JK Rowling a expus absurditatea Legii Delictelor Urii din Scoția

De EVZ | evz.ro  /  

Foto: Talk TV

Foto: Talk TV

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea Delictelor Urii adoptată la inițiativa lui Humza Yousaf [premierul scoțian - n.trad.] a intrat în vigoare și din prima zi a făcut senzație. Ministrul SNP [Partidul Național Scoțian - n.trad.] al siguranței victimelor și comunității, Siobhian Brown, a recunoscut la emisiunea „Today” că scoțienii pot fi anchetați de poliție pentru „atribuirea greșită a genului” în raport cu transsexualii, scrie Stephen Daisley în spectator.co.uk.

S-a aflat că o treime din polițiști nu au primit încă instructajul aferent legii. JK Rowling a postat pe X despre mai multe femei transsexuale și a afirmat că sunt bărbați. Scriitoarea, care e acum plecată din țară, a precizat că dacă postarea ei constituie infracțiune în virtutea Legii Delictelor Urii, „abia aștept să fiu arestată atunci când voi reveni în leagănul Iluminismului scoțian”.

Legea Delictelor ”incită la ură”

Legea Delictelor Urii creează noul delict al „incitării urii” la adresa unei liste lungi de „caracteristici protejate”. Acestea sunt: „rasa, culoarea, naționalitatea (inclusiv cetățenia) sau etnia ori originea națională [...], vârsta, handicapul, religia sau, în cazul unei categorii sociale ori culturale, afilierea religioasă percepută, orientarea sexuală, identitatea transsexuală [sau] variații ale caracteristicilor sexuale”.

Legea li se aplică tuturor formelor de comunicare, de la discuții vorbite la mesaje scrise pe WhatsApp, și, din moment ce nu există excepții în acest sens, scoțienii vor putea fi inculpați inclusiv pentru cuvinte rostite în propria locuință. Pedepsele variază de la amenzi până la șapte ani de închisoare.

Activistele feministe se tem că activiștii transsexuali extremiști se vor folosi de lege - propusă de Humza Yousaf și adoptată cu votul laburiștilor, verzilor și liber-democraților - pentru a asmuți poliția pe opozanții ideologiei genurilor. Conform noii legi, nu constituie infracțiune incitarea la ură contra unei femei din cauza sexului de care aparține, dar e ilegal să inciți la ură contra bărbaților îmbrăcați în haine femeiești.

„Fobii” imaginabile

Legea Delictelor Urii, la fel ca planurile de a-i deferi justiției pe părinții care vor să-și împiedice copiii minori să-și schimbe genul, e născută dintr-o paranoia a elitei cu privire la populație în general. Politicieni și funcționari publici, jurnaliști și universitari, voluntari și activiști, masele sunt bolnave de toate soiurile de rasism și „fobii” imaginabile. Numai prin condiționarea lor prin intermediul legislației, politicilor publice și campaniilor publice de informare (vezi reclamele „Monstrul urii” a Poliției Scoțiene sau „Dragă transfobilor” a guvernului scoțian) pot fi acești scoțieni vulgari plini de ură forțați să-și abandoneze bigotismul.

Aceste neliniști ale clasei conducătoare, care pot fi catalogate alături de „dezinformare” și „banii negri”, sunt în fapt expresia temerii de democratizarea tot mai mare adusă de noile tehnologii, care schimbă atitudini și evoluții legate de modul în care se desfășoară activitatea politică. Și dacă aceste neliniști se întâlnesc la elitele din întregul Occident, în Scoția ele mai coincid și cu un sistem parlamentar și de guvernare deficient, care nu se ridică la înălțimea nevoilor societății. Prin descentralizare [în raport cu Londra - n.trad.], puterea s-a concentrat la nivelul unui executiv foarte influent, existând așteptarea ca Scoția să continue să fie un bastion al laburiștilor, cum era încă din anii '60. Conservatorii, la rându-le, au agravat eroarea prin extinderea radicală a acordului de descentralizare.

Modul în care poți ajunge să te trezești cu o Lege a Delictelor Urii

Un executiv exagerat de puternic e oricum periculos în orice context politic, dar cu atât mai mult într-o țară condusă de o minusculă elită mediocră, prizonieră a unui consens progresist sufocant, în care societatea civilă consideră că treaba ei e să fie portavocea guvernului, iar nu contestatara ideilor acestuia. Și o țară în care cei puternici mai sunt și prea puțin verificați de presă ori alte entități este o rețetă pentru legi proaste, politici publice proaste, rezultate jalnice și o scleroză politică ce deservește establishment-ul prin aceea că face reforma imposibilă. Pe scurt, acesta e modul în care poți ajunge să te trezești cu o Lege a Delictelor Urii.

Reforma necesară

Eu unul am mai argumentat în favoarea reformei descentralizării, chiar dacă sunt slabe șanse să aibă loc vreodată. Consensul, nu numai în parlamentul scoțian, ci și printre elitele politice, instituționale și jurnalistice de la Londra, este acela că unicul tip de reformă admisibil e o extindere și mai mare a puterilor parlamentului scoțian.

În realitate, reforma necesară constă în returnarea la Londra a tuturor puterilor care țin de drepturi, egalitate, libertăți, astfel încât, indiferent dacă e vorba de a reglementa „ura” sau a introduce „acte de identitate cu auto-identificarea genului” ori a le interzice părinților disperați să-și salveze copiii de ideologia genurilor, să existe o singură lege la nivelul întregului Regat, adoptată de un parlament care, în ciuda numeroaselor lui tare, se poate lăuda cu membri mai competenți și supuși unei monitorizări mai riguroase decât la Holyrood.

Până la materializarea acelei reforme vom continua să vedem un parlament mediocru producând legislație mediocră sub o supraveghere mediocră. Oricât de nepoftit ar fi acest gen de discuție în politica scoțiană, unde descentralizarea mereu mai mare nu e departe de o religie, ignorarea acestor probleme nu face altceva decât să le dea apă la moară celor care au ajuns să devină sceptici în privința întregului proiect al descentralizării. Ne permite să afirmăm fără teama de a ne contrazice că, dacă nu ar fi existat un parlament scoțian, nu ar fi existat nici o Lege a Delictelor Urii. (Traducerea-Rador)

EVZ|evz.ro
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Nata 10.04.2024 05:31
    De ce nu se duce Yousaf in Arabia sau Persia de unde a venit si sa le impuna lor ce face in Europa. Daca ar face asta nu ar apuca a doua zi. Din pacate, europenii au ajuns carpe in propriile lor tari.
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO