozat eu acum vreun an si jumatate dar datorita suportului din Vest nu s a intamplat atunci. Nu-i nimic, se intampla acum cand si-au luat mana de pe Ucraina. Deci frintul colapseaza si rusii se apropie de granita noastra. Starea de urgenta e pe vine dragi bajeti. Acum de abea o sa intelegeti cum e sa-i ai pe rusi la granita.
  • Mircea Dragan 09.04.2024 18:16
    Este absolut normal. Daca nu erau ajutati cadea cocina ucraina intr-o saptamana.
  • radu office 09.04.2024 19:39
    rusii nu o sa treaca niprul.ala e tinta lor.ucraina e cumparata (pamanturile) in proportie de 60% de americani si 15 % chinezi,dar in dreapta niprului.rusii au vernit la masa si au zis ca vor inapoi ceea ce au investit in zona.si fosta urss a investit,strategic,doar in stanga niprului.ca si in republica moldova, toata industria este in transnistria,dincolo de nipru.
  • Aly09 10.04.2024 00:01
    Si-au dat toti seama ca "Russia it's POWER" !!!

    Zelenskyi ai luat-o deja la MUE, caci si ai tai care te-au ajutat, acum te fooottttttttt :))))))))))))


    Slava Kakaniaaaaaaaaaa, asta asa ca am umor :))))))))))
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO