Italia, prima țară care renunță la sistemul clasic de raportare al deceselor COVID: Dintre cele 130.468 de decese înregistrate oficial ca decese cauzate de COVID de la începutul pandemiei, doar 3.783 sunt atribuite direct virusului

De Andrei Nicolae  /  

FOTO: Summit News

FOTO: Summit News

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Superior de Sănătate din Italia a redus drastic numărul oficial al deceselor cauzate de COVID cu peste 97%, după ce a schimbat definiția unui deces în sensul că o persoană a murit din cauza COVID și nu cu COVID, conform Summit News.

Ziarul italian Il Tempo relatează că Institutul a revizuit în scădere numărul persoanelor care au murit din cauza COVID și nu cu COVID de la 130.000 la mai puțin de 4.000.

"Da, ați citit bine. Se pare că 97,1% dintre decesele atribuite până acum Covidului nu s-au datorat direct Covidului", scrie Toby Young.

Dintre cele 130.468 de decese înregistrate oficial ca decese cauzate de COVID de la începutul pandemiei, doar 3.783 sunt atribuite direct doar virusului.

"Toți ceilalți italieni care și-au pierdut viața aveau între una și cinci boli preexistente. Dintre cei cu vârsta de peste 67 de ani care au murit, 7% aveau mai mult de trei comorbidități, iar 18% cel puțin două", scrie Young.

"Potrivit Institutului, 65,8% dintre italienii care au murit după ce au fost infectați cu Covid erau bolnavi de hipertensiune arterială (tensiune arterială ridicată), 23,5% aveau demență, 29,3% aveau diabet, iar 24,8% fibrilație atrială. La toate acestea se adaugă faptul că 17,4% aveau probleme pulmonare, 16,3% avuseseră cancer în ultimii cinci ani și 15,7% suferiseră anterior de insuficiențe cardiace."

Noua definiție a Institutului pentru un deces COVID înseamnă că, în Italia, COVID a ucis mai puțini oameni decât un episod de intensitate medie de gripă sezonieră.

Dacă o schimbare similară ar fi făcută de alte guverne naționale, numărul oficial de decese cauzate de COVID ar fi redus cu o marjă de peste 90%.

Totuși, nu vă așteptați ca mulți alții să urmeze exemplul, având în vedere că guvernele au investit atât de mult din autoritatea lor pentru a exagera amenințarea reprezentată de virus.

De exemplu, psihologii comportamentali din Marea Britanie au colaborat cu statul pentru a "exagera" în mod deliberat amenințarea COVID prin intermediul unor metode de propagandă "neetice" și "totalitare", pentru a îngrozi publicul și a-l determina să se conformeze în masă.

Și a funcționat.

Un sondaj realizat după primul lockdown a arătat că britanicul credea că au murit de 100 de ori mai mulți oameni din cauza COVID decât numărul oficial de morți.

Acum am ajuns să înțelegem că cifra oficială a celor uciși "de COVID" și nu "cu COVID" este mai puțin de o zecime din numărul total de morți COVID raportat oficial.

În ciuda acestei schimbări, Italia ar putea lua încă decizia de a face obligatoriu vaccinul COVID-19, deși modul în care ar fi impus un astfel de sistem rămâne nespecificat.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Filipan Daniel Marius 12.11.2021 09:37
    Instigare la fals si uz de fals ... de aceea Trump vroia sa scoata SUA de sub tutela OMS si nu vroia sa adere la asa-zisul pact de la Paris ...
    Peste tot circa 96% aveau boli grave, doua-trei !
    "Presa" ne arata nr de morti "de covid", in regula dar de ce nu face o informare completa si impartiala ? Adica astazi ... au murit 500 de oameni de covid, 100 din alte cauze, anul trecut in aceasi zi mureau 500 de oameni in total ... si atunci da ... exista datele pe masa si orice om cu doi neuroni functionali poate sa vada care este realitatea .
    Ce ar fi sa testam pe toti care intra in spital de virusul gripal si apoi oricine moara in 30 de zile din orice cauze sa fie declarat decedat de gripa ?
  • VigilantCititzen 12.11.2021 11:36
    Cel care a preluat articolul din presa italiana ar trebuii sa puna si sursa articolului, cred ca aceasta este: https://www.epicentro.iss.it/en/coronavirus/bollettino/Report-COVID-2019_5_october_2021.pdf

    https://www.epicentro.iss.it/en/coronavirus/sars-cov-2-analysis-of-deaths

    Ideea e ca in raportul e o statistica persoanelor care au decedat si care au avut comorbiditati.Ziarul italian Il Tempo cumva interpreteaza faptul ca institutul a revizuit numărul persoanelor care au murit din cauza COVID, desii in acest raport autorii nu ajung la concluzia asta. Deci relatarea ziarului e din propria perspectiva, Institutul nu da de inteles ca a revizuit datele, cel putin asa inteleg eu.Deci stirea din ziar nu pare chiar veridica in forma in care e prezentata.
  • Filipan Daniel Marius 12.11.2021 14:35
    Mai exista si o formula prin care se poate estima . Ani pierduti de viata . Adica luam pe categorii de varsta, pe boli asociate si ne uitam la media deceselor pentru fiecare categorie . Nu putem distruge o generatie pentru ca altii sa mai prinda cel mult 10 ani de viata !
    Oricum speranta de viata scade, clar, probleme economice legate intim de problemele sociale si de sanatate, de sansa reala de a face ceva in viata pentru omul simplu, aici nu ma refer la copii de mari administratori sau de politicieni milionari in euro .
    Este clar ca in ani de viata si de calitate a vietii masurile iau, nu sunt un castig sub nici o forma .
Ultima oră

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”