JK Rowling a expus absurditatea Legii Delictelor Urii din Scoția

De EVZ | evz.ro  /  

Foto: Talk TV

Foto: Talk TV

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea Delictelor Urii adoptată la inițiativa lui Humza Yousaf [premierul scoțian - n.trad.] a intrat în vigoare și din prima zi a făcut senzație. Ministrul SNP [Partidul Național Scoțian - n.trad.] al siguranței victimelor și comunității, Siobhian Brown, a recunoscut la emisiunea „Today” că scoțienii pot fi anchetați de poliție pentru „atribuirea greșită a genului” în raport cu transsexualii, scrie Stephen Daisley în spectator.co.uk.

S-a aflat că o treime din polițiști nu au primit încă instructajul aferent legii. JK Rowling a postat pe X despre mai multe femei transsexuale și a afirmat că sunt bărbați. Scriitoarea, care e acum plecată din țară, a precizat că dacă postarea ei constituie infracțiune în virtutea Legii Delictelor Urii, „abia aștept să fiu arestată atunci când voi reveni în leagănul Iluminismului scoțian”.

Legea Delictelor ”incită la ură”

Legea Delictelor Urii creează noul delict al „incitării urii” la adresa unei liste lungi de „caracteristici protejate”. Acestea sunt: „rasa, culoarea, naționalitatea (inclusiv cetățenia) sau etnia ori originea națională [...], vârsta, handicapul, religia sau, în cazul unei categorii sociale ori culturale, afilierea religioasă percepută, orientarea sexuală, identitatea transsexuală [sau] variații ale caracteristicilor sexuale”.

Legea li se aplică tuturor formelor de comunicare, de la discuții vorbite la mesaje scrise pe WhatsApp, și, din moment ce nu există excepții în acest sens, scoțienii vor putea fi inculpați inclusiv pentru cuvinte rostite în propria locuință. Pedepsele variază de la amenzi până la șapte ani de închisoare.

Activistele feministe se tem că activiștii transsexuali extremiști se vor folosi de lege - propusă de Humza Yousaf și adoptată cu votul laburiștilor, verzilor și liber-democraților - pentru a asmuți poliția pe opozanții ideologiei genurilor. Conform noii legi, nu constituie infracțiune incitarea la ură contra unei femei din cauza sexului de care aparține, dar e ilegal să inciți la ură contra bărbaților îmbrăcați în haine femeiești.

„Fobii” imaginabile

Legea Delictelor Urii, la fel ca planurile de a-i deferi justiției pe părinții care vor să-și împiedice copiii minori să-și schimbe genul, e născută dintr-o paranoia a elitei cu privire la populație în general. Politicieni și funcționari publici, jurnaliști și universitari, voluntari și activiști, masele sunt bolnave de toate soiurile de rasism și „fobii” imaginabile. Numai prin condiționarea lor prin intermediul legislației, politicilor publice și campaniilor publice de informare (vezi reclamele „Monstrul urii” a Poliției Scoțiene sau „Dragă transfobilor” a guvernului scoțian) pot fi acești scoțieni vulgari plini de ură forțați să-și abandoneze bigotismul.

Aceste neliniști ale clasei conducătoare, care pot fi catalogate alături de „dezinformare” și „banii negri”, sunt în fapt expresia temerii de democratizarea tot mai mare adusă de noile tehnologii, care schimbă atitudini și evoluții legate de modul în care se desfășoară activitatea politică. Și dacă aceste neliniști se întâlnesc la elitele din întregul Occident, în Scoția ele mai coincid și cu un sistem parlamentar și de guvernare deficient, care nu se ridică la înălțimea nevoilor societății. Prin descentralizare [în raport cu Londra - n.trad.], puterea s-a concentrat la nivelul unui executiv foarte influent, existând așteptarea ca Scoția să continue să fie un bastion al laburiștilor, cum era încă din anii '60. Conservatorii, la rându-le, au agravat eroarea prin extinderea radicală a acordului de descentralizare.

Modul în care poți ajunge să te trezești cu o Lege a Delictelor Urii

Un executiv exagerat de puternic e oricum periculos în orice context politic, dar cu atât mai mult într-o țară condusă de o minusculă elită mediocră, prizonieră a unui consens progresist sufocant, în care societatea civilă consideră că treaba ei e să fie portavocea guvernului, iar nu contestatara ideilor acestuia. Și o țară în care cei puternici mai sunt și prea puțin verificați de presă ori alte entități este o rețetă pentru legi proaste, politici publice proaste, rezultate jalnice și o scleroză politică ce deservește establishment-ul prin aceea că face reforma imposibilă. Pe scurt, acesta e modul în care poți ajunge să te trezești cu o Lege a Delictelor Urii.

Reforma necesară

Eu unul am mai argumentat în favoarea reformei descentralizării, chiar dacă sunt slabe șanse să aibă loc vreodată. Consensul, nu numai în parlamentul scoțian, ci și printre elitele politice, instituționale și jurnalistice de la Londra, este acela că unicul tip de reformă admisibil e o extindere și mai mare a puterilor parlamentului scoțian.

În realitate, reforma necesară constă în returnarea la Londra a tuturor puterilor care țin de drepturi, egalitate, libertăți, astfel încât, indiferent dacă e vorba de a reglementa „ura” sau a introduce „acte de identitate cu auto-identificarea genului” ori a le interzice părinților disperați să-și salveze copiii de ideologia genurilor, să existe o singură lege la nivelul întregului Regat, adoptată de un parlament care, în ciuda numeroaselor lui tare, se poate lăuda cu membri mai competenți și supuși unei monitorizări mai riguroase decât la Holyrood.

Până la materializarea acelei reforme vom continua să vedem un parlament mediocru producând legislație mediocră sub o supraveghere mediocră. Oricât de nepoftit ar fi acest gen de discuție în politica scoțiană, unde descentralizarea mereu mai mare nu e departe de o religie, ignorarea acestor probleme nu face altceva decât să le dea apă la moară celor care au ajuns să devină sceptici în privința întregului proiect al descentralizării. Ne permite să afirmăm fără teama de a ne contrazice că, dacă nu ar fi existat un parlament scoțian, nu ar fi existat nici o Lege a Delictelor Urii. (Traducerea-Rador)

EVZ|evz.ro
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Nata 10.04.2024 05:31
  De ce nu se duce Yousaf in Arabia sau Persia de unde a venit si sa le impuna lor ce face in Europa. Daca ar face asta nu ar apuca a doua zi. Din pacate, europenii au ajuns carpe in propriile lor tari.
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare