Jucătorii maghiari care au intonat imnul secuiesc pot fi suspendați din echipa națională. Tanczos Barna să fie demis. Președintele Federației de Hochei acuză: „Din așa-zisul Ținut Secuiesc se încearcă destabilizarea echipei naționale”

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Federației Române de Hochei, Alexandru Hălăucă, a comentat pentru GSP.ro evenimentele de la meciul dintre România și Ungaria, de la Campionatul Mondial desfășurat în Slovenia, când majoritatea jucătorilor din naționala României - mai puțin trei - s-au aliniat la finalul meciului și au cântat împreună „imnul Ținutului Secuiesc", încălcând legislația în vigoare, care îi obliga să intoneze imnul de stat al României, în calitate de reprezentanți ai țării în cadrul unui moment solemn. Tanczos Barna, actualul ministru al Mediului, fost președinte al Federației Române de Hochei, s-a afișat în tribuna Ungariei deși însoțise echipa României. Un alt etnic maghiar, Eduard Novak, ministru al Sporturilor, ar fi refuzat ieri să comenteze incidentul, deși ziariștii români au încercat să-l contacteze atât în scris, cât și telefonic.

Contactat de GSP.ro, Alexandru Hălăucă s-a declarat stupefiat de cele întâmplate la meciul de hochei și a anunțat că, joi, în Biroul Federal, vor fi analizate evenimentele, se vor urmări mai multe înregistrări și se vor asculta declarațiile celor implicați.

Potrivit regulamentelor, jucătorii României care au intonat „imnul Ținutului Secuiesc" riscă să fie suspendați minimum 1 an din echipa națională, dar ar putea fi suspendați și la echipele de club, în funcție de gradul de implicare.

Președintele Federației de Hochei acuză: „Din Ținutul Secuiesc se încearcă destabilizarea echipei naționale”

„Eu nu am fost acolo, dar am urmărit meciurile și știu ce s-a întâmplat. Am convocat de urgență Biroul Federal, pentru joi, și urmează să luăm măsuri. Nu trebuia să se întâmple așa ceva!

Jucătorii trebuiau să iasă de pe gheață când a început să se cânte imnul secuiesc. Inițial, la stația de amplificare s-a pus imnul Ungariei și s-a ridicat drapelul Ungariei. Așa se procedează, se cântă imnul echipei câștigătoare. Nu știu dacă jucătorii au cântat și imnul Ungariei, dar știu că mulți au rămas pe gheață și au cântat imnul Ținutului Secuiesc.

Nu e o noutate, s-a mai întâmplat acest lucru și pe vremea când era președintele Federației domnul Barna (n.r. - Tanczos Barna, în prezent ministru al Mediului, propus de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, UDMR. Acesta a fost prezent în tribună, la meciul cu Ungaria). 

Trei jucători, Bedilă, Gliga și Mircea Constantin s-au dus direct la vestiar. Unii, precum Trancă, Toke și alții de alte etnii, au rămas pe gheață, în partea opusă galeriei Ungariei. 

Biroul Federal va lua măsurile care se impun, cazul va ajunge și la Comisia de Disciplină a Federației. În Biroul Federal sunt 13 membri, dintre care doar unul este de etnie maghiară, Laszlo Hodoș, de la SC Miercurea Ciuc”, a spus Alexandru Hălăucă pentru GSP.ro.

Ungurii ar urmări să-și pună omul lor în fruntea Federației Române de Hochei începând din august? 

Președintele Federației Române de Hochei a continuat acuzând că s-ar încerca destabilizarea naționalei, în vederea alegerilor pentru șefia organizației.

„În 2014, când am preluat funcția de președinte, echipa națională era complet destrămată. Timp de 2-3 ani m-am rugat de jucătorii maghiari și români să vină la echipa națională. Pur și simplu refuzau. M-am chinuit să-i fac să vină și să refacem naționala. 

Dar acum, din partea celor din așa-zisul Ținut Secuiesc se încearcă destabilizarea echipei naționale. În august vom avea alegeri și probabil că vor să pună pe cineva din acea zonă”, a mai spus președintele Federației de Hochei.

Din informațiile GSP, reprezentații hocheiului din Ținutul Secuiesc vor să-l aducă la șefia Federației Române de Hochei pe Marius Gliga, fost internațional. Acesta a fost secretar general în Federației în timpul mandatului lui Barna (2008-2013), iar în prezent este angajat în Federația de Hochei din Ungaria.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

MOARTE SUBITĂ - FILMUL DOCUMENTAR, TRADUS ÎN ROMÂNĂ

MOARTE SUBITĂ ȘI ÎN ROMÂNIA:

REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

Ion Cristoiu: TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și Învingatorii lor între care și ActiveNews

