Jurnalistul Valeriu Cațer din Chișinău a murit la doar 49 de ani. Oficial, de ciroză. Ziaristul era dublu vaccinat cu Pfizer

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul basarabean Valeriu Cațer a murit duminică, 23 ianuarie 2022, la vârsta de numai 49 de ani, „în urma unei boli incurabile”, după cum a titrat presa de dincolo de Prut. El făcuse și cel puțin două doze de ser experimental de la Pfizer, după cum reiese din profilul lui de Facebook

„Azi, 23 ianuarie, ora 17.00, s-a stins din viață la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” din Chișinău jurnalistul Valeriu Cațer, ne-a comunicat tatăl acestuia, Pavel Cațer. „Valeriu avea 49 de ani. Ar fi împlinit 50 la 19 august”, ne-a spus cu durere tatăl jurnalistului.

Valeriu a fost angajat la ziarul „Gazeta de Chișinău” acum un an. Era știristul site-ului publicației noastre.  

Exprimăm condoleanțe familiei îndurerate și tuturor prietenilor săi și să ne rugăm pentru liniștea sufletului său.

Dumnezeu să-l ierte!”, a scris jurnalista Victoria Popa pe Facebook

Gazeta de Chișinău e cea mai recentă publicație la care lucrase ziaristul Valeriu Cațer, dar el a mai colaborat, de-a lungul timpului, și cu agenția Basa-press, la postul american de radio RFE/RL, la televiziunea Publika TV, la platforma E-Sănătatea.TA și la Radio Chișinău (studioul regional al Radio România Actualități). La începutul anilor 90, el studiase la Facultatea de Istorie din cadrul Universității București și făcuse parte din Liga Studenților prin afilierea Organizației Studenților Basarabeni din București, fondate chiar de el. Prin intermediul acestor organizații, tânărul Cațer a militat pentru unirea Basarabiei și Bucovinei de Nord cu patria mamă, precum și pentru eliberarea prizonierilor politici români din Transnistria, după cum relatează Romeo Moșoiu:
 
„Colegul si prietenul nostru, jurnalistul Valeriu Cațer de la Chișinău a plecat astăzi la Cer. Dumnezeu sa odihneasca in pace sufletul lui bun! 

In studenție, Valeriu s-a remarcat ca luptător pentru Basarabia si pentru drepturile romanilor Basarabeni si Bucovineni, pentru eliberarea lui Ilascu, pentru oprirea agresiunilor rusești de la Nistru din 1992. 
Valeriu Cater a făcut parte din prima si admirabila promoție de tineri veniti la studii in Tara in 1990, a fost președintele fondator al primei organizații a studenților Basarabeni din Bucuresti,  afiliata Ligii Studenților din România, înființata pre când URSS încă nu dispăruse ! 

Valeriu Cater a debutat in presa in ziarul Ligii Studenților, scrierile sale fiind preluate de România Liberă, in Aldine si de Ziua; a scris despre Basarabia si Bucovina intr-o perioada când reîntregirea naționala părea imediata. 
A participat la "Drumul Crucii” in 9-27 Martie 1992 de la Chișinău la Bucuresti - cea mai mare campanie pentru Basarabia petrecuta vreodată, imediat dupa dezmembrarea imperiului sovietic, organizata de Liga Studenților in Bucuresti si Organizația Tineretului Creștin-Democrat din Chișinău - OTCD, ocazie cu care a fost distins, alături de ceilalți participanți, cu Crucea Patriarhală, de Patriarhul României, PF Teoctist. 

După studiile la Istorie, dragostea sa pentru Basarabia l-a determinat sa se întoarcă acasă, la Chișinău, unde a fost jurnalist Europa Liberă, Basapress, Radio Chișinău, Deschide.md si in multe alte proiecte media”, a scris Romeo Moșoiu, duminică seara, pe Facebook

Pe 15 august 2021, Valeriu Cațer își semnaliza pe Facebook „virtutea” vaccinării cu un ser experimental Covid, printr-o ramă la fotografia lui în care se specifica „I am vaccinated. I trust science” (Sunt vaccinat. Am încredere în știință). Mai jos, răspunzând unui comentator care îl întreba cu ce produs s-a vaccinat, el scria: „pfizer, dorogoi - două luni în urmă P.S. Ce să zic despre c-am stat la coadă 4,5 ore la prima doză :))))”.
 
