Jucătorii maghiari care au intonat imnul secuiesc pot fi suspendați din echipa națională. Tanczos Barna să fie demis. Președintele Federației de Hochei acuză: „Din așa-zisul Ținut Secuiesc se încearcă destabilizarea echipei naționale”

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Federației Române de Hochei, Alexandru Hălăucă, a comentat pentru GSP.ro evenimentele de la meciul dintre România și Ungaria, de la Campionatul Mondial desfășurat în Slovenia, când majoritatea jucătorilor din naționala României - mai puțin trei - s-au aliniat la finalul meciului și au cântat împreună „imnul Ținutului Secuiesc", încălcând legislația în vigoare, care îi obliga să intoneze imnul de stat al României, în calitate de reprezentanți ai țării în cadrul unui moment solemn. Tanczos Barna, actualul ministru al Mediului, fost președinte al Federației Române de Hochei, s-a afișat în tribuna Ungariei deși însoțise echipa României. Un alt etnic maghiar, Eduard Novak, ministru al Sporturilor, ar fi refuzat ieri să comenteze incidentul, deși ziariștii români au încercat să-l contacteze atât în scris, cât și telefonic.

Contactat de GSP.ro, Alexandru Hălăucă s-a declarat stupefiat de cele întâmplate la meciul de hochei și a anunțat că, joi, în Biroul Federal, vor fi analizate evenimentele, se vor urmări mai multe înregistrări și se vor asculta declarațiile celor implicați.

Potrivit regulamentelor, jucătorii României care au intonat „imnul Ținutului Secuiesc" riscă să fie suspendați minimum 1 an din echipa națională, dar ar putea fi suspendați și la echipele de club, în funcție de gradul de implicare.

Președintele Federației de Hochei acuză: „Din Ținutul Secuiesc se încearcă destabilizarea echipei naționale”

„Eu nu am fost acolo, dar am urmărit meciurile și știu ce s-a întâmplat. Am convocat de urgență Biroul Federal, pentru joi, și urmează să luăm măsuri. Nu trebuia să se întâmple așa ceva!

Jucătorii trebuiau să iasă de pe gheață când a început să se cânte imnul secuiesc. Inițial, la stația de amplificare s-a pus imnul Ungariei și s-a ridicat drapelul Ungariei. Așa se procedează, se cântă imnul echipei câștigătoare. Nu știu dacă jucătorii au cântat și imnul Ungariei, dar știu că mulți au rămas pe gheață și au cântat imnul Ținutului Secuiesc.

Nu e o noutate, s-a mai întâmplat acest lucru și pe vremea când era președintele Federației domnul Barna (n.r. - Tanczos Barna, în prezent ministru al Mediului, propus de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, UDMR. Acesta a fost prezent în tribună, la meciul cu Ungaria). 

Trei jucători, Bedilă, Gliga și Mircea Constantin s-au dus direct la vestiar. Unii, precum Trancă, Toke și alții de alte etnii, au rămas pe gheață, în partea opusă galeriei Ungariei. 

Biroul Federal va lua măsurile care se impun, cazul va ajunge și la Comisia de Disciplină a Federației. În Biroul Federal sunt 13 membri, dintre care doar unul este de etnie maghiară, Laszlo Hodoș, de la SC Miercurea Ciuc”, a spus Alexandru Hălăucă pentru GSP.ro.

Ungurii ar urmări să-și pună omul lor în fruntea Federației Române de Hochei începând din august? 

Președintele Federației Române de Hochei a continuat acuzând că s-ar încerca destabilizarea naționalei, în vederea alegerilor pentru șefia organizației.

„În 2014, când am preluat funcția de președinte, echipa națională era complet destrămată. Timp de 2-3 ani m-am rugat de jucătorii maghiari și români să vină la echipa națională. Pur și simplu refuzau. M-am chinuit să-i fac să vină și să refacem naționala. 

Dar acum, din partea celor din așa-zisul Ținut Secuiesc se încearcă destabilizarea echipei naționale. În august vom avea alegeri și probabil că vor să pună pe cineva din acea zonă”, a mai spus președintele Federației de Hochei.

Din informațiile GSP, reprezentații hocheiului din Ținutul Secuiesc vor să-l aducă la șefia Federației Române de Hochei pe Marius Gliga, fost internațional. Acesta a fost secretar general în Federației în timpul mandatului lui Barna (2008-2013), iar în prezent este angajat în Federația de Hochei din Ungaria.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Doamna Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca:

Întreaga emisiune cu cercetătorii CNSAS Florin Duțu, Florian Bichir și Victor Roncea:

