

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca vineri partidele parlamentare la prima rundă de consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern, după ce moțiunea de cenzură a fost adoptată în Parlament.
„Rezolvat! Astăzi a câștigat România. Votul din 26 mai a fost respectat. Este rezultatul abuzurilor acestui Guvern. Succesul moțiunii de cenzură este parte a unui proces mai vechi. Felicit PNL pentru succesul acestei moțiuni, pentru că au găsit sprijin. Felicit și celelalte partide de opoziție, care au pus umărul la căderea acestui guvern eșuat”, a spus iohannis.
„Voi convoca partidele politice la o primă rundă de consultări pentru formarea rapidă a unui guvern care să administreze România până la următoarele alegeri, indiferent că vor fi la termen sau anticipate. Cea mai bună soluție ar fi anticipatele, dar nu se poate asta fără consens”, a anunțat președintele.
„Din acest moment devine prioritară punerea în practică a celei mai bune soluții constituționale. Sunt chestiuni urgente. România are nevoie de Buget pentru anul viitor. Trebuie să desemnăm urgent un candidat pentru Comisia Europeană. Trebuie să organizăm corect alegerile prezidențiale, inclusiv pentru românii din Diaaspora”.
„Voi lua o decizie cât mai repede, pentru a asigura stabilitatea României”.
„Moțiunea a fost o mare victorie, dar lupta cu PSD nu se încheie aici. Românii trebuie să iasă în număr cât mai mare la vot, la locale și parlamentare”.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Oricât ar părea de greu de imaginat pentru cineva normal la cap, astăzi nu se dezbate o moțiune de cenzură, ci un soi de lovitură de stat, atipică prin aceea că nu implică violență, ci un alt tip de agresiune: tranzacționarea parlamentarilor, adică a celor aleși de dumneavoastră. Fie prin cumpărare directă, fie prin amenințarea cu dezvăluiri documentate prin ”mijloace specifice”.
După ce loviturile de forță ”Colectiv” și ”10 august” au eșuat, forțele care urmăresc aruncarea în haos a țării instrumentează preluarea cheilor prin mijloace pașnice, dar la fel de nelegitime. Motivul este simplu: economia a crescut prea mult și prea repede, punând în pericol interese uriașe, așa că este nevoie de o resetare similară celei din 2009, pentru ca băieții deștepti din afară să revină să cumpere repede și ieftin ceea ce a crescut de atunci încoace. Ca să poată face asta fără grija că cineva ar putea să îi întrebe de una, de alta, trebuie urgent rezolvată problema cu secția specială, pentru că, desi aceasta nu a produs deocamdată decât clasări și a trimis în judecată vreo trei bețivi, în plan psihologic ea a indus o schimbare majoră: unii magistrați au înțeles că există posibilitatea să răspundă pentru nenorocirile pe care le-au făcut sau le-ar putea face, lucru total imposibil pe vremea pupilei lui Băsescu, numită de Ponta, Codruța Kovesi.
Un fapt surprinzător, chiar hilar dacă nu ar fi de o abjecție extremă, este că derbedeii trași de sfori pentru a duce misiunea la bun sfârșit au fost suficient de imbecili sa spună deja și cum, prin ce mijloace vor prăbuși economia României - măsuri punctuale, de impact major: creșterea fiscalității, impozitul progresiv, eliminarea TVA diferențiată și returnarea rapidă a acesteia, devalorizarea monedei naționale, anularea acordării de tichete de vacanță, renunțarea la programul de dezvoltare rurală și concedierea a 400.000 de bugetari, ceea ce ar bloca administratiile locale și centrale, prinse în hățișul unor probleme birocratice imposibil de surmontat. Toate acestea, combinate cu reluarea asaltului procurorilor asupra ordonatorilor de credite, ar eradica total orice tentativă de investiții sau de proiecte de absorbție de fonduri europene. Ulterior, ”guvernul meu” va anunța glorios contractarea unui nou împrumut de la FMI.
Dacă în '91 si '99 s-au folosit minerii, iar în 2009 au fost suficienți Boc și Băsescu (pentru că avea ”guvernul lui”), a treia tentativă distructivă a lui Klaus Iohannis nu se mai produce în stradă, ci în Parlament. Elementul comun este că toate aceste agresiuni asupra României au fost inițiate de forțe străine, dar puse în practică de cozi de topor interne, scopul fiind același: dărâmarea unei economii care crește prea repede.
https://www.facebook.com/razvan.constantinescu1/posts/2546743135369295