O ALTĂ OPINIE: E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare. Nu iertăm nimic! Au omorât oameni!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Ducutu 10.05.2022 20:26
  Noi vrem demisia, da - sunt de acord, dar ce să facem ca să se și împlinească?
 • Constantin8 10.05.2022 20:59
  Nu ca "pot" fi suspendati ! TREBUIE sa fie suspendati ! Ca doar Romania nu este tara fara reguli si legi si fiecare poate sa faca orice vrea incalcand atat legile scrise, cat si pe cele nescrise.
 • Mihai Cantuniari 11.05.2022 08:10
  Ce s-a intamplat acolo a fost si este o INFAMIE. Statul Roman ii hraneste, ii plateste, ii antreneaza pe acesti smintiti care, ca rasplata, scuipa o flegma groasa pe obrazul Tarii. Este cazul ca autoritatile din sport sa pedepseasca EXEMPLAR asemenea atitudini, sa desfiinteze echipa nationala in aceasta forma, sa ii trimita pe recalcitranti sa reprezinte intr-adevar tinutul secuiesc anodin si nerecunoscut de nimeni, sa devina jucatorii unei echipe raionale sau regionale cu statut de roata a zecea la caruta. Noi toti platim conditiile de viata si de activitate ale echipei nationale care nu ne mai reprezinta. Noi toti dorim sa nu o mai platim ca sa ne injosesca pe plan international. Sa se refaca o echipa cu adevarat NATIONALA avand nucleul in cei patru-cinci jucatori demni care nu s-au lasat antrenati in acea marsavie. Rugam autoritatile sa nu mai fie babele acelea stafidite carora le tremura mainile cand e sa se apuce de treaba. Recastigati-va DEMNITATEA, pentru ca asemnea fapte sa nu se mai repete niciodata. Dovediti ca ne respectati pe noi cei multi facand asta. Rog toleranta ZERO si pedeapsa exemplara. De acum inainte, tinutul secuiesc sa ii plateasca si intretina pe acei cretini care o reprezinta. Taiati in carne vie, pentru ca asa nu se mai poate. Si dati un exemplu macar in al 25-lea ceas.
 • Rusi 11.05.2022 13:53
  Nu numai suspendati, trebuie anchetati penal toti cei vinovati. Cum adica ,, riscă să fie suspendați minimum un an"? Suspendati definitiv, nu mai au ce cauta la echipa nationala.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. LISTA TUTUROR VACCINIȘTILOR DIN ROMÂNIA. O inițiativă a cititorilor ActiveNews

 2. AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

 3. Dacă doriți să revedeți: Propagandă vaccinistă cu vedete, acum ascunsă de Ministerul Sănătății. Joacă: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Medeea Marinescu, Andreea Căpâlnă Moldovan, Pr. Francisc Doboș, Adi Despot și Irina Nistor. Bonus: Anca Alexandrescu

 4. Studiu halucinant: Nevaccinații sunt scoși vinovați de Sindromul Morții Subite

 5. MIRAREA CIOCLILOR APOCALIPTICI. Cititorii ActiveNews despre LISTA VACCINIȘTILOR: Probabil așa se mirau și naziștii când a fost deschis procesul de la Nuremberg. Tic-Tac...

 6. Până la urmă a murit: India s-a rugat în van pentru actrița Aindrila Sharma, de 24 de ani, cu cheaguri de sânge în creier. Zbor întrerupt: un pilot a decedat. Rapper mort în somn. Italiancă căzută la pământ, polițist american și un activist, morți subit

 7. A VENIT BOMBA: Documente oficiale demonstrează că Anthony Fauci și Bill Gates sunt responsabili pentru dezvoltarea virusului COVID-19 într-un biolaborator. CRONOLOGIA FAPTELOR

 8. Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

 9. VIDEO: DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ROMÂNI MOR SUBIT. AUTORITĂȚILE TAC. Christa Todea Gross: NU Există Sindromul Morții Subite!

 10. Marius Mioc: O persoană inteligentă (medic de meserie) care a dat ortul popii recent. Minim 3 doze, deci va ajunge în rai

Ultima oră

21:30

Povestea de Seară și Rugăciunea către Maica Domnului - Istorioara cu Tâlc la ActiveNews plus Ghicitoarea Serii. Povești pentru copii spuse de copii. AUDIO

21:10

Un profesor emerit de la Universitatea Kyoto avertizează că miliarde de vieți ar putea fi în pericol din cauza vaccinurilor anti-Covid. Prof. Dr. Sucharit Bhakdi spunea același lucru. VIDEO

20:55

Două cutremure slabe azi în România dar unul mai neobișnuit, în zona lacului Amara, la o adâncime de doar 8 km

20:03

Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

20:00

Tânărul medic stomatolog Iulian Juncănaru a murit subit în urma unui infarct

19:25

CDC și CNCAV au mințit cu privire la faptul că miocardita provocată de vaccinuri este o problemă minoră: Un studiu german dovedește că 20% din morțile subite sunt cauzate de miocardită

19:05

După ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă și SBU a percheziționat biserici și mănăstiri din Regiunea Transcarpatia, Biserica Ortodoxă Română este întrebată de CASD cum ajută credincioșii români din zonă

18:50

Părintele Benedict Cuciureanu a murit subit la numai 56 de ani. Cel mai probabil a decedat în urma unui infarct

17:40

Gafă sinistră: Ciucă l-a botezat pe părintele Cleopa - Cleopatra. Tăpălingeclanțele de la G4Media au schimbat repede Cleopatra cu Cleopa

17:30

Câteva ambasade ucrainene din Europa susțin că au primit pachete care conțin ochi de animal

17:14

Senatorul Rand Paul: Fauci are mâinile pline de sânge... A provocat moartea a 7 milioane de oameni... Nu va scăpa! (VIDEO)

16:50

Brad William Henke, actorul din serialul Orange is the New Black a murit în somn la vârsta de 56 de ani

16:30

Cum se mai promovează vaccinul anticovid la Viena. Primăria postează videoclipuri cu o persoană în costum de vaccin care îi atacă pe cei nevaccinați. VIDEO

16:10

NUMĂRUL DECESELOR CREȘTE: 93 de medici canadieni COMPLET VACCINAȚI au MURIT SUBIT - În acest moment, este o mușamalizare. Și este o neglijență criminală. FOTO/ VIDEO

15:51

Șeful diplomației spaniole, vaccinat regulamentar, a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a dat mâna cu toți oficialii europeni la întrunirea NATO de la București. Sorin Roșca Stănescu: Sunt foarte curios ce reprezentanți au contractat boala