Jurnalistă din Constanța către Vasile Bănescu: Cum se face că semănați atât de bine cu Lucifer?

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O jurnalistă din Constanța, Natalia Păun, are un mesaj pentru actualul purtător de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, care a tulburat Săptămâna Mare prin animarea zâzaniei create de doi traseiști politici și ideologici, acum și traseiști religioși. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a lămurit rapid „problema” dar omul recent Vasile Bănescu consideră că e de preferat să sărbătorim Sfintele Paști cu catolicii.

Redăm câteva extrase din scrisoarea ziaristei Natalia Păun către purtătorul din Deal: „Domnule Vasile Bănescu, nu știu dacă vă pot numi frate întru Hristos (încep să mă îndoiesc tot mai mult că aparțineți lui Hristos în urma comportamentului dvs. anti-creștin), lăsând la o parte schimbarea dății Paștelui, poate avem onoarea să ne lămuriți și pe noi, creștinii/credincioșii/ enoriașii Bisericii pe care ar trebui să o ocrotiți și sprijiniți, de ce o dezbinați cu atât de mult patos în loc de a o suda (cum ar trebui să vă fie și datoria).

Cum v-ați coborât de atâtea ori de pe scaunul atotștiutorilor și al perfecțiunii pentru a vă bătători delicatele degețele tastând despre un Înalt Ierarh pe care îl comparați în mod continuu cu primitivii și necivilizații, vă rog să coborâți măcar o dată și la cârd/cireadă/ceată/turmă (nu știu ce rol avem noi, credincioșii de la Tomis, în acuta dvs. concepție ) și să ne lămuriți de ce sunteți făuritor de tulburare chiar în săptămâna patimilor, moment în care ar trebui să învățăm cu toții cea mai importantă lecție a creștinismului (printre cei pe care îi răstignim cu cruzime și al căror sânge îl poftim cu balele curgând, poate fi chiar Dumnezeu, Creatorul și Dătătorul de Viață, Cel Care ne deschide ochii în fiecare dimineață și Care ne dă puterea; putere pe care, în loc să o folosim pentru a crea din darurile Sale, o folosim pentru a dezbina și a distruge).

Coborâți-vă din înaltul cerului, unde mândria vă oferă iluzia că ați fi, să ne lămuriți de ce la adresa altor ierarhi care au făcut greșeli și păcate MARI (de la pedofilie până la blesteme și injurii) nu găsim la număr atât de multe comentarii și jigniri cum se găsesc la adresa IPS Teodosie din partea majestății voastre! (sic!).

De ce nici măcar laudele/ osanalele pentru biserica pe care o ocrotiți sau pentru PF Daniel nu sunt mai numeroase decât manifestările contra Ierarhului Tomisului?!

Ați afirmat că "nu sărbătorim o dogmă, ci o bucurie, Învierea Domnului". Nu știu cum percepeți dumneavoastră bucuria, domnule Bănescu, mai ales Bucuria Învierii Domnului ( mai ales că sunteți protector al Bisericii Sale), dar vă aduc la cunoștință că nu se resimte nici pic de bucurie în cele trei-patru postări de pe pagina de facebook din ultimele 24 de ore. Vă asigur că nu e pic de bucurie acolo!”, remarcă ziarista.

Ea mai afirmă că Preafericitul Patriarh Părinte Daniel „v-a pus pe locul în care sunteți cu un alt motiv și cu un alt scop, SIGUR nu pentru a scoate fumuri din mândrie pentru a intoxica enoriașii împotriva unui ierarh nevinovat care nu face decât să-și apere credința”. În continuare aceasta oferă citate dintr-un articol publicat de Vasile Bănescu în revista „22” a GDS:

"In bisericile si manastirile noastre observam insa mai ales viermuiala suspecta a unor persoane extrem de active, a unor adevarati energumeni manati fara mila de demonul santierelor.

Mi se pare teribila aceasta ispita a construirii exclusiv "in afara”. Obsesia ridicarii cu orice pret a catedralei mantuirii (colective?) a neamului mi se pare, si ea, un simptom ingrijorator in contextul evident al absentei bisericilor putin mai modeste din noile sau extinsele cartiere urbane sau in cel al lasarii in paragina a refacerii picturii Bisericii Domnesti din Curtea de Arges si a multor manastiri din Bucovina, de care ni se aminteste totusi constant intr-un clip TV persuasiv.”

"Clasica ierarhie ortodoxa in trei trepte (diacon, preot, episcop) e de mult desueta in realitatea imediata a mediilor oligarhiei ecleziastice. Exista multe alte "trepte” neoficiale, dar atat de vizibile prin influenta si aroganta, de la cea de portar al palatului patriarhal, la cea de preot-consilier pe problema nimicului absolut.