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ

PFIZER: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Ducutu 10.05.2022 20:26
  Noi vrem demisia, da - sunt de acord, dar ce să facem ca să se și împlinească?
 • Constantin8 10.05.2022 20:59
  Nu ca "pot" fi suspendati ! TREBUIE sa fie suspendati ! Ca doar Romania nu este tara fara reguli si legi si fiecare poate sa faca orice vrea incalcand atat legile scrise, cat si pe cele nescrise.
 • Mihai Cantuniari 11.05.2022 08:10
  Ce s-a intamplat acolo a fost si este o INFAMIE. Statul Roman ii hraneste, ii plateste, ii antreneaza pe acesti smintiti care, ca rasplata, scuipa o flegma groasa pe obrazul Tarii. Este cazul ca autoritatile din sport sa pedepseasca EXEMPLAR asemenea atitudini, sa desfiinteze echipa nationala in aceasta forma, sa ii trimita pe recalcitranti sa reprezinte intr-adevar tinutul secuiesc anodin si nerecunoscut de nimeni, sa devina jucatorii unei echipe raionale sau regionale cu statut de roata a zecea la caruta. Noi toti platim conditiile de viata si de activitate ale echipei nationale care nu ne mai reprezinta. Noi toti dorim sa nu o mai platim ca sa ne injosesca pe plan international. Sa se refaca o echipa cu adevarat NATIONALA avand nucleul in cei patru-cinci jucatori demni care nu s-au lasat antrenati in acea marsavie. Rugam autoritatile sa nu mai fie babele acelea stafidite carora le tremura mainile cand e sa se apuce de treaba. Recastigati-va DEMNITATEA, pentru ca asemnea fapte sa nu se mai repete niciodata. Dovediti ca ne respectati pe noi cei multi facand asta. Rog toleranta ZERO si pedeapsa exemplara. De acum inainte, tinutul secuiesc sa ii plateasca si intretina pe acei cretini care o reprezinta. Taiati in carne vie, pentru ca asa nu se mai poate. Si dati un exemplu macar in al 25-lea ceas.
 • Rusi 11.05.2022 13:53
  Nu numai suspendati, trebuie anchetati penal toti cei vinovati. Cum adica ,, riscă să fie suspendați minimum un an"? Suspendati definitiv, nu mai au ce cauta la echipa nationala.
 1. Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

 2. Olivia Steer: Nu sînt singura vinovată de "conspiraționism”! Din eternele abordări menite să ne intimideze și să ne închidă gura, despre dârele avioanelor: chiar dacă ar fi să se sprayeze cu metale grele sau alte chimicale, șanse zero de a ajunge în orașe

 3. Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

 4. Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

 5. Eu Săndesc, nu gândesc! Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

 6. Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

 7. Libertatea de exprimare nu trebuie să încalce alte drepturi. Comunicat PNȚMM

 8. Daniel Polifrone: O filmare cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă - VIDEO

 9. Tandemul Poturaev - Bănescu și Hristosul de Plastic

 10. Marș LGBT în București, de Sfânta Parascheva, cu sprijin financiar din străinătate

Ultima oră

21:56

Tatăl Laurei Roșca după autopsie: ”Nu-i drog, nu-i alcool, nu-i nimic”. Doi DJ români morți în condiții neelucidate: DJ Lalla pe plajă, DJ Claudiu Găzdaru, alias Dubphone, găsit mort în casă după 7-8 zile de la deces

21:10

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ pe adresa Patriarhiei Române - Pfizer: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

20:30

Antonio Guterres, despre pregătirea pentru “următoarea pandemie” - ONU îndeamnă guvernele și platformele să-i urmeze instrucțiunile pentru cenzurarea “dezinformării” și “discursurilor instigatoare la ură”

20:00

Profesoara Emilia Corbei din Gorj și Oana Mocanu din Roman au murit subit la 48 și 44 de ani. Ambele lasă în urmă câte un soț și un copil mic

19:15

Ce mai aduce preotul-influencer Vasile Ioana

18:35

† Daniel Arhiereul: Până la canonizare, răstignirea Părintelui Arsenie Boca continuă!

17:37

Mărturia sfintei închisorilor comuniste, Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca - VIDEO

16:30

Mihai Tîrnoveanu: Perversitatea regizorilor alogeni și a figuranților lor. Atacul la Sfântul Ardealului, Arsenie Boca

15:45

USR-ista Clotilde Armand a fost prinsă de Poliția Rutieră

15:00

DON'T LOOK UP! Să nu cumva să îndrăzniți! Nu ridicați privirea din pământ! Priviți numai in jos!

14:07

În buricul UE se formează un Nucleu Anti-Război

13:00

1 octombrie: Rugăciune pentru Acoperământul Maicii Domnului

01:00

1 Octombrie 911: Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului - minunea de la ora 4 din Vlaherne. Maica Domnului mereu cu noi

00:10

1 octombrie: Sfinții Cuvioși Iosif și Chiriac de la Bisericani. „Rămâneți pe loc, că și aceasta este Grădina Mea” - Minunea de la Bisericani: Grădina Maicii Domnului. Ce a făcut Sfântul Ștefan cel Mare

22:00

Av. Marina-Ioana Alexandru: Filmul "Arsenie. Viața de apoi" este o imensă blasfemie la adresa ortodoxiei, la adresa creștinilor ortodocși români, la adresa Bisericii Ortodoxe Române