Rezultă că vara trecută jurnalistul avea făcute două doze de Pfizer, existând posibilitatea, neconfirmată încă, să se fi inoculat și cu cea de-a treia în perioada de toamnă-iarnă. „Să fie clar, accept comentarii și păreri, dar nu voi permite distribuirea pe pagina mea a unor chestiuni din surse obscure, difuzate de canale media supte din deget și inventate deunăzi!!!”, scria jurnalistul în comentarii, certându-i pe cei care, vrând să-i facă un bine, îi distribuiau informații și din alte surse decât oficioasele mincinoase. 

Pe 22 august, el adăuga un panseu care ar putea fi interpretat, privind în urmă, ca un adevărat testament: „Fără șansa de a trăi veșnic, folosiți șansa de a trăi cu plăcere!”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
 
ACTUALIZARE: O impresionantă evocare a scris și Viorel Badea, fost membru al Ligii Studenților din România, în prezent senator în PAL (Partidul Antinațional Liberal):

„A MAI PLECAT UN EROU, S-A MAI STINS UN VULCAN
Colegul si prietenul nostru, jurnalistul Valeriu Cațer de la Chișinău a plecat astăzi la Domnul.
Fie ca sufletul lui blând și curat sa fie mângâiat de infinita dragoste a lui Dumnezeu!

Dupa ce ca elev a fost prezent la marile manifestații de redeșteptare naționala din Piața Marii Adunări Naționale si pentru independența Chișinăului fata de Moscova, in studenție, Valeriu s-a remarcat ca luptător pentru Basarabia si pentru drepturile romanilor basarabeni si bucovineni, pentru eliberarea din detenție a membrilor grupului Ilascu, pentru oprirea agresiunilor rusești de la Nistru din 1992. 

Valeriu Cater a făcut parte din prima si admirabila promoție de tineri veniti la studii in Tara in 1990, a fost președintele fondator al primei organizații a studenților Basarabeni din Bucuresti,  afiliata Ligii Studenților din România, înființata pe când URSS încă mai inunda harta lumii! Valeriu a făcut încă de atunci Unirea!
Valeriu Cater a debutat in presa in ziarul Ligii Studenților, scrierile sale fiind preluate de România Liberă, in Aldine, precum si de Ziua; a scris despre Basarabia si Bucovina intr-o perioada când reîntregirea naționala părea de neevitat. 

A participat la "Drumul Crucii” intre 9 si 27 Martie 1992, de la Chișinău la Bucuresti - cea mai mare campanie publica pentru Basarabia petrecuta vreodată, imediat dupa dezmembrarea imperiului sovietic, organizata de Liga Studenților din Ujiversitatea Bucuresti si Organizația Tineretului Creștin-Democrat din Chișinău - OTCD, ocazie cu care a fost distins, alături de ceilalți participanți, cu Crucea Patriarhală, de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Parinte Teoctist. 

După studiile la Istorie, dragostea sa pentru Basarabia l-a determinat sa se întoarcă acasă, la Chișinău, unde a fost jurnalist la Europa Liberă, Basapress, Radio Chișinău, Deschide.md si in multe alte proiecte media si civice. Din păcate, firul vieții sale zbuciumate a fost întrerupt prematur de complicatiile survenite după o afecțiune cronica. 
În veci vei rămâne în inimile noastre, frate Valeriu”, a scris Viorel Badea, luni, pe Facebook.

Din păcate, autorul acestor rânduri, acum senator PNL, a votat pentru ca românilor să li se ia pâinea de la gură din motive de (ne)vaccinare Covid, un păcat strigător la cer. Dumnezeu să-l ierte și pe el!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”