Nepoti de preoti-profesori si de episcopi, oameni cu reale abilitati de sofer, strabat rapid peste tot, frizand omniprezenta in diverse sinecuri."

"Lipsa de discretie si tact, aroganta si mitocania, alergia la intelectuali si pluralism religios, gluma groasa si vulgaritatea etalata dezinvolt in toate cele ale ei au ajuns sa lipseasca rarisim din portretul reusit al (prea) multor clerici, monahi sau nu.” (sursa: ActiveNews: Vasile Bănescu despre BOR)

Nu știu cum din anii 2005-2007 până în prezent a crescut atât de multă dragoste față de BOR, mai ales că nu păreți deloc fluctuant. Aveți aceeași privire sumbră și aceeași purtare ezoterică, însușiri care nu ar trebui (cel puțin după opinia mea) NICIODATĂ încrucișate cu veselia Bisericii și dragostea lui Dumnezeu. Atingeți mai mult spre stăpân al întunericului decât spre al bisericii. N-aș zice că e întâmplătoare asemănarea fină cu actorul Tom Ellis, care l-a jucat pe Lucifer în serialul cu același nume (foto sus).

IPS Teodosie Îl iubește pe Dumnezeu și nu face decât să își împărtășească credința pe care o REPREZINTĂ. Nu credința celorlalți, din afară. Cu milă vă corectez în ce ați afirmat legat de acest lucru, cum că ar trăda "o gelozie și zgarcenie" , cred că ați vorbit din adâncul sufletului, fără rațiune. Ce copil ar spune vreodată despre părinții altora cum că ar fi mai buni?! Sau că mâncarea preparată de alți părinți este mai gustoasă? Pentru un copil mâncarea preferată este cea preparată de părinții lui! Nimic mai bun, nimic mai gustos! Între Înaltpreasfinția sa și Dumnezeu este o dragoste pură, care ar trebui înțeleasă și simțită de orice creștin, de orice credincios, este o dragoste pe care domnia voastră, din păcate, nu ați putut-o înțelege în ani întregi de rugăciuni, teologie și de experiență cu biserica lui Hristos. Din păcate! Credința Ortodoxă este cea mai bună hrană pentru IPS Teodosie! - este lucrul pe care nu îl puteți înțelege.

Ieri, într-un sincron la Antena3 întrebați retoric "Lui Hristos I-ar plăcea să știe că este sărbătorit într-un mod diferit de creștinii din lume ?!"

Eu vă întreb: oare Hristos se bucură atunci când chiar dvs., pus ca o gardă, ca un arhanghel înaintea bisericii Lui, jigniți și umiliți poate cel mai iubitor și credincios luptător din grădina credinței ortodoxe ?! Se poate afirma că este cel mai solid stâlp al acestei grădini! Se bucură, oare, Hristos când vede că tulburați mii de credincioși care se așteaptă ca biserica să fie unită, să reprezinte dragostea și pacea?!

Într-o situație ca aceasta, înainte de a arunca aceste jigniri, datoria dumneavoastră, domnule Bănescu, ca și purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, ar fi fost să-l sunați ori pe respectivul ierarh ori pe al său purtător de cuvânt și să discutați nelămuririle.

Și încă ceva: de ce irosește biserica bani pentru a aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim dacă poate veni oricând și oricum ?! (după judecata domniei voastre întreb).

Domnule Vasile Bănescu, vă rog să nu construiți un cult Anti-Teodosie", mai scrie jurnalista care îi transmite în încheiere purtătorului că „așteptăm să vă cereți iertare ca un adevărat creștin, întâi pentru că ne tulburați în Săptămâna Mare, iar în al doilea rând pentru că umiliți un ierarh nevinovat și iubit de majoritatea credincioșilor.”

„Pace sufletească! Aveți nevoie.”, conchide Natalia Păun.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Radu Comsuta 13.04.2023 03:37
    "Și încă ceva: de ce irosește biserica bani pentru a aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim dacă poate veni oricând și oricum ?!"
    Auzi întrebare. Păi oare "de ce risipa aceasta? Căci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii să se dea săracilor". (Matei 26, 8-9). Curat Iuda.

    "nu sărbătorim o dogmă, ci o bucurie, Învierea Domnului"... Nu domnule Vasile Bănescu, sărbătorim ceea ce s-a statornicit la sinodul din Nicea, anul 325, căci de aceea Biserica Ortodoxă este dreptmăritiare pentru că respectă cu sfințenie ce au hotărât sfinții părinți la cele șapte sinoade ecumenice, altfel ANATEMA să fie!!!

    Chiar că seamănă cu personajul. Zici că-i frate-so ăl bun.
  • Aga 13.04.2023 15:19
    Sunt de acord cu Băsescu!! Sa sărbătorim pastele împreună! Dragi catolici, așteptăm să reveniți de unde ați plecat, la ortodoxie! Și gata cu atâtea discuții.
  • Rusi 13.04.2023 16:34
    Intradevar Banescu seamana cu Satana.
  • Rusi 13.04.2023 18:03
    Catolicii si prtestantii nu pot fi numiti crestini.
  • INJECTIA FINALA 14.04.2023 10:07
    Stire AGERPRES

    Dl Banescu, purtator de cuvant al Patriarhiei, si’a fracturat ambele picioare, cazand intr’o groapa in Catedrala, dupa ce’a incercat sa treaca neatent ? peste niste Sfinte odoare.

    Sentinta medicilor e categorica. Trebuie amputat.

    Dl Banescu e condamnat.
    Sa mearga in genunchi, neincetat.

    Breaking News ACTIVENEWS

    Tocmai am aflat de la un credincios ca l’a vazut pe dl Banescu, care se ruga la Icoana Sfantului Ioan Gura de Aur
    In paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, in genunchi, cu lacrimi siroi, metanii facand.

    Sfanta Gura, minune, a inceput sa graiasca, adresandu’se penitentului si certandu’l :

    Vasile, tu porti nume de mare sfant
    Ce L’a slavit pe Domnul
    Prin fapta si cuvant
    Ce’a ajutat tot omul
    Cat traii pe pamant

    Daca vrei sa ai viata
    Si vertical sa fii
    Deschide’a ta Gura
    Si’ncepe’a glasuii

    Si filozoful BOR se puse’a vorbi :

    O, Doamne’al indurarii
    Si Maica Ta Curata
    Ce rau facut’am tarii
    Cu vorba’mi blestemata

    Impins’am la boli grele,
    Nenorociri si moarte
    Milioane de oameni
    Ce nu vor avea parte
    Decat de’o vaccinare
    Si saci de plastic, sparte

    Vindeca’ma, Parinte,
    Si Tu, Sfanta Fecioara,
    Voi repara tot raul
    Si voi inchide haul
    Ce’am deschis, fara minte

    Atunci Izvorul Tamaduirii tasni
    Si printre candelabre si faclii
    Maicuta Domnului impodobi
    Pe viitorul mucenic, VBe !

    +++

    Banescu Vasile, mai are zile ?

    Dlui VB (Vulpe Batrana)
    Care infuleci oite din stana
    Esti infectat total de Satana
    Lasat’ai omenia si strana

    Dom filozof SRI
    Din scaun cine te va clinti ?
    Robot transhumanist, dl Vasile
    Mai minte credinciosii, câte zile ?

    Sub epoletii’i de aur, mascati
    Stau agentii securisti masati
    Sa nu’i ia mandrul fotel
    Un crestin Aristotel

    Care sa ne fie model
    De credinta, dragoste si tzel
    Cand s’ar adresa marelui popor
    L’ar apara cu mult spor
    In fata tavalugului cotropitor

    Dle Banescu, nu’ti este rusine
    Sa ramai pe loc, cand ai explodat mine ?
    Cu cinism salbatic, propagi vaccinari
    Diavol negru, cu focul prin nari

    Parjolesti o tara si’apoi te miri
    Cat te’or mai tine, amicii SRI
    Si’apoi regreti, cu capu’n pereti
    Cine tacea, filozof ramanea

    Dar vorbesti la comanda
    Chiar de’ai fi general, o banda
    De agenti ticalosi te preseaza
    Sa adormi România treaza

    Stiu, intre SRI si Dumnezeu
    Ingerul pazitor te cearta mereu
    Ai curajul, paseste afara
    Te va lauda intreaga tara
    Daca vei denunta vaccinarea
    Minciunile, manipularea

    Altfel, te vei prabusi de pe cereasca scara !

    +++

    Sri istul Banescu e gura BOR
    Nu’i o biata cioara pe ogor
    Actioneaza murdar, criminal
    I s’a daruit un canal
    Ce’l foloseste drept PUMNAL !

    Ce’l infige, ca mii de seringi
    In credinciosii ce dau in branci
    Sa sustina Biserica, Tara
    Si sa faca si prunci

    Dar vaccinul ii va steriliza
    Si pe foarte multi, ii va masacra
    Am scapat de secera si ciocan (?)
    Si iata filozoful-buzdugan

    Suiera moarte, uragan

    Lumineaza’l, Doamne,

    Ca’i sarpe si urangutan

    Sa dea marturie Tie

    Ca sa traiasca, an dupa an !
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  3. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  8. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO